Treceți la conținutul principal

[Cu lumea'n cap]Poiana Florilor, Pietrele Galbenei, Cheile Galbenei

Azi va arat o alta parte superba din muntii Apuseni, suntem tot in Bihor-Vladeasa si inca mai sunt destule de vizitat doar in aceasta grupa, nu mai spunem de celelalte grupe care au suficiente atractii pentru a te face sa vii an de an, asadar: Poiana Florilor, Piatra Galbenei, Ghetarul Focul Viu pe care deja vi l-am aratat, avenul Bortig, Izbucul Galbenei si nu in cele din urma Cheile Galbenei.


Locul de pornire.




Raul Galbena


- Poiana Florilor -


 A fost o portiune buna de mers in panta, cand pe la umbra, cand in soare. Soarele prajea bine, gandul la aerul racoros din padure ne mai impulsiona pasii obositi.
Ca obiectiv, a urmat ghetarul.

- Pietrele Galbenei -


- Avenul Bortig -


- Izbucul Galbenei -
Pe deasupra stancii se urca cu ajutorul lanturilor, pana la cascada Evantai avem atat portiuni inguste pe zone inalte care mi-au dat palpitatii cu sau fara lanturi, dar si zone late care iti permit sa poposesti, sa pozezi praguri si caderi mici de apa.
- Cheile Galbenei -


Indicat ar fi sa coborati in aceasta zona cu spatele:
Cascada Evantai:


In unele perioade cand raul Galbena nu are debit mare se poate parcurge si pe jos, grija mare la pietrele alunecoase. Mie imi place sa ma catar si chiar de ar fi uscat. :P
In aceasta zona persoanele mici de statura trebuie ajutate de altele mai inalte prin intinderea lantului pentru a putea ajunge cu picioarele la partea de jos. Eu m-am facut ghem catarandu-ma cu picioarele pe pereti. M-am simtit ca in copilarie!
Inca de la inceputul vacantei s-a discutat despre eventualele probleme, nu ne-am crezut apti si totusi eu am fost increzatoare in propriile forte. Tot ce mi-am dorit e sa nu ma doara spatele si sa nu ma apuce panica de inaltime. Eram extaziata si as mai fi facut cateva ture! Bine... manusile sunt foarte bune in aceasta situatie si oricat ne-ar placea mainile vor fi primele care se vor resimti. 
A urmat trecerea printr-un tunel pe verticala, l-as numi eu, lung de 100 de metri, palmele imi transpirau abundent,  habar nu aveam ce e dincolo de el si mi-am tras o vanataie la genunchi, asa de final.
Good team! Cativa pasi au mai urmat si am iesit la masina, din punctul de unde am plecat. Am mai fi zabovit noi dar drumul pana acolo s-a facut cel mai incet cu putinta datorita starii deplorabile a drumului si nu doream sa ne prinda noaptea pe munte. Am avut cateva peripetii ce ma face sa va spun sa nu va aventurati pe acolo cu masina cu garda joasa, sa veniti devreme si sa fiti foarte atenti. Traseul nu mi s-a parut imposibil, am intalnit si copii. Asadar vi-l recomand!


  
Padis, cea mai cunoscuta zona turistica din Muntii Apuseni, celebra prin relieful carstic, remarcabil aici prin suprafata, grandoare si varietatea de forme. Un imens complex carstic, nenumarate doline, pesteri, avene, ghetari, canioane salbatice, rauri care dispar in pamant si reapar la distanta de kilometri in surprinzatoare izbucuri, chei de-o indescriptibila frumusete. Eu sper ca pozele v-au convins cat de cat. ->Alte obiective <-.


Craciun fericit! ♥

xoxo 
* postare programata




Comentarii

  1. ce frumos, dar pe-alocuri foarte dificil...

    Craciun fericit! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Abia astept noi provocari si locuri frumoase de vazut, a meritat efortul. Asta o spun dupa fiecare iesire in natura! :)
      xo

      Ștergere
  2. Ce frumos:D Am fost si eu odata intr-o tabara in apropiere de cheile Galbenei, dar in Padis nu am ajuns si am auzit multe lucruri bune despre zona:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O zona plina de locuri frumoase. Vrem sa ajungem si la Groapa Ruginoasa etcc

      Ștergere
  3. De vis!
    Sper ca anul viitor sa bifam cat mai multe zone din Apuseni pentru ca sunt incredibil de frumoase.
    Sarbatori fericite!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Sarbatori fericite pline de bucurii, sanatate si multa liniste.

    RăspundețiȘtergere
  5. Wonderful pics!Thank you for haring!
    Wish you a Marry Christams&happy New Year and Happy Holidays!

    RăspundețiȘtergere
  6. The nature looks breathtaking! :)

    http://fashionabejita.blogspot.com.es/

    RăspundețiȘtergere
  7. Marvelous place ! Nature is so beautiful.
    Hope you had a very nice Christmas :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Incantatoare aceasta zona din Apuseni, imi pare rau ca nu am ajuns pana acum, mai ales ca eu sunt indragostita de relieful carstic si de...fotografie. Oare asa o fi si in Pod. Karst? Ca si la el visez de ceva timp...
    Cam dificil traseul, o adevarata provocare, tu te-ai descurcat onorabil cucerind muntii cu DSLR-ul la gat. Impresionant!
    Sarbatori fericite in continuare, draga Mihaela. :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand era mai greu aparatul statea in rucsac, da, intens traseu pe alocuri dar nu imposibil.
      Sarbatori fericite, Nice. Te pup, vin maine sa citesc despre Sighisoara! :)
      P.S: Despre locul mentionat de tine nu cunosc.

      Ștergere
  9. Acum ca a trecut si Craciunul, pe care am fost prea ocupata ca sa il simt cum trebuie, de-abi astept sa vina vara! Mai este pana atunci, stiu, dar o astept cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si euu o astept cu nerabdare, si primavara, sa stau mai mult in natura. Ai fost binecuvantata cu asa o ocupatie, sa vezi la anul daca pomul v-a mai sta in picioare. ;)) Multumesc ca m-ai vizitat, va pup!

      Ștergere
  10. Deloc n-am ajuns in Apuseni! Shame on us!!! Am fost la un pas sa ajungem in vara asta si s-a schimbat destinatia din pricina de lipsa de cazare! Doream si asa spontan... :))
    Pe-acolo pe unde altii coboara cu spatele, eu sigur trebuie sa cobor cu fata! Am coborat cu fata pe o scara inalta, sub o cascada, la Canionul 7 scari, in Timis, am socat pe toata lumea care-mi striga ca trebuie cu spatele dar eu nu puteam altfel! :)))

    Pupici drumetilor!
    Ca o gura de aer proaspat a fost postarea asta!

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ilduco draga, dragii nostri prieteni sunt de vina, crezi ca vedeam noi ceva inainte sa avem masina? Am fost binecuvantati si suntem recunoscatori! xo
      Tin minte cat de curajoasa ai fost!

      Ștergere
  11. Mi-ar plăcea tare mult să ajung și eu aici. Mulțumim pentru aceste poze frumoase! Mă bucur că ți-ai împărtășit experiența cu noi. ^^

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt sigura ca alaturi de echipa din care faci parte vei vedea multe locuri frumoase si abia astept sa le vad. Si prin noi Romania sa fie promovata. Multumesc pentru aprecieri. Pupici!

      Ștergere
  12. Such a wonderful place and again you look like you feel so well there <3

    xx from Germany/Bavaria, Rena
    www.dressedwithsoul.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. It is a wonderful place to explore and to relax and meditate. Thank you for your visit dear Rena!
      many kisses

      Ștergere
  13. Traseul din Cheile Galbenei l-aş face oricând!!! Chiar dacă ultima oară ne-au lătrat câinii după Cascada Evantai, chiar dacă foamea ne mai chinuie uneori. chiar dacaă porţiunea cu trecerea deasupra apei, peste lanţuri, e mai dificilă. E scurtă, dar plină de adrenalină!
    Aaaa... şi mie îmi place să mă caţăr! Cu un pic de ajutor (lanţuri) sau fără. Valea lui Stan, Jepii Mici, Vânătarea lui Buteanu sunt doar câteva locuri dragi care îmi vin acum în minte.
    Ioana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Ioana, acum vad ca nu ti-am scris, tu ma inspiri, din experienta ta invat si imi programez noi ture. Ma bucur ca avem asta in comun! Sa te duca picioarele unde inima isi doreste!
      Asta doresc fiecaruia!
      Si sa daruim inapoi naturii macar grija de a pastra locul curat.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Thank you for your visit and sharing your thoughts. xoxo

Orice parere cu bun simt este binevenita!

1001cosmetice

1001cosmetice.ro%20

Postări populare de pe acest blog

Din lumea necuvantatoarelor

     De-a lungul timpului am avut in grija doar pisici si pesti. Pestii mi s-au parut cei mai sensibili, daca mediul in care traiesc nu este unul echilibrat apar boli, devin apatici. Alimentatia este foarte importanta si am mai scris despre asta , este importanta indiferent ca vorbim de oameni sau de animale, iar astazi va invit sa cititi povestea Oanei si animalutelor ei pe care am rugat-o sa ne impartaseasca din experienta sa cu cititorii blogului.  Toto, Oachi Mara si Porto        Ei bine, am animăluțe de când mă știu, mai exact de pe la 4 ani și îmi petreceam timpul î n casa cu curte a bunicilor mei din Galați. Încă de pe atunci (când nu exista mâncarea granule sau umedă specială pentru animale) existau formule sănătoase de hrană gătită pentru câini și pisici, care culmea trăiau sănătoși ani mulți, cățeii chiar până la 20-21 de ani. Un singur lucru mi-a spus atunci bunicul, v ă z â ndu-m ă că dau bomboane cățeilor din curte: Nu dulciuri! Niciodată! Sunt otravă

Jocuri pentru copiii din noi

Bine v-am regasit! Cel mai usor comunicam, ne apropiem, mai ales de copii, prin joc. Gustul pentru joc de mic se formeaza, si pentru citit, si pentru cultura, agricultura. [hihi] Eh, s-ar fi putut citi mai mult daca parintii ne deschideau pofta, cine stie. Cartile din biblioteca noastra stateau dincolo de geamuri, in sufrageria-sanctuar, iar mamei nu-i placea sa lasam urme, isi imagina ca doar rasfoim in cautare de imagini colorate. Pe deoparte asa si era, pe de alta imi pastram o carte sub perna si o citeam cand prindeam un moment de liniste. Nu pot citi cand e galagie, cu muzica, nici macar una pe care sa o aud eu, in casti. Trebuie sa aud vocea povestitorului, uneori ma trezeam ca obosesc, dar nu-mi erau ochii, ci pentru ca nu mai eram curiosul ci domnita care alerga prin padure. Ma amuza copios transformarea asta, iar cartile care imi dadeau acea stare le mai citeam inca o data. Unele carti imi place sa le citesc cu voce tare, imi place si sa-i citesc cuiva... Ei, dar pana sa

Biertan si Viscri

 "Eu cred ca vesnicia s-a nascut la sat. Aici orice gand e mai incet, si inima-ti zvacneste mai rar, ca si cum nu ti-ar bate in piept, ci adanc în pamant undeva." - Lucian Blaga, Sufletul satului