Treceți la conținutul principal

Life lately

Concursul avand ca premiu un primer de fata s-a incheiat, am ales castigatoarea asa ca puteti vedea cine este. Felicitari! Si nu este o pacaleala. :) Etude House primer winner has been notified, congrats!
Cum s-au adunat multe poze si am sarit peste postarea saptamanala, va arat si cateva feluri de mancare gatite pe parcursul a doua saptamani, chiar mai bine.
1. kind of Nettle Risotto with lot of vegetables      //     2. sauteed vegetables      //      3. snack
4. Bean soup, flavored with thyme and lovage, named Borș. <= Click on the name to learn about it.
Nu am tinut cont ca pe traseul Culmea Pricopanului, din muntii Macin, nu prea este vegetatie incat sa gasim berechet urzici, asa ca doua sacose mari nu au fost umplute si am oferit una pentru a strange cateva si cumnata mea fix la inceputul traseului. M-am urzicat nitel dar pentru doua portii de mancarica cu urzici a meritat. 

Deseori gatesc sote de legume, o mancare rapida, gustoasa si plina de vitamine. Ciuperci chiar nu mai mancasem de multa vreme. Floricele, bere si film o combinatie brici pentru o seara de relax.
Ciorba de fasole m-am temut ca nu va fi suficient de acra, bors imi da bunica sotului, dar de la stevie, loboda, leustean si cimbru a iesit numai buna.


brownie cake without eggs, milk or butter
Cam asa a iesit negresa mea de post, cu nuca machinata, stafide si dulceata de visine, tava folosita a fost prea mare si era de asteptat sa-mi iasa mai subtirica fata de tava recomandata in reteta Mihaelei Simiuc, daca aveam un al doilea gratar puneam compozitia in vas yena. 


home bread with seeds: flax, sunflower, sesame and poppy
Cum am framantat niste aluat de paine am bagat la cuptor pe amandoua odata: painea cu seminte si tarate de ovaz si negresa de post.

Species of ladybugs in Macin mountains
Plecand din nou prin muntii Macin, nu am vrut sa-mi sterg cu totul manichiura, am curatat unghiile afectate si le-am dat cu rosu. Buburuzele nu erau incantate sa se cunoasca, din imagine reiese chiar o poveste "sifonata". :))
Numarul de puncte de pe elitrele buburuzei nu arata varsta, ci mai degraba specia. Toate gargaritele/mamarutele traiesc doar 1 an. Elitrele (partea superioara care ascunde aripile) sunt cele care au facut gargarita cunoscuta: colorit de fond rosu intens, ce contrasteaza cu cele 7 puncte negre dispuse din loc in loc. Aceasta este descrierea buburuzei-cu-sapte-puncte, specia cel mai des vazuta la noi, insa in lume exista gargarite colorate si in galben, portocaliu sau negru, cu sau fara puncte, ba chiar linii sau alte forme geometrice. Anul asta a fost prima data cand am gasit atat de multe tipuri de gargarite. Capul, antenele si cele 6 membre ale gargaritei sunt de culoare neagra.
1. Vegetables stuffed vine leaves    //  2. snack fruit.
3. Frozen baked eggplant for making eggplant (aubergine) puree salad with oil, onion and salt.
4. Puff pastry for baking - movie snack.
Sarmale de post in foi de vita de vie, doar cu legume si orez. Am pus si dovlecei, am acrit nitel cu bors si aromat cu cimbru si putin leustean. Cum in compozitie nu pusesem mai deloc sare, nu mancam sarat, am pus in zeama putin mai multa, alaturi de bulion si suc de rosii. Am turnat apa fierbinte peste si le-am bagat la cuptor cu o farfurie cu gura in jos.
Vinetele coapte congelate ne-au ajuns la fix cu postul Pastelui, s-a simtit lipsa zacustei.
M-am bucurat ca aluatul de foietaj Bella nu contine unt si putem si noi rontai.
1. Rice with vegetable mix and salt pickled green tomatoes for lunch.
2. Sandwiches for breakfast.    //    3. Lemon tea with vanilla stick
4. Avocado paste on toast: avocado, lemon juice, paprika, white pepper, garlic powder.
Pentru zilele cand nu ma simt in stare sa gatesc, o punga de amestec de legume sau legume congelate de tip stir fry,  imi sunt de real ajutor. Am servit cand cu gogosari murati, cand cu muraturi de la mama soacra. Stocul de acrituri din camara noastra s-a terminat.
Sandwich cu pate/pasta vegetala: fasole, morcov sau avocado le-am servit la micul dejun. Ceaiul, la orice ora a zilei.
Avocado mi-e tare greu sa-l nimeresc cum trebuie, ori e prea copt, ori e prea crud, iar daca il cumpar si-l las la copt, uit de el si ajunge sa fie prea copt, exact! :))
Dintr-un avocado doar jumate am salvat si a iesit atat de bun incat ma uitam cu ciuda la partea din gunoi. Stati linistiti ca nu am facut sapaturi! :D
Cu zeama de lamaie, piper alb, sare, boia iute si pudra de usturoi, am sters la propriu cu paine bolul. Pana atunci nu ne-a iesit gustos. Si chiar aveam ganduri sa renuntam la el.
Intr-o dimineata un curier cu umor mi-a adus micul plic care ascundea o mare si frumoasa surpriza. Ieri, dupa o zi intreaga, prin invitatie am dat comanda si de maine in mod normal se poate face cumparaturi la orice ora pe shopul online Zara Romania. Asteptam ca si alte shopuri sa le urmeze exemplu. Voi la care visati?
Nu numai ca privelistea de la geam e minunata, odata cu geamul larg deschis aerul imi aduce parfumul diminetii si caldura soarelui ce bate spre fereastra pret de cateva ore.
Trei carti stau in asteptare spre a fi citite si ma minunez cata culoare avem in gradina.

Daca ai bunici se poate sa mananci si coliva. Am facut atat de rar incat fara o reteta m-as pierde. Cu o zi inainte mi-am facut manichiura. Vream o manichiura cu buline, o combinatie de culori pastelate. Rozul e putin prea aprins si lacul mint prea sidefat, pare mai mult un gri. Poza facuta cu camera web.
Sambata am iesit sa jucam Catan la niste prieteni, pe drum am facut si cateva poze cu o tinuta. In curand pe blog. Pana la mijlocul jocului inca ma intrebam ce fac eu acolo, intelesesem cateva chestii, insa cum nici cei care ni-l explicase nu stapaneau foarte bine regulile si jucandu-l de putina vreme, pierdeam sansa sa schimb sau sa construiesc. Partea cu negociatul e un exercitiu de curaj pentru mine. :)) Nu stiu pe ce loc m-am situat la final, cert e ca am reusit sa fac cel mai lung drum. Sotul, fiind o persoana care joaca jocuri de strategie a prins idea jocului si imi mai dadea si mie ponturi.
Voi stiti jocul?
Duminica am reusit sa ma impartasesc si eu, am imbracat pentru prima oara o fusta in dungi cumparata de multa vreme de pe miniPRIX*, pulover, palton, am simtit si nevoia de manusi. In mai toate pozele ma strambam din cauza soarelui si frigului. Asa ca rezultatul nu prea mi-a placut.
Pe miniPRIX continua obiceiul celor 3 ceasuri bune: pentru 12-13 a fost pentru carti si decoratiuni, acum intre 15-16 sacouri si camasi pentru barbate cu 20% reducere si anvelope cu -10%; iar intre 20-21 se aplica reduceri de 20% la rochii si 10% la cosmetice.
Uitandu-ma dupa fuste in dungi am ajuns la aceasta selectie primavaratica:

Pozele deschise intr-o noua fereasta pot fi vazute de doua ori mai mari. ;)



xoxo

Comentarii

  1. numai bunatati..cand vad ce mancare postezi.....imi lasa gura apa :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Hi Mihaela! You are a great cook, all the recipes sounds very appetizing and delicious, especially the brownie cake, yum!:) The ladybugs are so cute, maybe they love ur red nails!:) Kisses dear, have a lovely week! xo

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa rece sa fie in zona ta? Eu stau intr-o bluza subtire, uneori si tricou (la amiaza doar)
    Negresa arata tare, tare bine si mi-ai facut pofta de avocado!
    In rest, ce mai pot spune? Esti o gospodina desavarsita!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fara o bluza si o jacheta nu se poate iesi, duminica dimineata a fost si mai rece purtand paltonul. Stau prost cu circulatia si apoi in biserica este si mai frig. In Galati cu cat te apropii de Faleza, de Dunare este mai rece fata de restul orasului. Abia la amiaza un pulover subtire peste un tricou cu o jacheta merge.
      :) pup!

      Ștergere
  4. Molfai un mar si citesc postarea ta. Mi-e foame...Mi-e din ce in ce mai foame....
    Esti o bucatareasa desavarsita, felicitari!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incepusem sa scriu la postare si sa aranjez pozele de dimineata, imi faceam si singura, dar voua. :D
      Multumesc frumos!

      Ștergere
  5. It wasn't a quite good idea to read your post without having breakfast AND dinner :-) ... Looks so delicious, my dear! Thank's for the inspiration! - Kisses from Vienna,

    Katja

    www.collectedbykatja.com

    RăspundețiȘtergere
  6. M-ai lovit direct in inima cu negresa aia, asa am o pofta si nu stiu de nu fac una ca sa scap de ea :))) De-abia astept sa va tinuta :*

    RăspundețiȘtergere
  7. Ah, ce pofta am de o ciorba de fasole. Mi-ai dat o idee minunata! Negresa si painica sunt si ele la fel de apetisante. O postare deosebita, ca intotdeauna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur, azi nu stiu ce mancare voi face, trebuie sa fac si o ciorba si felul doi. Pentru felul doi am pus niste linte la umflat... sau fac o supa crema de linte. Mda, sunt confuza. :) xo

      Ștergere
  8. Hmmm câte bunătăți :)) mi ai făcut pofta de negresa ;)

    RăspundețiȘtergere
  9. Wow the food looks absolutely delicious.
    http://tifi11.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  10. Mamaaa, cate bunatati! Asa o pofta mi-ai facut cu negresa aceea! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar fi fost amuzant ca mancarica de urzici sa provoace pofta, am observat ca multor persoane nu le place "zarzavaturile si verdeturile". :)

      Ștergere
    2. Ba da, eu chiar iubesc verziturile de toate felurile si le gatesc des, insa negresa ta arata foarte apetisant! :D Mai apetisant decat mancarea de urzici. :)

      Ștergere
  11. Avocado se coace mai repede daca pui langa el un mar. Unii le pun in ziar, la mine merge si fara. Cand e prea copt eu de obicei fac un fel de budica raw din el amestecandu-l cu niste cacao si pudra proteica, dar tu poti sa inlocuiesti pudra cu ce vrei tu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am citit despre asta, chiar ultimul avocado s-a copt stand pur si simplu langa fructe, insa nicaieri nu se scria ce sa faci cu el daca e prea negru/copt. Cum partea de sus, cand am vrut sa-l desfac in doua, s-a facut pasta cu tot cu coaja, am aruncat. :D

      Ștergere
    2. Cu practica i-am dat de cap, am avut emotii cu noul avocado. :)

      Ștergere
  12. Quante cose buone!!!!
    Marina
    http://www.maridress.blogspot.it/
    https://www.facebook.com/maridressfashionblog

    RăspundețiȘtergere
  13. Hmm, mi-ai facut pofta de brownie <3 te pup"!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Mancarica arata tare bine:) Eu sunt mare fan ciperci in ultima vreme si le adaug cam la orice. Desi imi place primavara cred ca m-au locit iarasi alergiile si incepe sa-mi displaca chiar. E tare aiurea sa ai ochii mereu umezi...
    Cat despre jocul amintit de tine, nu stiu cum e. Eu am jucat doar Remy, Monopoly si mai nou mai jucam Dominion si tare mult ne place. Nici eu nu sunt tare buna la jocuri din astea, dar nici nu sunt genul care sa se implice total si sa se enerveze de la asa ceva:)
    Puloverul din outfitul ratat arata tare bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi inchipui cat de aiurea e, eu doar de la vreme innourata sau soare puternic mi se intampla uneori sa am ochii umeziti si merg ca prin ceata.
      Nici eu nu sunt genul care sa se enerveze de la jocuri, cum nu joc pe bani pot sa fiu si ultima ca nu conteaza atat timp cat ne simtim bine.

      Ștergere
  15. Mentii meniul variat chiar daca e post, bravo!!
    Multumesc pt lectia despre buburuze.
    Eu iubesc pasta de avocado. Cumpar avocado necopt si-l pandesc. :)) Copti nu gasesc aproape niciodata. Ultimul m-a pacalit, o parte era prea coapta, iar alta necoapta.
    Catan am jucat la niste prieteni, a fost distractiv.
    Imi plac fustele selectate de tine. Si melodia. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Ruxandra, e variat si pentru gust si pentru aportul de vitamine. Asa nu ne plictisim prea repede. Eu stau prost cu panditul. :))
      Multumesc, pupici!

      Ștergere
  16. Haha, Miha la mine si punga cu legume congelate inseamna gatit! :D

    RăspundețiȘtergere
  17. i'm hungry!!! delicious

    http://emiliasalentoeffettomoda.altervista.org/per-mamme-bimbi-fashion/
    grazie

    RăspundețiȘtergere
  18. Miha Simiuc e ca un guru pentru mine! :D
    Arata dumnezeieste painea facuta de tine!
    Gargariiiteeee...minunat!
    De Catan stiu doar din auzite de la prieteni, nu l-am incercat.
    Imi place puloverul verde de pe Kurtmann...fie ne-arati pozele, fie faci altele ! :P

    Melodia are o atmosfera speciala! Nu o stiam...

    Pupicei si calde imbratisari, Mihule!
    I' ve missed you!

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa ma gandesc la o solutie. ;) Multumesc frumos pentru suport si caldura.
      Pupici si imbratisari back!

      Ștergere
  19. minunate clipe ai adunat aici, in postarea pe care ne-ai prezentat-o! Totul, absolut totul imi place!
    te pup. O saptamâna minunata in continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Carmen, frumos sa-ti fie sfarsitul saptamanii. pupici!

      Ștergere
  20. Dupa ce ca ma uit acum la Master Chef, m-ai mai nenorocit si tu cu delicatesele tale :))

    RăspundețiȘtergere
  21. Mmmm! Ce de bunătăţi apetisante.
    O postare...gustoasă!
    Numai bine! :-)

    RăspundețiȘtergere
  22. Frumos articolul tau !
    Am ascultat cu placere piesa !
    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  23. Ce de bunatati!
    Sa-ti fie seara bucurie!

    RăspundețiȘtergere
  24. Yummy life ^^

    Kisses
    http://www.mademoisellemode.com/

    RăspundețiȘtergere
  25. Awww super lovely pics, the food is sooooo yummi babe!
    Xxx

    Carolina

    www.theworldc.com

    RăspundețiȘtergere
  26. Super yummy in my eyes.
    http://rock4less.blogspot.co.uk/

    RăspundețiȘtergere
  27. Cate bunatati ! Mi-ai facut pofta de negresa :*

    RăspundețiȘtergere
  28. So nice! The food looks delicious! :)

    RăspundețiȘtergere
  29. Mihaela, ce de bunatati gatesti! Catan n-am jucat niciodata pana la capat, tot timpul intervenea ceva..

    RăspundețiȘtergere
  30. waiiii, prajitura aia ma omoara

    http://idareyoutobefashion.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  31. Ce frumusele sunt buburuzele,le ador!!
    Nu am mai facut de mult timp negresa desi imi place mult,cred ca ar cam fi timpul..mi s-a facut o pofta...:D

    RăspundețiȘtergere
  32. Mi-e drag să revin aici! ♥
    Te pup, Miha. Toate cele bune! ♥

    RăspundețiȘtergere
  33. A wonderful roundup of photos, your dishes look fantastic

    RăspundețiȘtergere
  34. La ciorba de fasole si painea de casa m-ai pierdut, salivez abundent. Cat despre Macin, mi-ar placea sa vad candva locurile...

    RăspundețiȘtergere
  35. Talentele mele culinare sunt nule în comparaţie cu ale tale, Mihaela.
    Totul arată delicios şi eu nu pot decât să te felicit pentru răbdare şi talent.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am avut exercitiu gatind de mica si avand pasiune pentru aceasta indeletnicire.
      Multumesc. xo

      Ștergere
  36. Fetele care au postat mai sus, si eu sunt uimita de ingeniozitatea si talentul tau in bucatarie. Esti extraordinara, cata rabdare poti sa ai! Si cate idei! :D
    Se vede ca iti place sa gatesti. :)
    Eu primavara ma axez pe verzituri gen urzici, leurda, loboda si spanac. Pe care chiar le ador. Doar ca mama mi le prepara. Eu fac doar salata. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si salata din cele precizate de tine se poate face, exceptand urzica care trebuie preparata termic. Multumesc. xo

      Ștergere
  37. Draga mea, bine ai revenit, mi-a fost dor de postarile tale!
    Doamne, cate bunatati, ar trebui sa-ti deschizi un restaurant!
    Am jucat o singura data Catan la Timisoara, dar mie nu imi place sa joc jocuri, ma plictisesc! I-am luat in schimb unul cadou de Craciun sotului si de atunci de cel putin 2-3 ori pe saptamana fetita mea vrea sa-l joace si se pricepe foarte bine. Cand sotul nu are timp sa joace cu ea, il joaca pe telefon, deci e addicted...
    Am vazut intre timp puloverul verde in toata splendoarea, minunat!
    Pupicei, draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  38. mie cel mai mult imi place sote-ul de morcovi, as manca la 2 zile :)).

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Thank you for your visit and sharing your thoughts. xoxo

Orice parere cu bun simt este binevenita!

1001cosmetice

1001cosmetice.ro%20

Postări populare de pe acest blog

Din lumea necuvantatoarelor

     De-a lungul timpului am avut in grija doar pisici si pesti. Pestii mi s-au parut cei mai sensibili, daca mediul in care traiesc nu este unul echilibrat apar boli, devin apatici. Alimentatia este foarte importanta si am mai scris despre asta , este importanta indiferent ca vorbim de oameni sau de animale, iar astazi va invit sa cititi povestea Oanei si animalutelor ei pe care am rugat-o sa ne impartaseasca din experienta sa cu cititorii blogului.  Toto, Oachi Mara si Porto        Ei bine, am animăluțe de când mă știu, mai exact de pe la 4 ani și îmi petreceam timpul î n casa cu curte a bunicilor mei din Galați. Încă de pe atunci (când nu exista mâncarea granule sau umedă specială pentru animale) existau formule sănătoase de hrană gătită pentru câini și pisici, care culmea trăiau sănătoși ani mulți, cățeii chiar până la 20-21 de ani. Un singur lucru mi-a spus atunci bunicul, v ă z â ndu-m ă că dau bomboane cățeilor din curte: Nu dulciuri! Niciodată! Sunt otravă

Thank you Michael Bolton for a great show!

2013 mi-a adus multe lucruri bune, pe cele rele vreau sa le dau uitarii, iar la un sfarsit de an exceptional nici nu mi-am imaginat de asemenea amploare. Vazusem cu cel putin o luna inainte ca va participa la Revelionul din aer liber Michael Bolton in Galati cu sprijinul primariei. Mi-am zis ca e o farsa. Nu stabilisem nimic pentru Revelion, voiam doar sa fiu cu sotul meu, sa dansam, sa am parte de liniste... si am avut! Am fost atat de... incat nu am cuvinte, completati voi! Poate pentru ca sunt racita si am dureri crunte de cap, poate ca acea senzatie nici nu poate fi descrisa in cuvinte. Am dansat, am aplaudat, am ovationat. Sufletul meu a fost hranit! Atat pot spune!

Basca, papion si paiete

In Londra am purtat buline, ieri am scos fusta la pozat, iarna stiti ca nu renunt la culori asa ca iata inca o tinuta in stilul meu caracteristic.  Fusesem anuntata ca vom avea parte de soare, mai cald teoretic, practic puteam raci cu propriile maini o sticla de bere insa nu imi era frig incat sa dau bir cu fugitii. Ne-am si distrat. O helanca gri din lana cu fusta conica verde din paiete insir pe pat, ma gandesc la jacheta neagra din imitatie de piele insa blazerul reiat il gasesc mai potrivit, urmeaza papionul, basca si in final geanta si cizmele. Gavroche style, glamour. Eu m-as prezenta asa la birou. Machiajul ochilor mi-a luat timp cel mai mult.