Treceți la conținutul principal

In culorile toamnei

Dupa zile mohorate cu miros de iarna, altele cu ploi necontenite, azi ieri a iesit soarele. Cu drag priveam cerul si copacul cu frunzele aurii. Anul trecut temperaturile erau mai prietenoase si totusi natura isi schimbasera din timp straiele. Luand asta ca reper un weekend prelungit am stabilit sa-l petrecem intr-un sat din Brasov. Vremea a fost faina doar cat am stat acolo, dar natura era inca verde in toata splendoarea ei. Ne-am intors fara cadre de toamna.

Si fac cum fac tot la haine ma intorc cand vorbesc despre toamna, dincolo de peisaje, aromele unei bucatarii invaluite in scortisoara, amintiri cu oameni ce mai sunt, cu altii ce s-au dus, imi place sa ma imbrac aidoma ei. 

garderoba de toamna-iarna
sursa

In cautarea paltonului verde, pe care il aveam in wishlist inca de anul trecut si s-a "transformat" in trench, am dat o raita sa vad daca l-au readus pe stoc. Inca sper. Mi-a placut si acesta, lung, cu nasturi decorativi la spate, intr-o delicioasa culoare.

sursa trench

Verdele asta masliniu l-am introdus in schema de culori pentru dormitor. Dupa ce am zidit a doua usa ce dadea in camera de zi, era pitita in spatele unei biblioteci improvizate, m-am certat pentru ca nu mi-a venit ideea mai devreme. Cea de a construi o biblioteca in acel spatiu sau daca ar fi vrut sotul meu sa-si ia bicicleta am fi putut sa o suspendam acolo. Un spatiu deloc de neglijat. Si uite asa am zis ca nu mai misc nimic pana nu schitam toata treaba de la a la z.

sursa

Linia si gulerul acestui palton seamana cu unul camel pe care il detin. E greu sa-l faci sa stea teapan.

sursa palton

Acesta pare din lana, majoritatea sunt sintetice sau in amestec. In poza paltonul se vede scurt dar 90 de centimetri il face bun pentru rochii. Chiar de necesita grija, atentie, articolele din lana sunt haine care au nevoie de mai multa dragoste, dar si ofera multa cadura. Cu cat mai multa lana in compozitie cu atat mai multa caldura si confort. Iarna bate la usa. Un aparat de scame este o investitie buna. 

sursa rochie

Am vazut dungi in fata ochilor, cu maneca lunga, midi si cu verde, nu a mai fost decat un pas ca sa o adaug pe lista de dorinte. Proaspat lansata pe SheIn.


Dresuri colorate, dresuri mate?

Unul din dresurile mele colorate preferate DEN 100 sunt acestia de pe miniprix, m-am bucurat sa-i revad pe stoc. De asemenea, daca va trebuie dres DEN 15, mat, au atat pe negru cat si la culoarea piciorului, si stiu ca erau fete interesate. Sunt de la Bellinda. Eu una imi fac stoc. 100 DEN si culoarea piciorului, au si asa ceva.



Incaltaminte?

Robinetul s-a inchis - ploaia - asa ca pantofii cu franjuri pe care i-am purtat doar o singura data mai au o sansa sa fie fotografiati afara. Grea decizie a fost alegerea intre ei si ghetele in aceeasi nuanta, pe Facebook parerile au fost impartite. Imi propusesem sa iau si ghetele insa stocul ambelor perechi s-a epuizat inainte sa-mi ajunga coletul.


Sunt comozi, au tocul gros, imi plac. Miroseau urat initial, au venit in cutie si au culoarea aia... marsala?! Nepotelul meu, Dragos, s-a aratat foarte interesat: "a cui sunt pantofii de la usa?", a mai pus el niste intrebari, dar eu spalam vasele in acel moment.

Inainte de ziua mea am facut rocada prin dulapuri, dar tot am pastrat cateva elemente de vara si cu care sper ca vremea sa-mi permita sa pot combina.


xoxo

Comentarii

  1. Primul palton este pe placul meu, atat culoarea cat si modelul, iar tinuta ta este exceptionala!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Il au pe mai multe culori, dar pe culoarea asta mi s-a parut cel mai fain.

      Ștergere
  2. Sunt si eu putin intristata ca e asa frig afara si totusi totul e verde. Ceva nu se pupă in cadrul acesta...
    Un aparat de scame trebuie sa-mi iau, nu am decat role din acelea lipicioase, ce nu fac fata scamelor ci doar parului de pisica sau ațelor.
    Imi place tare acel trench verde masliniu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rola lipicioasa si eu am, mai folosesc aparatul de ras, dar asa cum spui si tu nu fac fata tuturor cazurilor. xo

      Ștergere
  3. primul palton e genial :). si croiala si culoare imi plac!

    RăspundețiȘtergere
  4. Primul palton... <3 Pe galben si pe nuanta de rosu! Imi place mult si trench-ul verde dar vad ca e sold out!
    Imi place si cel tip rochie, clos, din lana! Am folosit chiar zilele trecute noul nostru aparat de scame si face treaba buna! Iar weekend-ul trecut am rascolit dulapurile... :))

    Te pup, draga mea Miha! Mi-e tare dor de tine!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai remarcat si celelalte variante de culori, pe rosu am ceva asemanator si mi se pare mai remarcant pe galben. S-a si evaporat cel verde?! Nu ma mir la cat de fain e.
      Pupici, cu dor!

      Ștergere
  5. Great post and amazing pictures :)...thx for sharing!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu prea-mi place mie galbenul dar primul palton este genial !!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mie imi place maxim paltonul lung si verde, parca e croit pentru mine <3. Ce dragalasenii de pantofi ai!! :*

    RăspundețiȘtergere
  8. La mine e oribil de cateva zile bune , din 6 grade nu iesim ! Imi plac alegerile facute !
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce frumoase sunt articolele vestimentare pa care le-ai ales!
    Arata excelent! <3
    Imi plac mult pantofiorii tai! Sa ii porti cu placere pentru ca sunt sigura ca vor mai veni zile calduroase!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc tare mult, in plus trebuie sa scot si nasul din barlog, pur si simplu iar nu am chef de nimic.
      pupici

      Ștergere
  10. Paltonasul cu nasturi la spate mi l-am adaugat si eu zilele trecute in wishlist, foarte potrivit mi se pare pentru toamna, s-ar potrivi atat de frumos cu covorul de frunze :)
    Pup

    www.descude.com

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte dragute paltoanele, cel visiniu cu guler amplu, mi-a placut foarte mult. De dresuri 100 den, as avea si eu nevoie. Chiar un stoc mi-ar trebui, vorba ta!

    RăspundețiȘtergere
  12. o da, imi place mult combinatia de bordo, visiniu, grena si maro! Sa porti cu multa placere pantofii si sa ne mai prezinti si alte combinatii! Acum câtiva ani mi-am dorit tare mult un pardesiu galben aprins, asemanator celui din prima fotografie. Il port cu multa placere si chiar daca este o culoare pretentioasa, am grija un pic mai mult, dar de purtat îl port deseori toamna!
    Sa ai o saptamâna cât mai placuta, gânduri bune, pupici si La multi ani, pentru sarbatorirea zilei de nastere! xoxo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Saru'mana Carmen, cel mai mult imi doresc unul pe verde insa imi fug ochii dupa toate culorile.
      Sfarsit de saptamana cat mai placut, va pup!

      Ștergere
  13. Eu deja mi-am scos trenciul rosu la interval, pe care il iubesc. :)
    Si am purtat sosete toamna asta, saptamana asta au fost sosete cu Hello Kitty si Betty Boop. Am primit o gramada de complimente pentru ele, chiar si de la straini pe strada. :)

    Si ca ai mentionat dresuri colorate si mate, si acestea sunt printre accesoriile mele peferate in sezonul rece, am purtat pana acum in ultimele trei saptamani cu vreo trei ocazii, albastri, grena si verzi. Cei verzi i-am purtat in cel mai recent outfit de refashion pe care l-am postat pe blog, cu un pulover reconditionat. Ador dresurile colorate mate, le port toata iarna!!! Ai mei sunt minim 70 den, prima oara am inceput sa-i port acum trei ani, si in fiecare sezon tot adaug cate o pereche - doua colectiei.

    Sa in un weekend frumos, ce a mai ramas din el.
    Pupici,

    http://fashionstylebeautyandmore.blogspot.ca/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nice! Ce frumos e sa primesti complimente de la straini pe strada, cred ca in S.U.A e mai uzual, la noi ori se holbeaza, ori... :)
      Da, pentru iarna e putin si pentru mine mai ales daca ma incumet sa ies in fusta, cu cat mai mult posibil. In magazine nu am gasit cu mai mult de 100 pentru cele colorate si 200 pentru culorile neutre.
      Pupici, weekend fain!

      Ștergere
  14. Cel galben din prima poza este deosebit si ai dreptate, lana conteaza mult! Si mie imi plac dresurile mate, mai groase, iar culorile acestora sunt grozave. Frumosi sunt pantofii, au un aer ...nostalgic, tomnatic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-ar placea ca pantofii cu toc, oricat de inalti/josi ar fi sa nu fie zgomotosi. :)

      Ștergere
  15. Ce frumoase sunt paltonasele...mie nu imi place toamna...dar macar hainutele sa fie dragute in perioada asta :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca preferam cu totii toamna blanda, calduta si draguta. :)

      Ștergere
  16. Toate alegerile tale sunt foarte dragute! Te pup, draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  17. Am auzit ca Brasovul este mega dragut. Sa va distrati frumos acolo. Frumusele incaltarile asa vintage cumva. Culorile toamnei sunt magnifice, iar paltonul galben este un must!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doar am trecut prin Brasov, Ella, de regula nu scriu cand sunt in vacanta. :D

      Ștergere
  18. imi place tare mult primul paltonas!
    sper sa tina mult toamna asta!!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Thank you for your visit and sharing your thoughts. xoxo

Orice parere cu bun simt este binevenita!

1001cosmetice

1001cosmetice.ro%20

Postări populare de pe acest blog

Din lumea necuvantatoarelor

     De-a lungul timpului am avut in grija doar pisici si pesti. Pestii mi s-au parut cei mai sensibili, daca mediul in care traiesc nu este unul echilibrat apar boli, devin apatici. Alimentatia este foarte importanta si am mai scris despre asta , este importanta indiferent ca vorbim de oameni sau de animale, iar astazi va invit sa cititi povestea Oanei si animalutelor ei pe care am rugat-o sa ne impartaseasca din experienta sa cu cititorii blogului.  Toto, Oachi Mara si Porto        Ei bine, am animăluțe de când mă știu, mai exact de pe la 4 ani și îmi petreceam timpul î n casa cu curte a bunicilor mei din Galați. Încă de pe atunci (când nu exista mâncarea granule sau umedă specială pentru animale) existau formule sănătoase de hrană gătită pentru câini și pisici, care culmea trăiau sănătoși ani mulți, cățeii chiar până la 20-21 de ani. Un singur lucru mi-a spus atunci bunicul, v ă z â ndu-m ă că dau bomboane cățeilor din curte: Nu dulciuri! Niciodată! Sunt otravă

Thank you Michael Bolton for a great show!

2013 mi-a adus multe lucruri bune, pe cele rele vreau sa le dau uitarii, iar la un sfarsit de an exceptional nici nu mi-am imaginat de asemenea amploare. Vazusem cu cel putin o luna inainte ca va participa la Revelionul din aer liber Michael Bolton in Galati cu sprijinul primariei. Mi-am zis ca e o farsa. Nu stabilisem nimic pentru Revelion, voiam doar sa fiu cu sotul meu, sa dansam, sa am parte de liniste... si am avut! Am fost atat de... incat nu am cuvinte, completati voi! Poate pentru ca sunt racita si am dureri crunte de cap, poate ca acea senzatie nici nu poate fi descrisa in cuvinte. Am dansat, am aplaudat, am ovationat. Sufletul meu a fost hranit! Atat pot spune!

Basca, papion si paiete

In Londra am purtat buline, ieri am scos fusta la pozat, iarna stiti ca nu renunt la culori asa ca iata inca o tinuta in stilul meu caracteristic.  Fusesem anuntata ca vom avea parte de soare, mai cald teoretic, practic puteam raci cu propriile maini o sticla de bere insa nu imi era frig incat sa dau bir cu fugitii. Ne-am si distrat. O helanca gri din lana cu fusta conica verde din paiete insir pe pat, ma gandesc la jacheta neagra din imitatie de piele insa blazerul reiat il gasesc mai potrivit, urmeaza papionul, basca si in final geanta si cizmele. Gavroche style, glamour. Eu m-as prezenta asa la birou. Machiajul ochilor mi-a luat timp cel mai mult.