Ouale rosii, cozonacul, pasca, inca nu sunt gata, drobul e si el pe lista iar restul se fac pe parcurs sa se consume proaspete. Ce-am facut "cat am tacut"; am profitat de fiecare iesire, uneori impinsa de la spate alteori dand startul bucuriei de weekend. Luna mai bate la usa asa ca azi va servesc arome de martie si aprilie, ce a ajuns fotografiat spre amintire.
Timp frumos la tara la bunica; mereu ne propunem sa o vizitam mai des, practic e mai dificil de pus in aplicare. Uneori simtim nevoia doar sa iesim sa ne dezmortim pe Faleza Dunarii intre doua filme, mai multa odihna.
Ceai si integrame, mintea e obosita cu folos si somnul vine negresit. Cu cat stau mai rar cu ochii in calculator cu atat imi obosesc mai repede si caut alte indeletniciri. Am incercat ceai cu lapte...
Flori de martisor, irisi albastri, lalele multicolore, frezii si trandafiri, cate o portie de primavara in fiecare casa.
Era spre sfarsitul lui martie cand am iesit la fotografiat copacii in floare. Cadru dupa cadru, eram din ce in ce mai aprinsa mai ales ca batranul D40 isi revenise. Mainile bocna la soare se incalzesc!
Martie inseamna martisor, ziua mamei, mucenici, startul primaverii, startul iesirilor in natura, asta daca vremea e prielnica.
Cum am facut mucenici in alt weekend am pregatit dupa acelasi aluat, in varianta de post, cornuri cu gem la care am adaugat si migdale macinate ramase de la mucenici. Migdalele sunt bune pentru cei ce fac tratament cu antihistamice, unde nuca e pe lista neagra.
Painea de casa de nelipsit.
Demult nu am mai facut un pui intreg la cuptor, si-au dat intalnire o multime de legume, usturoi si cimbru cu care s-a impanat si putin vin.
Tot la cuptor am facut si "drobul" de legume pe care l-am servit cu salata de naut.
Cu cat ciupercile sunt mai proaspete cu atat ciulamaua de ciuperci iese mai deschisa la culoare. Si aromata, de la verdeata, multa verdeata! Pentru ca primavara...
O imagine care m-a emotionat foarte tare, trei copii strasnici! Eram la sala de mese in pensiunea din Slanic Moldova.
In primul weekend din aprilie am vizitat iarasi Lacul Iacobdeal, un loc nou pentru cei ce ne-au tinut companie, placut pentru toti. Ne-am relaxat, am jucat carti chiar daca vantul incerca sa le fure.
Un loc la fel de retras si totusi vizitat, aproape dar totusi incat sa te rupa de realitate: Parcul Natural Lunca Joasa a Prutului Inferior unde nu cred ca am mai fost vreodata. Am urmarit o ciocanitoare, am suflat in papadii si am ascultat glasul paduricei inundata de ape. Foamea ne-a trimis acasa, mai stateam.
Cand plecam de la fratele meu cel mare mereu se lasa cu regrete din partea fetelor, o prajitura, un joc inventat, chiar si alergatul in jurul unui scaun pus in mijlocul camerei poate fi tare distractiv...
Pentru nepoata mai mare am facut rost de un nou traseu prin Macin, nu stiu daca trebuie sa o scoatem mai des sau mai rar ca sa-i placa in continuare. Cu siguranta o conversatie antrenanta face ca intrebarile referitoare la distante sa fie date uitarii. Ce cer de poveste...
Dupa un Craciun fara instalatii si decoratiuni parca si-au luat revansa municipalitatea cu plantarea a multor lalele si alte floricele de sezon. Minunat, aceasta e doar mostra mica din Parcul Viva!
Noi suntem oameni seriosi aplicatiile astea ne strica, ah ba in prima eram doar concentrata. haha
In emisiunea culinara unde apare si Mihaela Bilic, Arena bucatarilor, s-a preparat ceva asemanator iar sotul a dorit sa incerce: vita cu legume. Un platou de savurat in doi...
Primavara asta pot spune ca am adaugat la experientele culinare si sosul pesto de leurda. Am socat sotul cu cinci legaturi de leurda insa abia acasa a inteles. Unele le-am folosit la drobul de mai sus, altele in salate. Si de ce nu, cu paste cu dovlecei sau avocado!
Bors de zarzavat/verdeturi, cu loboda, stevie si alte cele sau ceva mai fancy... supa crema de ciuperci, cu usturoi copt, boia si cimbru.
Inghetata de banane s-a facut intr-o clipita, in timp ce fierbea apa pentru paste. Frisca batuta, bananele pasate si amestecate cu mascarpone, seminte de vanilie, bucati de ciocolata, fulgi de migdale, miere si zahar pudra.
Paste cu ciuperci potrivite si pentru copii, cu parmezan si sos de smantana. Dupa ce am vazut cat se chinuie sa manance salata "stricata" cu leurda, i-am schimbat meniul nepoatei. O placere sa stea in bucatarie daca se face si paine, caci atunci se fac si pite.
Da, imi aduc aminte ca am avut pornirea de a scrie postarea asta si m-am abtinut din cauza postului.
Va urez Paste fericit!
xoxo
Sarbatori fericite, Miha, cu lumina, cu liniste si bucurie in suflet! Te imbratiseeeez!!!
RăspundețiȘtergereIlda
Lavender thoughts
Bucuroasa de vizita! ♥ ♥ ♥
ȘtergerePaste fericit, Ilda, momente asa cum vi le doriti!
Hugs and kisses
Paste fericit sa aveti, veselie in familie si odihna cat cuprinde!
RăspundețiȘtergereMultumim, asemenea si voua!
ȘtergerePaste fericit!
RăspundețiȘtergereiar gasesc o multime de tentatii in postarea ta :).
Paste fericit!
Ștergere:) Acum ma rezum la cozonac si salate.
Paste Fericit, cu toate asa cum vi le doriti! :)
RăspundețiȘtergerePace tuturor! :)
ȘtergereVai Miha ce de bunatati! Sa va fie de bine, Paste Fericit!
RăspundețiȘtergereSarbatori fericite iti doresc draga Mihaela!
RăspundețiȘtergereVictoria
Sarbatori Pascale pline de lumina si senin!
RăspundețiȘtergereBucurii si sanatate!
Cu drag!
Fie ca sfanta sarbatoare a Invierii Domnului sa va aduca cele patru taine divine: incredere, lumina, iubire, speranta. Un Paste Fericit!
RăspundețiȘtergereLooks like things have been good! Those food pictures are making my stomach rumble, lol!
RăspundețiȘtergerethe-creationofbeauty.blogspot.com
Paste fericit alaturi de cei dragi!
RăspundețiȘtergereSanatate si bucurii!
Hristos a inviat! Multa bucurie alaturi de cei dragi! :)
RăspundețiȘtergereAdevarat a Inviat!
ȘtergereSarbatori Fericite Mihaela!!
RăspundețiȘtergereFoarte frumoase imaginile, fiecare in parte! Sa nu mai spun de mancare, slabiciunea mea :)) Mi-ai dat idei!
Te pup si imbratisez cu drag!
Cristos a înviat, Mihaela! Învierea Domnului să aducă lumină în suflet, sănătate în trup, bucurii în casă și pace pe pământ!
RăspundețiȘtergereAm răspuns la ”Leapșa cu cântec” preluată de la tine. Te aștept să vii să o vezi! ☺
Adevarat a Inviat!
ȘtergereMultumesc de instiintare si de urare, toate cele bune si voua!
Sarbatori frumoase, cu bine, Miha!
RăspundețiȘtergerePaste fericit! Tptul suna ca din poveste. Am sa caut reteta pentru salata de naut pentru ca m-ai facut curioasa. De curand l-am descoperit si imi place mult. Nu am reusit sa invat sa il fierb dar il cumpar gata fiert ;)
RăspundețiȘtergereAsa si eu, am rezolvat cu o conserva de la Sun food. In imagine, pe langa naut, salata verde, ceapa verde, leurda, ulei de masline si zeama de lamaie am folosit. Imi place sa combin si cu rosii, castraveti, ardei, boabe de porumb, patrunjel, marar, masline; adica poti combina cu orice iti place. :)
ȘtergereSper ca ai avut zile superbe si linistite de sarbatorile pascale. Te pup.
RăspundețiȘtergereyou just made me hungry my friend! great dishes, I love pasta.
RăspundețiȘtergerewonderful photos!!!!!!!!!!!
Ce de bunatati!!!! Foarte frumoase pozele, totul arata asa de bine!
RăspundețiȘtergereTe pup! <3
Hristos a inviat !
RăspundețiȘtergereIn bucataria ta se pare ca e foc continuu :) Si cred ca trebuie sa te misti rapid cu aparatul, ca sa reusesti sa fotografiezi totul in timp util :) Cum faci drobul de legume ?
Adevarat a Inviat!
ȘtergereDe cele mai multe ori nu mai mult decat e necesar, de cand ne-am intors acasa nu am aprins aragazul decat pentru ceai si o ciorba. :)
Drobul de legume, o varianta este trecuta in retetar, sus intre header si titlul postarii: http://aboutwomenandnotonly.blogspot.ro/p/retetar.html Legume crude/trase la tigaie + oua + verdeata + condimente si uneori branza.
Mi-am notat reteta si o sa experimentez. Arata foarte bine in poza si din cate am citit, e foarte simplu de facut. Multumesc !
ȘtergereVa multumesc de vizite si de urari, toate cele bune, va pup si va imbratisez!
RăspundețiȘtergereHello Mihaela! Those are all so adorable and cheerful pics! You always look pretty, pink suits u! Many kisses and hugs! ps regarding Lookbook, yes, I deactivated my account, too many things to manage!:/
RăspundețiȘtergereThank you dear!
Ștergerexoxo