Sursa de fibre de calitate, dovleacul e pe lista preferintelor mele culinare, la capitolul desert pentru el, iar pentru mine semintele de dovleac. Bune pentru parazitii intestinali, regleaza colesterolul, desfunda vasele de sange si stimuleaza activitatea rinichilor. Le prefer crude, decojite, chiar daca in copilarie le savuram prajite si scaldate in sare.
Si conopida. Contine substante anticancerigene si e plina de fibre, antioxidanti si minerale. Stiti din mancarurile prezentate sufleul de conopida, conopida pane sau pireul de conopida.
Varza este o pretioasa sursa de minerale si vitamine, are fibre si antioxidanti. Este gustoasa, sanatoasa si accesibila. Pentru evitarea gazelor intestinale, nu consumati varza, conopida, fasole si mazare in aceeasi saptamana mai ales daca va stiti sensibili.
Pentru tensiunea ridicata, un pahar de vin rosu care sa insoteasca o masa sanatoasa de seara este o idee buna. Un inlocuitor ar fi aproximativ 500 de grame de struguri negri sau doua sau trei pahare de suc natural si proaspat de struguri.
Laptele cu cacao, unii sustin ca este bautura magica ce reface muschii dupa efort. Daca mai adaugati si putin zahar, proteinele din lapte sunt digerate si mai rapid asa ca perioada de refacere se scurteaza.
Dupa cum vedeti eu imi fac singura branzica, din lapte cumparat de la tara, pe care o folosesc la crema de branza pentru dimineata, la foietajul cu branza, placinte si alte aperitive. Cand nu vreau sa strang branza il fac iaurt/lapte batut.
Voi?
mmmmmmm;)
RăspundețiȘtergereIn principiu ai dreptate, doar ca unii (eu) sunt pe regim din cauza problemelor de sanatate...
RăspundețiȘtergerePS. off, pozele astia, ce pofta mi-ai facut :D
sunt sigura ca si cei aflati la regim pot manca preparate gustoase si aratoase, doar ca iti mananca mai mult timp de gandire si se iveste si ceva frustrare atunci cand esti pofticios si doar pe cele interzise le vezi :D
ȘtergereHello & thank you for the follow.
RăspundețiȘtergereI'll follow you right back now via 'Google Friend Connect'! ^_^
P.S.: You're making your own cheese, too? *yum*
Follow the Royal Peach
Hello :)
ȘtergereYes, Nokta, I made my own cheese, thank you!
Noi poftim la bunatatile tale ca nu avem talente dinastea:)
RăspundețiȘtergereMa faci sa-ti fac o vizita in Turda, eu sa gatesc si tu sa-mi faci parul :) :)
ȘtergereThanks for following :)
RăspundețiȘtergereI am following you now too! Keep in touch x
www.thesequincinderella.com
Mie imi place conopida la nebunie.Tocmai ieri am facut un ditamai castronul de conopida cu un pic de maioneza.Si o mananc intinsa pe paine integrala.E delicioasa!
RăspundețiȘtergereSI eu ar trebui sa fiu foarte atenta cu ce mananc.Sunt foarte slaba si am incercat sa diversific atat cat mi-a fost cu putinta..
Pestele il urasc, desi stiu ca mi-ar trebui mai des.
Ce sunt placintelele alea?sunt cu branzica?
Azi vreau sa pregatesc niste ardei umpluti si o sa iau si conopida, daca tot mi-ai facut pofta.
ȘtergerePeste, mananc: macrou la cuptor, scrumbie la gratar, somon foarte rar-la cuptor cu portocale :D, bors din capuri de peste -de regula somn-,am facut si piftelute, numai spun de marinata, plachie sau saramura.. :D
Placintelele astea sunt cu branza, nu am avut suficienta branza pentru o placinta si asa am facut "pachetele" cu diverse umpluturi.
La cele cu branza: o lingurita de branza, presar zahar si o picatura de rom care va fi absorbita de zahar, impaturite si sigilate cu furculita :)
Ce harnica esti, ce bunatati faci, yumm yumm.
RăspundețiȘtergereSi eu ador semintele de dovleac si varza, conopida nu stiu exact din ce motiv nu ma atrage. :)
Pupici
Dee, daca ai gatit-o in toate felurile si ai ajuns la concluzia asta, asta e sunt alte legume. Multumesc, te pup!
ȘtergereEverything seems delicious!
RăspundețiȘtergereCome back soon to visit my blog: Cosa mi metto???
Win a red dress by Max C London!
Thank you:)
ȘtergereThank you for your comment! Gnummy pictures!
RăspundețiȘtergereKisses
LaCrilla
www.lacrilla.blogspot.it
www.facebook.com/putapin
Awesome post, dear! Everything seems delicious!
RăspundețiȘtergereAnd very cute blog!
I`m your follower now (gfc & bloglovin`).
And I`ll be SOO happy, if you follow me too:-)
xxx
Tatiana
http://www.bonnie23blog.blogspot.com/
@Cristiana & Tatiana, thank you girls!
ȘtergereI follow both!
Wou, ce de bunatati ne-ai pregatit aici, Mihaela, eu prefer legumele la aburi(conopida si broccoli) alaturi de carne alba(cea de curcan e preferata mea. Dovleacul imi place...sculptat in diverse feluri. :P
RăspundețiȘtergereLa aburi voi gati si eu dupa ce imi voi cumpara masinaria minune :) pana atunci le fierb putin.
ȘtergereThank you for following on gcf and facebook! I'm already following you too :) Kisses!
RăspundețiȘtergereit looks really good :)
RăspundețiȘtergerecheck out the new post : http://www.heelsongasoline.com/2012/11/when-rain-stops.html
yummy! you make me hungry <3
RăspundețiȘtergereVersicle.
Great post! ❤
RăspundețiȘtergereMaybe we can follow to each other?
www.anetessdomas.blogspot.com
Mmmmmmmm i'm hungry now !
RăspundețiȘtergerexx Lucie http://the-camelia.blogspot.fr/
I like this funny fish))) like ur blog! wellcome to my blog) can we follow each other?
RăspundețiȘtergerehttp://antonboldirev.blogspot.ru/
Mmm.... Ce mancaruri ! O adevarata bucatareasa !
RăspundețiȘtergerePupici :*
xo
RăspundețiȘtergere