Treceți la conținutul principal

Idei, mancare, pline de culoare

"Dragostea este la fel de importanta precum mancarea. Dar nu hraneste", spune Gabriel Garcia Marquez, insa eu as completa cu: in acelasi mod. Dragostea hraneste sufletul, mancarea, trupul.

Mai des sau mai rar, o data pe saptamana postez imagini, uneori las si reteta/detalii despre improvizatia facuta. Unii gatesc strict dupa reteta, altii dupa ce au in frigider, unora le place sa-si stabileasca meniul, altora sa gateasca doar cand le este foame, altfel nu au inspiratie, chef. Ma regasesc in toate. Mi-am propus ca si anul asta sa fac mucenici, din anii trecuti vedeti aici si aici.


Revenind la subiect, iata cateva mancaruri pe care le-am avut la masa:


Salata calda cu spanac proaspat tras la tigaie si legume:

In putin unt am inabusit frunzele de baby spinach, spalate si scurse, cu putin usturoi tocat si frunze verzi de ceapa, am adaugat branza brie apoi cateva rosii cherry. Apoi condimentat. Pe farfurie am pus un pat de ceapa verde, telina (crude) si mozzarella, peste care am turnat compozitia calda din tigaie si apoi o mana de rosii (ne preparate termic) si un ou fiert taiat in patru. Aparent complicat, dar rapid si delicios.


Am fiert niste fasole, aveam multe variante dar nu ma puteam decide doar la una, la "sedinta cu sotu'" am decis sa fac inca o "salata calda". Sa ne jucam, deci! 
Salata calda de fasole picanta: am pus fasolea la scurs, doua maini de spanac in tigaie ca la salata de mai sus, cu mai mult usturoi, as fi folosit si mai multe rosii, dar... la amestecarea cu condimente: boia dulce, cimbru, am strecurat si niste sos de rosii scazut special pentru pizza, extra picant si condimentat. Oh yeah, revelatie si senzatie! Voi puteti sa faceti dupa cum doriti, eliminati si adaugati ceea ce va place! As fi pus si niste ceapa rosie.

Ceva si mai usor si rapid: Salata verde cu ton, insa la care am adaugat ceapa verde, zeama si pulpa de lamaie, ulei de masline si seminte: in, susan si floarea soarelui. ... si o risioara ratacita printre frunzele de salata! :D

 Ceva care sa ne ajunga pentru doua pranzuri, caci cheful meu de bucatarit a scazut cu vremea asta "smiorcaita", asa m-am gandit la Cartofi gratinati. Cartofii taiati subtiri, mai scurti... mai lungi, am asezat un rand in tava de sticla unsa cu unt, presarat sare, oregano si oops... cam multa boia, un strat generos cu cas, altul cu cartofi si am turnat peste doua oua batute si cateva linguri cu smantana si sare. O mana cu sunca tocata marunt - putea fi exclusa, chiar si din cumparaturi - cateva linguri bune cu bulion de casa facut din rosii si gogosari, un val de cimbru si altul de busuioc - care nu s-au simtit -, cu capacul pus si cuptorul incins s-a facut mancarea cat am facut eu un dus. Ah, cand am verificat cum stau treburile am adaugat niste ceapa verde tocata fin si niste frunze de spanac. Am lasat fara capac sa se rumeneasca.
Cum mergeau niste ardei copti langa... eh m-am multumit cu o salata verde si seminte. :)


 La capitolul gustari: putina salata de vinete, chiar putina am pus la congelator anul trecut, o limonada cu lamai, apa minerala si miere preparata odata cu cartofii gratinati de mai sus, niste "faguri deshidratati si lipiti intre cu caramel" - ehe ce bune erau formele alea de faguri, acum tanjesc dupa ele - aduse de prin "strainataturi" si o pseudo-ciocolata amaruie care nu poate sa se compare cu cea de la Heidi. O mers, pacatele mele (nu amestecati! :D)... cu portocale.



Din sfera fashion pregatisem o tinuta care nu a mai fost pozata, am iesit sa ma intalnesc cu dragul meu, am luat niste rezultate, vorbim pe drum de poze si "fleosc" udata de o masina mare... din cap pana in picioare. Eh, ce postare! :)) Am lasat-o balta... si totusi ajunsi acasa am zis sa fac cateva poze sa va hranesc curiozitatea, "in caz de". :P Iata cateva detalii, ca intr-un puzzle:
In machiaj m-am jucat cu doua creioane, unul Ada - mov si unul essence -turcoaz. Elementul principal se dorea a fi camasa, cu un guler special si maneci in ton, pe o culoarea delicata, cu buline si nasturi feminini, stil perluta, alaturi de ghetele - le gasiti aici - care au sosit odata cu gentuta nude. Prezentata deja intr-o tinuta, Modern snow white.

 V-ati dori sa o refac sau in alta formula?


Draga Alina, bratara de la tine trei zile am purtat-o obsesiv. Multumesc si Alinei care a facut-o. :)
Si apoi va multumesc si voua pentru prezenta, pentru ganduri, pentru ca blogul meu exista, iar pagina de Facebook deja a trecut de 1000 de fani.
Thank you all for all of your beautiful comments and I'm sorry that I don't have the time to thank you each separately!  xoxo

Comentarii

  1. Chiar cautam zilele trecute idei de salate, arata bine toate :) pacat ca ai fost udata de o masina, dar imi place tinuta deci trebuie sa o refaci. Si imi place cum ai folosit creionul de la essence, arata bine folosit pe pleoapa superioara. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ehe, ti-am zis ca am folosit si eu creionul in aceeasi nuanta ca si tine, tu jos, eu sus. :) Mersi!

      Ștergere
  2. Mi s-a facut o pofta de cartofi gratinati...yumm, yumm.
    Imi place foarte mult camasut ta. E atat de dulce si feminina. <3
    Pupici si felicitari pentru cei 1000 de fani. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Esti f creativa, si la capitolul culinar, si la cel vestimentar! F finuta camasa cu detaliile enumerate de tine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Deci nu mai pot, mi-e asa o pofta de salate!!!! O sa incerc si eu, mai ales pe aia cu fasole, arata delicios!
    Ghetutele sunt superbe! La fel si camasuta.
    Felicitari pentru fani! La cat mai multi! :*

    RăspundețiȘtergere
  5. Te uras pentru postarea asta, acum mi-e foame :((

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Rux si Dorina, Raluca poate trebuia sa si mananci :P.

      Ștergere
  6. Cool images the food looks delicious. Enjoy your weekend doll.
    http://tifi11.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  7. Wow that dish looks yummy...you look really pretty in pics...:-)

    RăspundețiȘtergere
  8. These dishes look delicious? The lace cuff is so pretty. Happy Friday dear!

    RăspundețiȘtergere
  9. Vai, cat de frumoase sunt cizmulitele.
    Si sa stii ca imi place tare mult tinuta ta. Pare sa te reprezinte. Fie vorba intre noi..ti-as cam fura camasa aia!
    O zi frumoasa >:D<

    RăspundețiȘtergere
  10. The blouse is so pretty on you,I love polka dots! The salad makes me want to go make one right now :))

    xx,
    Tania
    http://inspiremyfancy.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  11. Salata cu fasole arata foarte bine!:)

    RăspundețiȘtergere
  12. ador camasa <3 e asa draguta si delicata!

    RăspundețiȘtergere
  13. Hmm... Eggplants, Tomatoes & Beans!!! *yum*
    Also love that lace braclet!

    Follow the Royal Peach

    RăspundețiȘtergere
  14. ce draguta e camasaaaaaaaaaaaaaa

    RăspundețiȘtergere
  15. Camasa e asa frumoasa, imi plac detaliile si bulinile. Chiar asa vrea mai multe poze ca sa se vada tinuta mai bine. Imi aduc aminte si eu o intamplare de genul cand eram in liceu la 10 metri de el trece un autobuz si din cap pana in picioare m-a udat, bineinteles ca nu aveam timp sa ma intorc acasa asa ca toata ziua am stat uda..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E aiurea tare sa treci prin asta, apa e murdara, te mai simti si uda... Unii soferi sunt foarte atenti cand vad oameni prin preajma si de ar fi toti la fel ce bine ar fi. :)

      Ștergere
  16. Hi Mihaela! Yum yum, you just made me so hungry! And you look very adorable too! Wish you a nice weekend, many kisses! xo

    RăspundețiȘtergere
  17. Imi plac tare mult cizmulitele tale, Mihaela. Mi-as fi cumparat si eu demult genul asta insa eu nu port fara toc(care poate fi talpa ortopedica sau toc gros, patratos). Salata cu ton, ceapa si lamaie este preferata mea. O savurez si in varianta rosii plus ton. :D
    Weekend senin! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In salata cu ton, salatele in general, adaug si schimb ingredientele cu lejeritate. :)

      Ștergere
  18. Hi dear Mihaela, I hope you are well and you had a good and healthy week. But I think at least your food contributes a lot for the own health as you cook with fresh and healthy ingredients. You convinced me with the first meal and I can also imagine that the potatoes you show later are absolutely delecious. I translated your post and know I keep your recipes in my mind to cook them, too. Thanks for that!

    And as usual you look wonderful on your outfit pictures, like a beautiful girl in the foretime, this blouse is stunning and I like it how you wear your cardigan with that blouse.

    I wish you and your husband a lovely weekend, may you enjoy each second <3

    Kisses from Bavaria/Germany, Rena

    www.dressedwithsoul.blogspot.de

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. I thank you for the attention you gave to my post and the effort to translate and to communicate with me, this means a lot to me! <3

      Ștergere
  19. Thanks for your thoughts.. Have an awesome weekend babe!

    RăspundețiȘtergere
  20. Câte idei minunate ne-ai dăruit, tizule. Salate să fie, toate-s delicioase! ♥
    Brăţara primită în dar de la Alina e cu totul specială, s-o porţi cu drag şi sănătate! ♥
    Îmi place tare mult cămăşuta ta cu detalii deosebite, m-aş bucura să o revăd :-)
    Te pup, weekend frumos şi-un 8 Martie fericit alături de toţi cei dragi şi iubiţi! ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Saptamana trecuta, sa fie doua, am incercat sa o combin intr-o tinuta si nu s-a potrivit, dar cu siguranta o voi mai purta/poza. Pupici!

      Ștergere
  21. Frumoasa bratara :)
    Felicitari pentru 1000 fani! La cat mai multi! :*

    RăspundețiȘtergere
  22. I love your shirt!
    Marina
    http://www.maridress.blogspot.it/
    https://www.facebook.com/maridressfashionblog
    http://www.bloglovin.com/maridress
    https://twitter.com/maridressblog

    RăspundețiȘtergere
  23. pfuai! din toate as gusta! ce bine arata!


    la multi ani :*

    RăspundețiȘtergere
  24. Ce bine arata salatele. Eu ador salatele, nu trece o zi fără a manca o salata. Pur și simplu nu aș rezista fără legume și verdeturi proaspete. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mancarea gatita la noi e baza cu ciorba de toate zilele :) salatele sunt pe locul doi sau le insotesc :)
      xo

      Ștergere
  25. Ma ispitesti cu tot felul de bunatati culinare! :D Yumm!
    Cat despre zona modei imi place tare mult combinatia dintre bluzita roz pastel cu buline albe si cardiganul albastru electric. <3
    Si cizmele sunt tare dragute!

    RăspundețiȘtergere
  26. Foarte utile ideile de retete, cred ca o sa incerc chiar maine salata de fasole picanta :D

    RăspundețiȘtergere
  27. Nice blog and post! I think I'll be there more often! :) I'm following you!

    Don't forget to check out my last post in your spare time!
    http://compagnion2.blogspot.com/2014/03/3-ways-to-style-hat-sheinsidecom.html

    RăspundețiȘtergere
  28. Thanks a lot for your lovely comments my dear friend <3 Hope you had a fantastic weekend and everything is okay and great.

    Kisses and a wonderful new week.

    xx from Bavaria/Germany, Rena

    www.dressedwithsoul.blogspot.de

    RăspundețiȘtergere
  29. Mmmhhh it seems so yummi and delicious love *-*
    Xxx

    Carolina

    www.theworldc.com

    RăspundețiȘtergere
  30. Mi piace tanto il colletto ricamato. L'insalata sembra molto appetitosa.

    www.hungrycaramella.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  31. Numai bunatati,yummii! Imi place camasuta,sunt tare delicate mansetele si gulerul.

    RăspundețiȘtergere
  32. Multa inspiratie in postarea ta, iti doresc o sapt minunata, te pup!!!

    RăspundețiȘtergere
  33. Delicious post!!!
    Have a good week!!! and my g+ for you!!!:)))

    Besos, desde España, Marcela♥

    RăspundețiȘtergere
  34. Delicious food and lovely polka dots shirt!!!!!!!!!!!!!
    Kisses darling!!!

    RăspundețiȘtergere
  35. Excellent post...have a nice spring

    RăspundețiȘtergere
  36. ce guleras dragut si bluzita tare frumoasa!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Thank you for your visit and sharing your thoughts. xoxo

Orice parere cu bun simt este binevenita!

1001cosmetice

1001cosmetice.ro%20

Postări populare de pe acest blog

Din lumea necuvantatoarelor

     De-a lungul timpului am avut in grija doar pisici si pesti. Pestii mi s-au parut cei mai sensibili, daca mediul in care traiesc nu este unul echilibrat apar boli, devin apatici. Alimentatia este foarte importanta si am mai scris despre asta , este importanta indiferent ca vorbim de oameni sau de animale, iar astazi va invit sa cititi povestea Oanei si animalutelor ei pe care am rugat-o sa ne impartaseasca din experienta sa cu cititorii blogului.  Toto, Oachi Mara si Porto        Ei bine, am animăluțe de când mă știu, mai exact de pe la 4 ani și îmi petreceam timpul î n casa cu curte a bunicilor mei din Galați. Încă de pe atunci (când nu exista mâncarea granule sau umedă specială pentru animale) existau formule sănătoase de hrană gătită pentru câini și pisici, care culmea trăiau sănătoși ani mulți, cățeii chiar până la 20-21 de ani. Un singur lucru mi-a spus atunci bunicul, v ă z â ndu-m ă că dau bomboane cățeilor din curte: Nu dulciuri! Niciodată! Sunt otravă

Thank you Michael Bolton for a great show!

2013 mi-a adus multe lucruri bune, pe cele rele vreau sa le dau uitarii, iar la un sfarsit de an exceptional nici nu mi-am imaginat de asemenea amploare. Vazusem cu cel putin o luna inainte ca va participa la Revelionul din aer liber Michael Bolton in Galati cu sprijinul primariei. Mi-am zis ca e o farsa. Nu stabilisem nimic pentru Revelion, voiam doar sa fiu cu sotul meu, sa dansam, sa am parte de liniste... si am avut! Am fost atat de... incat nu am cuvinte, completati voi! Poate pentru ca sunt racita si am dureri crunte de cap, poate ca acea senzatie nici nu poate fi descrisa in cuvinte. Am dansat, am aplaudat, am ovationat. Sufletul meu a fost hranit! Atat pot spune!

Basca, papion si paiete

In Londra am purtat buline, ieri am scos fusta la pozat, iarna stiti ca nu renunt la culori asa ca iata inca o tinuta in stilul meu caracteristic.  Fusesem anuntata ca vom avea parte de soare, mai cald teoretic, practic puteam raci cu propriile maini o sticla de bere insa nu imi era frig incat sa dau bir cu fugitii. Ne-am si distrat. O helanca gri din lana cu fusta conica verde din paiete insir pe pat, ma gandesc la jacheta neagra din imitatie de piele insa blazerul reiat il gasesc mai potrivit, urmeaza papionul, basca si in final geanta si cizmele. Gavroche style, glamour. Eu m-as prezenta asa la birou. Machiajul ochilor mi-a luat timp cel mai mult.