Treceți la conținutul principal

Life lately: culori si arome de vara, sah si povestea capusei

Iulie nu m-a gasit cu pixul in mana, aveam asa chef incat cautam orice motiv ca sa nu scriu: partide de catan, o plimbare pe racoare, inghetata, la un pahar cu bere sau fugeam la bucatarie pentru diverse. O mica parte descoperiti in postare. Life lately intotdeauna e cu mancare. :)


- descult prin iarba, in parc iarba e moale, udata regulat... mai mare dragul.

- spectacol de muzica populara langa parcul Viva; dupa un mic, o bere, stateam de vorba in familie.

- ne-am luat bunicii si ne-am dus la targul de bere din Auchan (a fost intre 1-14 iulie), am cautat una frantuzeasca pe care o savuram in Scotia. Dragalas modul de prezentare. Ochelarii preferati.

- Chef de bretelele cu buline si cerceii cu cirese Din Joaca. "Refilul" la cosmetice in alta postare.




- nu obisnuim sa mancam curcan, a fost o alegere de moment. Medalion de curcan cu ciuperci si dovlecei la tigaie (delimano cu invelis ceramica).

- cand ai multe fructe de care trebuie sa te ocupi imediat altfel se strica, intr-o zi le-am spalat, scurs si repartizat pe borcane, in urmatoarea am fiert, o ladita - 10 borcane de compot. Cirese & visine.

- intr-o vineri ne-am luat talpasita la Lepsa, acolo am gasit o trupa de copii energici, frumosi si talentati cu multe medalii si premii castigate in tara si in afara, la sah. Se antrenau in liniste.

- cei mari au luat-o spre Cheile Tisitei, de data aceasta, mai numerosi, am parcurs si tunelul.



- intorsi de pe traseu la schimbat descoperim intrusii, unul la sot si una la mine. Panica totala, trag ceva pe mine si ma duc cu coada intre picioare la prieteni, caci nu doream sa deranjez dar sa vad ce pot sa fac in acest caz. Am revenit cu o cutie de chibrituri, cu un pai nears am inceput sa invart delicat in jurul capusei, nimic. Iau un al doilea, sotul il screjeleste putin ca sa miroase mai tare si apasa mai cu serios, atingem si vietatea cu cele trei perechi de picioruse agitata, fac matanii sa nu "scuipe" si dupa minute bune iesi. S-a dus pe apa Tisitei... Verificat amanuntit, clean, nevasta... e randul tau!

Bine, nu-i bine, a si vazut pe umaru-mi musafirul. Era inert, uscat, plat si cu capul in interior si corpul in aer. Aici nu am mai stiut ce sa facem, pielea nu era inflamata, am inceput sa scutur totul din jur, sa pun in pungi si m-am pus in pat avand grija sa nu deranjez decedatul. Batand la usa Andreea, asteptarea lua sfarsit, s-a extras cu penseta fara efort intrusul. Il vedeti din poza, cica e o ea. 
Amuzant a fost sirul de intrebari: "de unde ati luat", "cum amandoi", etc. Fusesem imbracati cu maneca lunga, nu am simtit nimic, sotul banuie de la cazare ca ar fi fost cazati si turisti cu catei.
Antihistamice, oral si crema, imediat luni imi recomanda medicul de familie pentru cateva zile. La mine nu se mai cunostea deloc locul, la sot cum s-a frecat pielea si punctul, dar fara eruptii cutanate de orice fel. Sper ca am fost norocosi.

-  relaxare pe varful Magura Odobesti, la intoarcere spre casa am trecut si pe acolo.

- paste cu sos tomat si masline, rapid si gustos.

- inghetata Big Crisp straciattella sandwich, din penny pentru momentul de racorire.



- aparent un bol gol din care am servit la mic dejun cereale cu seminte, scortisoara si kefir, insa eu vad o veverita sus in varful unor crengi de copac. O fi deee la caldura? =)))

- priveam cerul in timp ce coceam clatite, intre doua partide de catan si alergand dintr-o camera in alta: dupa aparat si inapoi sa nu se arda clatita. View mai bun din balcon... firele astea.

- intr-o dimineata am copt ardei kapia verzi pana a fost gata painea cu seminte si impreuna cu dovlecei trasi la tigaie, rosii, masline si branza de oaie am mancat la pranz.

- intr-o seara am avut saramura de pui, cu mamaliga. Tare, tare picanta!

Picante au iesit si snitele si piftelutele facute la cuptor; snitele in crusta cu seminte, aromate dar cam uscacioase, piftelutele au ajuns in sos tomat.
Nu am stat departe de bucatarie, compot si de corcoduse verzi pentru iarna, portii repetate si pentru consumat rece. De asta apreciez bucatariile separate, montezi totul si "fugi in casa", cum obisnuia si mama sa zica, mai revii pentru verificat si gata. 
Dar am dat-o si pe rosii cu branza, multe salate fara foc, deserturi cu fructe, mult pepene rosu. Dupa o felie nu mai imi trebuia nimic.

xoxo

Comentarii

  1. Poze superbe ca de obicei...mancarea arata foarte bine...aia cu capusele mi groaza si mie sper sa nu se prinda de mine..😀

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De cand vuieste cu pericolele ce le poarta mi-a pierit cheful de a ma mai intinde/tavali pe iarba.
      Ne scuturam si verificam dupa fiecare iesire in natura.

      Ștergere
  2. Mi-e o scarba de capuse ceva fantastic. Daca fac un traseu cu cainii, au pe putin 20 adunate, daca nu-s dati cu frontline. Am avut o data s-am ajuns la spital sa mi-o scoata, de frica sa nu cumva sa o rup si de atunci spray impotriva lor si a tantarilor avem mereu in rucsac.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Functioneaza treaba cu chibritul. Din toata gasca doar noi am fost atacati si nu se daduse nimeni cu spray.
      Auch asa de multe, of Doamne, mi-e mila de ei!
      Noi nu ne mai cumparasem, uitasem la padure ultimul tub de autan cumparat.

      Ștergere
  3. Anul ăsta nu știu ce-a fost la noi de n-au mai apărut căpușele. Pe mine s-au prins o singură dată, dar pe câini și pe pisici era pericol. Aveam un motănel ce pleca zilnic de acasă și se întorcea plin de căpușe. Devenisem expertă în scoaterea lor.
    Îmi place ce-ai purtat la spectacolul de muzică populară.
    Nu am mâncat niciodată saramură de pui, o să pregătesc într-o zi de curiozitate și am să trag și o mândră de mămăligă lângă, căci n-am mai mâncat mămăligă din iunie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost prima oara, asta din ce tin minte, mai vazusem o ganganie dar era estimativ de zeci de ori mai mare si cei din jur mi-au spus ca e altceva, mai spre paianjen. Nu am avut de a face cu ele, in oras dau cu diverse, dar cum spuneam mai sus, ma si feresc ca de... Poate ca au dat la timp cu solutie municipalitatea.
      Pantaloni din in, camasa cu stelute de pe site-urile asiatice - am prezentat-o acum hat timp -.
      La saramura de pui, faci carnea pe gratar, pregatesti zeama din rosii fierte in apa, cu ardei rosu, ardei iute, cimbru, foi de dafin. Inainte sa pui carnea poti sa maruntesti la blender rosiile, scoti foile de dafin, se da in clocot de cateva ori, zeama trebuie sa acopere toata carnea. La sfarsit, cand ai oprit focul, pui usturoiul tocat si acoperi. Pana faci mamaliguta. :)
      pup

      Ștergere
    2. Super! Mulțumesc, Miha, pentru rețetă!

      Ștergere
  4. nici nu vreau sa le vad vre-odata! intrusele :(

    RăspundețiȘtergere
  5. toate frumoase, dar capusele...ceva de speriat! bine ca ati scapat repde de ele!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cool post!

    I have a new outfit post up on the blog, would love to know your thoughts:

    * Electric Sunrise - Fashion and Lifestyle Blog *

    x

    RăspundețiȘtergere
  7. Suberbe pozele,mancarea arata foarte bine chiar mi s-a facut foame :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  8. Le "intalneam" destul de des in copilarie, se ocupa bunica-mea de intruse, nu faceam o drama din asta. Stirile au reusit sa ne isterizeze pe toti cu capusele astea! Imi place ca esti genul care bibileste mancarea, eu n-am rabdare, mi se pare pierdere de vreme.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu gandul la boala lyme... cine stie, se zice si ca bolile au evoluat, poate atunci nu era cazul.
      Trebuie sa-ti placa ca sa faci asta, sa aranjezi, iar uneori nu am chef.

      Ștergere
  9. Numai mancare buna si drumetii faine aici, la tine pe blog! ;)
    Super! Tine-o tot asa!

    RăspundețiȘtergere
  10. Imi place tinuta, lovely color blocking!
    :)) De la al doilea colaj am inceput sa inghit in sec! "Medalion de curcan cu..."! Miiiihaaaa! :))))
    Frumoasa tare imaginea cu copiii si cea de pe munte!
    Aaauuuu, asta cu capusele a fost nasoala treaba!!! :( Eu cred ca am o usoara fobie, m-as fi panicat! Duca-se pe pustii!
    Vreau fundite, bineinteles!
    Eee, la ultimul colaj am zis: Mihule, te-ntreci cu gluma! Si eu am viziuni ca ale tale! :))) Clatite?! Hm! Oh,my God, saramura de pui?! Nu vrei sa vii sa locuiesti cu noi? :D

    Esti pupacita si imbratisata, galateanca mea preferata! <3
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :D la faza cu curcanul am crezut ca am scris o prostie, m-ai facut sa recitesc. :)))
      Nu-i asa ca-i draguta veverita? :))) Viziunile astea apar cel mai des cand avem mintea relaxata. :) Eu zic ca e de bine.
      Facem o programare si se rezolva pentru un timp scurt. :D
      Pupici spre Calarasi! ♥

      Ștergere
  11. Din nou mi s-a facut foame! Imi place faptul ca mereu gatesti si gatesti combinatii interesante care imi lasa gura apa si imi dau idei :D
    Cred ca aceasta este postare mea preferata!

    RăspundețiȘtergere
  12. brrrrrr, am avut si eu una pe mine, sotul si el una, cat despre bietul catel nici nu mai zic :o, in ciuda solutiilor pe care i le-am tot pus pe blana. noi ne-am vaccinat, pentru ca aici e in general zona cu capuse multe. nu-s convinsa de vaccin, mi-a fost foarte rau dupa, dar parca nici fara el... of, cine sa mai stie?! oricum, inca o data, brrrrrrrr la capuse!

    RăspundețiȘtergere
  13. Mâncărurile sunt una mai apetisantă decât alta, dar mi-a rămas gândul la farfallele alea cu sos !
    Căpușele fixate în piele se extrag ele cu penseta, dar numai după ce au fost făcute să-și retragă aparatul bucal din piele. Asta se realizează aplicând timp de câteva minute un mic tampon de vată îmbibat cu una dintre aceste substanțe: alcool, parfum, oțet, benzină, gaz, dizolvant pentru unghii. După aceea se prinde bine cu penseta și se trage ușurel, ca să nu i se rupă capul și să rămână fixat în pielea ”victimei”. Se dezinfectează locul și se iau, preventiv, cele indicate de tine în articol.

    În sfârșit, trebuie să te complimentez: ai un zâmbet extraordinar de frumos, de gingaș, de feminin!

    Săptămână bună ! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In cazul celei moarte nu aveam cum s-o facem sa-si retraga, am urmat pasii descrisi, in afara de dezinfectare caci nu aveam cu ce. :)
      Multumesc frumos, saptamana faina!

      Ștergere
  14. Hello my dear Mihaela! I see you are having a nice time, your food pics and recipes always make me watering, you are a good cook indeed! Big Crisp ice cream reminds me of a one we have here in Italy that is one of my fav :P Many kisses! xo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ciao Lilli! I like chocolate stracciatella as well, thank you darling. kisses

      Ștergere
  15. Oh, si eu m-as fi panicat sa ma vad cu o capusa pe mine! Nu am vazut niciuna vreodata!
    Iar mancarea, Doamne, nu se poate asa ceva....Tot timpul salivez la pozele tale!
    Imi place mult tinuta ta foarte colorata! Simply lovely! Kisses!

    RăspundețiȘtergere
  16. Lovely post
    Dazzlingzest.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  17. Yummy! O multime de bunatati! Nici nu ma asteptam la altceva. ;))
    Vai, ma bucur ca ati scapat cu bine de capuse! Noi de ele ne temem cel mai mult...
    Pupci

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum suntem noi oamenii, ne e teama de vietati mici: capuse, paianjeni, soricei, serpi, dar reactionam mai bine cand e vorba de caini & co. :)
      pup

      Ștergere
  18. Pfuu, capusa era aia? Auch! Ce de bunatati!

    RăspundețiȘtergere
  19. Ahhh ma sperii cu vapusa asta, nu am idee cum e asta :( ma bucur ca ai scapat cu bine! Ce frumos petreceti timpul ;) pupicei! Liuba x

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca un purice, depinde de marime si varsta, dar e vizibila, nu se vede bine in poza dar inca nu o scosese din umarul meu. Doar capul il baga si se hraneste...
      pup

      Ștergere
  20. great outfits...and lovely photos! those meals and dishes look really yummy.

    RăspundețiȘtergere
  21. Oh, I like it also to have cinnamon with cereals :) Seems we have this in common and further I love it to go barefoot - I do this as much as I can! Thank you for sharing so many beautiful inspirations <3
    With love
    www.dressedwithsoul.com

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Thank you for your visit and sharing your thoughts. xoxo

Orice parere cu bun simt este binevenita!

1001cosmetice

1001cosmetice.ro%20

Postări populare de pe acest blog

Din lumea necuvantatoarelor

     De-a lungul timpului am avut in grija doar pisici si pesti. Pestii mi s-au parut cei mai sensibili, daca mediul in care traiesc nu este unul echilibrat apar boli, devin apatici. Alimentatia este foarte importanta si am mai scris despre asta , este importanta indiferent ca vorbim de oameni sau de animale, iar astazi va invit sa cititi povestea Oanei si animalutelor ei pe care am rugat-o sa ne impartaseasca din experienta sa cu cititorii blogului.  Toto, Oachi Mara si Porto        Ei bine, am animăluțe de când mă știu, mai exact de pe la 4 ani și îmi petreceam timpul î n casa cu curte a bunicilor mei din Galați. Încă de pe atunci (când nu exista mâncarea granule sau umedă specială pentru animale) existau formule sănătoase de hrană gătită pentru câini și pisici, care culmea trăiau sănătoși ani mulți, cățeii chiar până la 20-21 de ani. Un singur lucru mi-a spus atunci bunicul, v ă z â ndu-m ă că dau bomboane cățeilor din curte: Nu dulciuri! Niciodată! Sunt otravă

Thank you Michael Bolton for a great show!

2013 mi-a adus multe lucruri bune, pe cele rele vreau sa le dau uitarii, iar la un sfarsit de an exceptional nici nu mi-am imaginat de asemenea amploare. Vazusem cu cel putin o luna inainte ca va participa la Revelionul din aer liber Michael Bolton in Galati cu sprijinul primariei. Mi-am zis ca e o farsa. Nu stabilisem nimic pentru Revelion, voiam doar sa fiu cu sotul meu, sa dansam, sa am parte de liniste... si am avut! Am fost atat de... incat nu am cuvinte, completati voi! Poate pentru ca sunt racita si am dureri crunte de cap, poate ca acea senzatie nici nu poate fi descrisa in cuvinte. Am dansat, am aplaudat, am ovationat. Sufletul meu a fost hranit! Atat pot spune!

Basca, papion si paiete

In Londra am purtat buline, ieri am scos fusta la pozat, iarna stiti ca nu renunt la culori asa ca iata inca o tinuta in stilul meu caracteristic.  Fusesem anuntata ca vom avea parte de soare, mai cald teoretic, practic puteam raci cu propriile maini o sticla de bere insa nu imi era frig incat sa dau bir cu fugitii. Ne-am si distrat. O helanca gri din lana cu fusta conica verde din paiete insir pe pat, ma gandesc la jacheta neagra din imitatie de piele insa blazerul reiat il gasesc mai potrivit, urmeaza papionul, basca si in final geanta si cizmele. Gavroche style, glamour. Eu m-as prezenta asa la birou. Machiajul ochilor mi-a luat timp cel mai mult.