Treceți la conținutul principal

Fericire...



Am tacut atat de mult timp incat abia imi pot deschide gura. E ca nodul acela pe care il simt in gat dupa ce ne certam si raman fara vlaga, fara cuvinte. Mi-am pierdut echilibrul, asta s-a intamplat cu mine, din nou. Ma ocup de toate si nimic, imi pierd rabdarea si caut alte ocupatii. Am inceput sa editez poze si din folder in folder am dat peste un colaj mai vechi. Cateva exemple despre cum vad eu fericirea.

Fericirea o gasim in orice lucru marunt care ne face sa zambim, sa ne bucuram sau ne ajuta ceilalti cand ne este umbrita de propriile ganduri. Cat de bine e sa imbratisezi un om drag, secunde, minute in sir, rasetul, implinirea unui copil, al tau sau al altuia. Privirea dragastoasa a bunicii, emotiile din fiecare etapa a vietii, suntem impreuna si fericirea e deplina cand acestea sunt impartasite.

De multe ori m-am intrebat pana nu de mult daca operatiile mele chiar au fost necesare sau cum si de ce alti pacienti in forme mai grave si-au revenit in timp scurt si puteau discuta despre un job, o viata cat mai normala. Apoi am inteles ca suntem diferiti si ca recuperarea nu e la fel pentru toti. Cand am urcat pe munte, cand am alergat pentru prima oara, cand am carat un colet cu carti pentru copiii orfani sau toate cele pe scari spre Inelet am simtit fericirea. Si nu doar atunci, am simtit ca traiesc, mai intens mai mult ca oricand. Ce mai conta ca la un moment dat m-am tuns prea scurt ca sa ma avantajeze, ce mai conta ca nu am ajuns pe varful Cindrel cand am reusit sa merg atatia kilometri.

Ar fi prea usor sa dau sfaturi de cum sa fii fericit, cum sa te bucuri de natura cand de fapt sunt momente in viata cand pur si simplu nu te ajuta, nu instant, nu oricum. Acum ma plang, plang, acum ma bucur de ceea ce am si cred ca sunt doar un simplu om, cu defecte, care uneori are nevoie de mai mult timp, de rabdare, de dragoste si caldura pentru a-mi reveni.

- "Ah nu, nu le lasa sa cada, acum de ce plangi?
- Filmele acestea, evenimentele din jur ne aduc imaginar sfarsitul mai aproape, parca traiesc senzatia aceea si mi se pune un nod in gat, mai intai simt ca ma sufoc si apoi ma eliberez, simt ca ma sfarsesc si iar ma eliberez. Te vad ca esti aici, ma bucur, rad si plang, te strang in brate mai intens sa nu pleci din asta lume. Nicicand! Te iubesc!
- Asa sa faci!" 


Asa mi-s eu o plangacioasa... care asculta Vama Veche:

”Progresam si uitam sa fim fericiti,
Îngropam bucurii într-o mare de biti,
Nu te mai poti ascunde, esti mult prea conectat,
Nu mai poti sa fii singur, esti identificat,
Nu mai poti sa refuzi, nu te lasa sa crezi,
Te învata sa-ti cauti iubirea pe net.
Viata este viteza, nu mai poti sa te-opresti,
Te strivesc cei din urma daca încetinesti,
Cineva sa opreasca invazia de biti,
Cineva sa ne faca din nou fericiti.

Fericire-i când iarba apare,
Fericire-i când raza de soare
Intra-n cort si îti mângâie fata,
Aeru-i sarat…

Fericire-i o sticla de vin,
Fericire e cerul senin
Într-o zi-n care-ai hotarât
Sa alergi pe câmp.

Fericire-i când puiul de om
Vrea în brate si moare de somn,
Fericire-i când frunzele cad
La un picnic în parc.

Fericire-i când îti amintesti
Cât de fericit esti când iubesti,
Fericire-i când dormi tu la ea,
Chiar pe canapea…

Fericire e când tatal tau
Te invita la el in birou
Si deschide o sticla de bere,
Prima bere din viata ta.

Fericiti…
Fericiti.” - Vama Veche


Te invit sa cauti si tu prin pozele facute de tine, cu tine, in care au fost surprinse momente de fericire. O astfel de fotografie iti poate aduce premii de 300, 700 sau chiar 1.000 de euro, reprezentand cate un voucher la F64. Concursul este organizat de Komunomo - platforma sociala, 100% romaneasca, bazata pe interactiunea dintre oameni in diverse grupuri - si te poti inscrie aici pana pe 12 aprilie. Nu uita, tema este Happy People! Vor fi premiati cu produse F64 si cei care voteaza.

Comentarii

  1. M-ai lăsat fără aer, m-ai lăsat fără gânduri proprii. Dacă aș putea vorbi la fel despre fericire, dar nu pot. Pot vorbi de tot ce mă-nconjoara, dar nu uit nici măcar o clipă ca totul e atat de fragil. Ma bucur sa te stiu sanatoasa. Esti frumoasa, bună, generoasa. Si da, pot confirma ca am primit și eu pachetul tau pentru copii orfani. Dacă pot face ceva mai mult decat sa scriu acest mesaj, te rog sa-mi zici. Am fost deunazi și mi-am facut cont aici, in comunitatea asta, votand un pusti frumos al prietenei mele. Te imbratisez cu drag.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Era cat pe ce sa renunt, asa cum fac de multe ori, in multe privinte, dar asa cum inca ma gandesc la subiecte, idei pentru blog, mi-am dat singura un sut inainte si am reusit sa il public inainte de 12 fix.
      La cap sunt sigura ca nu-s...
      Cred ca avem fiecare un limbaj propriu, daca nu vorbesti despre fericire o imparti pentru ca din ce scrii se simte pe deplin. Restul sunt si ele parte din viata.
      Iti multumesc de imbratisare, chiar am nevoie, e suficient.

      Ștergere
  2. Ce frumos!
    Tu intotdeauna transmiti ata de mult prin intermediul catorva cuvinte, catorva imagini...
    Felicitari pentru acest articol si iti tin pumnii!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc frumos, Dee, pana la castig eu ma bucur ca am scris din nou.
      pupici

      Ștergere
  3. Ma bucur ca te-ai intors! Ma bucur ca esti bine! Multa fericire sa aveti! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. ce frumos ai scris Miha, multa fericire iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Un articol superb draga mea. Este important sa fim fericiti si sa gasim in orice lucru marunt un gram de fericire...dar din pacate viata cate o data este atat de grea incat uitam sa facem acest lucru! Si eu ma intreb de multe ori, ce am facut rau in viata asta incat sa fiu pedepsita asa de tare incat sa ma confrunt cu cancerul si urmarile ei. Am si eu zile si zile si din aceasta cauza te inteleg pe deplin! Esti o femeie deosebita cu un suflet imens!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dumnezeu sa-ti dea putere sa treci cu bine peste fiecare incercare, sper ca lupta ta sa fie victorioasa. Ar trebui sa fac si eu niste teste, in rest tot ce stiu e ca psihic nu imi e deloc usor dar ma agat de tot ce pot.
      Sanatate si pace!

      Ștergere
  6. Mi-a placut sa iti citesc gandurile. Esti o frumoasa si o inteligenta. Ai postat cred ca cele mai frumoase fotografii. Domnul sa te tina sanatoasa si fericita mereu si mereu. Multi pupici de la noi, Liuba x

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unele, precum cea de la tiroliana sunt de calitate slaba, insa toate imi sunt dragi, au multa bucurie in ele.
      Multumesc tare mult de gand, Liuba, toate bune si voua!
      Multi pupici!

      Ștergere
  7. Ce frumoase sunt pozele Mihaela. :)
    Sa ai o saptamana frumoasa, si sa fii mereu fericita!
    Xoxo, Victoria

    http://fashionstylebeautyandmore.blogspot.ca/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Victoria!

      A doua fotografie am urcat-o in concursul celor de la Komunomo, puteti incerca si voi pana la miezul noptii, unele premii se ofera in functie de voturi, insa sunt si premii oferite pentru cele mai apreciate de juriu.

      Ștergere
  8. Hei, ti-am simtit lipsa! Unde-ai fost in ultima vreme? :D
    Te pup, imi place colajul tau.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe unde nu trebuie, Amy, nu am avut chef de nimic, chiar daca am mai facut cateva vizite prin blogosfera, m-am baricadat cu propriile mele ganduri dar iata-ma-s inapoi scriind despre fericire, mai mult ca sa sparg bariera decat sa ma inscriu in concurs cu acest articol.
      Iti multumesc! xox

      Ștergere
    2. Bine-ai revenit! Nu-i nimic, si mie mi s-a intamplat. :) Ma bucur ca esti din nou prezenta. :D
      Pupici

      Ștergere
    3. Multumesc frumos, Amy, cat oi fi prezenta sper macar sa fie benefica atat pentru mine cat si pentru cei care ma viziteaza. :)
      te pup

      Ștergere
  9. Aparent lumea era mai fericita, insa in ceea ce priveste copiii, vad ca putini sunt cei care stiu sa se bucure cu adevarat si care nu asteapta totul ca bine-meritat. Pe de alta parte cred ca e in natura omului de a fi vesnic nemultumit, o temperam sau ne domina.
    Am momente si momente... dar nu pot spune ca sunt bine.

    Ma bucur de vizita ta, stiu ca nici tie nu ti-e usor, zile senine!

    RăspundețiȘtergere
  10. Wonderful post with wonderful photos..
    thanks Mihaela for this beautiful post.
    Coming back again after a very hard period, hope I can take a breath now, to much sadness last times.
    wish you all the best!
    http://helenamybeauty.over-blog.com/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. So sorry being a hard time for you as well, dear, thank you for visiting me. Take care!
      xox

      Ștergere
  11. Imi pare bine ca te-ai reintors si iti trimit numai ganduri bune!
    Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  12. Îți doresc sa fii bine! Te imbratisez.. cred ca toți avem momente in care ne prăbușim.. Printesa urbana a creat un grup de suport privat pe Facebook , pe care l-am descoperit întâmplător zilele trecute. Se numește Imbratisare de grup; poate chiar știi de el. Mi S-a părut foarte frumoasa ideea.
    O seara minunata!
    Si te rog sa mai scrii! Scrisul face minuni!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc tare mult pentru gand si imbratisare, e posibil sa fi citit despre grup insa nu am memorat si nu stiu cat m-ar putea ajuta, dar poate mai sunt persoane care doar citesc si carora li s-ar potrivi.
      Toate cele buna, Bianca, hug back!

      Ștergere
  13. Intr-adevar imaginile tale inspira fericire. Si ai scris tare frumos, Mihaela.. mult succes la concurs! Aah.. ador piesa aceasta de la Vama Veche :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur, sunt foarte multe piese de ale lor care imi plac, multumesc Evelyn.

      Ștergere
  14. Îmi pare bine că ai spart bariera! Intuiesc că nu te simți bine și nu îți spun decât atât: luptă! E în puterea ta să lupți cu boala, chiar și cu una ce pare de neînvins. Aș vrea să te uiți la filmulețul (privind sănătatea) de aici: http://www.lecturirecenzate.ro/2016/04/jurnal-30/

    Îți doresc sănătate, putere și curaj! ☺ ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru sustinere si link, ma voi uita.
      Toate cele bune, seara linistita!

      Ștergere
  15. Draga mea, am înțeles din postarea ta ca ai avut probleme de sănătate, cred că în astfel de momente apreciem mai mult lucrurile care contează:familia.Sănătate si multa iubire îți doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc frumos, Ella, suportul familiei e vital.
      Sanatate sa fie!

      Ștergere
  16. foarte frumos colajul si articolul pe masura :) you are great

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Thank you for your visit and sharing your thoughts. xoxo

Orice parere cu bun simt este binevenita!

1001cosmetice

1001cosmetice.ro%20

Postări populare de pe acest blog

Din lumea necuvantatoarelor

     De-a lungul timpului am avut in grija doar pisici si pesti. Pestii mi s-au parut cei mai sensibili, daca mediul in care traiesc nu este unul echilibrat apar boli, devin apatici. Alimentatia este foarte importanta si am mai scris despre asta , este importanta indiferent ca vorbim de oameni sau de animale, iar astazi va invit sa cititi povestea Oanei si animalutelor ei pe care am rugat-o sa ne impartaseasca din experienta sa cu cititorii blogului.  Toto, Oachi Mara si Porto        Ei bine, am animăluțe de când mă știu, mai exact de pe la 4 ani și îmi petreceam timpul î n casa cu curte a bunicilor mei din Galați. Încă de pe atunci (când nu exista mâncarea granule sau umedă specială pentru animale) existau formule sănătoase de hrană gătită pentru câini și pisici, care culmea trăiau sănătoși ani mulți, cățeii chiar până la 20-21 de ani. Un singur lucru mi-a spus atunci bunicul, v ă z â ndu-m ă că dau bomboane cățeilor din curte: Nu dulciuri! Niciodată! Sunt otravă

Thank you Michael Bolton for a great show!

2013 mi-a adus multe lucruri bune, pe cele rele vreau sa le dau uitarii, iar la un sfarsit de an exceptional nici nu mi-am imaginat de asemenea amploare. Vazusem cu cel putin o luna inainte ca va participa la Revelionul din aer liber Michael Bolton in Galati cu sprijinul primariei. Mi-am zis ca e o farsa. Nu stabilisem nimic pentru Revelion, voiam doar sa fiu cu sotul meu, sa dansam, sa am parte de liniste... si am avut! Am fost atat de... incat nu am cuvinte, completati voi! Poate pentru ca sunt racita si am dureri crunte de cap, poate ca acea senzatie nici nu poate fi descrisa in cuvinte. Am dansat, am aplaudat, am ovationat. Sufletul meu a fost hranit! Atat pot spune!

Basca, papion si paiete

In Londra am purtat buline, ieri am scos fusta la pozat, iarna stiti ca nu renunt la culori asa ca iata inca o tinuta in stilul meu caracteristic.  Fusesem anuntata ca vom avea parte de soare, mai cald teoretic, practic puteam raci cu propriile maini o sticla de bere insa nu imi era frig incat sa dau bir cu fugitii. Ne-am si distrat. O helanca gri din lana cu fusta conica verde din paiete insir pe pat, ma gandesc la jacheta neagra din imitatie de piele insa blazerul reiat il gasesc mai potrivit, urmeaza papionul, basca si in final geanta si cizmele. Gavroche style, glamour. Eu m-as prezenta asa la birou. Machiajul ochilor mi-a luat timp cel mai mult.