Treceți la conținutul principal

[Cu lumea'n cap] Toamna in Siriu



Vineri seara ne-am facut cumparaturile pentru sfarsitul de saptamana, dis de dimineata indesam toate cele necesare in rucsacuri... pentru Casoca, de ziua mea haihui. 

Casoca este o localitate din nord-vestul judetului Buzau, situata in comuna Siriu, aproape de limita cu judetul Covasna. Informatii utile gasiti si aici.


Locuri de vizitat zona Siriu & judetul Buzau:

Lacul Vulturilor
Barajul Siriu si lacul de acumulare
Cascada Pruncea, de pe raul Casoca
Muntele Penteleu
Masivul Siriu
Podu Calului
Manastirea Ciolanu
Asezarile rupestre Alunis-Nucu
Tabara de Sculptura, Magura
Muzeul Chihlimbarului, Colti
Vulcanii noroiosi, Berca
Lacul Mociaru
Palatul Comunal

Drumul din Galati ne-a fost in mare parte invaluit in ceata, ascultand Pink Floyd si fiind intr-o oarecare intarziere planuisem cum sa actionam in caz de intalnirea cu ursii sau cu caini cuoscuti ca fiind mai rai in muntii Buzaului. Eram totusi doar patru persoane si 6 bete.

Foamea ne-a impins la Belvedere, in Magura, optiunile in zona erau limitate si cum dupa spusele personalului isi restrangeau activitatea nu aveau prea multe in meniu, ciorba la care visam s-a transformat in mici si pastrama de oaie... prea sarate. Perla Buzaului era pustie, popasul pentru masa mai tarziu prin numeroasele serpentine am realizat ca nu a fost bine ales. 

De data aceasta iesirea ne-am propus sa fie mai mult o plimbare, dar cum voiam sa urcam pe varful Podu Calului (1439m) am marit pasul printre cadrele contemplative si admirand natura scaldata in parfum de toamna. Mirosea atat de bine... Am fost cazati la pensiunea/cabana 14 scaune Casoca. Cu toate ca zona nu este atat de cunoscuta, am gasit cu greu cazare, drumul pana la pensiune este pe alocuri asfaltat. Am fost intampinati de oameni calzi, dupa instalare am si pornit la drum spre inima padurii! 
Traseele au fost remarcate in 2011 insa noi ne-am impotmolit la intersectia ”intre Casoci”, nu stiam care directie e buna de la indicatorul "Valea Teherau 4 h" si am facut dreapta trecand peste un pod si mergand pana la tuburile acelea la care nu stiu la ce folosesc si de ce zac in natura... Mult mai in fata latratul unui caine si a altora din fundal ne-au oprit si am facut cale intoarsa.

Acasa ne-am dat seama ca eram pe drumul cel bun dar nu eram pregatiti de infruntare asa ca ne-am indreptat pasii catre cascada Casoca/Pruncea, de data aceasta in tihna. Baietii s-au jucat cu trepiedul, iar noi fetele am vorbit cate in luna si-n stele si tot au mai ramas de spus. Eram deconectati cu totul, nu era nici un fel de retea, se auzea doar susurul apei si din cand in cand mai trecea cate o masina in viteza, alte grupuri de turisti sau oameni de ai locului veniti dupa apa.

Vremea a fost foarte frumoasa, pe alocuri atat de calda incat stateai si in tricou, nu am avut nevoie de mancare... nici nu am luat la noi cu gandul la ursi, dar apa nene nici asta vara nu am baut atat de mult. Mama ei de pastrama...

La intoarcerea in camere, ne asteptau caloriferele pornite, la cascada ne cam inghetasera mainile. Dupa ce am servit masa cu mancare adusa de acasa, - pe acolo nu ai unde sa mananci, ni s-a spus de cand s-a facut rezervarea - am stat la un pahar de vin in "separeul" nostru. Ne-am delectat cu porumb copt pe gratar, o pofta mai veche.

A doua zi am pornit spre casa cu oprire la baraj si apoi la Vulcanii noroiosi. A fost a doua seara in care nu am reusit sa dorm bine, dar m-am bucurat ca am ajuns cu bine acasa. Va las cu pozele si fug la somn, ne auzim pe maine!







Imi era asa de teama incat nici nu mai respiram :))











Alegerile muzicale de azi ieri sunt:



O seara linistita!
xoxo

Comentarii

  1. Hey prieten frumos să te cunosc!
    mare de fotografii şi locuri, favorita mea casacada,
    nu uitaţi că, dacă aveţi nevoie de asistenţă,
    Sunt pentru a vă ajuta să gratuit, oK!
    Ah!... ai un prieten aici în México prea...
    MaximsFashion

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thanks for trying to write in romanian, I'm glad you like Pruncea waterfall, welcome on my blog.
      Saludos!

      Ștergere
  2. Frumoase poze! Mi-ai facut pofta de porumb copt! :) Pupici!

    http://the-may-day.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost exagerat de dulce, nu am avut nici sare la noi. :D Cu vin a mers. :)
      Mersi! xo

      Ștergere
  3. Ah ce locuri frumoase, parca ma incarc cu energie numai cand le vad :D

    http://butterfly9999.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  4. What an enchanting and peaceful place! Wish I was there right now! The nature is fantastic, love the colors and you look pretty Mihaela. Many kisses! xo

    RăspundețiȘtergere
  5. Zona Buzaului este superba! Ati avut o excursie excelenta, cu imagini de vis, cu un pic de aventura, cu veselie si bucurii... absolut superba!
    As mai adauga pe lista ta, Tabara de sculptura Magura (la 10-15) km. de Vulcanii Noroiosi. Merita vazuta! Este o senzatie greu de explicat in cuvinte... un fel de Stone Edge autohton.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este trecuta, am vazut cateva imagini pe internet, ramane pe altadata. Multumesc frumos draga doamna! :)

      Ștergere
  6. Ce frumos!
    Iubesc peisajele de toamna, totul pare un basm iar daca mai apare si cate-o cascada... e de vis!:)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Hello babe!
    It seems a really great place <3
    Xxx

    Carolina

    www.theworldc.com

    RăspundețiȘtergere
  8. Great to take nature walks great pic and memories you build.
    http://tifi11.blogspot.com/2014/10/trendy-items-to-sport-this-fall.html

    RăspundețiȘtergere
  9. oo, ce peisaje frumoase!!
    Tocmai ce-am fost in weekend acasa si am luat o gura de aer proaspat si peisaje minunate ne-au incantat... in momente de astea, iubesc si eu toamna, cam atat :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca partea asta calda a toamnei e pe placul tuturor, pana si ploaia dn weekend-ul asta nu a fost aiurea pentru ca am putut sa ne plimbam nestingheriti.
      Multumesc. :)

      Ștergere
  10. beautiful pics!!!xoxo

    http://glampond.blogspot.it

    RăspundețiȘtergere
  11. Oooo, Miha! Nu cred sa consideri ca un alt cadou pentru ziua ta ar fi fost mai frumos! :) Ma bucur ca ati petrecut atat de frumos!
    Am privit lista cu locuri de vizitat si am visat la ele...
    Toamna e atat de iscusita cand pregateste hainele de toamna ale muntelui, as ramane sa contemplu ore in sir! Minunate fotografiile, mi-nu-na-te!!!
    Imi plac mult si cele doua alegeri muzicale!

    Te pup si te imbratisez cu tot dragul, Mihule! :)
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un cadou de suflet, chiar daca nu am dormit mai toata noaptea si ne-am simtit putin rau. Serpentinele acelea agravau si mai tare, dar a fost fain dincolo de partile neplacute. Trilul pasarilor a fost cel mai fain cantec de ziua mea. :)
      Ma bucur tare mult ca ti-au placut, si pozele, si muzica.
      Hugs & kisses Felicia!

      Ștergere
  12. Pare o zona foarte frumoasa! Good choice:D

    http://inliniimari.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  13. Imi place foarte mult melodia lui Ed :)
    Pentru asta iubesc toamna pentru peisajele minunate pe care le ofera, chiar ai facut niste fotografii minunate <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti place piesa, o descoperisem cu o zi inainte. Natura e superba, toamna ne ofera o cromatica romantica de vis. pup

      Ștergere
  14. Ce peisaje frumoase :)

    http://anamariaben.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
  15. Pfiu..superbe fotografiile. Ador postarile astea ale tale! Desi nu fac decat sa-mi mareasca dorul de duca si sa-mi para rau ca nici vara nu am calatorit prin tara asa mult cum as fi vrut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vremea inca ne mai permite escapade, daca si portofelul atunci nu vad de ce nu am iesi. Mai am sa va arat si imi doresc doar sa va incant macar virtual, cu toate ca doar pasind prin acele locuri poti spune ca ai vazut pe deplin natura in splendoarea ei.
      Multumesc. xo

      Ștergere
  16. Such a magical place! Thanks to Google translation, I got to know about a new town:-) Hope you are having a wonderful day!
    -Jyoti
    Style Delights Blog

    RăspundețiȘtergere
  17. Superb peisajul! Si asa mai adaug o locatie ideala de vizitat pe lista mea! :))

    RăspundețiȘtergere
  18. so gelous..eu nu am timp sa calatoresc asa ca ma delectez de fiecare data cand vad cate o postare minunata la tine pe blog <3 pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Teodora, daca nu intalneam cuplul cu care mergem prin munti... era doar un vis frumos pana cand ne vom lua masina. Te pup!

      Ștergere
  19. Mereu iti admir pozele cu natura. Te invidiez pentru toate drumetiile ce le faci.Super fain sa ai asa o viata activa. Ce priveliste ne-ai expus, minunat!!! Romania e frumoasa si tu ne dovedesti asta. Super faine pozele.:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Ella, imi doresc ca fiecare sa isi indeplineasca visele. xo

      Ștergere
  20. Locuri frumoase, instantanee placute...Felicitari pentru promovarea lor...
    Vad ca si drumurile sunt accesibile...
    O seara placuta, sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Strazile in Buzau sunt foarte rele insa nu ne tine departe de a vedea macar o parte din frumoasa tara. Iti multumesc, zi frumoasa!

      Ștergere
  21. ce faine sunt pozele! am vazut doar lacul de la Siriu, din mers. nu stiam ca trecem pe acolo si, analog, nici ca sunt asa multe chestii faine de vazut prin partile alea.am aflat abia pe la Casoca de existenta lor dar cum nu aveam net sa ne orientam a ramas pentru next time :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si chiar de stii de anumite obiective e greu sa faci si trasee, sa te odihnesti putin si sa le vezi pe toate, de aceea e dulce revenirea. Le luam pe rand, multumesc.

      Ștergere
  22. WOW - I was just browsing through & stumbled upon your lovely blog - It looks gorgeous and it has interesting posts that I can relate to. I'm now following you via gfc, Hope you check out my blog & follow? keep in touch love x

    Benish | Feminist Reflections

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hey welcome on my blog and thanks for decide to following me. xo

      Ștergere
  23. Cat de frumoasa poate fi toamna in muntii nostri! Superbe instantaneele realizate la Cascada Pruncea, esti o norocoasa ca ai ajuns acolo si ai facut asemenea fotografii de vis. :) Am apreciat si atmosfera din prima imagine...
    O duminica placuta iti doresc, Mihaela. :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa am spus si eu despre tine cand ai vizitat parcul din Croatia, nu ma asteptam atat de curand sa vad atatea locuri din Romania, a fost ca o recompensa dupa weekendul pierdut de la Straja din cauza lipsei unei masini. Reactionam urat la oboseala.
      O seara placuta si sper sa ti se rezolve problemele cu laptopul. :*

      Ștergere
  24. Ce loc inedit, iubesc oamenii de la munte...sunt atata de calzi si prietenosi :)
    xoxo

    www.sorananistor.com

    RăspundețiȘtergere
  25. Oaw, prin ce locuri frumoase ne-ai plimbat.
    In mod ciudat, cel mai mult imi place poza aceea cu ceata de pe sosea, poate ca e toamna ca-n sufletul meu.
    Si ce curajoasa ai fost pe podete stramte :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Razele de soare sa disperseze orice urma de ceata, iti doresc.
      Mi-e frica de spatiile inguste si de inaltime, dar mai fac din cand in cand cate un exercitiu de infruntare.

      Ștergere
    2. E bine, eu am inceput sa fac asta cu insectele... sa imi conving SNV-ul (sistemul nervos vegetativ) ca nu ma inghit, nu ma omoara si sa nu mai sar pe pereti ca nebuna cand vad o molie.

      Ștergere
    3. La paianjeni am mult de lucrat. :))

      Ștergere
  26. Amazing photos dear!!!

    www.plogstyle.com

    RăspundețiȘtergere
  27. Superbe locuri!
    Bun fotograf!
    http://milionlineblog.wordpress.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi, Vio, cand e vorba de natura, atat sotul cat si eu, facem impreuna fotografiile, cele mai faine, cele care pot, ajung pe blog.

      Ștergere
  28. Ce peisaje minunate! Ador poza cu ceata, e absolut superba!

    Te invit sa te inscrii la giveaway-ul de pe blogul meu:
    http://flashforwards.blogspot.de/2014/10/cardigan-giveaway-from-oasap.html

    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  29. Ce locuri şi fotografii frumoase1 Nu am ajuns pe acolo până acum, trecem pe listă.

    RăspundețiȘtergere
  30. what a spectacular place! amazing photos and I like your sporty outfit....

    http://modaodaradosti.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  31. Beautiful photos and post!!!
    I added you by g+!!!
    Have a good week!!! my g+ for you!!!:)))

    Besos, desde España, Marcela♥

    RăspundețiȘtergere
  32. Wow, wow, wow...Pozele sunt asa de frumoasa ca acum as merge spre acele locuri sa le vad, scot foarte bine in evidenta frumusetea peisajului :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca va indeamna la calatorie, una care te incarca cu energie. xo

      Ștergere
  33. Am vizitat zona, frumoasa tara avem! Nu prea o ingrijim noi!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amenzi mari si aplicate, m-am bucurat pe Rarau cand au venit jandarmii la niste oameni care "plantau" pet-uri de bere si tulburau linistea cu muzica lor preferata.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Thank you for your visit and sharing your thoughts. xoxo

Orice parere cu bun simt este binevenita!

1001cosmetice

1001cosmetice.ro%20

Postări populare de pe acest blog

Din lumea necuvantatoarelor

     De-a lungul timpului am avut in grija doar pisici si pesti. Pestii mi s-au parut cei mai sensibili, daca mediul in care traiesc nu este unul echilibrat apar boli, devin apatici. Alimentatia este foarte importanta si am mai scris despre asta , este importanta indiferent ca vorbim de oameni sau de animale, iar astazi va invit sa cititi povestea Oanei si animalutelor ei pe care am rugat-o sa ne impartaseasca din experienta sa cu cititorii blogului.  Toto, Oachi Mara si Porto        Ei bine, am animăluțe de când mă știu, mai exact de pe la 4 ani și îmi petreceam timpul î n casa cu curte a bunicilor mei din Galați. Încă de pe atunci (când nu exista mâncarea granule sau umedă specială pentru animale) existau formule sănătoase de hrană gătită pentru câini și pisici, care culmea trăiau sănătoși ani mulți, cățeii chiar până la 20-21 de ani. Un singur lucru mi-a spus atunci bunicul, v ă z â ndu-m ă că dau bomboane cățeilor din curte: Nu dulciuri! Niciodată! Sunt otravă

Thank you Michael Bolton for a great show!

2013 mi-a adus multe lucruri bune, pe cele rele vreau sa le dau uitarii, iar la un sfarsit de an exceptional nici nu mi-am imaginat de asemenea amploare. Vazusem cu cel putin o luna inainte ca va participa la Revelionul din aer liber Michael Bolton in Galati cu sprijinul primariei. Mi-am zis ca e o farsa. Nu stabilisem nimic pentru Revelion, voiam doar sa fiu cu sotul meu, sa dansam, sa am parte de liniste... si am avut! Am fost atat de... incat nu am cuvinte, completati voi! Poate pentru ca sunt racita si am dureri crunte de cap, poate ca acea senzatie nici nu poate fi descrisa in cuvinte. Am dansat, am aplaudat, am ovationat. Sufletul meu a fost hranit! Atat pot spune!

Basca, papion si paiete

In Londra am purtat buline, ieri am scos fusta la pozat, iarna stiti ca nu renunt la culori asa ca iata inca o tinuta in stilul meu caracteristic.  Fusesem anuntata ca vom avea parte de soare, mai cald teoretic, practic puteam raci cu propriile maini o sticla de bere insa nu imi era frig incat sa dau bir cu fugitii. Ne-am si distrat. O helanca gri din lana cu fusta conica verde din paiete insir pe pat, ma gandesc la jacheta neagra din imitatie de piele insa blazerul reiat il gasesc mai potrivit, urmeaza papionul, basca si in final geanta si cizmele. Gavroche style, glamour. Eu m-as prezenta asa la birou. Machiajul ochilor mi-a luat timp cel mai mult.