Treceți la conținutul principal

Din Sibiu cu Pace!


Abia ce pornisem la drum, cand primesc un mesaj ce mi-a facut ziua si mai buna: [...] M-as bucura sa te intalnesc si sper ca programele noastre sa se potriveasca. [...] Am incercat sa trag sforile necesare fara a pune presiune, in plan era sa ajungem la Sibiu pentru un apus dar nimeni nu garanta, oboseala lasa loc de indoiala.

 
La intoarcerea de pe traseul Paltinis - Vf. Cindrel, o sa va povestesc intr-o alta postare experienta de acolo, avea sa ne reunim, dusul ne-a mai revigorat si am decis sa mancam in Sibiu. La Casa Frieda(mereu ii zic Frida) sau la Crama Sibiul Vechi ni s-a recomandat.
Odata ajunsi am parcat masina intr-un loc aproape de local si de acolo am luat-o la picior. Foarte multi turisti oriunde te indreptai, agitatie, aglomeratie si totusi nu zgomot, parca eram in alta lume. Una mult mai civilizata, cu toate ca arhitectura Centrului Vechi te teleporta in trecut. In zona pietonala am dat imediat de Casa Frieda si ne-am facut comozi la terasa in ideea de a sta tot grupul unit insa "sensibilosi" cum suntem fumul de tigara ne-a trimis pe o parte dintre noi in interiorul restaurantului.





La terasa ici colo mai gaseai cate un scaun liber pe cand interiorul a fost parca doar pentru noi trei. Fetele din personal ne-au aranjat masa si in timp ce ne asteptam comanda mai discutasem despre aparate, obiective, mai un cadru, un ciocnit de pahare si schimb de impresii cu restul grupului in privinta mancarii. Totul cu o muzica buna (printre altele si jazz), in surdina.





Tricoul personalizat!


Inca de cand am vazut in e-mail invitatia de a crea un tricou personalizat mi-am dorit un tricou pentru sotul meu. Eu mai putin sunt fan, dar pentru el deja stiam si textul potrivit. Cu ocazia asta am aflat ca nu-i plac cele imprimate cu oameni cunoscuti/dragi si din selectia pe care o facusem doar pentru cel de mai jos am primit acordul:



Materialul tricoului este excelent, despre imprimare nici acum nu stiu care e diferenta dintre cele doua variante si am ales digital. Pe acest model de tricou, pe gri, marimea M. Voi stiti?


Am servit ciorba de fasole cu afumatura adusa intr-un ceaun in miniatura, iar baietii ciorba de pui a la grec. Desertul: panna cotta, abia a mai incaput dar nu l-am putut refuza la cat de usor si racoritor a fost.

Mi-a placut localul si sigur l-as mai vizita. Preturile sunt decente.
Inainte de a vedea celelalte poze poti arunca o privire sa vezi Sibiul - imagini din trecut. 

Atractia principala a copiilor.

Inca mai speram sa ma intalnesc cu o fata faina, insa nu a fost sa fie, cu o mai buna organizare sper sa ne vedem, ba chiar intr-o formula mai mare pentru ca stiu ca sunt multe fete faine in Sibiu. Macar sa schimbam o vorba! :)

Piata Mica - Podul Minciunilor


M-am simtit ca in Paris pe muzica condimentata de acordeon, de pian. Luna plina, lumina felinarelor, lumanarile de pe mesele de-a lungul podului crea o atmosfera romantica de neuitat.



Depanam amintiri despre desene, caricaturi si colegi din liceu.




Ne-am mai invartit prin zona...

O fetita in fata Casei Artelor ne-a cucerit prin jocul ei cu umbre:


Ne-a ramas pe altadata sa vedem: Turnul Archebuzierilor, Turnul Dulgherilor, Pasajul Scarilor cu intreaga Strada Cetatii, Biserica Azilului, Orasul de Jos, Muzeul satului Astra, Muzeul Locomotivelor cu Aburi, Bastionul Haller, etc. Eu as vrea sa incerc cateva din preparatele culinare facute la Pivnita de Vinuri Weinkeller, cu povesti depanate la un pahar cu vin. Alte recomandari?

Sibiul este un oras vechi, dar plin de viata, dovada si multele evenimente culturale si sportive care-l fac o destinatie cautata atat de turistii romani, cat si de cei straini. Iubesc tipul asta de arhitectura si chiar tot drumul dintre Paltinis si Sibiu am stat cu ochii lipiti pe geam si in acelasi timp cu o rusine de privirea mea curioasa spre casele oamenilor de la tara, cu toate ca stiam ca geamurile masinii sunt fumurii. Era ceva nou pentru mine, nu mai eram in fata televizorului privind vreun documentar, era pur, pulsativ.




xoxo

Comentarii

  1. Pace voua, dragilor!
    Stii ca ideea asta de "Pace!" mi-e draga si pentru ca imi aminteste de o persoana pe care am iubit-o cu tot sufletul (cum numai bunicii pot fi iubiti!)...

    Minunata postarea ta, de suflet, am citit-o cu foarte mare placere! Ai stil inconfundabil, Mihule!
    Sibiul... foarte bine ai surprins in cuvinte esenta aerului/aurei pe care o are acest oras! recomandari? Muzeul Astra (vad ca l-ai mentionat), Turnul Catedralei Evanghelice (poate coincide cu unul dintre cele mentionate de tine), Muzeul Bruckental, Gradina Zoologica.

    Mi-au placut la nebunie fotografiile, sunteti frumosi, relaxati, luminosi!
    Pupici si imbratisare, draga mea!

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pace in lume!
      Imi aduc aminte draga Felicia, fiecare dragoste e speciala! :)
      Eu mai mult am simtit ca am plutit, nu am vrut sa-mi iau aparatul dupa mine, i-am lasat pe baieti sa se joace si eu sa ma bucur de minutele petrecute. Muzeul Bruckental l-am vazut pe exterior, iar pe interior la inclus la Astra, uite Turnul Catedralei Evanghelice am omis si pe langa asta mai sunt si alte biserici, chiar si Catedrala Ortodoxa vazuta de pe langa turnul mentionat de tine. Multumesc! Privelistea e incantatoare oriunde privesti!

      Iti multumim frumos, te pup si te imbratisez cu mult drag!

      Ștergere
  2. Un loc minunat, poze superbe si oameni frumosi!! Multumesc pentru comentariu! Si eu te urmaresc de mai mult timp ;) O seara faina!!

    Fashionbyladym.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  3. Sibiul vechi este locul meu preferat pt o cina în Sibiu. Îmi place tare mult acest oraș.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sibiul este orasul meu de suflet, am locuit 30 de ani :)) Fetitele mele sunt nascute la Sibiu... Oh ce bine mi-a facut postarea asta a ta!
    te pup Mihaela. Pace Voua! :-) din Bavaria, cu drag.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc ca mi-ai impartasit asta draga Carmen, eu un oras fain de care te indragostesti la prima vedere, 30 de ani este o binecuvantare si am vazut ca si in Bavaria traiesti frumos. Mereu imi zboara gandul la iazul tau. Rena, o bavareza draga mie, are si ea in stilul asta, cu greu am facut legatura ca locuiti in aceeasi regiune.
      Pupici!

      Ștergere
  5. Ah, ce fotografii frumoase! Mi-as dori sa petrec asemenea seara ♥

    RăspundețiȘtergere
  6. Unas fotografías preciosas!!!!! Se ven unos lugares preciosos!!
    Te sienta muy bien el corte de pelo!
    Besos

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gracias Romy, estoy muy contenta de verte aquí de nuevo. xoxo

      Ștergere
  7. Asa de furmoase pozele...ne am dorit si noi sa ajungem in Sibiu saptamana trecuta, dar a trebuit sa ne intorcem acasa mai devreme si s-a dus ocazia...

    Imi place mult tricoul sotului.

    te pup

    http://miu-miu.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Baietii au facut o treaba super. Dupa dorinta am vizita tara intr-un singur concediu dar efectiv nu se poate, asa ca speram de fiecare data sa se intample data viitoare. Nu am mai fost in Brasov de multi ani.
      xo

      Ștergere
  8. Very beautiful
    You are so pretty sweetie
    I love he first photo
    Kisses
    Maggie D.
    The Indian Savage diary Fashion Blog

    RăspundețiȘtergere
  9. Must have been very lovely to take part in it, to you and your husband. The photos are great, the architecture is outstanding and how cute are the customized shirt!:) You are so lovely Mihaela, a natural beauty, the pics with your hubby are so sweet :) Many kisses! xo

    RăspundețiȘtergere
  10. Sunteti atat de frumosi impreuna!:) Va potriviti de minune:) Desi cred ca nu sunt prima persoana care v-o spune:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Superba prima fotografie! :) Imi place masajul de pe spatele tricoului. Mi-e dor de Sibiu, e un oras magic. :) Te pup

    http://the-may-day.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  12. Cat de frumos ati reusit sa surprindeti in doar cateva poze farmecul orasului Sibiu!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  13. superb! frumos local, extraordinara locatia. pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si ma bucur enorm cand se restaureaza pentru noi generatii. xo

      Ștergere
  14. adorable photos...you both look great...and this looks like a great place to visit.

    RăspundețiȘtergere
  15. What a beautiful place! You look great with this haircut!

    RăspundețiȘtergere
  16. Ador Sibiul ca oras... mereu ma simt deosebit cand merg acolo :) Imi plac ultimele poze in special, cele care surprind arhitectura si imprejurimile.

    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  17. Ce am observat la tine e faptul ca nu esti machiata, sau daca esti, nu se observa,adica esti foarte naturala si asta e foarte bine, arati super. Mie mi se pare ca arat naspa fara machiaj.Ce imagini frumoase, Sibiul e un oras de poveste!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt machiata: corector, fond de ten pentru uniformizare, rimel intr-un singur strat si ruj roz, cat sa arat ingrijita, proaspat. E tipul de machiaj pe care il folosesc de cele multe ori, dar ma afisez si nemachiata, multumesc.
      Seara frumoasa! :)

      Ștergere
  18. Waw, m-ai convins sa imi fac timp pentru a vizita Sibiul... fotografiile m-au cucerit, iar tricoul sotului tau este cu adevarat reusit! Felicitari Mihaela! te pup :*

    http://smilelifeisamiracle.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  19. Vai cat de rau imi pare ca nu ne-am intalnit...
    Si ne-am plimbat in aceeasi zona. Fix! Mrrrrrrr!
    Pacat, pacat, pacat!
    Te mai astept in Sibiu si de aceasta data o sa-mi leg telefonul la gat!
    Pupici multi, draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea Diana viata le aseaza pe toate, fara pareri de rau!
      Mai avem multe de vazut pe acolo, noi zicem ca ne vom intoarce, sanatosi sa fim si sa te gasesc cu bine!
      hugs

      Ștergere
  20. Ce poze frumoase!
    Imi place tricoul ,nu stiu daca e model doar pentru barbati,dar eu l as purta.
    Tu si sotul tau semanai,aveti aceeasi caldura in priviri ! :)
    https://milionlineblog.wordpress.com/2014/08/26/spune-mi-ce-floare-iti-place-si-iti-spun-cine-esti/#more-106

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imprimeul asta il poti atasa oricarui tip de tricou, ai de unde alege(cu maneci lungi, scurte, mulat pe umar sau nu, etcc), au de asemenea o gama mare de culori; acesta e un model barbatesc. Sa stii ca l-as purta si eu. :)
      Multumesc! xo

      Ștergere
  21. Din păcate nu am ajuns încă pe la Sibiu :(. Știu că este un oraș plin de farmec. Foarte funny tricoul :))
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  22. Imaginile cu voi sunt deosebite! ♥
    Sibiul e tare frumos, îl asemăn, pe alocuri, cu Braşovul... Iar voi aţi petrecut un timp minunat! ♥
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un timp scurt dar atat de frumos! Sunt cladiri precum si in Cluj asemanatoare. Te pup Miha!

      Ștergere
  23. what a lovely evening!
    xo Jessica
    www.NewlyLoved.com

    RăspundețiȘtergere
  24. t sounds really amazing! And the customized shirt is so nice!
    Fabrizia – Cosa Mi Metto???

    RăspundețiȘtergere
  25. I love these pictures!
    Laura. xx
    www.stylshvue.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  26. Gorgeous photos Mihaela. I love the first one, so cute. The painting on the wall is amazing! Thx for sharing with us.
    kisses darling
    Lenya
    FashionDreams&Lifestyle

    RăspundețiȘtergere
  27. Pfff Sibiul pare cumva din alta galaxie! Pozele sunt frumoase foc. Se pare ca nu ajunge nici o luan sa vizitezi calumea un oras.Foarte fain sa calatoresti si prin tara ta. :)

    RăspundețiȘtergere
  28. I really like your hair. Extremely androgynous! Thanks for sharing this post
    here! Would you like to follow each other on GFC,
    Google+ & Bloglovin? Lemme know &
    keep in touch!

    X
    http://subhamrai.blogspot.in/

    RăspundețiȘtergere
  29. M-am minuntat de poze cand ai postat articolul, transmiteti un sentiment de liniste si pace.
    Imi place ce vad.
    Bluza este foarte feminina si culoarea este frumusica foc.

    Tricoul arata bine si mesajul e unul cu care rezonez.

    Te imbratisez cu drag,
    Pupicei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am primit cu drag cuvintele si imbratisarea ta, mi-au adus multe zambete! As fi putut sa imi iau o rochie, o incaltaminte mai eleganta... dar nu, am preferat ca asta sa fie singurul top mai feminin si in rest un bagaj mic si practic.
      Pupici si Pace!

      Ștergere
  30. E foarte frumos tricoul, superbe fotografiile, mie nu prea imi ies noaptea :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde de aparat dar si de setari, acestea au fost facute pe manual... cu Nikon D5100, D5300 si un Canon(nu stiu ce model).
      De exemplu cu ISO 1600.
      xo

      Ștergere
  31. Dear Mihaela, obviously this is a beautiful town and I can imagine that also the restaurant you visited is a wonderful place. The designed t-shirt for your husband fits perfect to him and I love you also in your more casual style which is perfect for the occasion <3

    xx

    www.dressedwithsoul.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thank you very much, a place like that deserves a better outfit but at least I had a feminine top.
      many kisses

      Ștergere
  32. Imi plac mult, mult pozele!

    RăspundețiȘtergere
  33. Foarte frumoase pozele, Sibiul este un oras tare frumos :X Si zau ca esti una dintre putinele persoane care arata genial cu parul tuns scurt! Mereu iti admir tunsoarea si cat de bine iti sta cu ea! :*:*

    http://visiononfashion.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  34. I don't understand your language (unfortunately) but I gather that the photos were taken in Sibiu. I would really like to visit this place one day, especially since Luxembourg (my country) has a special relationship with this city!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sibiu is one of the beauties of this country, you will love Romania for many reasons! :)
      I visited (shortly) for the first time...

      Ștergere
  35. Ador Sibiul, este, printre orasele mele preferate din Romania! Mi-a placut articolul tau mult, si pozele sunt tare faine, preferata mea este cea cu tine si sotul tau in care el tine aparatul in mana iar tu esti cu mainile impreunate...foarte cute!!! Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Georgia! Prima poza e preferata mea si apoi aceasta. Multi pupici!

      Ștergere
  36. Bună Mihaela!
    Frumos articolul,pozele sunt superbe iar voi sunteți dulci și drăguți!
    Să aveți o seară cât mai frumoasă!
    Pup cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Elena, iti multumesc mult pentru comentariu si ca ma urmaresti!
      Pupici

      Ștergere
  37. esti atat de adorabila!! desi mi-am propus, nici vacanta aceasta nu am reusit sa vad Sibiul :( stiu ca mi-ar placea la nebunie.. poate la iarna am mai mult noroc ;))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Karina, esti o draguta!
      Toate se vor orandui. ;)

      Ștergere
  38. Va recomand, daca mai ajungeti prin zona Cisnadioara, Cisnadie si bisericile sasesti de pe Valea Hartibaciului.
    Alexandra

    RăspundețiȘtergere
  39. Felicitari, Mihaela, pentru colaborarea cu tricourile, imi place ce vad!
    Ah, Sibiul, as vrea sa-l revad, am fost acum vreo 12 ani, dar imi doresc sa-l revad si sa-l vizitez cu ochii de-acum, la o varsta mai coapta!
    Frumosi sunteti voi si pozele facute!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Catalina! Cred ca puiului tau i-ar placea la acea fantana din Piata.
      Te pup!

      Ștergere
  40. Am fost de doua ori in Paltinis, de vreo 3 ori in Sibiu, dar tare mi-ar placea sa ma mai intorc acum, cu Nikonul la gat. Foarte frumoase fotografiile voastre. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi inchipui ce poze faine ai putea surprinde in fiecare parte a zilei, de la flori, la oameni si arhitectura!
      Multumesc, te pup!

      Ștergere
  41. Whooai, ce dor mi s-a făcut de Sibiu! Mulțumesc pentru postare!

    RăspundețiȘtergere
  42. Awesome place. I'm sure you really had fun. Thank you for sharing your great moments together. Wedding Favors by After Flats

    RăspundețiȘtergere
  43. Superbe fotografiile in Sibiu, unul din orasele mele preferate. Si voi asa relaxati si frumusei, prima poza emana liniste, caldura si siguranta!
    Te pup

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Thank you for your visit and sharing your thoughts. xoxo

Orice parere cu bun simt este binevenita!

1001cosmetice

1001cosmetice.ro%20

Postări populare de pe acest blog

Din lumea necuvantatoarelor

     De-a lungul timpului am avut in grija doar pisici si pesti. Pestii mi s-au parut cei mai sensibili, daca mediul in care traiesc nu este unul echilibrat apar boli, devin apatici. Alimentatia este foarte importanta si am mai scris despre asta , este importanta indiferent ca vorbim de oameni sau de animale, iar astazi va invit sa cititi povestea Oanei si animalutelor ei pe care am rugat-o sa ne impartaseasca din experienta sa cu cititorii blogului.  Toto, Oachi Mara si Porto        Ei bine, am animăluțe de când mă știu, mai exact de pe la 4 ani și îmi petreceam timpul î n casa cu curte a bunicilor mei din Galați. Încă de pe atunci (când nu exista mâncarea granule sau umedă specială pentru animale) existau formule sănătoase de hrană gătită pentru câini și pisici, care culmea trăiau sănătoși ani mulți, cățeii chiar până la 20-21 de ani. Un singur lucru mi-a spus atunci bunicul, v ă z â ndu-m ă că dau bomboane cățeilor din curte: Nu dulciuri! Niciodată! Sunt otravă

Thank you Michael Bolton for a great show!

2013 mi-a adus multe lucruri bune, pe cele rele vreau sa le dau uitarii, iar la un sfarsit de an exceptional nici nu mi-am imaginat de asemenea amploare. Vazusem cu cel putin o luna inainte ca va participa la Revelionul din aer liber Michael Bolton in Galati cu sprijinul primariei. Mi-am zis ca e o farsa. Nu stabilisem nimic pentru Revelion, voiam doar sa fiu cu sotul meu, sa dansam, sa am parte de liniste... si am avut! Am fost atat de... incat nu am cuvinte, completati voi! Poate pentru ca sunt racita si am dureri crunte de cap, poate ca acea senzatie nici nu poate fi descrisa in cuvinte. Am dansat, am aplaudat, am ovationat. Sufletul meu a fost hranit! Atat pot spune!

Basca, papion si paiete

In Londra am purtat buline, ieri am scos fusta la pozat, iarna stiti ca nu renunt la culori asa ca iata inca o tinuta in stilul meu caracteristic.  Fusesem anuntata ca vom avea parte de soare, mai cald teoretic, practic puteam raci cu propriile maini o sticla de bere insa nu imi era frig incat sa dau bir cu fugitii. Ne-am si distrat. O helanca gri din lana cu fusta conica verde din paiete insir pe pat, ma gandesc la jacheta neagra din imitatie de piele insa blazerul reiat il gasesc mai potrivit, urmeaza papionul, basca si in final geanta si cizmele. Gavroche style, glamour. Eu m-as prezenta asa la birou. Machiajul ochilor mi-a luat timp cel mai mult.