Treceți la conținutul principal

Muzica in calatorii

Calatoriile lungi cu masina pot fi uneori foarte plictisitoare si te pot face de cele mai multe ori sa iti pierzi rabdarea si concentrarea, conteaza starea interioara, compania dar si starea drumurilor, iar atunci cand calatoresti cu familia sau alti pasageri trebuie sa ai grija intotdeauna ca acestia sa ajunga in siguranta la destinatie. Intervine muzica, aceea care te binedispune, iti da energia necesara, face calatoria memorabila.

"Lumea este o carte, iar cei care nu calatoresc nu pot citi decat o pagina din ea". - Sfantul Augustin. 
"Calatorul este activ; el se straduieste sa mearga in cautarea oamenilor, aventurii si experientei. Turistul este cel pasiv; el asteapta sa i se intample lucruri interesante. El merge sa vada". - Daniel J. Boorstin.


Sunt multe melodii pe care le asociez cu diferite momente si cred ca fiecare, un refren, o linie muzicala care la un moment dat te bantuie sa descoperi artistul si titlul piesei. Ai auzit-o la radio si intr-un fel vrei sa retraiesti acele clipe, in fond ne place sa facem conexiuni cu trecutul oricat de multe planuri tesem pentru viitor.


Imi aduc aminte intr-o seara cum mi-a scris o cititoare a blogului despre o anumita melodie insa nu stia prea multe pentru a o gasi: Buna, Mihaela ! Cand ai timp, crezi ma poti ajuta sa gasesc o melodie? Ieri seara ma uitam la un documentar si am auzit-o acolo. Cred ca e destul de veche; Iti las link-ul aici. La minutul 15:40 incepe. Subliniind: Intotdeauna o aud la radio cand sunt melodii vechi. Aseara am spus gata, trebuie sa aflu cine o canta, nu se mai poate asa. TIPS| Cu ajutorul sotului si aplicatiei shazam am reusit, melodia o stiam dar nu si numele, In general nu stiu numele piesei, poate si a artistului, dar memorez linia melodica, uneori si textul iese cand am perioade in care cant. Surprizele subconstientului.

"Muzica este o lege morala, ea da suflet universului, aripi gandirii, avant inchipuirii, farmec tineretii, viata si veselie tuturor lucrurilor, ea este esenta ordinii, inaltand sufletul catre tot ce este bun, drept si frumos." - Platon
"Muzica porneste de la inima si se adreseaza inimilor." - George Enescu
"Muzica este vibratia iubirii pe intelesul fiecarei inimi." - Ioan Gyuri Pascu

Si cum planuim o noua escapada, ne-am gandit sa nu ne mai lasam in baza radioului si sa luam muzica preferata cu noi. E marti, asadar o impartasesc si cu voi, poate veti descoperi ceva pe plac si va va fi util si voua, ordinea e aleatorie:






























Pe unele le asculti cand te simti vioi, pe altele cand esti blocat in trafic, altele cand e noapte si doar tu si copilotul ati ramas pe pozitie...

As mai adauga, printre multe altele, dar soferul nu-mi impartaseste gusturile:



Si cum credeam ca ni se naruie vacanta... si faceam lucrurile din inertie, 
am descoperit-o peste aceasta:

Lista inca e deschisa.


Curiosi de ceea ce avem pe lista obiectivelor? 
Va place sa conduceti cu muzica? Preferate? Amintiri?
xoxo

Comentarii

  1. Mihaela, I love music and I enjoy many of these songs... music really is good for the soul ♡

    RăspundețiȘtergere
  2. Cate piese faine. Pe unele le cunosc dar pe altele nu.
    Sunt foarte curioasa de noile voastre obiective!

    RăspundețiȘtergere
  3. Și mie îmi place muzica pe parcursul călătoriilor, dar sunt amator de radio, având în acest fel posibilitatea să fiu surprins de următoarea melodie! :) Post de radio preferat: EuropaFM.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Europa Fm, Magic Fm si mai sunt cateva, si noua ne plac, dar sunt zone in care nu prindem frecventa.

      Ștergere
  4. Mie nu prea mai imi place muzica in general de la o vreme :)). Stiu ca suna ciudata asta, dar cred ca sunt ceva ani de cand nu mai imi fac playliste-uri, sau de cand nu mai am albume, melodii, formatii preferate ca sa nu mai zic ca nu sunt deloc la curent cu noutatile.
    Cand mergem cu masina (ca eu singura nu prea obisnuiesc sa conduc), dam drumul la radio asa, doar ca sa umple atmosfera. Regasesc in lista ta cateva melodii pe care le stiu si imi plac ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi mergem deseori pe vorba aia, muzica nu zgomot, cu toate ca exista unele exceptii in care o simt mai bine la un volum marit, insa nu imi place sa atrag atentia cu asta si nici sa deranjez.
      E ciudat, intr-adevar, ce-mi spui cand muzica parca face parte din mine, nu pot sa spun ca nu traiesc fara ea insa imi place sa adaug in "meniu" si asa ceva. :)

      Ștergere
  5. wow... o lista care nu se mai termina :)))
    Din ce nu am mai auzit pâna acum, mi-au placut mult Luis Fonsi - Nada Es Para Siempre, La Belle Mixtape, Yuna - Colors!
    din ce am stiut, imi place: Iggy Pop - The Passenger ☺ Muzica romanesca actuala nu am ocazia sa ascult, deci m-am bucurat sa-i descopar pe Monica Odagiu, Dinu Olarasu, Ana Odagiu, Alexandra Usurelu, mi-au placut mult versurile - nu sunt melodii stupide, cum majoritatea suna :)
    ☺Am descoperit ca ai si muzica germana! Polarkreis 18! Cât priveste Anna Graceman - Words, prefer varianta originala (nemixata);
    Lenny Kravitz, Roberta Flack, Coldplay - sunt unii din intrerpretii mei preferati;
    Iubesc melodiile Price Tag (Jessie J Feat. BoB), We are the People (Empire of the Sun) siiiiii, preferata mea - deci locul 1 din lista aceasta îl ocupa piesa: Wildest Moments (Jessie Ware) ♥
    PS: am ascultat pe sarite si 2 Hour Mixed ☺

    xoxoxoxoxoxoxox

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand e calatoria lunga ai nevoie de muulta muzica ca sa umpli timpul, probabil uneori va sta si inchis, ne place si linistea, sunetul drumului. :)
      Da, muzica de inspiratie folk are substanta, sentimente mai profunde, asta imi place nu text de genul "cuvintele tale sunt facute din topor"... Dumnezeule cum ma pot urmari aceste cuvinte... :)) Limba germana nu mi se pare melodioasa, insa imi place melodia asta, mult! Ma bucur ca ai gasit atatia preferati, iti multumesc frumos pentru parere.
      The no 1 a fost melodia pe repeat a anului trecut. :)
      Pupicei

      Ștergere
  6. Aaaa, e oferta bogata aici la tine! :D Imi voi rezerva timp pentru a asculta fiecare piesa in parte!
    Ca veni vorba despre muzica si soferi, Alex e mereu uimit de faptul ca gaseste volumul la un nivel foarte ridicat in masina noastra - asa ascult eu cand conduc; si cant! Tare!!! :))) Altfel, in casa, in alte circumstante, nu-mi place muzica la sonor ridicat!

    Puupp, fata melomana!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te pup Ilda, soferita cantareata, mi te si imaginez. ;)) xo

      Ștergere
  7. nici un drum fara muzica! :) iar aici, cand prindem un ambuteiaj lung de 20 de km...e singura salvare sa ne pastram mintea intreaga! Lana del rey in ultima vreme...si Katie Melua :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi place si mie Lana, sotului nu-i place in timp ce conduce. xo

      Ștergere
  8. Thank you for sharing dear!

    XO Imke // www.pastellics.com

    RăspundețiȘtergere
  9. O listă cu multe melodii frumoase. Foarte bune sugestii pentru drum lung.
    Numai bine! :-)

    RăspundețiȘtergere
  10. Sunt placut surprinsa sa gasesc in lista una din melodiile mele preferate, nu doar in calatorii cat si in viata de zi cu zi. Disclosure: You and Me :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, stii ce bine se spala vasele cu muzica asta pe fundal?! :)

      Ștergere
  11. Sunt multe melodii care-mi plac, pe lista facuta de tine.
    Ascult muzica, in functie de starea pe care-o am: mai veche- madonna, depeche mode, sting, classic rock.

    Si cateodata las radioul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam aceeasi pe care o asculti si in casa, asa-i? Cu mici diferente cam asa si eu, dar dragul meu nu, pentru el unele nu sunt facute pentru sofat oricat de mult i-ar placea in modul general. :)
      Mersi de vizita.

      Ștergere
  12. I really can't imagine my day without music! I love to listen to different genres and to discover new musicians.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. It happens to discover new musician as you and to listen his songs all the day.

      Ștergere
  13. Thanks for sharing dear
    Dazzlingzest.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  14. Honestly I think I hear to seldom Music and I sing also to seldom :) But when I drive with my car I prefer to have silence and also at home as it is a work really loud. Sometimes I'm sad that I don't hear music but I'm confident that there will come also times in my life when I will hear much music again. Hugs and kisses my dear friend, I hope, you are well!
    www.dressedwithsoul.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thank you for sharing your opinion my dear Rena, sometimes I need silence too.
      Hugs, kisses and much love!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Thank you for your visit and sharing your thoughts. xoxo

Orice parere cu bun simt este binevenita!

1001cosmetice

1001cosmetice.ro%20

Postări populare de pe acest blog

Din lumea necuvantatoarelor

     De-a lungul timpului am avut in grija doar pisici si pesti. Pestii mi s-au parut cei mai sensibili, daca mediul in care traiesc nu este unul echilibrat apar boli, devin apatici. Alimentatia este foarte importanta si am mai scris despre asta , este importanta indiferent ca vorbim de oameni sau de animale, iar astazi va invit sa cititi povestea Oanei si animalutelor ei pe care am rugat-o sa ne impartaseasca din experienta sa cu cititorii blogului.  Toto, Oachi Mara si Porto        Ei bine, am animăluțe de când mă știu, mai exact de pe la 4 ani și îmi petreceam timpul î n casa cu curte a bunicilor mei din Galați. Încă de pe atunci (când nu exista mâncarea granule sau umedă specială pentru animale) existau formule sănătoase de hrană gătită pentru câini și pisici, care culmea trăiau sănătoși ani mulți, cățeii chiar până la 20-21 de ani. Un singur lucru mi-a spus atunci bunicul, v ă z â ndu-m ă că dau bomboane cățeilor din curte: Nu dulciuri! Niciodată! Sunt otravă

Thank you Michael Bolton for a great show!

2013 mi-a adus multe lucruri bune, pe cele rele vreau sa le dau uitarii, iar la un sfarsit de an exceptional nici nu mi-am imaginat de asemenea amploare. Vazusem cu cel putin o luna inainte ca va participa la Revelionul din aer liber Michael Bolton in Galati cu sprijinul primariei. Mi-am zis ca e o farsa. Nu stabilisem nimic pentru Revelion, voiam doar sa fiu cu sotul meu, sa dansam, sa am parte de liniste... si am avut! Am fost atat de... incat nu am cuvinte, completati voi! Poate pentru ca sunt racita si am dureri crunte de cap, poate ca acea senzatie nici nu poate fi descrisa in cuvinte. Am dansat, am aplaudat, am ovationat. Sufletul meu a fost hranit! Atat pot spune!

Basca, papion si paiete

In Londra am purtat buline, ieri am scos fusta la pozat, iarna stiti ca nu renunt la culori asa ca iata inca o tinuta in stilul meu caracteristic.  Fusesem anuntata ca vom avea parte de soare, mai cald teoretic, practic puteam raci cu propriile maini o sticla de bere insa nu imi era frig incat sa dau bir cu fugitii. Ne-am si distrat. O helanca gri din lana cu fusta conica verde din paiete insir pe pat, ma gandesc la jacheta neagra din imitatie de piele insa blazerul reiat il gasesc mai potrivit, urmeaza papionul, basca si in final geanta si cizmele. Gavroche style, glamour. Eu m-as prezenta asa la birou. Machiajul ochilor mi-a luat timp cel mai mult.