Treceți la conținutul principal

Testat: produse naturale de ingrijire de la Pravalia de Sapun

Prin februarie am primit de la Irina cateva produse de ingrijire: sapunuri in varianta mostra, un balsam de buze si o alifie de galbenele. Vi-l mai aduceti aminte pe simpaticul Cioco-moko? :)
Atunci am scris despre o parte din sapunurile testate, iar astazi va scriu despre:
  • Balsamul de buze cu Catina
  • Sapunul pentru piele sensibila Bebe Mic
  • Sapunul detoxifiant cu Spirulina
  • Sapunul floricica, care are compozitia si aroma de la Duo Delight
  • Alifia de galbenele
Balsamul de buze cu catina - *ingredientele se pot citi din colaj
- a se vedea rezistenta ojei Golden Rose aplicata acum 5 zile (fara base coat si fara top coat) - 
Buzele mele nu sunt in cea mai buna forma, de ceva ani ma confrunt cu o pielita uscata la nivelul buzei inferioare. Am citit despre cheilita, stiu ca sunt de mai multe tipuri, dar nu sunt sigura daca este ceea ce am. Da, este si pe sistem nervos, da, uneori are legatura cu consumul de lichide si sunt perioade -zile- cand se prezinta ok. Incerc sa imi controlez pornirile de a-mi rupe pielita si sa ma hidratez local si oral.
Acest balsam de buze in perioadele "triste" aplicat inmoaie partial sau total insa efectul nu este de durata. La o jumate - o ora trebuie aplicat din nou. Ingrediente* bune si un miros natural placut.
- nu lasa un strat cerat
- nu este lipicios
- trebuie ferit de temperaturile ridicate
- in conditiile de mai sus trebuie tinut la rece inainte de refolosire
La inceput am avut probleme cu ambalajul, retractarea era anevoioasa si eram nevoita sa-l imping manual. Foloseam capacul. Dupa mai multe folosiri nu a mai fost nevoie si functioneaza normal.
Produsul imi place per total. Cateva remarci pentru producator: sa se treaca data expirarii/un termen de valabilitate si gramajul, chiar daca cel din urma se regaseste si pe site. 10 lei


Bebe Mic - fara coloranti si uleiuri esentiale
Sapunul Bebe Mic l-am folosit cu precadere la spalatul zilnic al mainilor dar si in igiena intima fiind fara uleiuri esentiale. Pentru maini intotdeauna optez pentru sapunuri delicate.
Un sapun delicat cu miros suav de bebe mic. Nu are nici un adaos de ulei esential pentru miros si nici un colorant. Ideal pentru pielea copiilor, mamicilor, femeilor insarcinate sau pur si simplu pentru cei cu pielea sensibila. Ingrediente: uleiuri saponificate de porumb, cocos, palmier, samburi de struguri, arahide si migdale; ulei de porumb infuzat cu flori de galbenele; infuzie concentrata de galbenele cu o farama de pastaie de vanilie; flori de galbenele. - Este un sapun fabricat "la cald" cu uleiul de migdale adaugat la sfarsitul procesului de saponificare.
Nu face spuma din ambudenta, insa curata bine pielea si fara sa o usuce excesiv. Este nevoie de hidratarea mainilor cel putin la finalul zilei. Mirosul este foarte subtil, de galbenele. 10 lei

 
Sapun cu Spirulina - in tratarea acneei si a dermatitelor
Sapunul cu Spirulina e foarte interesant, atat la spumare, dupa cum puteti observa este cremos si chiar vascos. Curata bine pielea si iti lasa acea senzatie .. scartaie. :)
Sapun detoxifiant, puternic hidratant, echilibrant seboreic, util in tratarea acneei si a dermatitelor. Recomandat in acelasi timp şi în cazul tenului matur, în curs de îmbătrânire, regenerând pielea şi având un efect pozitiv asupra ridurilor. Ingrediente: uleiuri saponificate de cocos, floarea soarelui, soia, palmier, avocado, ricin, sofranel; ulei esential de lamaie si brad; spirulina. 10 lei
Nu am observat modificari negative ale pielii privind cosurile de pe spate ale sotului, nu a provocat eruptii sau iritatii, ba chiar s-au retras, in timpul folosirii lui. Coincidenta sau nu, merita mentionat.



Sapun cremos - o varianta a sapunului Duo Delight
Sapun care te incanta prin culoare si te ademeneste prin ingrediente. Uleiul de germeni de grau adaugat la sfarsitul procesului de productie este un ulei bogat în vitaminele A, D, E, B1, B2, B3, B6 si in acizi graşi esenţiali. Hidratează pielea uscată, matură. Este foarte bun pentru arsuri, cicatrice, vergeturi, reparând pielea deteriorată. Uleiul de tea tree este cunoscut datorită efectelor sale ca dezinfectant, fiind un puternic antibacterian şi având efect de stimulent. Combinatia cu albastru de metilen face ca acest sapun sa fie unul antibacterian, menit sa ne scape de eventualele probleme ale pielii, catifeland si netezind in acelasi timp.
Ingrediente: uleiuri saponificate de masline, cocos, palmier, soia, arahide, ulei de germeni de grau, ricin; ulei esential de tea-tree si roinita; albastru de metilen.
Aceasta varianta este fara albastru de metilen. Irina mi-a spus ca in maxim 2 luni tinut la lumina albastrul de metilen dispare (e fotosensibil). Experienta mea cu el este de asemenea una placuta. Spumos si cremos din cale'afara, mirosul imbietor a contat la experienta placuta cu aceasta mica floricica. Duo delight a fost folosit concomitent** cu sapunul cu spirulina. Costa 10 lei.
 
**Observatie: fiecare sapun testat sunt evaluate individual si abia apoi le combin.


 
Alifia de galbenele
Ingredientele le puteti citi din colaj. Alifia, crema sau unguentul pe baza de galbenele este un produs care nu trebuie sa lipseasca.  In functie de producator si ceea ce contine am testat mai multe feluri care nu m-au multumit in mod egal. De exemplu unguentul Calendula de la farm.D.Baciu cu extract din flori de galbenele, vaselina, lanolina, ceara, ulei de lavanda este mai greu de indepartat/spalat de pe piele la o simpla clatire fata de cea de la Pravalia de Sapun. Necesita degresarea cu un sapun. Este diferita si ca textura. Are aprox 30 grame si costa 5 lei. Chiar daca Calendula are 40 grame si costa cu 50 de bani mai putin ingredientele alifiei sunt superioare.
Sambata dimineata spre exemplu am reusit sa sparg un pahar si sa daram o rama foto din sticla cand incercam in graba sa sterg praful. In incercarea de a le salva pe amandoua un colt al ramei mi-a spart pielea piciorului. Mi-a atins un nerv, s-a umflat, pe langa durerea ascutita. Am aplicat peste rana sangeranda unguent in strat gros si pana seara s-a format crusta si s-a mai retras.

De ce este buna crema pe baza de galbenele:
  • cicatrizeaza
  • emolienta si antiinflamatoare
  • bactericida si antiseptica
  • nutritiva
  • activeaza circulatia sanguina.
Adjuvant: hemoroizi, varice, ulcere varicoase, arsuri, zgarieturi, eczeme.

Scriind de dimineata a trebuit sa fac o pauza si sa ma ocup de niste acte, acum in sfarsit am reusit sa termin. Sunt franta.
Daca aveti intrebi lasati in comentarii.

P.S: Ati vazut ce am gatit aseara?
Pupici

Comentarii

  1. Tu si produsele naturale:) Am castigat si eu odata un sapun natural dar nu l-am primit niciodata:P Sapunul bebe mic mi-a smuls un zambet. Trebuie sa recunosc ca eu folosesc sapunuri din comert dar, din fericire, nu am probleme cu pielea mainilor, si crema de maini folosesc rar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Participa la giveawayul cu Situs Vlach, de 100 Lei iti poti alege si un sapun. :)
      Folosirea unui sapun natural este o alegere ca oricare alta. E bine ca nu ai probleme.

      Ștergere
  2. Săpunul Duo delight pare tentant.
    Alifia pentru gălbenele o am și eu, dar nu de la această firmă. Cred că este un must have.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca gandim acelasi lucru in ceea ce priveste alifia cu galbenele. :)

      Ștergere
  3. M-am dezobisnuit sa folosesc sapun, am unul singur, tip scrub, ale carui particule se transforma in ulei, e foarte zgronturos, dar miroase super (vanilie, cred) si are un efect la fel de super pe piele. Din cele de mai sus m-ar tenta alifia respectiva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De tipul scrub cele cu cafea au ramas preferatele mele, suna tare bine si cel descris de tine :)

      Ștergere
  4. Am folosit odata un sapun natural, bio, eco si celelatle, da mi s-a parut ca se topeste in mana mea. Dupa doua dusuri a disparut :). M-ar tenta in schimb cel cu spirulina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din toate sapunurile testate, nici unul nu s-a terminat foarte repede, nici macar cele mostra. A existat unul care utilizandu-l excesiv se inmuiase foarte tare si devenise mucilaginos, dupa ce a fost lasat la scurs s-a intarit. Nu mai tin minte care a fost exact, de la Jovis, parca bunatati din stup.

      Un sapun de 100grame tine intre 3 pana la 5 saptamani, concluzie trasa in urma tuturor sapunurilor testate.

      Ștergere
  5. Crema de galbenele (si nu numai) folosesc de multi ani incoace dar doar de vreun an si ceva o folosesc doar pe ea,nu si alte creme din comert.Am incercat sa ma axez pe lucrurile naturale cand vine vorba de ingrijire.

    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur sa vad ca e aliatul tau. :)
      pupici

      Ștergere
    2. Sapunul cu spirulina pare tare interesant. Chiar sunt curioasa ce efect ar avea asupra mea. Unguentul cu galbenele ar trebui sa-l avem cu totii in casa.

      Ștergere
  6. Crema de galbene nu lipseste din trusa mea dedicata ingrijirii corporale. de ce zic corporale? pentru ca am inceput sa o aplic dupa ce ma epilez pentru a preveni eventuale iritatii. rezultatele sunt mai mult decat multumitoare :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu am inceract produse acestea bio ,dar si eu exact ca si tine am buzele mereu uscate si crapacite ..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca obisnuiesti ca si mine sa-ti lingi buzele necontrolat tre sa facem ceva in privinta asta :)

      Ștergere
  8. The Google translator worked, dear Mihaela, and I´m so happy that I could read this interesting post! I think such natural products a really good thing.

    xx from Bavaria, Rena

    www.dressedwithsoul.blogspot.de

    RăspundețiȘtergere
  9. Si eu am probleme cu buzele crapate, mai ales in anotimpul rece, cu toate ca folosesc mereu balsam sau gloss. Ma deranjeaza teribil, dar niciodata nu m-am gandit ca ar putea fi pe sistem nervos. Si ar putea fi foarte bine asta cauza pentru ca sunt mai mereu stresata. Si nici nu ma omor cu lichidele in timpul zilei. Mai degraba dupa 6 cand ajung acasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E o concluzie din propria experienta si am citit si despre aceasta cheilita care poate fi si pe sistem nervos si atunci trebuie tratata in special cauza.

      Ștergere
  10. very interesting soaps! they look very hydrating, so great :)

    I hope you're having a beautiful day ~ XO
    NEW POST: www.chriissydollxo.com
    Let's connect at GFC and BLOGLOVIN'

    RăspundețiȘtergere
  11. Sapunul Spirulina ma tenteaza foarte mult. :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  12. initial ma tenta sa citesc despre sapunul cu spirulina, dar l-as lua si pe bebe mic, e prea simpatic numele :)).

    RăspundețiȘtergere
  13. Pacat ca balsamurile trebuie reaplicate dupa o ora, chir m-ar fi tentata sa le cumar :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu te confrunti cu uscarea excesiva a buzelor cred ca tine mai mult.

      Ștergere
  14. Crema de gălbenele o folosesc mereu și ajută la aproape orice, în rest, săpunurile încă nu m-au tentat, prefer geluri de duș, dar poate voi achiziționa pentru soțul meu, el preferă săpunurile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pana sa primeasca sotul meu anul asta de ziua lui un gel de dus nu mai folosise de multa vreme si chiar si asa nu renunta la sapunuri, combina. Desigur e o chestiune de gusturi. :)

      Ștergere
  15. Crema pe baza de galbenele o folosesc de ani de zile si este foarte buna . Cea prezentata mai sus arata foarte bine , imi plac mult ingredientele si este si ieftina :)Balsamul de buze nu cred ca mi s-ar potrivi .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde Ana de cum se prezinta buzele tale. Eu am prezentat un caz in care buzele cu orice le-ai da, daca nu rezolv si problemele interne, nu au cum sa-si revina si efectele sunt de durata scurta.
      Eu zic ca e un produs bun ce merita incercat. In nici un caz nu spun asta pentru ca l-am primit pentru testare. :)

      Ștergere
  16. Folosesc crema de galbene cand mi se crapa buzele foarte tare, aaa si am mai folosit-o cand gasesc gen o urma de la o ciupitura de tantar, o bubita,vindecata,dar unde vad eu ca au ramas semne pentru ca cicatrizeaza foarte bine :).

    RăspundețiȘtergere
  17. Thanks for your tests ;)
    Lolvely products :)

    New post- Kisses
    http://www.mademoisellemode.com

    RăspundețiȘtergere
  18. Cand locuiam in Romania, obisnuiam sa cumpar creme de galbenele, de la diferite branduri (Elmiplant este unul din ele de la care imi aduc aminte ca imi placea sa folosesc), si erau foarte bune, pentru diverse chestii -- mici cicatrici etc.
    In Canada n-am mai folosit. Cred ca se vand pe la magazinele romanesti din Toronto, dar nu m-am uitat niciodata cu atentie, aici este un tip de produse pe baza de petroleum jelly, care are cam aceleasi calitati ca si crema de galbenele, si folsoesc din acestea.
    Sa ai o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  19. Uite, eu chiar nu am si nu-mi amintesc sa fi avut vreodata crema de galbenele, poate una de maini de la Yves Rocher, dar nu stiu daca este acelasi lucru...

    RăspundețiȘtergere
  20. sunt foarte bune produsele naturale :) poate voi avea ocazia sa le incerc :)
    Multumim pentru review! :-*

    RăspundețiȘtergere
  21. Multumesc pentru impartasirea experientelor voastre.
    Camelia daca ai un substituent care iti rezolva din probleme nu e musai sa o ai. Il consider un produs cu multe intrebuintari.

    Thank you for your comments.

    RăspundețiȘtergere
  22. Foarte interesante, cel cu bebe mic e foarte frumos.

    RăspundețiȘtergere
  23. Foarte bune produsele naturale de la Pravalia de Sapun ♥ !

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Thank you for your visit and sharing your thoughts. xoxo

Orice parere cu bun simt este binevenita!

1001cosmetice

1001cosmetice.ro%20

Postări populare de pe acest blog

Din lumea necuvantatoarelor

     De-a lungul timpului am avut in grija doar pisici si pesti. Pestii mi s-au parut cei mai sensibili, daca mediul in care traiesc nu este unul echilibrat apar boli, devin apatici. Alimentatia este foarte importanta si am mai scris despre asta , este importanta indiferent ca vorbim de oameni sau de animale, iar astazi va invit sa cititi povestea Oanei si animalutelor ei pe care am rugat-o sa ne impartaseasca din experienta sa cu cititorii blogului.  Toto, Oachi Mara si Porto        Ei bine, am animăluțe de când mă știu, mai exact de pe la 4 ani și îmi petreceam timpul î n casa cu curte a bunicilor mei din Galați. Încă de pe atunci (când nu exista mâncarea granule sau umedă specială pentru animale) existau formule sănătoase de hrană gătită pentru câini și pisici, care culmea trăiau sănătoși ani mulți, cățeii chiar până la 20-21 de ani. Un singur lucru mi-a spus atunci bunicul, v ă z â ndu-m ă că dau bomboane cățeilor din curte: Nu dulciuri! Niciodată! Sunt otravă

Thank you Michael Bolton for a great show!

2013 mi-a adus multe lucruri bune, pe cele rele vreau sa le dau uitarii, iar la un sfarsit de an exceptional nici nu mi-am imaginat de asemenea amploare. Vazusem cu cel putin o luna inainte ca va participa la Revelionul din aer liber Michael Bolton in Galati cu sprijinul primariei. Mi-am zis ca e o farsa. Nu stabilisem nimic pentru Revelion, voiam doar sa fiu cu sotul meu, sa dansam, sa am parte de liniste... si am avut! Am fost atat de... incat nu am cuvinte, completati voi! Poate pentru ca sunt racita si am dureri crunte de cap, poate ca acea senzatie nici nu poate fi descrisa in cuvinte. Am dansat, am aplaudat, am ovationat. Sufletul meu a fost hranit! Atat pot spune!

Basca, papion si paiete

In Londra am purtat buline, ieri am scos fusta la pozat, iarna stiti ca nu renunt la culori asa ca iata inca o tinuta in stilul meu caracteristic.  Fusesem anuntata ca vom avea parte de soare, mai cald teoretic, practic puteam raci cu propriile maini o sticla de bere insa nu imi era frig incat sa dau bir cu fugitii. Ne-am si distrat. O helanca gri din lana cu fusta conica verde din paiete insir pe pat, ma gandesc la jacheta neagra din imitatie de piele insa blazerul reiat il gasesc mai potrivit, urmeaza papionul, basca si in final geanta si cizmele. Gavroche style, glamour. Eu m-as prezenta asa la birou. Machiajul ochilor mi-a luat timp cel mai mult.