Treceți la conținutul principal

Tinuta de birou: Smart casual


Pentru un barbat pe care nu-l scoti din hainele sport un job de birou implica niste cumparaturi, dileme invartindu-se toate in jurul intrebarii: ce sa aleg pentru un aspect profesional dar sa pastreze din stilul si personalitatea mea. Multi dintre ei vor alege tricouri, jachete, blugi si incaltaminte sport. Dupa unele intalniri un sacou devine o optiune si isi face loc in garderoba langa camasa pe care o purta la evenimentele  din familie si pantalonii de stofa. Si pentru ca nu iti place sa investesti in prea multe piese intr-un stil care nu te caracterizeaza iti propun sa incerci stilul smart casual. Te va ajuta sa arati prezentabil la birou, un look lejer si foarte ingrijit, dar si pentru iesirile in oras, evenimente, schimband cateva piese, accesoriile. Eu il consider un stil al barbatului care s-a maturizat si combina utilul cu placutul.


Stilul smart casual a fost conceput ca un cod de tinuta pentru corporatisti, in special pentru zilele de casual Friday in care se venea la serviciu intr-o tinuta mai confortabila decat cea de obicei. Multe dintre tinute au la baza camasi barbati, sacouri, un cardigan si o pereche de jeans, dar si tricouri, cu o atentie sporita la detalii si pastrand o nota eleganta. 

Combinatia: camasa scoasa din pantaloni, blugi si sacou sau jacheta, poate iti pare familiara. Daca vrei ca tinuta sa fie smart-casual, camasa se tine in pantaloni, blugii prespalati se schimba cu altii mai eleganti, clasici. Schimba cravata lata cu o cravata slim sau renunta la ea. Slim sau lata se alege si in functie de silueta, proband vei constata cel mai bine care ti se potriveste. Cravatele cu imprimeuri recomandabil a fi purtate in afara biroului si mediului business. Este recomandabil sa nu porti sacou si pantaloni din aceeasi nuanta. Nu toate sacourile elegante pot fi integrate intr-o tinuta casual, smart-casual, unele costume sunt special concepute pentru un look casual. Vedem asta din material si cusaturi.
Atentie si la incaltaminte. Fara tenisi, sandale sau adidasi la tinuta smart casual, doar in timpul liber sunt ok. Imaginile de mai sus sunt cateva exemple a acestui stil. Mai jos va arat tinuta de birou  adoptata de sotul meu:




Camasa Lefties (L) <- click


Pentru ca nu mai este camasa pe stoc va prezint o tinuta integral compusa cu haine de pe Kurtmann, poza alaturata a fost gasita dupa selectarea articolelor vestimentare si va ajuta sa vedeti mai bine cum ar veni pe corp combinatia asemanatoare. Sper sa va inspire, domnilor!
Inspiratie <-> Recomandare
Sacoul, cardiganul, camasa, batista si pantalonii, le gasiti aici.


O saptamana excelenta, cu stil!
xoxo

*postare programata

Comentarii

  1. Foarte frumoasa combinatia...daca toti barbatii s-ar imbraca asa..ce bine ar fi :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Great man selection.
    http://tifi11.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi plac propunerile tale si felul in care ne-ai prezentat acest stil vestimentar. Cu partea masculina a familiei inca mai duc munca de convingere. :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Really smart and cool casual...:-)

    RăspundețiȘtergere
  5. Aşa da, iar detaliile (din nou!) fac diferenţa. Acea curea completează de minune ţinuta şi modul în care se aşează pantalonul.
    O nouă săptămână cu voie bună şi numai bucurii, Miha. Pupici! ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru ca stiu ca e cea mai purtata curea aleg hainele din paleta de culori care se potrivesc cu ea. xo

      Ștergere
  6. Ce tinuta chic! Foarte tare, imi place:) Camasa, pantalonii, cureaua arata foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cureaua este cu doua fete si se potrivesc la mai toate tinutele pe stilul asta. :)

      Ștergere
  7. Cred din aceasta privinta am noroc cu prietenul meu, chiar lui ii place mai mult stilul mai elegant si nu trebuie sa ma chinui sau sa trag cu el sa se imbrace cu o camasa :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Un barbat intr-un costum care sa-l avantajeze si sa-i puna armonios corpul in valoare are un farmec aparte si aduce avantaje. Dar combinatiile de sus sunt extraordinare pentru momentele in care-si pot permite ceva mai lejer.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si ma bucur ca sotul meu are aceasta lejeritate in vestimentatia de birou.

      Ștergere
  9. Am fost impresionata de produsele barbatesti de la Kurtmann si la fel de preturile acestea! Iar ceea ce ai ales tu pare de foarte mult bun gust!

    RăspundețiȘtergere
  10. Combinatia mea favorita, noroc ca prietenul meu de cand lucreaza la birou s-a dedat singur la acest stil:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Imi plac barbatii care stiu sa se imbrace, sunt irezistibili

    RăspundețiȘtergere
  12. Nice outfits for men!

    Could you please click inside this post? http://www.beautyandthemist.com/2014/03/my-wishlist-from-dressale-opportunity.html

    RăspundețiȘtergere
  13. Hi Mihaela, this is just the perfect style fo men, smart, stylish and too cool! Love the cardi, is a very lovely combo with the shirt and the pants. Have a great week ahead my dear, many kisses! xo

    RăspundețiȘtergere
  14. Nice blog!
    If you want follow eatch other, tell me …
    Kiss,
    www.flordemaracuja.pt

    RăspundețiȘtergere
  15. Great looks for men!!!

    www.plogstyle.com

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu ii admir pe barbatii care se imbraca cu gust, care renunta la jeansii albastri, obisnuiti, la tricouri sau pantofi sport. Imi plac barbatii mereu eleganti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu ii admir dar sotul meu nu vrea sa iasa din sfera de confort, ii place mai mult stilul sport-elegant.

      Ștergere
  17. Superba si camasa si cardiganul.. are si sotul meu 2 camasi de la kurtmann e foarte multumit de ele

    RăspundețiȘtergere
  18. Excelenta tinuta.
    Si mie imi plac aceleasi tinute.
    Si lui Marius. :D
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  19. Big like!
    Pai trebuie sa tina pasul cu tine ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha ce tare a sunat asta.
      Imi aduc aminte de o replica a sotului care m-a surprins foarte tare si m-a bucurat... cand faceam shopping pentru el - online - dupa ce am facut o selectie cu ce credeam ca i-ar placea si mi-a placut: "sa fie cel verde, imi place si e si asa cum mi-ai sugerat, sa port mai colorat". :)
      Multam de like! ;)

      Ștergere
  20. Really great casual style! Love it!
    Kisses

    NEW POST

    www.angelswearheels.com

    RăspundețiȘtergere
  21. Really great casual styles!
    Kisses

    NEW POST

    www.angelswearheels.com

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Thank you for your visit and sharing your thoughts. xoxo

Orice parere cu bun simt este binevenita!

1001cosmetice

1001cosmetice.ro%20

Postări populare de pe acest blog

Din lumea necuvantatoarelor

     De-a lungul timpului am avut in grija doar pisici si pesti. Pestii mi s-au parut cei mai sensibili, daca mediul in care traiesc nu este unul echilibrat apar boli, devin apatici. Alimentatia este foarte importanta si am mai scris despre asta , este importanta indiferent ca vorbim de oameni sau de animale, iar astazi va invit sa cititi povestea Oanei si animalutelor ei pe care am rugat-o sa ne impartaseasca din experienta sa cu cititorii blogului.  Toto, Oachi Mara si Porto        Ei bine, am animăluțe de când mă știu, mai exact de pe la 4 ani și îmi petreceam timpul î n casa cu curte a bunicilor mei din Galați. Încă de pe atunci (când nu exista mâncarea granule sau umedă specială pentru animale) existau formule sănătoase de hrană gătită pentru câini și pisici, care culmea trăiau sănătoși ani mulți, cățeii chiar până la 20-21 de ani. Un singur lucru mi-a spus atunci bunicul, v ă z â ndu-m ă că dau bomboane cățeilor din curte: Nu dulciuri! Niciodată! Sunt otravă

Thank you Michael Bolton for a great show!

2013 mi-a adus multe lucruri bune, pe cele rele vreau sa le dau uitarii, iar la un sfarsit de an exceptional nici nu mi-am imaginat de asemenea amploare. Vazusem cu cel putin o luna inainte ca va participa la Revelionul din aer liber Michael Bolton in Galati cu sprijinul primariei. Mi-am zis ca e o farsa. Nu stabilisem nimic pentru Revelion, voiam doar sa fiu cu sotul meu, sa dansam, sa am parte de liniste... si am avut! Am fost atat de... incat nu am cuvinte, completati voi! Poate pentru ca sunt racita si am dureri crunte de cap, poate ca acea senzatie nici nu poate fi descrisa in cuvinte. Am dansat, am aplaudat, am ovationat. Sufletul meu a fost hranit! Atat pot spune!

Basca, papion si paiete

In Londra am purtat buline, ieri am scos fusta la pozat, iarna stiti ca nu renunt la culori asa ca iata inca o tinuta in stilul meu caracteristic.  Fusesem anuntata ca vom avea parte de soare, mai cald teoretic, practic puteam raci cu propriile maini o sticla de bere insa nu imi era frig incat sa dau bir cu fugitii. Ne-am si distrat. O helanca gri din lana cu fusta conica verde din paiete insir pe pat, ma gandesc la jacheta neagra din imitatie de piele insa blazerul reiat il gasesc mai potrivit, urmeaza papionul, basca si in final geanta si cizmele. Gavroche style, glamour. Eu m-as prezenta asa la birou. Machiajul ochilor mi-a luat timp cel mai mult.