La finalul campaniei Ce mai gateste/pofteste bloggerul, initiata de Beko cu sprijinul Blogal Initiative, m-am gandit ca asta e ocazia de a va prezenta tarta cu zmeura mesterita in weekend. Dupa ideea Corinei Popa, am facut un blat din 5 oua:
5 oua1 cana zahar
1 cana faina
o sticluta esenta vanilie
o lingurita praf copt
5 linguri ulei
un praf de sare.
Am separat si batut albusurile cu un praf de sare si treptat cu cana de zahar pana devin batoase si apoi adaugand cate putin din galbenusurile frecate. Integrand faina, la sfarsit se adauga esenta, uleiul si praful de copt, aluatul amestecandu-se cu o lingura de lemn incet.
Cuptorul preincalzit la 180 de grade, blatul s-a rumenit cat timp m-am luptat cu o placinta de bostan/dovleac.
Zmeura era cuminte la dezghetat si un plic de gelatina in 100 ml apa la inmuiat. Dupa topirea ei am amestecat cu sirop de la un compot ~300ml. Tava in care s-a copt blatul am asezat o folie, am turnat zmeura si zeama cu gelatina si blatul racit peste apasand ca sa se contopeasca frumusel.
Acoperind cu folie am pus un fund de lemn deasupra si totul s-a dat la frigider pentru 24 de ore.
Gandurile pofticioase le-am tinut in frau cu o inghetata de iaurt si fructe de padure.
A doua zi am desfacut si m-am infruptat cu placere din tarta dulce-acrisoara!
Cu acest articol m-am alaturat campaniei Blogchef.ro – Gatim ce poftesti!, in care Andreea Patrascu, Cetin Ametcea, Sebastian Bargau si Radu Bazavan se lupta pentru titlul de „Blogchef”, powered by BEKO
Apetisant :* !
RăspundețiȘtergereEi cum a fost la gust? :)
ȘtergereMmmmm, vreau si placinta, vreau si inghetata, vreau si tarta! Da, din toate! cate o portie! Pretty please!!! Eu sunt tare pofticioasa si mancacioasa!:))
RăspundețiȘtergereBravo, Mihule!
Multa bafta iti doresc!
Te pup!
Ilda
Lavender Thoughts
Cu draga inima, multumesc tare mult!
ȘtergerePupici, Ilda :)
Adi, te astept :)
Vai cum arata de yammy. Succes!
RăspundețiȘtergereVaii, ce dragut! Multumesc mult pentru nominalizare, ma bucur ca ti-am putut fi de ajutor! Prajitura arata super!!Felicitari :*
RăspundețiȘtergerePS:Imi cer scuze ca raspund asa tarziu, multumesc mult pentru intelegere si sustinere!
Te pup, sa ai o saptamana frumoasa!
Corina,
http://simplement-heureuse.blogspot.ro/
arata fabulos, inca o data felicitari pentru modul in care gatesti!
RăspundețiȘtergereMersi, Dia :)
ȘtergereCorina, nici o problema, mersi pentru inspiratie :*
Camelia, iti multumesc! xo
totally scrumptious!
RăspundețiȘtergereArata fantastic tarta!
RăspundețiȘtergereThank you Elle Sees!!
ȘtergereMultumesc, Beatrice :)
Mmm, m-ai invitat la o tarta dar m-ai primit si cu inghetata si cu placinta. Noroc ca nu pot gusta din toate ca as mai pune cateva kilograme pe mine :)
RăspundețiȘtergereImi place ideea ta de tarta pentru ca zmeura e cruda si deci isi mentine vitaminele si celelate substante nutritive din ea.
O sa incerc si eu reteta cand s-o face zmeura.Multumesc de idee.
Cu mare drag, Claudia, voi incerca si cu alte fructe :)
ȘtergereCat despre kilograme, mancam si facem si sport.
Ce bine arata! Eu nu sunt fana a tartelor cu fructe, mananc cand si cand, prefer un desert "ciocolatos", cheesecake sau clatite. Oricum, daca la gatit ma pricep cat de cat, la deserturi nu ma laud (decat cu mancatul!).
RăspundețiȘtergereCand cumpar o prajitura de la cofetarie intotdeauna am ales cu ciocolata. Ca era soricel, amandina si alte cele evit pe cele cu fructe, chiar si la inghetata.
ȘtergereAcasa mai fac din cand in cand pentru ca sotului i se par, cel putin in mintea lui, gretoase cele cu ciocolata si le vrea cu fructe. Cheesecake cu lemon curd nu i-a placut cica era prea aromata de la lime si sa fac cu lamaie. Nu am repetat figura..
La tarta asta il deranjeaza semintele din zmeura dar gustul il adora :))
Thank you both :)
RăspundețiȘtergerefoarte bine arata! te cred ca a fost buna! eu as fi bagat si un strat de branza dulce intre blat si gelatina :D :D :D
RăspundețiȘtergereOh...arata delicios.
RăspundețiȘtergereVreau si eu. :)
Pupici
Anais, multumesc, o sa fac data viitoare, insa trebuie sa ma gandesc cum se va ansambla. Daca folosesc aceeasi pasi ma gandesc ca va intra si branza printre bucatile de fructe presata de blat. Daca dau la frigider doar cu fructele in gelatina si branza deasupra si blatul sa-l pun dupa inchegare sa fie o idee mai buna?
ȘtergereMersi Dee, serveste-te cat doresti :)
xoxo
Mi-ai lasat gura apa!!:)
RăspundețiȘtergereHm! As manca din toate! Arata demential toate :)
RăspundețiȘtergerearata delicios!
RăspundețiȘtergereVreau si eu :)
Cat de bine arata tarta! Intotdeauna imi faci pofta cu ce mai mesteresti prin bucatarie. Dar tot nu ma pot abtine sa nu ma uit la poze.
RăspundețiȘtergereDragă Mihaela, mi-aș dori să am și eu talentul tău în bucătărie... tarta mi-a lăsat apă în gură, arată divin după cum sunt sigură că și este la gust.
RăspundețiȘtergereImi place faptul ca te pricepi atat de bine la gatit, parca ma inspiri si pe mine pentru ca eu sunt innebunita dupa tartele cu fructe mai ales cele homemade :D. Te rog sa ne arati in continuare ce gatesti, cred ca sunt postarile mele favorite :)
RăspundețiȘtergerePupici si numai bine,
www.101FashionStreet.com
poate pare putin surprinzator, dar eu ma multumesc azi cu putina placinta :)).
RăspundețiȘtergereTrebuie sa pui un banner mare cu "Atentie! Pofticioasele sa nu citeasca!" :)) Acum mi-e pofta rau, de toate! :))
RăspundețiȘtergereVa multumesc frumos pentru comentarii. Anca cu siguranta voi mai posta, este una din principalele placeri. Alina, tu te-ai saturat cu inghetata? :P
RăspundețiȘtergereE incredibil ce minunatii ies din mainile tale!
RăspundețiȘtergereEsti foarte priceputa (si) la bucatarie , tare bine arata si tarta si placinta cu dovleac.
RăspundețiȘtergerePe cea din urma eu o cumpar gata congelata pentru ca nu as stii sa fac foietaje
Nu stiu cum nimeresc numai articole cu retete la ora 1 noaptea. Sa iti spun si ce pofta mi-ai facut? Mai bine inghit in sec. :))
RăspundețiȘtergereCate bunatati!
RăspundețiȘtergereVa multumesc.
RăspundețiȘtergereMaya o mai patesc si eu :)
Hapi, placinta am facut-o cu foi de placinta cumparate, doar cand ma simt ok sa intend la foi le fac de casa, in rest pregatesc doar compozitia cu scortisoara si tot tacamul.
Cat de bine poate sa arate tarta cu zmeura...super!!! :P
RăspundețiȘtergereSper sa ai bafta, din suflet iti doresc!
Vom vedea cine va impresiona juriul :)
ȘtergereIti multumesc!
Vai de mineee!! Ce bine arata tarta, trebuie sa ma duc sa caut ceva de papa prin frigider ca am inceput sa salivez! :))
RăspundețiȘtergereCat m-ai facut sa rad cu atat mai mult cu cat mi-ai trezit stomacul din hibernare caci scriu la o postare de ceva timp si nu am mancat in seara asta :D Deci nu esti singura :D
ȘtergereYummy! Ce pofta mi-ai facut!
RăspundețiȘtergere