Treceți la conținutul principal

Cu cancerul pe baricade

sursa
Nenumarate studii si cercetari, mortea unor persoane celebre, ne-au aratat ca nu tine cont de varsta ori statut social, o boala de cand e lumea. Cancerul. O arma puternica atunci afli ca il ai este optimismul, dorinta de a lupta. Toti murim, important e sa faci tot ce-ti sta-n putinta si sa ai grija de ceea ce ti-a dat Dumnezeu mai de pret: Viata !
Cand ai ajuns la final sa-ti spui ca ai facut tot ce-ai putut, no regrets ! Nu are rost sa plangem de toate prostiile mancate pana atunci, de cremele pe care nu le-ai aplicat, de somnul care ai fugit ori de tigarile de care nu ai vrut sa te desparti. Important e ceea ce faci cu viata ta din acel moment in colo. Ai timp sa-ti incerci sansele ? Fa-o ! Ai grija de tine, distreaza-te, iubeste, fii n pace cu tine !
Nu sufar si nici nu am avut. Am ingrijit o persoana draga mie, iar alta a castigat cateva lupte din intreg razboiul. Diagnosticarea, informarea pacientului, dar si a rudelor sale, comunicarea directa, ajuta sa stii de unde sa incepi. De exemplu nici un doctor nu a spus ca dulciurile, carnea, fainoasele, prajelile hranesc masa canceroasa, dar daca tu ai descoperit singur asta si le comunici iti spun ca e bine ca ai procedat asa..
Cand cartile s-au pus pe masa pui in balanta cum ti-ai petrecut viata si cum o vei petrece de acum in colo, toate tabieturile tale pot fi zdruncinate, trebuie sa fii pregatita sa renunti la multe placeri anterioare pentru ani de viata, doar tu alegi, trisezi, renunti sau pui totul la bataie. Totul este prea rapid incat sa ai timp de gandire.
Mama nu a avut timp sa riposteze, am impresia chiar ca a renuntat inainte sa inceapa. Am luptat eu in schimb sa petreaca inconjurata de dragoste, nu am lasat-o sa-mi simta durerea durerii ei. In faza terminala nu poti decat sa pregatesti Omul pentru Marea Trecere, oricat de dureros poate suna. Atunci nu te gandesti cum va fi fara ea, ci doar la cum sa-i alini suferinta cand nici morfina nu-si mai face efectul ori acul nu mai poate strapunge pielea..
Cand incepi sa constientizezi deja e in ceruri, comemorezi al nu stiu cat al an, lacrimile aproape ca s-au uscat dar cicatricile tot mai sangereaza.

Acest articol l-am scris in urma citirii postarii de pe blogul Anei, a filmelor pe care le-am vazut, pentru sufletele ce s-au stins si pentru cei ce vor sa lupte.

Sa fiti sanatosi !

Peace & love !

Comentarii

  1. Sper din tot sufletul pentru noi toti ca medicina sa avanseze si sa se poata vindeca si cancerul in viitor. Macar pentru generatiile care vor urma...

    RăspundețiȘtergere
  2. :(....si bunica mea a murit de cancer,acesta fiind descoperit prea tarziu pentru ca medicul care i-a facut ecografie a spus ca e totul in regula, ca apoi peste 1-2 luni sa mearga la alt medic din cauza starilor de rau si sa afle ca are cancer in metastaze..nici 3 luni nu a mai durat pana sa plece dintre noi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau pentru bunica ta, vezi tu nu trebuie doar sa facem analize preventiv si aparaturi performante e nevoie si de doctori care sa isi dea interesul si sa se priceapa sa citeasca acele rezultate..ecografii.

      La mama s-a depistat in ultima faza in urma biopsiei, so..

      Ștergere
  3. Thank you Harija I'm your fallower already.

    Join me :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Thank you for your visit and sharing your thoughts. xoxo

Orice parere cu bun simt este binevenita!

1001cosmetice

1001cosmetice.ro%20

Postări populare de pe acest blog

Din lumea necuvantatoarelor

     De-a lungul timpului am avut in grija doar pisici si pesti. Pestii mi s-au parut cei mai sensibili, daca mediul in care traiesc nu este unul echilibrat apar boli, devin apatici. Alimentatia este foarte importanta si am mai scris despre asta , este importanta indiferent ca vorbim de oameni sau de animale, iar astazi va invit sa cititi povestea Oanei si animalutelor ei pe care am rugat-o sa ne impartaseasca din experienta sa cu cititorii blogului.  Toto, Oachi Mara si Porto        Ei bine, am animăluțe de când mă știu, mai exact de pe la 4 ani și îmi petreceam timpul î n casa cu curte a bunicilor mei din Galați. Încă de pe atunci (când nu exista mâncarea granule sau umedă specială pentru animale) existau formule sănătoase de hrană gătită pentru câini și pisici, care culmea trăiau sănătoși ani mulți, cățeii chiar până la 20-21 de ani. Un singur lucru mi-a spus atunci bunicul, v ă z â ndu-m ă că dau bomboane cățeilor din curte: Nu dulciuri! Niciodată! Sunt otravă

Thank you Michael Bolton for a great show!

2013 mi-a adus multe lucruri bune, pe cele rele vreau sa le dau uitarii, iar la un sfarsit de an exceptional nici nu mi-am imaginat de asemenea amploare. Vazusem cu cel putin o luna inainte ca va participa la Revelionul din aer liber Michael Bolton in Galati cu sprijinul primariei. Mi-am zis ca e o farsa. Nu stabilisem nimic pentru Revelion, voiam doar sa fiu cu sotul meu, sa dansam, sa am parte de liniste... si am avut! Am fost atat de... incat nu am cuvinte, completati voi! Poate pentru ca sunt racita si am dureri crunte de cap, poate ca acea senzatie nici nu poate fi descrisa in cuvinte. Am dansat, am aplaudat, am ovationat. Sufletul meu a fost hranit! Atat pot spune!

Basca, papion si paiete

In Londra am purtat buline, ieri am scos fusta la pozat, iarna stiti ca nu renunt la culori asa ca iata inca o tinuta in stilul meu caracteristic.  Fusesem anuntata ca vom avea parte de soare, mai cald teoretic, practic puteam raci cu propriile maini o sticla de bere insa nu imi era frig incat sa dau bir cu fugitii. Ne-am si distrat. O helanca gri din lana cu fusta conica verde din paiete insir pe pat, ma gandesc la jacheta neagra din imitatie de piele insa blazerul reiat il gasesc mai potrivit, urmeaza papionul, basca si in final geanta si cizmele. Gavroche style, glamour. Eu m-as prezenta asa la birou. Machiajul ochilor mi-a luat timp cel mai mult.