Treceți la conținutul principal

Life lately | cocktail de arome si fotografii

Ouale rosii, cozonacul, pasca, inca nu sunt gata, drobul e si el pe lista iar restul se fac pe parcurs sa se consume proaspete. Ce-am facut "cat am tacut"; am profitat de fiecare iesire, uneori impinsa de la spate alteori dand startul bucuriei de weekend. Luna mai bate la usa asa ca azi va servesc arome de martie si aprilie, ce a ajuns fotografiat spre amintire.

activitati de relaxare

Timp frumos la tara la bunica; mereu ne propunem sa o vizitam mai des, practic e mai dificil de pus in aplicare. Uneori simtim nevoia doar sa iesim sa ne dezmortim pe Faleza Dunarii intre doua filme, mai multa odihna.

Ceai si integrame, mintea e obosita cu folos si somnul vine negresit. Cu cat stau mai rar cu ochii in calculator cu atat imi obosesc mai repede si caut alte indeletniciri. Am incercat ceai cu lapte...
Flori de martisor, irisi albastri, lalele multicolore, frezii si trandafiri, cate o portie de primavara in fiecare casa.
Era spre sfarsitul lui martie cand am iesit la fotografiat copacii in floare. Cadru dupa cadru, eram din ce in ce mai aprinsa mai ales ca batranul D40 isi revenise. Mainile bocna la soare se incalzesc!


preparate la cuptor

Martie inseamna martisor, ziua mamei, mucenici, startul primaverii, startul iesirilor in natura, asta daca vremea e prielnica.
Cum am facut mucenici in alt weekend am pregatit dupa acelasi aluat, in varianta de post, cornuri cu gem la care am adaugat si migdale macinate ramase de la mucenici. Migdalele sunt bune pentru cei ce fac tratament cu antihistamice, unde nuca e pe lista neagra.
Painea de casa de nelipsit.
Demult nu am mai facut un pui intreg la cuptor, si-au dat intalnire o multime de legume, usturoi si cimbru cu care s-a impanat si putin vin.
Tot la cuptor am facut si "drobul" de legume pe care l-am servit cu salata de naut.
Cu cat ciupercile sunt mai proaspete cu atat ciulamaua de ciuperci iese mai deschisa la culoare. Si aromata, de la verdeata, multa verdeata! Pentru ca primavara...

Colectionez clipe frumoase

O imagine care m-a emotionat foarte tare, trei copii strasnici! Eram la sala de mese in pensiunea din Slanic Moldova.
In primul weekend din aprilie am vizitat iarasi Lacul Iacobdeal, un loc nou pentru cei ce ne-au tinut companie, placut pentru toti. Ne-am relaxat, am jucat carti chiar daca vantul incerca sa le fure.
Un loc la fel de retras si totusi vizitat, aproape dar totusi incat sa te rupa de realitate: Parcul Natural Lunca Joasa a Prutului Inferior unde nu cred ca am mai fost vreodata. Am urmarit o ciocanitoare, am suflat in papadii si am ascultat glasul paduricei inundata de ape. Foamea ne-a trimis acasa, mai stateam.
Cand plecam de la fratele meu cel mare mereu se lasa cu regrete din partea fetelor, o prajitura, un joc inventat, chiar si alergatul in jurul unui scaun pus in mijlocul camerei poate fi tare distractiv...
Pentru nepoata mai mare am facut rost de un nou traseu prin Macin, nu stiu daca trebuie sa o scoatem mai des sau mai rar ca sa-i placa in continuare. Cu siguranta o conversatie antrenanta face ca intrebarile referitoare la distante sa fie date uitarii. Ce cer de poveste...
Dupa un Craciun fara instalatii si decoratiuni parca si-au luat revansa municipalitatea cu plantarea a multor lalele si alte floricele de sezon. Minunat, aceasta e doar mostra mica din Parcul Viva!
Noi suntem oameni seriosi aplicatiile astea ne strica, ah ba in prima eram doar concentrata. haha

Mancare cu dragoste

In emisiunea culinara unde apare si Mihaela Bilic, Arena bucatarilor, s-a preparat ceva asemanator iar sotul a dorit sa incerce: vita cu legume. Un platou de savurat in doi...
Primavara asta pot spune ca am adaugat la experientele culinare si sosul pesto de leurda. Am socat sotul cu cinci legaturi de leurda insa abia acasa a inteles. Unele le-am folosit la drobul de mai sus, altele in salate. Si de ce nu, cu paste cu dovlecei sau avocado!
Bors de zarzavat/verdeturi, cu loboda, stevie si alte cele sau ceva mai fancy... supa crema de ciuperci, cu usturoi copt, boia si cimbru.
Inghetata de banane s-a facut intr-o clipita, in timp ce fierbea apa pentru paste. Frisca batuta, bananele pasate si amestecate cu mascarpone, seminte de vanilie, bucati de ciocolata, fulgi de migdale, miere si zahar pudra.
Paste cu ciuperci potrivite si pentru copii, cu parmezan si sos de smantana. Dupa ce am vazut cat se chinuie sa manance salata "stricata" cu leurda, i-am schimbat meniul nepoatei. O placere sa stea in bucatarie daca se face si paine, caci atunci se fac si pite.

Da, imi aduc aminte ca am avut pornirea de a scrie postarea asta si m-am abtinut din cauza postului.

Va urez Paste fericit!
xoxo

Comentarii

  1. Sarbatori fericite, Miha, cu lumina, cu liniste si bucurie in suflet! Te imbratiseeeez!!!
    Ilda
    Lavender thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bucuroasa de vizita! ♥ ♥ ♥
      Paste fericit, Ilda, momente asa cum vi le doriti!
      Hugs and kisses

      Ștergere
  2. Paste fericit sa aveti, veselie in familie si odihna cat cuprinde!

    RăspundețiȘtergere
  3. Paste fericit!

    iar gasesc o multime de tentatii in postarea ta :).

    RăspundețiȘtergere
  4. Paste Fericit, cu toate asa cum vi le doriti! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Vai Miha ce de bunatati! Sa va fie de bine, Paste Fericit!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sarbatori fericite iti doresc draga Mihaela!
    Victoria

    RăspundețiȘtergere
  7. Sarbatori Pascale pline de lumina si senin!
    Bucurii si sanatate!
    Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  8. Fie ca sfanta sarbatoare a Invierii Domnului sa va aduca cele patru taine divine: incredere, lumina, iubire, speranta. Un Paste Fericit!

    RăspundețiȘtergere
  9. Looks like things have been good! Those food pictures are making my stomach rumble, lol!
    the-creationofbeauty.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  10. Paste fericit alaturi de cei dragi!
    Sanatate si bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  11. Hristos a inviat! Multa bucurie alaturi de cei dragi! :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Sarbatori Fericite Mihaela!!
    Foarte frumoase imaginile, fiecare in parte! Sa nu mai spun de mancare, slabiciunea mea :)) Mi-ai dat idei!
    Te pup si imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  13. Cristos a înviat, Mihaela! Învierea Domnului să aducă lumină în suflet, sănătate în trup, bucurii în casă și pace pe pământ!

    Am răspuns la ”Leapșa cu cântec” preluată de la tine. Te aștept să vii să o vezi! ☺

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat a Inviat!
      Multumesc de instiintare si de urare, toate cele bune si voua!

      Ștergere
  14. Sarbatori frumoase, cu bine, Miha!

    RăspundețiȘtergere
  15. Paste fericit! Tptul suna ca din poveste. Am sa caut reteta pentru salata de naut pentru ca m-ai facut curioasa. De curand l-am descoperit si imi place mult. Nu am reusit sa invat sa il fierb dar il cumpar gata fiert ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa si eu, am rezolvat cu o conserva de la Sun food. In imagine, pe langa naut, salata verde, ceapa verde, leurda, ulei de masline si zeama de lamaie am folosit. Imi place sa combin si cu rosii, castraveti, ardei, boabe de porumb, patrunjel, marar, masline; adica poti combina cu orice iti place. :)

      Ștergere
  16. Sper ca ai avut zile superbe si linistite de sarbatorile pascale. Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  17. you just made me hungry my friend! great dishes, I love pasta.
    wonderful photos!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Ce de bunatati!!!! Foarte frumoase pozele, totul arata asa de bine!
    Te pup! <3

    RăspundețiȘtergere
  19. Hristos a inviat !
    In bucataria ta se pare ca e foc continuu :) Si cred ca trebuie sa te misti rapid cu aparatul, ca sa reusesti sa fotografiezi totul in timp util :) Cum faci drobul de legume ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat a Inviat!
      De cele mai multe ori nu mai mult decat e necesar, de cand ne-am intors acasa nu am aprins aragazul decat pentru ceai si o ciorba. :)
      Drobul de legume, o varianta este trecuta in retetar, sus intre header si titlul postarii: http://aboutwomenandnotonly.blogspot.ro/p/retetar.html Legume crude/trase la tigaie + oua + verdeata + condimente si uneori branza.

      Ștergere
    2. Mi-am notat reteta si o sa experimentez. Arata foarte bine in poza si din cate am citit, e foarte simplu de facut. Multumesc !

      Ștergere
  20. Va multumesc de vizite si de urari, toate cele bune, va pup si va imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  21. Hello Mihaela! Those are all so adorable and cheerful pics! You always look pretty, pink suits u! Many kisses and hugs! ps regarding Lookbook, yes, I deactivated my account, too many things to manage!:/

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Thank you for your visit and sharing your thoughts. xoxo

Orice parere cu bun simt este binevenita!

1001cosmetice

1001cosmetice.ro%20

Postări populare de pe acest blog

Din lumea necuvantatoarelor

     De-a lungul timpului am avut in grija doar pisici si pesti. Pestii mi s-au parut cei mai sensibili, daca mediul in care traiesc nu este unul echilibrat apar boli, devin apatici. Alimentatia este foarte importanta si am mai scris despre asta , este importanta indiferent ca vorbim de oameni sau de animale, iar astazi va invit sa cititi povestea Oanei si animalutelor ei pe care am rugat-o sa ne impartaseasca din experienta sa cu cititorii blogului.  Toto, Oachi Mara si Porto        Ei bine, am animăluțe de când mă știu, mai exact de pe la 4 ani și îmi petreceam timpul î n casa cu curte a bunicilor mei din Galați. Încă de pe atunci (când nu exista mâncarea granule sau umedă specială pentru animale) existau formule sănătoase de hrană gătită pentru câini și pisici, care culmea trăiau sănătoși ani mulți, cățeii chiar până la 20-21 de ani. Un singur lucru mi-a spus atunci bunicul, v ă z â ndu-m ă că dau bomboane cățeilor din curt...

Biertan si Viscri

 "Eu cred ca vesnicia s-a nascut la sat. Aici orice gand e mai incet, si inima-ti zvacneste mai rar, ca si cum nu ti-ar bate in piept, ci adanc în pamant undeva." - Lucian Blaga, Sufletul satului

Pestera si manastirea Polovragi