Treceți la conținutul principal

Testat: Ulei de cocos virgin bio Khadi


Tara de provenienta: India

Ulei de cocos virgin certificat organic si obtinut prin presare la rece pentru ten, corp si par. Uleiul de cocos Khadi contine 52% acid lauric si 21% acid miristic.
Stiu ca am vorbit despre el la consumate, insa dupa cum am spus ca este un camarad bun pentru scalp si am dat peste cateva fotografii vechi in care am folosit uleiul de cocos intr-o masca cu par, merita sa-i dedic o postare separata.
Ten, par si corp: uleiul de cocos este indicat pentru pielea matura si/sau uscata. Hidrateaza pielea, calmeaza pielea dupa ras, pielea arsa de soare si o regenereaza. Uleiul de cocos poate fi folosit si ca ulei de masaj pentru bebelusi ori adulti, demachiant mai ales in machiajul rezistent, exfoliant sau masca. Are multiple intrebuintari incat nu strica la casa omului, nu apuca sa expire. Ma rog... :D Nu mai spun de cel care poate fi mancat, de igiena orala, exemplu pe care nu le surade piticilor mei... asaa imi provoaca spasme stomacale.

Din toate, poate mai sunt forme de utilizare necunoscute sau uitate, cel mai mult imi place sa-l folosesc pe par in masti, simplu sau combinat cel mai des cu ulei de argan. De ceva timp mi-am cumparat o perie cu care sa ma exfoliez inainte de dus, am retinut pontul de la Georgia Boanoro - Cosmeticopedia si Maggie D - Indian Savage. Cand vreau sa ajung cat mai repede in pat si simt nevoia de exfoliere, dar si de hidratare combin uleiul de cocos cu malai. Cred ca in combinatie cu zatul de cafea ar fi de vis! Olfactiv... ♥

Fara mancarimi si un par care respira, cu ulei de cocos, masline, ricin, etc.
indepartarea depunerilor de pe scalp datorita dermatitei seboreice

In afara de uleiul aplicat pe toata lungimea parului, imi masez bine si scalpul, pentru o oarecare exfoliere, indepartarea depunerilor de pe scalp datorita dermatitei seboreice. Si las sa actioneze o jumatate de zi, care poate, si peste noapte, pentru rezultate bune de la varf pana la radacina. Ajutat astfel, in functie si de ceilalti factori, parul se poate indesi si/sau sa creasca mai rapid.
 
In ceea ce priveste uleiul, uleiul de cocos nu e singurul cu care ai putea avea rezultate, pana sa stiu eu de cel de masline am folosit cel de floarea soarelui. Sapun de casa si clatit cu ceai, dupa posibilitati, dar cu rezultate bune. Acum nu as putea folosi sapunul de casa, nu mai are acelasi efect. Si untul de shea isi face lor in ingrijirea parului. Am mai mentionat de cateva ori aplicarea lui pe o zona afectata de dermatita, pe dreapta, pe linia parului si extinsa spre spranceana. Uneori e foarte vizibila.
Alte ingrediente de ajutor:
 ulei de ricin
ulei de tea tree
    miere de albine
    galbenus de ou
        vitamina A uleioasa
    capsule de vitamina E - le spargi si folosesti continutul lor
   infuzii de plante folosite la clatire: urzica, rozmarin, coada-calului, musetel, brusture, nuc


Cum sa ai un par des si sanatos:
Tunzi varfurile regulat sau la nevoie
    Folosesti masti de par 

    Produse pentru protectie termica
    Iti acoperi parul cand petreci multe ore in soare
    Mananci sanatos si bei suficienta apa

Se stie ca de multe ori cea mai buna solutie pentru un par frumos si sanatos este foarfeca, cu cat te tunzi mai rar cu atat trebuie sa tunzi mai mult de un cm. Acasa sau la salon. Eu mi-l tund singura. Pieptanatul parului conduce la stimularea circulatiei sangvine, ceea ce ajuta ca parul sa primeasca mai multe substante nutritive, insa stiu ca astfel stimuleaza si glandele sebacee, asa ca o fac mai rar.

xoxo

Comentarii

  1. Ia sa incerc si eu, nu stiam ca merge pe scalp gras. In ultimul timp am probleme cu parul uscat si scalpul care se ingrasa, nu ma mai inteleg cu niciun produs!

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu sunt mare consumatoare, cu kilogramul, atat extern cat si dimineata in cafea!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu il folosesc de vreun an de zile, il alternez insa cu diferite masti.

    RăspundețiȘtergere
  4. Folosesc si eu ulei de cocos de vreo 2 saptamani pentru par, sper sa vad rezultate curand, cred ca trebuie sa il las mai mult timp sa actioneze.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In functie de cat de degradat e parul, ca e mai matasos dupa fiecare masca eu asa percep, insa pe termen lung mai e nevoie de cate o masca din cand in cand. Ce-i drept eu am si parul nevopsit.

      Ștergere
  5. Nu am folosit niciodata pentru par si scalp uleiul de cocos, desi am auzit ca e foarte bun.
    Eu il folosesc mai mult intern, o lingurita dimineata, pe stomacul gol si uneori la demachere. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pana sa pun un ulei pe fata foloseam pentru par masti cu galbenus de ou si ce ulei aveam in casa, acum am avut mai mult de cocos. Cand am folosit un bifazic mi=am dat seama ca nu agreez senzatia de ulei pe fata, nu m-as putea demachia nici cu ulei de cocos. La exfoliere, combinandu-l cu altceva parca e mai bine. Pentru piticii de pe creier. :))
      xo

      Ștergere
  6. Am fost la un lac sarat si mi-a uscat scalpul in ultimul hal. Cred ca o sa incerc si eu uleiul de cocos pentru asta. xoxo
    http://semblog.ro

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa-mi gasesc o casca de inot, si eu am fost saptamana trecuta la Lacul Sarat. Sper sa te ajute, eu ma inteleg bine.
      xox

      Ștergere
  7. Am tot citit despre ulei de cocos, ca ar fi bun la o gramaaada de lucruri. Dar nu am luat niciodata. Sincer, nu as stii cum sa il folosesc, nu as vrea sa gresesc, ca desi la altii pare simplu, la mine niciodata nu e :))
    Cu parul nu stiu cum sa fac, e prea subtire, firav, aiurit, rebel si nicicum nu ne intelegem.
    O sa ma mai gandesc la uleiul asta, cand o sa gasesc pentru ce l-as folosi.
    :*:*:*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu ma bag sa fac creme si alte potiuni, insa cu uleiul de cocos nu vad de ce ai intampina probleme, nu conteaza cat folosesti atat timp cat merge si ca atare. Eu evit sa-l incalzesc pe aburi, cum se recomanda, pentru a nu rancezi mai repede, temperatura corpului e suficienta pentru a transf untul in ulei. Untul de shea il frec in palme.
      Parul tau parca seamana cu cel al Feliciei, Ilda, stiu ca si ea isi face masti.
      xoxo

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Thank you for your visit and sharing your thoughts. xoxo

Orice parere cu bun simt este binevenita!

1001cosmetice

1001cosmetice.ro%20

Postări populare de pe acest blog

[About me] years in photos

A mai trecut un an si vor mai trece daca este sanatate si zile lasate de la Dumnezeu, cum spune bunica mea. Va aduc din nou in atentie, mai sunt cateva ore si se incheie unul din giveaway-urile de pe blog.  Inca mai aveti ocazia sa castigati un produs la alegere: http:// aboutwomenandnotonly.blogspot.r o/2012/09/ 2th-giveaway-prodigyred.html Giveaway opened for all! Happy birthday to me! xox

Din lumea necuvantatoarelor

     De-a lungul timpului am avut in grija doar pisici si pesti. Pestii mi s-au parut cei mai sensibili, daca mediul in care traiesc nu este unul echilibrat apar boli, devin apatici. Alimentatia este foarte importanta si am mai scris despre asta , este importanta indiferent ca vorbim de oameni sau de animale, iar astazi va invit sa cititi povestea Oanei si animalutelor ei pe care am rugat-o sa ne impartaseasca din experienta sa cu cititorii blogului.  Toto, Oachi Mara si Porto        Ei bine, am animăluțe de când mă știu, mai exact de pe la 4 ani și îmi petreceam timpul î n casa cu curte a bunicilor mei din Galați. Încă de pe atunci (când nu exista mâncarea granule sau umedă specială pentru animale) existau formule sănătoase de hrană gătită pentru câini și pisici, care culmea trăiau sănătoși ani mulți, cățeii chiar până la 20-21 de ani. Un singur lucru mi-a spus atunci bunicul, v ă z â ndu-m ă că dau bomboane cățeilor din curte: Nu dulciuri! Niciodată! Sunt otravă

Jocuri pentru copiii din noi

Bine v-am regasit! Cel mai usor comunicam, ne apropiem, mai ales de copii, prin joc. Gustul pentru joc de mic se formeaza, si pentru citit, si pentru cultura, agricultura. [hihi] Eh, s-ar fi putut citi mai mult daca parintii ne deschideau pofta, cine stie. Cartile din biblioteca noastra stateau dincolo de geamuri, in sufrageria-sanctuar, iar mamei nu-i placea sa lasam urme, isi imagina ca doar rasfoim in cautare de imagini colorate. Pe deoparte asa si era, pe de alta imi pastram o carte sub perna si o citeam cand prindeam un moment de liniste. Nu pot citi cand e galagie, cu muzica, nici macar una pe care sa o aud eu, in casti. Trebuie sa aud vocea povestitorului, uneori ma trezeam ca obosesc, dar nu-mi erau ochii, ci pentru ca nu mai eram curiosul ci domnita care alerga prin padure. Ma amuza copios transformarea asta, iar cartile care imi dadeau acea stare le mai citeam inca o data. Unele carti imi place sa le citesc cu voce tare, imi place si sa-i citesc cuiva... Ei, dar pana sa