Treceți la conținutul principal

[Life lately] smoothie, pateu vegetal, tort de morcovi si alte noutati

Omleta e tipul de mancare, de pranz, mic dejun sau cina, dupa care ma orientez cand vreau ceva rapid si satios. Nu mai stiu ce am facut cu galbenusurile, stiu ca aveam albusuri "in plus" si ca sa nu se altereze adaugand inca un ou, rosii de la borcan si alte legume proaspete am transformat-o in omleta pentru mine, iar lui i-am facut o combinatie mai simpla si permisiva din punct de vedere al histaminei. Eu cu castraveti murati, lui proaspeti.
Ca niciodata am tinut pomul impodobit o luna, si casuta asta imi e tare draga, primita in dar.

Inainte de o masa am incercat si un smoothie verde: apio, mere verzi si zeama de la o portocala mica. Imi aduc aminte ca am gustat mai multi si am avut pareri diferite: mie mi-a placut asa, sotului dupa ce si-a pus o lingurita de miere de albine, Adi a strambat nitel din nas "ca e prea puternic gustul de telina", nepotelul a fost cam neutru, nu s-a strambat dar nici nu a mai dorit. Avea o treaba cu globurile si ascunsul pe sub masa iar eu ii tineam hangul.
Paltonul asta si l-a achizitionat la inceputul iernii, cum nu am notat magazinul nu mai tin minte, altul similar am vazut si la C&A. Gulerul din bumbac, din interior cu fermoar, e detasabil. Gadgetul pentru incalzirea canii e primit cadou, iar gelul Bioten l-am cumparat pentru a-l oferi cadou.
Inainte de anul nou am cautat o ceara si m-am oprit la Velur, luata din Carrefour, in jur de 15 lei. Bunicica dar cam messy, bine si cea de la Nair se mai sfarama, dar a fost cea mai buna dntre toate si as vrea sa reapara pe piata. Daca stiti o alta buna, spuneti-mi si mie. Lotiunea micelara Garnier nu cred ca are nevoie de prezentare, mi-am dorit-o si a sosit momentul sa o testez si eu, alaturi de top coat-ul matifiant GR si crema de zi de la Gerovital pe care cred ca am retinut-o de la Ilda.
Pantalonii de ski i-am luat pentru sezonul rece, de zi cu zi doar in zilele critice, dar mai ales pentru munte. Sunt putin evazati si enervanti, nu am observat bine in magazin, dupa ce am probat mai multi, cu faptul ca imi sunt nu atat de lungi, cum imi doream, ma resemnasem pentru ca ma multumea ca imi veneau foarte bine in talie si peste fund. Pretul e din trei cifre, dar si calitatea si gradul de impermeabilitate sunt ridicate.
Placinta cu branza v-am aratat-o si pe Facebook, totodata si reteta. O trec si aici:
Pentru aluat: 200 gr faina, 75 gr unt, 75 gr zahar, 1 ou, un praf de sare. Eu am pus o cana, la unt si zahar am aproximat din ochi, am folosit si o cana gradata, dar era din 50 in 50. Am adaugat si albusul de la separarea galbenusului pe care l-am pus deoparte pentru uns la sfarsit. Si un varf de cutit cu praf de bicarbonat. Crema: 500 gr branza de vaci, 3 oua, 100 gr zahar, 1 plic zahar vanilat, esenta,  stafide.
La amestecat am mai adaugat faina pana am reusit sa ma curat de aluat. Cateva maini, aluatul cu cat il framantam absorbea si mai multa faina si se incalzea de la maini. L-am lasat moale, am presarat faina intr-o punga si am dat la rece sa se intareasca. 20 min. Vasul meu yena e cat jumatate din tava intinsa a cuptorului. Se coace cam in 40 de minute.
Supa crema de legume garnisita cu ceapa rosie trasa in unt facuta cam asa:
2 cartofi mari, 1 morcov, 1/2-1/4 de telina, 1 pastarnac, 1 radacina de patrunjel si apa cat cuprinde + cam doua degete deasupra, au fiert cu chimen si putina sare. S-au pasat cu blenderul, ceapa tocata si trasa in unt presarata cu putina sare, cimbru si piper proaspat s-a turnat in mijloc la fiecare farfurie.
La varza calita cu carnati, de cand poftea al meu la ea, am riscat datorita excesului de histamina, totodata am avut grija sa bea ceaiurile potrivite si nelipsita paine de casa.
Saratelele cu cas, o reteta pe care o fac on and on:
500 gr faina, 350 gr branza (cas, telemea sau mixt), 150 gr unt, 2 oua, 100 gr smantana (4 linguri cu varf), mac, susan, chimen (in aluat sau presarate).
Aluatul se da la racit si apoi dupa intinderea foii si proportionare se coace in 20-25 minute la 175 de grade, cuptorul preincalzit. Ies doua tavi.
 Tot din categoria experiente culinare: pateul vegetal, inspiratia a venit de la Andrea, cum aveam naut, morcov, praf de usturoi, ulei, lamaie in casa m-am pus pe treaba pentru a mai schimba meniul pentru micul dejun. Morcovul se fierbe, naut iau la conserva, SunFood, toate pasate. Bun si sanatos.
Ciorba/bors de fasole dupa o luunga pauza, mda si borsul are histamina, am pus si putin suc de rosii. A fost in regula.
In ultima vreme doar visinii mi-am facut unghiile, cu un vechi lac GR, initial le-am vrut mate dar nu mi-a mai ajuns timpul. Next time, trebuie si putina relaxare. Catan.
1. Asa arata compozitia pentru blat, am mai adaugat cateva maini cu migdale macinate si gata.
2. A doua zi a fost sectionat. Mi-am luat dispozitiv de taiat blatul de tort si pe acesta cu o textura umeda nu a reusit, m-am descurcat cu vechea metoda: cutitul. Daca nici blatul din pandispan nu-l va taia inseamna ca e inutil. De pe Vivre cumparat.
3. 4. 5. untul frecat cu zahar pudra/mascarpone de asemenea si smantana batuta frisca. In afara de unt, toate cumparate din penny. Mascarpone are aici cel mai mic pret din ce cunosc eu.
6. 7. 8. montarea tortului de morcov.
Reteta:
Blat, m-am inspirat de la Alexandra:
o cana de faina
o cana de zahar (folosit doar 3/4)
4 oua (temperatura camerei)
3-4 morcovi mari/350-400gr (necuratati)
2 lingurite de scortisoara
esenta de vanilie
un plic zahar vanilinat
un plic praf de copt
un praf de sare
300 gr piure de mere/3-4 mere, fara coaja
2 maini cu migdale crude macinate
Ingredientele uscate se toarna peste ouale batute cu zaharul si la final se adauga morcovul ras marunt, piureul de mere si migdalele.
Copt, in forma de 25, la 18 grade pret de 40 de minute. L-am tinut la mijloc si dupa testul scobitorii l-am ridicat sus de tot pana cand a fost gata. 
Crema, inspirata fiind de A. Hadean:
250 gr mascarpone frecat cu 80 gr zahar pudra/16 lingurite rase (folosit 13)
200 ml de smantana (bine racita) transformata in frisca
70 gr unt frecate cu 50 gr zahar pudra/10 lgt cu zahar rase(folosit 8)
Prima data am batut smantana si am tinut frisca la rece pana am frecat si celelalte amestecuri. Dupa, le-am mixat si montat rapid tortul. Moturile le-am facut cu ajutorul linguritei. Posh-ul seringa cumparat e o porcarie, nu am dat nici mult pe el, cel din panza/plastic ma enerveaza la manevrat.
Am sectionat superficial tortul in portii, am imprastiat migdale crude macinate in centrul si de jur imprejurul tortului de morcov. Se da la rece.
Am pastrat si pentru voi! Fiind la prima incercare ma declar pe deplin multumita de rezultat, de gust si aspect. Cel mai important e ca tortul de morcovi le-a placut musafirilor si sarbatoritului. Majoritatea s-au mirat de idea de morcov, au simtit scortisoara si unii au suspectat ca as fi pus caise sau nuca de cocos. L-as putea numi si tort "Raffaello".
Crema si-a pastrat tinuta, tortul de morcov s-a taiat usor si nu s-a simtit nevoia de a fi insiropat, noi fiind obisnuiti doar asa.
Pentru serviciu am facut o portie mare de tiramisu, la pahar (pozele reprezinta montarea straturilor, ordinea lor e gresita si doar acum observ) pentru noi doi, ca desert dupa cina. Sosul, ce a insotit copanelele facute la tigaie aromatizate cu rozmarin, a fost facut rapid din smantana/iaurt, mustar si suc de rosii. Painea... cea de toate zilele.
xoxo

Comentarii

  1. everything looks so delicious! especially that cake with mascarpone cheese. That reminds me that I have a cake in the refrigerated that I need to eat:)

    You're a great chef...so many yummy options! you know it was a while since I baked my own bread and I used to do it all the time. Now, you inspired me to do so myself again. I will bake some bread tomorrow:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Carrot cake is very tasteful, a mixture of cinnamon, vanilla, apple, almonds, mascarpone.
      Enjoy your cake. :)
      I'm glad that I inspired you because home bread is more healthy and tasteful. Thank you, Ivana!

      Ștergere
  2. Proasta idee sa intru pe blogul tau inainte de masa! :)) Ma duc sa-mi fac o omleta ca mi-ai facut pofta, mai ales ca sunt singura si n-am chef de gatit :p

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Titlul e explicit, dar mai bine ca te-a trimis sa-ti faci de mancare decat sa stai fara pe motiv ca esti singura. Dragul meu imi da mereu semne sa nu cumva sa aman masa tot pe acest motiv. Mi-e urat sa mananc singura, parca nu am pofta de mancare pana nu bag in gura, dupa nu mai trebuie sa ma forteze nimeni.

      Ștergere
  3. de incercat saratelele.. si tortul si placinta si supa si si si si... :))
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-ai amuzat copios, Adina! Pasionatele de chipsuri cu creme/sosuri pot incerca cartofi subtiri la cuptor cu crema asta din naut condimentata cu niste boia uite pentru "picanteala". :))
      pupici

      Ștergere
  4. Delicious post now I wish I could have some.

    RăspundețiȘtergere
  5. Oh, dreaming of that carrot cake, wish I had a piece right now!^^ You are a great cook my dear Mihaela. Many hugs! xo

    RăspundețiȘtergere
  6. demult nu am facut placinte. mi-ai facut pofta.pupp

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu o prefer turnata ca e mai rapid, cu mai putin aluat si un desert usurel. Pupici!

      Ștergere
  7. The cheese cake looks so delicious!

    www.urbanikamoda.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  8. si eu am perioade cand apelez des la omleta si nu mananc decat omleta facuta de mine pentru ca o fac la fix, cum imi place mie :)).

    pateul ala arata foarte bine si ma tenteaza maxim. acuma, sa caut naut si sa nu uit ideea.

    desi in general nu-mi place placinta cu branza dulce, a ta arata asa de fain, parca parca as lua o bucatica, dar banuiesc ca s-a terminat de ceva vreme :).


    si saratelele imi plac :).


    observi cum vorbesc de mancare noaptea la 12? :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Omleta o fac in multe moduri, ma refer la continut, am vazut mai nou ca daca bati albusul cu sare pentru a-l face spune ar iesi pufoasa. Coapta la cuptor, as incerca doar cum a facut Printesa Urbana la petreceri in forme de briose, altfel pe repede-inainte! :)

      In Carrefour am gasit nautul asta, am vazut ca au si site si cu un pret mai mic, insa nu stiu cu transportul. Nu am cercetat.

      Da, s-a terminat in doua-trei zile, in weekend cred ca fac iar. :)

      Saratele des faceam cu fratii mei, unele retete s-au pastrat.

      :)) mi se intampla si mie.

      Ștergere
  9. Postare asta e asa...realista, parca intru in viata ta si vad ce faci si-mi place:-)
    Multe bunatati ai pregatit, imi place ideea de tort cu morcov, am mancat si eu unul din comert, foarte bun. Si eu am inceput sa mai cochetez cu bucataria, chiar azi am facut niste napolitane cu crema de lapte.
    Am facut sport si am burtica goala, asa ca omleta aia e criminala. Si mie imi place omleta, o fac cand mi-e foame si nu am chef sa stau in bucatarie prea mult. Noua ne place cu ceapa multa, mai taraneasca :-D
    Saratele vreau sa fac si ei...si multe altele. Mi-am facut de cateva saptamani un caiet cu retete...pacat ca nu am facut poze la ce am gatit, sa te invit si eu in viata mea, ca sa fim chit :-)

    Pup pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Welcome! (mi-a venit sa spun :) )
      Pozele sunt adunate/facute pe parcursul a mai multor saptamani, uneori pun mana pe aparat alteori s-ar peste si cand am ce sa arat asa se naste o noua postare "life lately".
      Omleta ne place in diverse combinatii, inclusiv cea mentionata de tine, apropos de ceapa, am avut la o cina: cartofi in putin ulei in wok cu invelis ceramic si spre final am adaugat doua cepe.
      Ceapa, usturoiul... prazul, ne plac crude sau gatite.
      :) Poate voi vedea pe viitor; si eu am trecute retetele intr-o agenda si mai sunt altele care trebuie sa le scriu. Laptopul nu il bag in bucatarie cand gatesc.
      Pupici, Catalina!

      Ștergere
  10. :) noi dupa sarbatori nu am mai mâncat prajituri, decât a ziua unei vecine. Am rezistat pâna astazi când ne-am cumparat de la un conditor bun in oras, gogosi! e sezonul gogosilor în Germania s se gasesc simple sau umplute cu te miri ce bunatate! Sotul si-a dorit gogoasa umpluta cu ciocolata, eu am ales umpluta cu crema de lichior de oua :) hmmmmm
    Cat despre omleta cu de toate... iubesc acest tip! si noi punem pe lânga oua, rosii taiate, bucatele de crenvursti, brânza rasa, patrunjel verde... Delicioasa!
    Si suc am facut saptamâna asta: portocale, mere, telina si morcov! :)))
    Bradul l-am despodobit dupa ce a trecut Boboteaza, ca a fost o actiune la noi pe strada - au fost adunati brazii pentru gradina zoo, dar zau ca l-as mai fi pastrat :) îsi tinea crengile înca în sus.
    Despre pantaloni de schi, fiica mea si-a cumparat saptamâna trecuta si din acelasi motiv ca sunt evazati, mi i-a adus astazi la modificat. Habar n-am de unde sa încep, e greu de modificat asa ceva, mai ales ca au dublura pentru bocanc si sunt prevazuti cu fermoar si "arici" la partea de jos a piciorului. Sper sa reusesc, are nevoie de ei pâna de Valentins day, când pleaca peste weekend la munte.
    Tja... ce s-a potrivit postarea ta de azi cu preocuparile din familia noastra :)))
    te pup. O saptamâna faina în continuare xoxo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Carmen, la voi de sarbatori a fost un real festin, la noi a fost aproape o zi normala. Tortul acum s-a facut pentru ziua sotului, nu facem excese. Ce pofta mi-ai facut cu gogosile, mmm... cele cu ciocolata sunt preferatele mele!
      As vrea sa te pot ajuta cu modificarea pantalonilor insa nu ma pricep, fiind atat de complecsi, pe ai mei asa ii las, dar sper sa le dai de capat pentru fiica ta.
      O saptamana faina in continuare si voua, multumesc de vizita!
      Pupici

      Ștergere
  11. Mmmmmmm! Plăcintă cu brânză! Foarte bună! :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Toate ca toate dar torul acela arata demential.
    Trebuie sa incerc si eu. Neaparat!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  13. Imi place mult manichiura ta cu lac visiniu, ti se potriveste tare bine! Eu voi incerca pateul vegetal fiindca acum salivez cand ma uit la fotografie si mi se pare usoara si sanatoasa reteta; de asemenea placinta cu branza m-a dat gata de cand am vazut ce ai postat pe FB :) ! Ai avut multe activitati, as usual...foarte fain! Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos, Georgia! Imi mananca mai tot timpul, dar nu regret, ma simt bine. La pateul vegetal Andrea nu a pus lamaie insa eu am simtit nevoia sa pun cateva picaturi.
      Pupici

      Ștergere
  14. Ce de bunatati...tortul arata super...nu e bine ca am citit postarea inainte de masa :))

    http://butterfly9999.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  15. Draga Mihaela, am o mare curiozitate: care-ti sunt ustensilele cele mai utile in bucatarie? Ma refer aici si la electrocasnice si la altele care functioneaza fara curent electric. Eu nu gatesc asa mult ca tine, dar nici departe de bucatarie nu-mi permit sa stau. Cred ca as avea mai mult spor daca mi-as usura munca.
    Saptamana aceasta am facut humus pentru prima data si cred ca mi-au iesit fire albe noi, amestecand compozitia in blender. Nu s-a facut pasta fina nicicum.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am blender de la Phillips de 300w(il am de cel putin 3 ani) si am fost multumita de cat de fin a iesit humus-ul (ca nu mi-a placut calitatea lui si mi s-a parut nefiert nautul e altceva, l-am fiert eu).
      Din cele fara curent: pasatorul de cartofi, cel pentru usturoi, masina de tocat carne, cea pentru nuci/migdale, tocatoarele, cutitele, razatoarea cu mai multe fatete, telul care il folosesc si la mamaliga, sita si strecuratoarea sunt cele mai folosite si utile ustensile.
      Ioana, printesa urbana, face reclama la un mixer vertical/blender cu o putere de 800w si spune ca e grozav la multe, are capul metalic si imi inchipui ca s-ar face mai repede. Mixerul meu, prezent in postare, este nou, dar am rezistat jumatate de an fara unul, batand la mana cu telul si evitand retetele complicate. Nu am vrut sa investesc in unul mai scump chiar daca face si mai multe.
      O masina de facut aluatul iarasi te-ar ajuta, ciudat ca spun asta eu facand la mana, dar daca nu ai experienta si nu iti place poti apela la asta si apoi coci in cuptorul normal. Mie mi se pare ca nu are acelasi gust, paine, cozonac...
      Daca mai ai intrebari, cu mare drag! pupici

      Ștergere
    2. Multumesc pt raspunsul detaliat.
      Blenderul e cel clasic, cu recipient, nu? Nu e vorba de un mixer vertical?
      Si blenderul meu tot Philips este si cred ca nu-i tocmai neperformant, cel mai probabil nu i-am descoperit eu potentialul. :)
      Am cedat saptamana aceasta si am cadorisit bucataria noastra(ca tot glumeam cu sotul meu ca s-au imiplinit 2 ani de cand stam in chirie in locul actual si ca e cazul sa iau un cadou pt casa) cu un mixer vertical. Nu cel de 800w recomandat de Ioana, unul de 700w, dintr-o generatie mai veche, dar care pe mine m-a multumit. Am 30 zile la dispozitie sa ma hotarasc daca il pastrez sau nu. Am avut mixer si pana acum, unul amarat cumparat in facultate din banii de student. Si-a facut treaba, dar m-a cam zapacit cu cat de instabil este.
      Imi mai lipsesc ustensile, dar deocamdata nu cred ca se justifica investitia. Recunosc, nu-mi place sa gatesc si nici n-am capatat aceste abilitati de mica. In schimb, imi place mancarea de casa, sanatoasa, proaspata, echilibrata. Imi place mereu sa incerc retete noi si asta presupune si ca ma misc mai lent.
      De aceea sunt mereu in cautare de retete rapide si sanatoase. Cand vin de la servici infometata, nu prea am rabdare sa prepar ceva complicat, dar nici cu sandvisuri nu ma multumesc. :)

      Ștergere
    3. Mixer vertical scrie pe cutie dar e cel clasic cu recipient:
      http://hotpick.ro/image/cache/data/Produse/Braun/Blender%20Braun%20Multiquick%203%20MR%20300%20Soup-2-500x500.jpg
      Soacra mea a avut unul asemanator cu cap schimbabil cu tel si a cedat. Nu este la fel de puternic ca cel de 700 sau 800 de aceea eu nu il fortez cu chestii fibroase. Acestea puternice ne ajuta sa terminam in scurt timp si evitam oxidarea asa ca sa-l folositi cu placere si mult, muult timp,
      Ustensilele ti le poti lua in timp doar daca te confrunti cu nevoia lor, iti poti nota de cate ori ai fi avut nevoie, daca pot fi inlocuite si vei vedea daca ai sau nu nevoie. Nici mie nu-mi plac achizitiile inutile, prefer sa cumpar alimente decat o masina de paine.
      Ma bucur ca am schimbat impresii, pup!

      Ștergere
  16. Cat de bine arata tortul de morcovi...! Pare dragut paltonul, astept un outfit post! Pupici!


    http://the-may-day.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta suna a provocare si mie mi-ar placea dar sa vedem cand va lasa domnul meu garda jos pentru a fi pozat. pupici

      Ștergere
  17. Now my mounth is watering :) Your cheesecake looks so yummy, I have honestly a weakness for cheesecakes and fortunately I will cook tomorrow for dessert a casserolle which is nearly a cheesecake. You are obviously such a good cook, I'm always impressed! I think ski pants are really helpful in the colder season but for sure the quality must be satisfying.

    xoxoxo
    www.dressedwithsoul.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. You are a great cook too and I'm sure is special that sometime your children can prepare the meal. Big hug for you!

      Ștergere
  18. Wow, Mihaela, you are a great cooke!!!!
    I love the cake with mascarpone cheese!!!
    Happy sunday!
    Kisses, Paola.

    Expressyourself

    My Facebook

    RăspundețiȘtergere
  19. Ufff, iar m-ai ametit cu bunatatile pe care le faci! Imi plac toate si pot sa-ti spun ca m-ai inspirat sa imi fac si eu o omleta in acest moment. In alta ordine de idei sa stii ca si mie imi plac produsele killtec. Mi se par foarte calitative. Recent mi-am achizitionat o pereche de papuci outdoor reduci cu 70%. Cea mai buna investitie din ultima vreme!
    Hugs!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, sunt calitative si asta se reflecta in pret iar timpul iti da confirmarea, sa folosesti cu placere noua achizitie. Ma bucur ca gasesti aici inspiratie. Pupici

      Ștergere
  20. Mihule, am citit ultimele doua postari la timp, acum reusesc sa vin cu feedback... :)
    Tu esti harnica tare, ma uimesti de fiecare data! Si-mi mai dau seama ca nu e vorba numai despre harnicie, ci despre indemanare si rapiditate caci altfel nu ai avea cand sa le faci pe toate!
    Ti-am mai spus si o voi repeta ca imi place modul in care stii tu sa imbini informatii diverse in cadrul aceleiasi postari si sa faci trecerea de la un subiect la altul!
    Imi place si mie visiniul pe unghii! :)
    Mi-a ramas gandul acum la toate cele bunatati, miiaammm, miaaammm! :D

    Pup, fata harnicuta foc!
    Pune intrebare din partea mea catre al tau sot: stie ca e foaaarte norocos?

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc ca-ti faci timp pentru asta, apreciez tare mult!
      Acum nu iti imagina ca toate le-am facut intr-o saptamana, nu mai postasem de multa vreme si s-au adunat, iar daca mai gatesti si in portii mici, se aduna, ca feluri de mancare. Pe de alta parte ar fi putine dat fiind ca nu am pozat fiecare fel de mancare facut in ultima perioada, de la ultima postare life lately.
      Dar oricum imi face placere, si ca sa iti raspund la intrebare, in seara asta am renuntat sa scriu pe blog pentru a face clatite, stie si e foarte recunoscator. Ma priveste cu atata dragoste ca ma topesc toata, cum sa nu-l rasfat. Pe de alta parte cand nu fac fata e trup si suflet langa mine.
      Te pupacesc!

      Ștergere
  21. Mi-am salvat articolul tau într-un loc special, fiindcă e atât de plin de inspiraţie!!!
    Ce de bunătăţi sănătoase! Şi eu merg pe stilul de viaţă sănătos - dar nu am o aşa imaginaţie!
    Ioana
    P.S. Cât de multe ai adunat aici - mi-a trebuit ceva timp să citesc :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-e asa rusine ca imi vine sa bag capul in pamant de cand nu am mai scris la retetar, caci dintr-un singur click acolo trebuiau sa stea toate retetele si sa va sara in ajutor cand aveti nevoie. Pentru inspiratie deschid o carte, exista oameni talentati ca Adrian si multe alte bloguri, informatii de baza de la care pornesc.
      Multumesc frumos de gand! xo

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Thank you for your visit and sharing your thoughts. xoxo

Orice parere cu bun simt este binevenita!

1001cosmetice

1001cosmetice.ro%20

Postări populare de pe acest blog

Din lumea necuvantatoarelor

     De-a lungul timpului am avut in grija doar pisici si pesti. Pestii mi s-au parut cei mai sensibili, daca mediul in care traiesc nu este unul echilibrat apar boli, devin apatici. Alimentatia este foarte importanta si am mai scris despre asta , este importanta indiferent ca vorbim de oameni sau de animale, iar astazi va invit sa cititi povestea Oanei si animalutelor ei pe care am rugat-o sa ne impartaseasca din experienta sa cu cititorii blogului.  Toto, Oachi Mara si Porto        Ei bine, am animăluțe de când mă știu, mai exact de pe la 4 ani și îmi petreceam timpul î n casa cu curte a bunicilor mei din Galați. Încă de pe atunci (când nu exista mâncarea granule sau umedă specială pentru animale) existau formule sănătoase de hrană gătită pentru câini și pisici, care culmea trăiau sănătoși ani mulți, cățeii chiar până la 20-21 de ani. Un singur lucru mi-a spus atunci bunicul, v ă z â ndu-m ă că dau bomboane cățeilor din curte: Nu dulciuri! Niciodată! Sunt otravă

Thank you Michael Bolton for a great show!

2013 mi-a adus multe lucruri bune, pe cele rele vreau sa le dau uitarii, iar la un sfarsit de an exceptional nici nu mi-am imaginat de asemenea amploare. Vazusem cu cel putin o luna inainte ca va participa la Revelionul din aer liber Michael Bolton in Galati cu sprijinul primariei. Mi-am zis ca e o farsa. Nu stabilisem nimic pentru Revelion, voiam doar sa fiu cu sotul meu, sa dansam, sa am parte de liniste... si am avut! Am fost atat de... incat nu am cuvinte, completati voi! Poate pentru ca sunt racita si am dureri crunte de cap, poate ca acea senzatie nici nu poate fi descrisa in cuvinte. Am dansat, am aplaudat, am ovationat. Sufletul meu a fost hranit! Atat pot spune!

Basca, papion si paiete

In Londra am purtat buline, ieri am scos fusta la pozat, iarna stiti ca nu renunt la culori asa ca iata inca o tinuta in stilul meu caracteristic.  Fusesem anuntata ca vom avea parte de soare, mai cald teoretic, practic puteam raci cu propriile maini o sticla de bere insa nu imi era frig incat sa dau bir cu fugitii. Ne-am si distrat. O helanca gri din lana cu fusta conica verde din paiete insir pe pat, ma gandesc la jacheta neagra din imitatie de piele insa blazerul reiat il gasesc mai potrivit, urmeaza papionul, basca si in final geanta si cizmele. Gavroche style, glamour. Eu m-as prezenta asa la birou. Machiajul ochilor mi-a luat timp cel mai mult.