Treceți la conținutul principal

[Din meniu]Alimentele si influentele lor asupra bolilor si sanatatii















  • consuma fructe proaspete pe zi si cat de multe legume, crude sau fierte in abur.
  • nu consuma fructele dupa masa, ci doar intre mese sau inainte cu cel putin jumatate de ora.
  • bea doi litri de lichide pe zi (apa, supe de legume, sucuri proaspete de fructe, ceai).
  • consuma cel putin o data pe zi cereale integrale.
  • evita sau consuma cu moderatie carnea rosie, consuma carne alba si peste.
  • mananca iaurt simplu.
  • renunta la zahar si foloseste miere, cel putin in cazul bauturilor/ceaiurilor.
  • Adauga alimentatiei, tratamentele exterioare: exfoliere, masaj, hidratare.

  • Sursa de fibre de calitate, dovleacul e pe lista preferintelor mele culinare, la capitolul desert pentru el, iar pentru mine semintele de dovleac. Bune pentru parazitii intestinali, regleaza colesterolul, desfunda vasele de sange si stimuleaza activitatea rinichilor. Le prefer crude, decojite, chiar daca in copilarie le savuram prajite si scaldate in sare.
    Si conopida. Contine substante anticancerigene si e plina de fibre, antioxidanti si minerale. Stiti din mancarurile prezentate sufleul de conopida, conopida pane sau pireul de conopida.
    Varza este o pretioasa sursa de minerale si vitamine, are fibre si antioxidanti. Este gustoasa, sanatoasa si accesibila. Pentru evitarea gazelor intestinale, nu consumati varza, conopida, fasole si mazare in aceeasi saptamana mai ales daca va stiti sensibili.
    Pentru tensiunea ridicata, un pahar de vin rosu care sa insoteasca o masa sanatoasa de seara este o idee buna. Un inlocuitor ar fi aproximativ 500 de grame de struguri negri sau doua sau trei pahare de suc natural si proaspat de struguri.
    Laptele cu cacao, unii sustin ca este bautura magica ce reface muschii dupa efort. Daca mai adaugati si putin zahar, proteinele din lapte sunt digerate si mai rapid asa ca perioada de refacere se scurteaza.
    Dupa cum vedeti eu imi fac singura branzica, din lapte cumparat de la tara, pe care o folosesc la crema de branza pentru dimineata, la foietajul cu branza, placinte si alte aperitive. Cand nu vreau sa strang branza il fac iaurt/lapte batut.

    Voi?

    Comentarii

    1. In principiu ai dreptate, doar ca unii (eu) sunt pe regim din cauza problemelor de sanatate...
      PS. off, pozele astia, ce pofta mi-ai facut :D

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. sunt sigura ca si cei aflati la regim pot manca preparate gustoase si aratoase, doar ca iti mananca mai mult timp de gandire si se iveste si ceva frustrare atunci cand esti pofticios si doar pe cele interzise le vezi :D

        Ștergere
    2. Hello & thank you for the follow.
      I'll follow you right back now via 'Google Friend Connect'! ^_^

      P.S.: You're making your own cheese, too? *yum*

      Follow the Royal Peach

      RăspundețiȘtergere
    3. Noi poftim la bunatatile tale ca nu avem talente dinastea:)

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Ma faci sa-ti fac o vizita in Turda, eu sa gatesc si tu sa-mi faci parul :) :)

        Ștergere
    4. Thanks for following :)
      I am following you now too! Keep in touch x

      www.thesequincinderella.com

      RăspundețiȘtergere
    5. Mie imi place conopida la nebunie.Tocmai ieri am facut un ditamai castronul de conopida cu un pic de maioneza.Si o mananc intinsa pe paine integrala.E delicioasa!
      SI eu ar trebui sa fiu foarte atenta cu ce mananc.Sunt foarte slaba si am incercat sa diversific atat cat mi-a fost cu putinta..
      Pestele il urasc, desi stiu ca mi-ar trebui mai des.
      Ce sunt placintelele alea?sunt cu branzica?

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Azi vreau sa pregatesc niste ardei umpluti si o sa iau si conopida, daca tot mi-ai facut pofta.

        Peste, mananc: macrou la cuptor, scrumbie la gratar, somon foarte rar-la cuptor cu portocale :D, bors din capuri de peste -de regula somn-,am facut si piftelute, numai spun de marinata, plachie sau saramura.. :D

        Placintelele astea sunt cu branza, nu am avut suficienta branza pentru o placinta si asa am facut "pachetele" cu diverse umpluturi.
        La cele cu branza: o lingurita de branza, presar zahar si o picatura de rom care va fi absorbita de zahar, impaturite si sigilate cu furculita :)

        Ștergere
    6. Ce harnica esti, ce bunatati faci, yumm yumm.
      Si eu ador semintele de dovleac si varza, conopida nu stiu exact din ce motiv nu ma atrage. :)
      Pupici

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Dee, daca ai gatit-o in toate felurile si ai ajuns la concluzia asta, asta e sunt alte legume. Multumesc, te pup!

        Ștergere
    7. Thank you for your comment! Gnummy pictures!
      Kisses
      LaCrilla
      www.lacrilla.blogspot.it
      www.facebook.com/putapin

      RăspundețiȘtergere
    8. Awesome post, dear! Everything seems delicious!
      And very cute blog!

      I`m your follower now (gfc & bloglovin`).
      And I`ll be SOO happy, if you follow me too:-)

      xxx

      Tatiana

      http://www.bonnie23blog.blogspot.com/

      RăspundețiȘtergere
    9. Wou, ce de bunatati ne-ai pregatit aici, Mihaela, eu prefer legumele la aburi(conopida si broccoli) alaturi de carne alba(cea de curcan e preferata mea. Dovleacul imi place...sculptat in diverse feluri. :P

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. La aburi voi gati si eu dupa ce imi voi cumpara masinaria minune :) pana atunci le fierb putin.

        Ștergere
    10. Thank you for following on gcf and facebook! I'm already following you too :) Kisses!

      RăspundețiȘtergere
    11. it looks really good :)
      check out the new post : http://www.heelsongasoline.com/2012/11/when-rain-stops.html

      RăspundețiȘtergere
    12. Great post! ❤
      Maybe we can follow to each other?

      www.anetessdomas.blogspot.com

      RăspundețiȘtergere
    13. Mmmmmmmm i'm hungry now !
      xx Lucie http://the-camelia.blogspot.fr/

      RăspundețiȘtergere
    14. I like this funny fish))) like ur blog! wellcome to my blog) can we follow each other?
      http://antonboldirev.blogspot.ru/

      RăspundețiȘtergere
    15. Mmm.... Ce mancaruri ! O adevarata bucatareasa !
      Pupici :*

      RăspundețiȘtergere

    Trimiteți un comentariu

    Thank you for your visit and sharing your thoughts. xoxo

    Orice parere cu bun simt este binevenita!

    1001cosmetice

    1001cosmetice.ro%20

    Postări populare de pe acest blog

    Din lumea necuvantatoarelor

         De-a lungul timpului am avut in grija doar pisici si pesti. Pestii mi s-au parut cei mai sensibili, daca mediul in care traiesc nu este unul echilibrat apar boli, devin apatici. Alimentatia este foarte importanta si am mai scris despre asta , este importanta indiferent ca vorbim de oameni sau de animale, iar astazi va invit sa cititi povestea Oanei si animalutelor ei pe care am rugat-o sa ne impartaseasca din experienta sa cu cititorii blogului.  Toto, Oachi Mara si Porto        Ei bine, am animăluțe de când mă știu, mai exact de pe la 4 ani și îmi petreceam timpul î n casa cu curte a bunicilor mei din Galați. Încă de pe atunci (când nu exista mâncarea granule sau umedă specială pentru animale) existau formule sănătoase de hrană gătită pentru câini și pisici, care culmea trăiau sănătoși ani mulți, cățeii chiar până la 20-21 de ani. Un singur lucru mi-a spus atunci bunicul, v ă z â ndu-m ă că dau bomboane cățeilor din curte: Nu dulciuri! Niciodată! Sunt otravă

    [Miercurea fara cuvinte] Online shopping

    1   //   2   //   3   //   4   //   5   //   6 1  //  2  //  3  //  4  //  5  //  6 1 //   2 //   3 //   4 Miercurea fara cuvinte este o rubrica saptamanala initiata de  Carmen  unde mesajul trebuie transmis printr-o fotografie sau o serie de fotografii. Wordless   Wednesday   is   a weekly column   initiated by   Carmen   where   the message   must be sent   through   a picture   or series of   pictures. xoxo

    Baile Tusnad | Spre Lacul Sfanta Ana, de la bucurie la agonie si retur

    Cazati la Vila Cerbu, dupa ce facem cunostinta cu domnul Marian, desfacem bagajele, bagam repede la frigider cele necesare, ne racorim putin, ne schimbam si aplicam iarasi crema solara. Cat sa intre crema in piele am recitit toate traseele cu plecare din statiune. Pe care sa alegem?! Pregatim rucsacul cu apa, limonada, ceva de rontait in caz ca ni se face foame si o zbughim afara. Am mai pierdut ceva vreme pe afara in fata postei, consumat si niste nervi. Ca asa-i cand unul e agitat si altul e de un calm desavarsit. Pentru a ne dibui incotro s-o luam pentru traseul nr. 6: Paraul Varghis - Poiana Mohos - Cabana Sfanta Ana. "Hai incolo, harta asa zice!"