1. Am gasit rucola in piata, un manunchi mare cu 3 lei. Se pare ca nu e pe gustul nostru.
Am gustat-o simplu, am zis poate cu ulei si zeama de lamaie va fi mai bine. A ajuns la gunoi.
2. Am mai facut pizza, de data asta am uscat si rondelele de ceapa, ardeii, nu doar ciupercile. A iesit super. Am pus si cascaval afumat si bucatele de ardei iute uscat peste sosul tomat de la baza!
3. Din doi litri de lapte cam atata branza proaspata imi iese - un bol de supa. Fistic.
4. Ostropel, are si bucati de ceapa. Nu am prajit nimic, totul inabusit. Carnea a stat la marinat.
5. Am facut un fel de lasagna. Carnita a stat la marinat, am folosit legume ce aveam prin casa: morcov, ceapa, cateva cotoare de ciuperci. Am improvizat la greu :D
6. Cumparand salata creata, un borcanel de sparanghel, cutie de porumb boabe, masline si alte legume, am pregatit mai multe salate:
- multi castraveti, boabe porumb, maioneza dintr-un galbenus fiert cu putin mustar si ulei, cativa stropi de otet balsamic, seminte in si susan si incorporata bine in salata, albusul, oregano, ulei daca mai e cazul, carnita taiata cuburi-gratar, cuburi de cascaval afumat, putina ceapa si sare.
- salata verde, zeama lamaie, ulei de masline, sare si piper cu gratar din piept de pui(marinat).
Din doi pui cumparati, un piept si jumate a stat la marinat din care am folosit la gatit diverse cum ati vazut mai sus. Nu am lasat bucatile intregi, o parte am taiat bucati ca la snitele, iar restul fasii incat sa intre bine aromele.
La pachet intr-o zi i-am pregatit sotului, ia doar mancare gatita, putin gratar cu o salata de cartofi: fierti cubulete presarati cu oregano, sare si ulei, mustar; castraveti murati foarte aromati (de casa).
Ce-mi place mie, nu pentru ca sunt de la Zara sau fix pe astea le as vrea:
Incaltaminte cu toc mediu care sa mearge cu mai multe stiluri si zi si de seara.
O camasa din denim, stiu ca suntem multe care inca nu avem si ..visam.
Rochii, ne-am scalda in ele ..de s-ar putea :))
Inca mai caut un trench, dar nici nu am fost prin magazine ..cand ii va veni si lui timpul.
Imi place si pe navy si pe clasica culoare.
Ce sa mai zicem de pisici :)
Ador pantofii albastri datorita modelului, au si platforma si toc moderat de inalt si gros. Par si comozi. Astia mi se par ideali sau care se apropie cel mai mult. Foarte feminini!
Am dat peste o poza mai veche, pe cand aveam breton. Vorbeam la telefon si m-a prins si cu ochii aiurea :))
Aici e la Herculane! A fost soacra'mea si doresc sa ajuns si eu prin acele locuri. In statiune te odihnesti si de acolo sa ajungi la Orsova, Cazane, Tg Jiu, etc sau faci trasee montane. Sunt f multe.
Statiunea Baile Herculane are un patrimoniu istoric de exceptie, memoria vie a 1848 de ani de existenta (153 – 2001) neîntrerupta a statiunii. Din timpul romanilor au ramas numeroase vestigii : apeducte, bai, statui, monede, tabule votive ridicate ca semne de multumire aduse zeilor pentru vindecare. Dupa 1718 (Pacea de la Passarovitz) începe istoria moderna si contemporana a Bailor Herculane, în cadrul Imperiului austriac. Din 1736 începe reconstructia si modernizarea « bailor », a cailor de acces, granicierii banateni construind aici majoritatea edificiilor din statiune, care poarta amprenta unui baroc austriac impresionant. Statiunea este vizitata de-a lungul timpului de mari personalitati, între care : împaratul Iosif al II-lea , împaratul Francisc I si împarateasa Charlotte, împaratul Franz Iosef si împarateasa Elisabeta. În 1852, împaratul Austriei considera Baile-Herculane ca fiind « ceea mai frumoasa statiune de pe continent », iar împarateasa Elisabeta – pasionata, îndragita, distincta, si armonioasa Sissi – scrie un jurnal intim în care Baile Herculane sunt o prezenta distincta si încîntatoare. În statiune exista Muzeul Nicolae Cena, ale carui colectii au început sa fie constituite începând cu anul 1922. [...]
În anul 1852 imparatul Austriei considera Baile Herculane ca fiind „cea mai frumoasa statiune de pe continent”. sursa
Autobuze din gara si centru circula din 30 in 30 de minute la fix si la si jumatate, pe langa taxiuri.
Aeroporturi: Caransebes - 80 Km si Craiova - 160Km
Rutier, pe strada europeana E70.
Iar sarbatoritilor de astazi le urez La multi ani!
Sa aveti dragilor o zi frumoasa!
Am mai spus ca esti o adevarata gospodina si o sa mai sun asta si in continuare!:)
RăspundețiȘtergereVreau si eu la Herculane, mi se pare o zona extraordinara.
Pupici
Sunt multe lucruri de renovat pe acolo, insa zona este superba, cu putina vointa poate fi readus la viata farmecul de demult.
ȘtergereMultumesc :)
Pupici!
Încălțămintea cu toc mediu mi se pare geniala pentru ca pantofii sunt comozi dar si foarte chic in același timp. Ma bucur ca se pot găsi peste tot acum...
RăspundețiȘtergereps. Cred ca te-am văzut duminica seara in Francezi dar era întuneric asa ca nu sunt sigura...:S?
Yep, la tine vazusem sandalele Zara si chiar mi-au placut mult cand am vazut tocul ok.
ȘtergereYep, again :D Erati cu cainele, nu-mi era clar daca tu esti pana cand nu ati ajuns in dreptul nostru, pentru cateva secunde privirile noastre s-au intersectat dar trasa de caine mi s-a parut ca nu ma recunosti si nu m-am intors sa-ti vorbesc. Acum ca mi-ai scris imi pare rau ca nu am facut-o, cum am zis, nu eram sigura daca esti tu :)
:D Imi amintesc ca ni s-au intersectat privirile si la câteva secunde am realizat de fapt cine esti dar era prea tarziu sa ma întorc si nici nu știam dacă tu m-ai recunoscut sau nu :). Ma bucur totuși ca erai tu, poate ne mai întâlnim si alta data :).
ȘtergereLoving the pictures. x
RăspundețiȘtergerethanks :)
ȘtergereRucola are, citez pe prietenul meu "gust de iarba", eu in salate o mananc dar altfel nu as incerca-o. Sa stii ca genul ala de pantofi sunt si preferatii mei:)
RăspundețiȘtergereEu l-am simtit intepator, picant, amarui si nu mai stiu cum.. mi se facuse greata.
ȘtergereAm incercat rucola, am amestecat asa intr-un castronel otet si lamaie, apoi sare si i-am mai pus niste ceapa verde si ridichii, nu a fost rea.
RăspundețiȘtergerepoate o fi fost ceva in neregula cu rucola mea, nu am putut inghiti si nici mon cher.
Ștergereeu nu gasesc deloc rucola in piata...tare-mi place !
RăspundețiȘtergereda , la Heculane este frumos , dar te cam plictisesti , noi nu am stat decat 3 zile :))) , am reusit sa acoperim repede ce era de vazut , dar sa stai...lata...sa citesti la umbraaa...merge :)
a fost premiera, de regula o vedea in supermarket, dar scumpa si doua fire..
ȘtergereHai tu cum sa te plictisesti, sunt o gramada de obiective, trasee plus orasele din imprejurimi. Vreau sa vad coloana infinitului si multe altele. Eu nu zic de statul la soare in apele termale, actiune nene. :)))
lovely bog <3
RăspundețiȘtergereFollowing you in bloglovin and GFC :)
Hope you can follow me back in both Bloglovin and GFC
My blog - Giveaway dose
Prerana, welcome and thank you for following, I'm subs via e-mail :)
ȘtergereCate bunatati gatesti!
RăspundețiȘtergereNu am incercat niciodata rucola, insa o sa-mi iau si eu vara asta, sa vad cum e. :)
Din ce am gustat nu e pe placul meu, mersi :)
Ștergerea lot of cool shoes
RăspundețiȘtergereKisses
Aga
www.agasuitcase.com
Herculane e o zona extraordinara dar acum 3-4 ani cand am fost eu era in paragina. Mare pacat caci am ramas impresionata de loc in sine. Si ai dreptate, e in apropiere de multe destinatii frumoase. Atunci am vizitat si Orsova si ne-am plimbat cu barca pe Dunare, am ajuns si pe la Targu Jiu si Drobeta Turnu Severin si bineinteles si la Portile de Fier unde ni s-a facut un tur impresionant si am coborat cu un lift la nu mai stiu cati metri si am ajuns la sala turbinelor. Mi-ar placea sa revad toate aceste minunatii.
RăspundețiȘtergereIn calatoria respectiva am vizitat si Manastirea Lainici si Tismana iar Tismana mi-a intrat la suflet. Un loc superb.
Da situatia nu e roz, pentru vechie clladiri, etc, insa spunea mama soacra ca cel putin unele cladiri vor fi reabilitate. Dincolo de asta ai enumerat si tu lucrurile pe care le putem vedea din jurul statiunii.
ȘtergereOf de cand imi caut si eu un trench si nu gasesc niciodata unul care sa imi placa mult de tot :D
RăspundețiȘtergereCand gasesc unul dragut, nu imi place materialul, cand imi place materialul, nu imi place croiala si tot asa :))
Din aceleasi considerente nu mi-am luat nici eu. :)
ȘtergerePentru ca-mi place culoarea albastra/navy iti dai seama cum ma uit la pantofii aia, nu? :))
RăspundețiȘtergere:))
ȘtergereNici mie nu imi place rucola
RăspundețiȘtergereZici ca e papadie :)))
Papadie nu am mancat. :)
ȘtergereWow, cate mancaruri, mi s-a facut foame! Sotul tau e super norocos!
RăspundețiȘtergereador pizza cand are ardei iute pe ea :)).
RăspundețiȘtergerenici eu n-am ajuns inca la baile herculane, dar m-ar tenta.
Mi se pare cam bizar rucola cu 3 lei. Că prin hzpermarket-uri e mai scumpă. Aproape dublu. Mă gândesc că e greu de crezut că femeile de la ţară au crescut ele rucola în grădină :))
RăspundețiȘtergereOricum, îmi plac postările tale în care arîţi ce ai mai gătit bun. Lasagna am făcut şi eu odată cu foi de la Kaufland dar parcă nu mi-a plăcut.Am zis că am să încerc odată cu Barilla.Mereu mă întorc la ele. Am văzut că uneori nu e diferenţă mare de preţ.
Un rest de săptămână cât mai frumos!
Ca sa te lamuresc putin, nu era din piata, poate stii si tu acest magazin/aprozar. E intre Arcada-tiglina si liceul 10 si gasesti foarte multe legume, seminte, etc. Marfa si romaneasca si de la altii. Eh, deci se poate :P
ȘtergereU too!!
Great pictures!
RăspundețiȘtergereLaura. xx
www.stylishvue.blogspot.com
Mie imi place rucola tare mult, dar doar mie :) Asa ca nu fac prea des... Desi as fi pus o mana buna chiar si pe pizza aceea :) Dar mi-ai facut o pofta cu ostropelul de numa'. De vreo saptamana numai la ostropel de pui visez, acum vad si la tine, clar fac cat de curand :)
RăspundețiȘtergereIar pantofii albastri sunt minunati :) Superbe si culorile, si modelul.
O saptamana frumoasa in continuare,
Simona
Am fost tentata sa pun si pe pizza Simona, dar am zis sa vad ce gust va avea in salata -si cum nu mi-a placut-, pentru ca mai vazusem asta.
ȘtergereLa fel si tie :)
Si eu eram tentata sa incerc rucola, o tot vad prin hipermarket si arata atat de bine... Acum, dupa ce ai scris tu ca a ajuns la gunoi, incep sa ma razgandesc... :( Mai bine nu ma risc. :))
RăspundețiȘtergereSecretul unei lasagna cu foi de la Kaufland este sa pui condimente. Si nu doar asa de gust, si pui cu pumnul, ca sosul ala si foile absorb tot si ramane la final tot fada. Eu pun si pun si cand cred ca e prea mult, mai pun un pumn :)) Toata lumea zice ca e delicioasa :))
RăspundețiȘtergereAm facut cu mai multe tipuri de foi si a fost ok. La sos pun nucsoara, iar carnea a stat la marinat. :)
ȘtergereMi-ai facut pofta de mancare :))
RăspundețiȘtergereEu sunt in curs de re-crestere a bretonului.. bineinteles ca regret ca m-a ros sa imi tai breton, parul cret si ondulat nu prea se pupa cu bretonul.. dar ce mai pot face?!
RăspundețiȘtergerePana cand nu incercam nu ne linistim, bine ca creste :)
RăspundețiȘtergereCa de obicei, esti mai gospodina decat am sa pot visa eu vreodata;)! Insa perseverez;) Te invidiez, sa stii!
RăspundețiȘtergereAm vazut tarta ta cu fructe si am continuat sa citesc postarile tale si ce sa vezi...am dat din nou de ceva tentant pentru stomacel :)) lasagna, n-am mancat niciodata :D
RăspundețiȘtergereAm mai gatit lasagna, sunt un fel de cannelloni, doar ca cannelloni este o pasta facuta tub cam de aceeasi dimensiune cu fasia de pasta pentru lasagna. In comun au sosul béchamel.
ȘtergereMultumesc ca ma citesti :*