Treceți la conținutul principal

Life lately: supa crema de ciuperci, fasole neagra, praline preferate

Pentru unii inspiratie, pentru altii motiv de pofte, daca sunteti curiosi ce am mai bucatarit ramaneti aproape. Dornica de experimentat am si ceva noutati.   


 - de ziua copilului am fost la munte, eu care de obicei ma crizez la gaze, jucandu-ma cu o gargarita am atras si alte vietati: "bulevard pe degete", aglomeratie. Am dat in mintea copiilor. Zona: Ceahlau, lacul il ghiciti voi? O sa ajungem si acolo, mai am multe de prezentat de luna trecuta: Herculane, Tunelul Dragostei, etcc.
- pentru la munte am facut drob pentru micul dejun. Drob de miel, aroma aparte de la chimion si alte condimente mai nou folosite la acest preparat.
- aproape doua saptamani casa mi-a mirosit a bujori, veniti din gradina fratelui meu; celelalte elemente sunt nelipsite vara aceasta.




- in Timisoara, si nu numai, am mancat o supa crema de ciuperci absolut delicioasa, si da, am vrut sa o prepar si eu. Crutoanele cu ierburi le-am facut din painea de casa, au fost picante de la uleiul cu chili. Reteta? Inspirata din mai multe, inclusiv din cea de la A. Hadean, am ales sa folosesc radacinoase: telina, morcov, pastarnac, un cartof mare, de ceapa... am uitat, ciuperci, condimentat cu usturoi si cimbru. Ce am retinut pentru data viitoare si poate si voua va va fi de folos e: sa scurg toata zeama, adaug smantana si dupa ce pasez cu blenderul sa adaug zeama cat trebuie pentru textura preferata. Se intelege ca a fost cam apoasa, a doua zi am luat excesul care baltea si a fost ok de poza.
- piure de mazare cu gratar de porc si morcov crocant tras in unt. Piure de mazare a fost facut la cerere, mixul aromelor celor trei ni se pare perfect. Carnea am condimentat-o doar cu cimbru.



- din colectia pozelor de dimineata a sotului.
 - la intrare in Lidl o albina mi s-a asezat pe hanorac si a zabovit timp in care m-am deplasat prin jumatate de magazin, nu stiu cand am pierdut-o. Am vrut sa v-o arat si voua. :)
- data trecuta v-am povestit despre munca mea agricola, am ajutat-o pe bunica si se pare ca a dat roade. Cu problemele mele de spate mi se pare ceva fantastic pentru ca am lipsit in toti acesti ani. S-a mai intamplat intr-o vara cand i-a fost rau bunicii si m-am incumetat la recoltat diverse. Cu diverse masuri de precautie si in viteza melcului am facut fata efortului.



- pite cu branza si marar coapte... devine o traditie. Inainte sa pun painea la cuptor fur cateva bucatele de aluat si le transform in turte pentru pofticiosi.
- mancarica de varza dulce cu carne de porc; eu o acresc putin cu bors si aroma intensa de marar si cimbru.
- si acum imi aduc aminte de parfumul acelei tufe de trandafiri din strada. Sa-i dea Dumnezeu sanatate celui care a plantat-o.
- iata si (o parte din) tortul cu crema de ciocolata si bezele despre care am pomenit la lansarea concursului aniversar. Nu uitati sa va inscrieti.



- pe raftul din camara statea un borcan cu fasole neagra, l-am salvat de la bunica: "parca e prea neagra maica" si am decis sa-l inaugurez. Am facut o mancarica cu afumatura, fasole colorata am mai mancat, dar aceasta neagra are o aroma mult mai intensa. Cu acritura s-a evaporat instant.
- fresh din mere de Itesti din nou in cosul de cumparaturi, ne-am luat de data asta varianta cu coacaze. Mbuuun! Bune rau si pralinele acestea: gasiti arome de trufa, martipan, martipan cu portocale, cafea, lichior, etcc. Reichardt.
- Moment emotionant din viata prietenei mele din copilarie la care am participat. Evelyn e o dulcica!


- ciorbita de legume, nimic extravagant, doar plina de vitamine.
- la cumparaturile de weekend dragul meu a tinut sa-mi cumpere flori, eu... le prefer in ghiveci, in gradina, dar nu am putut sa le refuz... erau acompaniate cu muulta dragoste.
- asa cum ii gatesc eu chiar daca sunt obosita (cand sunt nervoasa nu intra in discutie :D); miel la cuptor cu cartofi noi.
- incalzeste-ma soare! :))

Surpriza zilei:


- doar e marti, rubrica meloman -


Impresii, idei, voi ce ati mai bucatarit?
xoxo

Comentarii

  1. Ce de mancare delicioasa. Esti o gospodina desarvarsita si nu ma satur sa o tot repet. :)
    Mi-a trezit interesul in special mancarea de fasole neagra. Arata foarte bine :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti o draguta, multumesc. Printre aceste feluri de mancare am combinat cu seri in care ieseam la un mic si bere, o salata rapida de rosii cu cas de vaca, acum doua seri pizza comandata. Dupa cum se poate. :)
      pup

      Ștergere
  2. Ce-mi plac pozele :) sunt toate pline de caldura, de suflet :)
    De unde ai luat faimoasele praline?
    Imi place de tine ca esti gospodina! eu in ultimele saptamani am mancat mai mult salate, fructe si ciorbe de zarzavat pentru ca am avut un program de lucru prelungit si am gatit mai mult pe fuga. Azi am facut fasole pastai la dry cooker, cu un strop de ulei, si niste cartofi fierti - au mers de minune cu mujdei. Am facut si eu acum ceva vreme niste painici cu masline, din faina integrala - n-au prea crescut ele, dar au fost delicioase. Mai am in plan niste spaghete cu sos de rosii facut din rosii proaspete si busuioc verde, din gradina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vazut aseara comentariul dar am sperat sa gasesc bonul iluminator, oricum cred ca din Kaufland sau Carrefour, in unul din ele asta e sigur. Le-au placut si nasilor nostri si celor pe care i-am mai servit. :)
      Faptul ca ai gradina si verdeturi proaspete este minunat, mmm imi si inchipui aroma de busuioc verde, nici nu se compara cu cel uscat. Nici o alta faina fata de cea tip 000 nu creste la fel, dar avem nutrienti si o aroma aparte. A mea din colaje e facuta cu faina alba si faina integrala plus seminte si fulgi de cereale, la fel nu e foarte crescuta, e mai densa.
      Multumesc pentru aprecieri, o saptamana usoara si frumoasa sa ai! pup

      Ștergere
  3. numai bunatati ai facut, sa va fie de bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. faine pozele...si mi-ai facut pofta de o supa crema <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai incercat? Am facut pana acum de mazare, conopida, de cartofi, de dovlecel, supa crema de linte rosie, de ciuperci. :)

      Ștergere
  5. hmmmmmmmm, ce postare delicioasa! parfumata, aromata, colorata si foarte vesela. Superb împartita cu explicatii la colaje ♥
    xoxo Sa ai o saptamana superba!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vine si postarea de azi, fara cuvinte. :)
      Saptamana frumoasa, cu vreme si voie buna!
      pupici

      Ștergere
  6. Oficial imi e foame! :)

    http://the-may-day.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  7. vaaai.....ce mi-a fost dat sa vad... si fix cand ma gandeam sa tin post.. :))) pai mai pot eu dupa ce am vazut aici la tine? :D o mie de ganduri imi fac acum. maine ma apuc si eu sa bucataresc ceva.. :D
    puuup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scuze de tentatii Ciresico, ai calcat pe teren minat, insa... forta e in tine! ;))
      pupici

      Ștergere
    2. am rezistat ieri cu stoicism. :D azi ne infruptam. :))))

      Ștergere
  8. Mama, cate bunatati aici la tine. Mi-ai dat cateva idei, in special supa crema de ciuperci cu crutoane-miam-miam si piureul de mazare.
    Spor la toate cele si o vara cat mai frumoasa sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prima data cand am facut pure de mazare am avut carne de vita si sos brie sau gorgonzola. Ne jucam in combinatii, pusesem pe farfurie si niste boabe de strugure. :)
      Aseara dupa ce am publicat am fugit la bucatarie, am bagat o noua paine in cuptor si m-am apucat de umplut ardei. :)
      Multumesc, vara faina si relaxanta si voua acolo in gradina!

      Ștergere
  9. Am 18 de IF si as manca si din tastatura, asa ca-ti imaginezi ce impact au pozele cu mancare asupra mea. Oricum arata delicios de faine, toate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am inteles partea cu IF, ce inseamna. :)

      Ștergere
    2. IF inseamna Intermittent fasting ( sau un fel de post in care ai voie sa consumi apa, ceai, cafea, neindulcite)

      Ștergere
  10. Cu aceste tipuri de postari intodeauna imi faci pofta la mancare. Atat de bine arata pita cu branza si marar, iar supa crema de ciuperci nu am mancat de o vesnicie, asa ca azi obligatoriu trebuie sa pregatesc o portie. Familiei mele nu ii place...o sa o savurez eu din plin! Mersi de idee! Te pup.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere. Eu patesc cu ciorba de burta pe care doar sotul o mananca si ii fac pe negustate.
      Pupici

      Ștergere
  11. Oh, dear Mihaela! You cooked again so many wonderful things - I'm convinced your husband loves you also for your cooking talent! We had pink peonies in our garden but unfortunately they didn't last very long. Nevertheless I enjoyed the view to these beautiful flowers. Wish you a happy and hopefully very summerly week!
    Kisses, Rena
    www.dressedwithsoul.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hey, Rena, I'm sorry for your peonies, hope they didn't died. Spoiling my husband is a sign that I love him too. :)
      Thank you dear, have a great time! kisses

      Ștergere
  12. Mihaela, esti un "doll" ai stiut de aceasta?? Vreau si eu sa gust din aceste bunatati hehehe. Imi e dor si mie de munca agricola. Abia astept sa vina luna august sa ajut si eu pe la bunica si tata in gradina. Pupici. Liuba x

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Blushing!
      Imi place sa ma aranjez, sa ma urc pe tocuri, dar sa si muncesc. Ma schimb in haine de casa, imi acopar capul si ajut cat se poate. In august, septembrie la cules. :)
      big hug and kiss

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Thank you for your visit and sharing your thoughts. xoxo

Orice parere cu bun simt este binevenita!

1001cosmetice

1001cosmetice.ro%20

Postări populare de pe acest blog

Din lumea necuvantatoarelor

     De-a lungul timpului am avut in grija doar pisici si pesti. Pestii mi s-au parut cei mai sensibili, daca mediul in care traiesc nu este unul echilibrat apar boli, devin apatici. Alimentatia este foarte importanta si am mai scris despre asta , este importanta indiferent ca vorbim de oameni sau de animale, iar astazi va invit sa cititi povestea Oanei si animalutelor ei pe care am rugat-o sa ne impartaseasca din experienta sa cu cititorii blogului.  Toto, Oachi Mara si Porto        Ei bine, am animăluțe de când mă știu, mai exact de pe la 4 ani și îmi petreceam timpul î n casa cu curte a bunicilor mei din Galați. Încă de pe atunci (când nu exista mâncarea granule sau umedă specială pentru animale) existau formule sănătoase de hrană gătită pentru câini și pisici, care culmea trăiau sănătoși ani mulți, cățeii chiar până la 20-21 de ani. Un singur lucru mi-a spus atunci bunicul, v ă z â ndu-m ă că dau bomboane cățeilor din curte: Nu dulciuri! Niciodată! Sunt otravă

Thank you Michael Bolton for a great show!

2013 mi-a adus multe lucruri bune, pe cele rele vreau sa le dau uitarii, iar la un sfarsit de an exceptional nici nu mi-am imaginat de asemenea amploare. Vazusem cu cel putin o luna inainte ca va participa la Revelionul din aer liber Michael Bolton in Galati cu sprijinul primariei. Mi-am zis ca e o farsa. Nu stabilisem nimic pentru Revelion, voiam doar sa fiu cu sotul meu, sa dansam, sa am parte de liniste... si am avut! Am fost atat de... incat nu am cuvinte, completati voi! Poate pentru ca sunt racita si am dureri crunte de cap, poate ca acea senzatie nici nu poate fi descrisa in cuvinte. Am dansat, am aplaudat, am ovationat. Sufletul meu a fost hranit! Atat pot spune!

Basca, papion si paiete

In Londra am purtat buline, ieri am scos fusta la pozat, iarna stiti ca nu renunt la culori asa ca iata inca o tinuta in stilul meu caracteristic.  Fusesem anuntata ca vom avea parte de soare, mai cald teoretic, practic puteam raci cu propriile maini o sticla de bere insa nu imi era frig incat sa dau bir cu fugitii. Ne-am si distrat. O helanca gri din lana cu fusta conica verde din paiete insir pe pat, ma gandesc la jacheta neagra din imitatie de piele insa blazerul reiat il gasesc mai potrivit, urmeaza papionul, basca si in final geanta si cizmele. Gavroche style, glamour. Eu m-as prezenta asa la birou. Machiajul ochilor mi-a luat timp cel mai mult.