Treceți la conținutul principal

Din timpul liber

Timpul liber pe care mi l-am luat fata de blog, caci realmente doar o zi am stat cu burtile la soare, cum ar veni..
 
Drobul a fost mancat cu placere pana la ultima farama. Mi-ar fi placut sa incerc un degrade macar pe un ou dar eram presata de timp si de durerea de la spate ce se ducea pe picior la vale.
Pasca a iesit de parca crema din branza a fost facuta cu corasla. Aerata ca la crema de zahar ars, din pacate nu am sectiune.
 
Si unde am "pascut" poate va intrebati. Am fost invitati la Lacul Brates de o cumnata al carui sot implinise niste ani cu o zi inainte. Am luat un maxi-taxi pana in bariera si de acolo am mers pe jos. Ma simteam ca la tara.
 
Bluza este luata de pe miniPRIX, v-am prezentat-o aici. Sandalele ZorileStore de anul trecut inca sunt pe "val".
 
Iesirea a fost un succes mai ales pentru copiii care s-au distrat in nisip ca in zapada, cu ingerasi si tot tacamul. :))

 Hartiei primita odata cu produsele Sabon i-am gasit o intrebuintare tare faina :)
 
Am facut niste cozonaci de care sunt tare multumita. Dintr-un kg de faina, au iesit doi cozonaci si o pasca. Am pus 5 galbenusuri, reteta am luat-o de la gourmandine ce a preluat-o de la Gabriela.

Aluatul:
1kg faina - eu am folosit TOP APETIT 000 din penny market cu 2.19 lei
 2 pliculete drojdie uscata - un cub drojdie proaspata, ambalaj galben, tot din penny luat
 250g zahar - o cana
 500ml lapte - doua cani
 200g unt topit
 5 galbenusuri
 1 lingurita rasa de sare
 Coaja rasa de la o lamaie -eu am avut mix
 2 esente de rom -eu am pus una rom si o jumatate lamaie si alta jumatate vanilie
 4 pliculete de zahar vanilinat

Daca puneam aluatul tot la cozonac, erau si ai mei babani, poate dadeau pe afara. Niciodata nu am framantat separat pentru pasca. Am luat si montat pasca si cat s-a copt am montat cozonacii si lasat la crescut conform retetei, 40 minute.
A mers si cu faina cernuta o singura data si ingredientele tinute la cald doar pentru cateva ore. :)


Totul cu ajutorul consortului :)

Comentarii

  1. Cat de dor mi-a fost de verdeata...
    Vad ca si voi ati profitat din plin de ea.:)
    Cozonacii arata intr-un mare fel. Felicitari!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Intotdeauna ne "rasfeti" cu bunatati. Deja asociez blogul tau cu postari despre mancaruri delicioase! :)
    PS ai un tag de la mine : http://deebiku.blogspot.ro/2013/05/super-sweet-blog-award.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi:) Am facut tagul inainte de Paste, te invit acolo sa citesti raspunsurile mele, eu te voi adauga la persoanele care mi l-au oferit :*

      Ștergere
  3. As sta toata ziua cu 'burta la soare' :)) daca s-ar putea...nici o piscina n-ar strica daca stau bine si ma gandesc :)). Te felicit pentru cozonacii facuti in casa, cred ca sunt gustosi si sanatosi pentru ca stii clar ce ai pus in compozitie :)

    www.101FashionStreet.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La soare fara balaceala e ca statul in sauna si eu acolo simt ca ma sufoc, deci si apa si-n apa :)
      Multumesc :*

      Ștergere
  4. Yummy. You made me soo hungry :)

    xx

    RăspundețiȘtergere
  5. ce gospodina esti, bravo. uite, eu nu am facut niciodata cozonaci... te pupp

    RăspundețiȘtergere
  6. super cozonaci , eu numai oua m-am incumetat sa mesteresc !

    RăspundețiȘtergere
  7. Superbe cozonaci ai facut:) Oricum nu ma mir ca tu intotdeauna numai bunatati ai pe aici:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Multe bunatati la tine in poze, sa va fie de bine! ;) Si sa stii ca nu am uitat de tagul de la tine, o sa ma ocup de el cat de curand!

    RăspundețiȘtergere
  9. din cauza ca mi-s obositi ochii am citit "am facut 5 cozonaci" !!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Cozonacii arata de vis, mai ales pentru o persoana la dieta, ca mine! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  11. Esti foarte priceputa la bucatarie ! Mi se pare o adevarata arta sa framanti paine sau cozonaci, sa faci pasca si eventual sa invarti corect sarmalutele in foi de vita :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Sa iti spun ca mi-ai facut iar pofta de pasca?? :) Si sa iti spun ca te-as trimite sa mai papacesti ca mi te ia vantul!? :D

    RăspundețiȘtergere
  13. Ooo, ce postare vesela, Miha!!!
    Nici nu stiu la ce sa ma uit mai intai! Sunt sigura ca ati petrecut momente frumoase si relaxante (nu stiu Lacul Brates)!

    Iti sta tare bine in bluzita rosie!

    Bucatele tale arata senzational! Cozonacii sunt minunati...pai n-o sa reusesc in veci asa ceva!:) Sa fiti sanatosi, sa va ajutati asa mereu, sa petreceti in acelasi fel frumos!

    Te pupacesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Totusi sa nu ne pierdem speranta, nu e chiar cel mai greu lucru de pe lume, cu siguranta poti face si tu draga mea :) iti trebuie o reteta buna, caldura ca pentru ouale de closca, ferit de curent si frig, nu-l oparesti si creste :)

      Pupici si multumesc!

      Ștergere
  14. This is interesting, dear Mihaela, we bake this kind of cake in nearly the same way! But to be honest I didn´t bake it since a long while but my mother do it often so :)

    Wish you a wonderful weekend!

    xx from Bavaria, Rena

    www.dressedwithsoul.blogspot.de

    RăspundețiȘtergere
  15. Hey you´ve a great blog!
    Please check out mine.
    And if you want we can follow each other here,
    on bloglovin and via GFC?
    Let me know!
    xoxo

    RăspundețiȘtergere
  16. Cozonacii arata deliciosi. M-am pornit sa fac si eu cozonaci dar pasca m-a dat peste cap si m-a stors de puteri. Abia astept sa ajung acasa, ii spun bunicii sa imi faca un cozonac mare si pufos, plin de nuca pe care sa il mananc singura. Daca vedeam reteta ta inainte de Paste poate o faceam si eu, m-ai lasat fara cozonac. :))

    RăspundețiȘtergere
  17. adore it!
    www.supongoestilo.blogspot.nl

    RăspundețiȘtergere
  18. yummyy. my mom make like this few days ago :D but i still cant make it xD

    Invite you to enter my giveaway to win eco bag and sativa bracelet :)
    visit my blog ^^
    www.luchluchcraft.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  19. Foarte fain arata. Poate m-oi incumeta vreodata sa fac si eu cozonac;)

    RăspundețiȘtergere
  20. O singura data am mancat pasca si nu ma incumet sa pregatesc, desi uneori imi este pofta, mai ales daca vad poze.

    RăspundețiȘtergere
  21. Foarte frumosi ti-au iesit cozonacii :-* Ai avut spor nu gluma

    RăspundețiȘtergere
  22. Cute pics... the cake/bread (don't know how to call it in english) Looks delicious :)

    http://coco-colo.blogspot.de/

    RăspundețiȘtergere
  23. I love baking too! That sweet bread looks super yummy!
    Baci,
    Coco
    Coco et La vie en rose / Bloglovin / Facebook

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Thank you for your visit and sharing your thoughts. xoxo

Orice parere cu bun simt este binevenita!

1001cosmetice

1001cosmetice.ro%20

Postări populare de pe acest blog

Din lumea necuvantatoarelor

     De-a lungul timpului am avut in grija doar pisici si pesti. Pestii mi s-au parut cei mai sensibili, daca mediul in care traiesc nu este unul echilibrat apar boli, devin apatici. Alimentatia este foarte importanta si am mai scris despre asta , este importanta indiferent ca vorbim de oameni sau de animale, iar astazi va invit sa cititi povestea Oanei si animalutelor ei pe care am rugat-o sa ne impartaseasca din experienta sa cu cititorii blogului.  Toto, Oachi Mara si Porto        Ei bine, am animăluțe de când mă știu, mai exact de pe la 4 ani și îmi petreceam timpul î n casa cu curte a bunicilor mei din Galați. Încă de pe atunci (când nu exista mâncarea granule sau umedă specială pentru animale) existau formule sănătoase de hrană gătită pentru câini și pisici, care culmea trăiau sănătoși ani mulți, cățeii chiar până la 20-21 de ani. Un singur lucru mi-a spus atunci bunicul, v ă z â ndu-m ă că dau bomboane cățeilor din curt...

Biertan si Viscri

 "Eu cred ca vesnicia s-a nascut la sat. Aici orice gand e mai incet, si inima-ti zvacneste mai rar, ca si cum nu ti-ar bate in piept, ci adanc în pamant undeva." - Lucian Blaga, Sufletul satului

Pestera si manastirea Polovragi