Treceți la conținutul principal

Idei din bucatarie


Ciuperci, morcovi, dovlecei - inabusite, separat facut sosul: in putin lapte am topit branza brie si putina mozzarella, condimentat cu oregano si nucsoara. S-a mancat pe nerasuflate.



 Un fel de mancare pe care il fac cel putin o data pe luna.

 Am incercat ceva simplu: salata verde, branza, otet balsamic, marar, cu paine prajita si morcov crud.

 Batonul pentru baie nu a fost cine stie ce, nu pot sa zic nici ca regret ca l-am luat. Lindor, o dragoste veche. Din cand in cand mai si cate o pofta de ceva sarat.

Miezul de nuca imi place tot mai mult, rar ziua in care sa lipseasca. Cu branza si dulceata, cu banana sau simplu. Aici am mancat cu clatite. Doua.

 Ficateii sunt preferatii mei mai ales cand ii mananc in cantitate mica si nu masa dupa masa. Cum mi-a fost rau, am tras pe toti la tigaie si am mancat o saptamana din ei... acum sa nu-i mai vad. Cantitatea mare era si pentru un drob si pate de casa.
Supa din radacinoase: morcov, telina, pastarnac, patrunjel, fierte si pasate la blender a fost masa mea plina de vitamine. Fara ulei si alte grasimi. Uneori mai puneam smantana si o faceam crema. Foarte buna si asa cu un strop de sare.
 Legume, legume si iar legume, un stil de viata mai sanatos cu ele incepe.  Schimbi condimentele si le dai o noua savoare. Simple, garnitura la o friptura, cu sos, etc.

Cand am facut clatite ramasese o foaie facuta si de dulce ma saturasem, fiind si pornita sa-i explic si sa dovedesc ca poti face o shaorma cu asa ceva sotului, iata ce a iesit spontan si rapid:
Intins putin iaurt si putin sos gros de rosii facut in casa extra condimentat, un catel de usturoi tocat fin, feliute de morcov crud, castraveti murati si sunculita slaba. Delicios.
Acestea au fost mancate in diverse zile la cina/pranz. Ieri am facut un piure de cartofi si o supa de legume, azi niste varza scazuta si cartofi copti. Raceala asta imi taie din pofta de mancare, dar ma indemn ca sa-mi revin. Nu am gatit nimic dulce si poftele pentru desert au fost rare. Al meu sot e mai bine, multumesc celui de Sus, in curand va fi acasa.
P.S:
Dating with spring, all best-sellers for you!
Over 100 styles, up to 40% off
Start from $4.99
Time: 2/18/2014 ---2/23/2014
Don’t miss, girls!
xoxo

Comentarii

  1. Extraordinar ce o foame mi s-o facut in momentu asta :-))

    RăspundețiȘtergere
  2. Arată foarte bine. Singura chestie care nu-mi place sunt ficățeii. ... probabil maică-mea m-a obligat atât de mult să mănânc ficăței când eram mică, în așa fel încât acum îi urăsc:)))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi dadea pentru ca de mica am fost anemica, dar imi plac sa ii mananc in cantitate mica facuti asa, drob as manca mai multe zile la rand. :)

      Ștergere
  3. Nu sunt fana branza brie, dar combinata cu mozzarela plus niste ciupercute, ar avea un gust extraordinar! Mi-ai facut pofta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merge la fel de bine si gorgonzola sau alte branzeturi preferate. Sos putin si muulte legume :)

      Ștergere
  4. Cate bunatati!
    Maine fac si eu clatite! Am zis! :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce de bunatati ! Mi-ai facut pofta ! :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu nu ma prea omor dupa legume, dar prima ta reteta arata tare bine si trebuie sa recunosc ca mi-ai cam facut pofta :D Trebuie sa o incerc si eu neaparat <3 Ma bucur sa "aud" ca lucrurile merg mult mai bine :*

    RăspundețiȘtergere
  7. Numai bunatati, noroc ca tocmai am mancat la cata pofta mi-ai facut! Multa sanatate va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  8. Pai si la desert?? Recomand un salam de biscuiti :)
    Bune retete, delicioase!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si clatitele ce sunt? :P
      Cand am pofta de ceva dulce mananc ciocolata, de cele mai multe ori neagra, nu fac zilnic desert, nici nu e sanatos pana la urma urmei.
      Salamull de biscuiti, da e bun.

      Ștergere
  9. Primul fel ma tenteaza cel mai tare. :)

    http://the-may-day.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  10. This looks so delicious great job on the images I want to eat it now.
    http://tifi11.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  11. Mi-ai facut pofta de clatite, n-am mai mancat de ceva timp. Pe langa clasicele cu gem si finetti, mai fac uneori cu miere si nuca coapta . Un deliciu!

    RăspundețiȘtergere
  12. Vai ce foame mi-e si atatea bunatati aici la tine:) Chiar trebuie sa fac si eu ceva de mancare si acum am prea multa inspiratie dar cam bate vantul prin frigider:))

    RăspundețiȘtergere
  13. bun, bun! ma bucur sa vad si idei de mancaruri delicioase si sanatoase care sa nu necesite un buget marisor.
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  14. Yammiii!!!
    Imi plac ideile tale culinare, insa as sarii peste ficatei:))nu imi plac deloc(ce le-as face gustul e acelasi:))
    pupici:*

    RăspundețiȘtergere
  15. eu am trecut pe legume si fructe dar tot am scapat la o ciocolata de casa!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Wow, arata super totul, stii cat te apreciez! Mereu imi faci o pofta nebuna, dar de la idee la fapta, mai e mult....
    Ma bucur ca sotul tau e mai bine! Te pup si te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  17. Great post!!!!
    Marina
    http://www.maridress.blogspot.it/
    https://www.facebook.com/maridressfashionblog
    http://www.bloglovin.com/maridress
    https://twitter.com/maridressblog

    RăspundețiȘtergere
  18. It looks so delicious. Lindor is my fav sweet. :)
    Fashion Happenss

    RăspundețiȘtergere
  19. Legumele alea sote arata grozav si chiar merita incercate! Sunt curioasa daca spre exemplu clatitele merg facute cu faina de nuca de cocos in loc de faina alba.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nici macar nu auzisem de ea, dar poti incerca facand o cantitate foarte mica, de exemplu dintr-un ou, sa vezi cum se comporta.

      Ștergere
    2. Eu neavand voie carbohidrati, incerc sa incropesc cu ce am voie. Bag fulgii de cocos la blender si iese ca o faina. Exista aici si de cumparat, bio, dar super scumpa.

      Ștergere
    3. Bio, nebio... caloric, carbohidratii... tot aia sunt. Mi-ai dat o idee, sa amestec o banana cu fulgi de cocos si ou... sa vad ce clatita american style ar iesi. :))

      Ștergere
  20. Poze yummylicioase pe aici :) stiu cum e cu raceala ca nu ai chef nici de gatit, nici de dulce din pacate :) sa te faci bine repede :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Cate bunatati aici!Ficateii sunt preferatii mei,yummy..mi s-a facut pofta de o portie.:D

    RăspundețiȘtergere
  22. Delicatese în miez de noapte! ♥
    Tizule, sper din suflet că sunteţi mai bine. Multă sănătate! ♥

    RăspundețiȘtergere
  23. Incet, incet. <3 Multumesc de ganduri, sa fie!

    RăspundețiȘtergere
  24. Mihule, mi-ai facut si pofta, mi-ai dat si idei...mi-ai reconfirmat niste ganduri de apreciere! :)

    Te pupacesc, Mihule!
    Sa ai grija de tine, de voi!
    Multa sanatate si cele bune!

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna Mihaela!
    Ce bine arata totul! As incerca legume sote pe sos de branza brie.
    Bine faci ca gatesti multe legume, ca astfel va vitaminizati.
    Sanatate maxima, Miha si sper ca sunteti mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  26. Ce bine arata legumele sote...dar as vrea sa stiu cum faci orezul cu spanac, suna foarte interesant, arata delicios si as vrea sa incerc si eu :) Imi place si mie nuca, incerc sa manac cat de des posibil si sa o adaug in diverse chestii (salate, iaurt, prajituri etc etc)!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Thank you for your visit and sharing your thoughts. xoxo

Orice parere cu bun simt este binevenita!

1001cosmetice

1001cosmetice.ro%20

Postări populare de pe acest blog

Din lumea necuvantatoarelor

     De-a lungul timpului am avut in grija doar pisici si pesti. Pestii mi s-au parut cei mai sensibili, daca mediul in care traiesc nu este unul echilibrat apar boli, devin apatici. Alimentatia este foarte importanta si am mai scris despre asta , este importanta indiferent ca vorbim de oameni sau de animale, iar astazi va invit sa cititi povestea Oanei si animalutelor ei pe care am rugat-o sa ne impartaseasca din experienta sa cu cititorii blogului.  Toto, Oachi Mara si Porto        Ei bine, am animăluțe de când mă știu, mai exact de pe la 4 ani și îmi petreceam timpul î n casa cu curte a bunicilor mei din Galați. Încă de pe atunci (când nu exista mâncarea granule sau umedă specială pentru animale) existau formule sănătoase de hrană gătită pentru câini și pisici, care culmea trăiau sănătoși ani mulți, cățeii chiar până la 20-21 de ani. Un singur lucru mi-a spus atunci bunicul, v ă z â ndu-m ă că dau bomboane cățeilor din curte: Nu dulciuri! Niciodată! Sunt otravă

Thank you Michael Bolton for a great show!

2013 mi-a adus multe lucruri bune, pe cele rele vreau sa le dau uitarii, iar la un sfarsit de an exceptional nici nu mi-am imaginat de asemenea amploare. Vazusem cu cel putin o luna inainte ca va participa la Revelionul din aer liber Michael Bolton in Galati cu sprijinul primariei. Mi-am zis ca e o farsa. Nu stabilisem nimic pentru Revelion, voiam doar sa fiu cu sotul meu, sa dansam, sa am parte de liniste... si am avut! Am fost atat de... incat nu am cuvinte, completati voi! Poate pentru ca sunt racita si am dureri crunte de cap, poate ca acea senzatie nici nu poate fi descrisa in cuvinte. Am dansat, am aplaudat, am ovationat. Sufletul meu a fost hranit! Atat pot spune!

Basca, papion si paiete

In Londra am purtat buline, ieri am scos fusta la pozat, iarna stiti ca nu renunt la culori asa ca iata inca o tinuta in stilul meu caracteristic.  Fusesem anuntata ca vom avea parte de soare, mai cald teoretic, practic puteam raci cu propriile maini o sticla de bere insa nu imi era frig incat sa dau bir cu fugitii. Ne-am si distrat. O helanca gri din lana cu fusta conica verde din paiete insir pe pat, ma gandesc la jacheta neagra din imitatie de piele insa blazerul reiat il gasesc mai potrivit, urmeaza papionul, basca si in final geanta si cizmele. Gavroche style, glamour. Eu m-as prezenta asa la birou. Machiajul ochilor mi-a luat timp cel mai mult.