Treceți la conținutul principal

Din viata: experiente culinare si alte arome, culoare




A trecut ceva vreme de cand nu am mai postat din segmentul asta, aveam cateva poze dar insuficient, ca si timpul. Am facut tot mai des paine de casa, aluat framantat la mana, am experimentat si amestecand cu lingura si abia dupa ce pun toata apa framant de final cu mana. Aluatul mi se pare mai moale si nu atat de dens cum as amesteca si framanta de mana. Totodata un exercitiu pentru incheietura mainii.



Pulpele de pui cu legumele gatite in cuptor au fost servite cu un sos pregatit separat pe baza de usturoi. Tarate de ovaz, seminte de in, etc. ca de obicei sunt ingredientele extra nelipsite.
Combinatia asta de lapte cu scoici a fost facuta de catre sotul meu, aromata si parfumata.
Fasolea "fideluta" pentru mine e cea mai buna combinatie cand e vorba de carne de porc. Pulpa de porc a fost impanata cu mult usturoi si alte condimente si a stat la marinat in frigider pentru 2-3 ore.
Prima tinuta am purtat-o la piata, asa mi-a venit sa ma imbrac, asa am defilat, contrar privirilor atintite asupra colantilor.  Amandoi am carat zeci de kilograme de legume pentru conservele de iarna. Inca nu era frig.
Urmatoarele doua au punct comun pantalonii conici cu talie inalta. Imi erau foarte largi si am fost incantata sa vad ca se aseaza mai bine fata de anul trecut. Pentru posterior si picioare inca e loc de mai bine.
De la un timp experimentam diverse sortimente de bere, Krusovice Cerne - bere bruna - mi s-a parut o bere aparte, cu cel mai intens gust de cafea.
In afara faptului ca nu am avut mustar in casa, asa fac eu maioneza; nu cumpar.
As vrea un vas de sticla in forma dreptunghiulara pentru cozonaci, nu-mi mai bat capul cu foaie de copt, tapetat, ruginit, componente toxice si alte probleme.
Pentru pui shanghai am facut compozitia de ou prea mare si portiile pentru gratar (salate) au devenit snitele. Nu am mai prajit de foarte multa vreme. Inainte sa le dau prin pesmet si apoi prin ou, fasiile de carne au fost condimentate cu amestec mediteranean(in rasnita, de pe miniprix) si sos de soia.



Cand am castigat cu ceva vreme in urma un voucher pe blogul Simonei mi-am comandat un sacou pe care mi-l imaginam cu maneci mai inguste si dintr-un material cu o tinuta mai buna. Arata mai mult ca o jacheta tricotata intr-o frumoasa nuanta caramizie. Intr-o zi i-am gasit o combinatie potrivita si am vrut sa v-o arat si voua. Buline, again!

Am admirat priceperea si rapiditatea cu care modela aluatul pentru diverse modele de colaci o femeie intr-un filmulet vazut pe Facebook si ultima data am incercat si eu pentru forma din mijloc. Se intelege cat de mult imi place.
Chocolate banana cake sau chocolate banana bread, un desert pe care abia l-am descoperit, se face extreme de rapid si e... decadent!
Dupa reteta sisterskitchen.ro vazuta prima oara pe bucatarmaniac.ro
250 g faina
4 linguri cacao
200 g zahar
1 lingurita praf de copt
1/4 lingurita bicarbonat
1/4 lingurita sare
2 oua
120 g unt topit si racit
1 lingurita esenta vanilie
2 banane mari
85 g cicolata cu lapte sau amaruie (am pus jumi-juma)
Dupa ce amesteci faina, cacaoa, zaharul, praful de copt, bicarbonatul, sarea, separat - bananele pasate cu ouale, untul si esenta. Eu nu am mai topit nici un unt... Se amsteca toate impreuna cu ciocolata cubulete, eu am fost distrasa de musafiri si le-am aruncat deasupra dupa ce bagasem tava de cateva secunde. In cuptorul preancalzit sta aproximativ 40 de minute.
Am preparat pentru masa din weekend cu prietenii, prima dupa "lucrarile din casa", alaturi de pizza si alte gustari.

Old Spice original ne-a placut cel mai mult dintre sortimentele gasite (kaufland sau carrefour). Protectie buna si un parfum fain usor oriental.
Setul de greutati l-am achizitionat de prin august, tot de atunci nu am mai lucrat cu el, e pe mana sotului. As vrea sa am mai mult timp pentru asta.
Am gasit un loc, pe langa Agentia de Voiaj din Galati, unde sa scoatem dupa o fotografie de a noastra un puzzle magnetic, cadou drept multumire pentru calatorii efectuate impreuna. Dupa pranz am iesit la o lunga plimbare pe Faleza, vremea a fost faina si am defilat bucuroasa in fusta.


Tricoul cu imprimeu purtat in Sibiu abia acum am realizat ca nu are cusaturi laterale si o chestie care mi-a placut foarte mult e ca se calca incredibil de usor, nu m-as supara sa am un munte de haine doar cu astfel de materiale prietenoase. Un tricou tot de bumbac, nici dupa stropire nu a vrut sa se netezeasca, l-am trimis pe umeras.
Dubla bucurie... dupa ce m-am plans ca nu mai gasesc pantofii faini cu toc de 8 cm, ma torturam de una singura prin categoriile magazinului Poema, asa am dat de ei si i-am comandat intr-o clipita! Primul meu cadou, de la mine pentru mine, de ziua mea. Acus vine. Pantofii ii vedeti mai sus, in picioare.
As mai fi scris si despre consumate si noi cosmetice in teste, insa m-am oprit in a nu mai lungi postarea.
Pace Voua!
xoxo

Comentarii

  1. un caleidoscop de culori si tipuri de activitati, care mai de care mai diverse, dar toate vesele si dragute.
    O saptamâna buna va doresc! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Facute cu satisfactie, dincolo de efort, cu siguranta, :)
      Multumesc de vizita draga Carmen, saptamana frumoasa!

      Ștergere
  2. Gorgeous post!
    Let's follow to each other! :)

    www.anetesdomas.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  3. You are a great cook Mihaela, Id love to taste one of your recipes, they always look mouthwatering!:) And you also look lovely in the pics!:) Kisses! xo

    RăspundețiȘtergere
  4. promit solemn sa incerc painea cu banane. am auzit numai lucruri bune despre ea, si daca si tu zici ca e decadenta...e clar! culmea e ca am si banane in casa... deci vine la fix! mi-a placut mult sacoul tau, tare mi-as dori si eu un sacouas mai casual, numa bun de asortat la orice

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. fiind cu ciocolata, combinatia e super! eu sper sa fie si pe gustul tau! multumesc, pup.

      Ștergere
  5. nu e frumos sa arati asa bunatati la lume flamanda:D:D:D foarte frumos sacoul rosu si colantii galaxy <3 pupiii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu siguranta nu as gasi o ora cu care sa impac pe toata lumea. :) Mersi, pup!

      Ștergere
  6. fabulous outfits, all of them...and I must say your food looks delicious- you're a great cook!

    http://modaodaradosti.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  7. vai iar delicii...cura mea se duce pe apa sambetei....sa nu zic de puiu shanhai ca arata atat de bine....

    RăspundețiȘtergere
  8. You look super and the food looks really yummy. Hope you have a great week ahead xx

    RăspundețiȘtergere
  9. mersi pentru inspiratie culinara, gatitul zilnic deja ma omoara, chiar daca imi place. te pup, draga mea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag Stella, painea ne tine 6-7 zile, nu gatesc chiar zilnic. pupici

      Ștergere
  10. arata foarte bine toata mancarea ta, mai ales painea de casa! de mult n-am mai gustat paine de casa, mi-e dor de mirosul ei!
    http://claudiaschoice88.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  11. Cea mai buna paine este cea facuta in casa. Mi-ai facut asa o pofta cu aceste poze!
    Am noroc cu mama mea, ca ea se pricepe la framantat, dospit. Eu nu mi-am facut curaj sa incerc retete care implica acest pas. Mi-ai dat si o idee de desert, pe care nu l-am mai gustat de ceva vreme (scoicile cu lapte si vanilie).
    Legat de haine, imi plac pantalonii cu talie inalta si outfit-ul cu sacou. Camasa este foarte simpatica, cu gulerul acela deosebit.
    xoxo ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am o placere sa-l framant, pentru acest pas stiu ca se prefera masina de facut paine, atat timp cat spatele imi permite nu o sa renunt la ea.
      Ma bucur ca te-am inspirat.
      Camasa cu buline si gulerul dantelat am mai aratat-o pe blog, pe bucatele, acum am reusit sa-mi fac cateva poze, dar si sotul pentru o tinuta completa. E foarte feminina si delicata.
      Multumesc mult pentru comentariu, te pup!

      Ștergere
  12. Câte bunătăți! !!!! Eu sunt la depurificare de azi :)))) am avut o săptămână plina de bunătăți și acum pauza ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ramo eu prefer sa mananc de cateva ori pe saptamana carne si alimente mai consistente si intre multe legume. :) Spor la detoxificat. xo

      Ștergere
  13. Răspunsuri
    1. Are the events that happened since the last post with food, not a recap.

      Ștergere
  14. Ce ma bucur ca ai gasit pantofii de la Poema! Am zambit cand am citit asta.
    Si ce delicios arata chocolate banana cake! La fel de pofta imi e de fasolea acea fideluta. Arata bine. As consuma-o si fara carne de porc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Andreea, am topait de fericire! Cand vrem fara carne, dar nu neaparat de post a mancam cu putina smantana. ;)
      pup

      Ștergere
  15. Imi trebuie si mie o pereche de greutati pentru acasa. Painea arata intr-un mare fel. Imi plac pantalonii cu talie inalta. :)

    http://the-may-day.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  16. Abia ce am terminat de servit cina, dar tot ce ai pregatit tu arata foarte apetisant. Mie imi plac colantii tai, cred ca lumea se uita cu admiratie dupa ei. :) :D
    O saptamana frumoasa, draga Mihaela. :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu cata admiratie a generat si nici ce anume mai tare i-a socat picioarele sau imprimeul. :))
      Multumesc, Nice, asemenea! xo

      Ștergere
  17. Am vazut eu bine in poza de pe facebook,ai facut painea cu banane si cioco,tentatia suprema :D.Dupa cate dulciuri am mancat saptamana trecuta trebuie sa ma opresc,dar poate sambata fac o incercare,pentru ca ai fost atat de draguta si ne-ai dat reteta <3.Paine de casa ne facea bunica,in diferite forme :) ,coapta in cuptor,afara.Amintiri dragi :).
    Imi place tare mult sacoul caramiziu :).
    Te pupacesc :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum suntem mereu pe fuga o reteta ca asta ne scapa din impas, buna si rapida. La cuptor pe lemne sigur are alta savoare, diferita si de cea la rola.
      Multumesc Vanyna, te pup!

      Ștergere
  18. Ce bine arata chocolate banana cake!

    RăspundețiȘtergere
  19. O multime de bunatati de toate felurile.
    Trebuie sa incerc si eu bananabread. Toata lumea lauda acest deliciu.
    Trebuie sa ajung si pe la Poema.Au lucruri minunate.
    sa te bucuri de toate minunatiile.
    Imi place mult puzzle-ul magnetic. <3
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca trebuie, trebuie. :P ;)) Multumesc, multumesc! Pupici, Dee. ;)

      Ștergere
  20. Acei pantaloni conici îţi vin minunat, Miha! ♥
    Ne-ai dăruit o postare de zile mari, plină de frumos! ♥
    Pupici, toate cele bune! ♥

    RăspundețiȘtergere
  21. Esti o scumpica ^_^

    Happy Tuesday,

    Nicole

    www.nicoleta.me

    RăspundețiȘtergere
  22. Omg that food looks so yummy and I'm loving your outfits too. Esp. the cool leggings and the printed pants. Sadly the translator makes no sense at all. Wish you a happy Tuesday pretty!!

    xx

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. I know sometimes doesn't work properly, sorry Mira, thank you for your visit. xoxo

      Ștergere
  23. Ce retete delicioase. Chiar daca eu nu sunt carnivora la anumite rete am inceput sa salivez :)
    Imi plac foarte mult pantalonii conici si imprimeul acestuia! Arata foarte bine pe tine!

    RăspundețiȘtergere
  24. Vai, câte pofte mi-ai făcut! N-am mai mâncat de mult o pâine făcută în casă, dar nu știu când o să mă încumet să încerc să fac. :D
    Îmi place mult cămășuța cu buline, în special pentru acel guleraș frumos foc!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa ce vei invata, vei fi tentata sa faci foarte des, nici nu se compara cu painea de comert.
      Multumesc, pup!

      Ștergere
  25. Sa stii ca m-am apucat si eu sa fac paine de casa. De fapt am un aparat special care face toata treaba si care zacea nefolosit de mult prea multi ani...Paine impletita, cozonaci, atatea minunatii gatesti de ma ingras numai privind. Minunata ideea de puzzle.
    Pacat ca sacoul rosu nu e chiar ce ti-ai dorit, tot timpul avem surprize din pacate! Pupici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vazut painea ta, nimic nu ingrasa daca e consumat moderat sau daca facem miscare pe masura alimentatiei.
      Ideea mi-a venit dupa cadoul primit de la Felicia. Ieri l-am vazut atasat de frigider, e fain sa-l deschizi si sa te faca sa zambesti. :)
      Pupici

      Ștergere
  26. Ce postare, plina cu de toate! Totul arata minunat! Te pup, draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  27. Foarte faina painea de casa, parca ma mobilizezi si pe mine sa gatesc mai des! Te pup si spor in toate!

    RăspundețiȘtergere
  28. Dear Mihaela, I like it that you bake your own bread! Your husband is so lucky not only to have such a beautiful wife but also an excellent cook! The recipe for the cake sounds yummy and I'm impressed how stylish you go to the market <3 Congratulations that you won this bon, you have chosen to buy a great blazer which I really like on you!

    xoxo

    International giveaway: Top form by the reasons of problems
    www.dressedwithsoul.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probably my husband would say to cook more often, for the taste I'm sure he likes it my dearest Rena. Thank you for your appreciations. Many kisses!

      Ștergere
  29. iti sta tare fain cu pantalonasii aia usor bufanti :)
    next time tenteaza-ma cu mancarica ce nu necesita cuptor, ca n-am si salivez in fata monitorului :(
    p.s.: foarte draguta poza-puzzle <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa-ti marturisesc faptul ca la picioarele mele subtiri sunt bufanti in toata regula, dar pana sa ajung sa umplu hainele le port cu drag si asa. Cine stie daca voi ajunge la o greutate rezonabila... si nana mea e la fel de slaba.
      Mixt de legume: broccoli, conopida, etc la tigaie, supa de dovlecei cum suna?! :)
      pup

      Ștergere
  30. Hmm, intreresanta berea aia, trebuie s-o testez si eu :D Beau doar Silva Dark, este singura ca imi place! Pace tie! (tare mesajul!)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu sunt cu berea bruna, beau mai mult blonda, insa preferatul meu e vinul alb. :D
      Pace! xoxo

      Ștergere
  31. Intr-o vreme tot incercam sa fac paine in casa si dupa aceea m-am lasat dar mi s-a facut pofta si trebuie sa reincep si sa nu ma las pana ce nu-mi iese perfecta.
    Imi place sacoul ce ti l-ai comandat, arata bine si camasa cu buline sigur este pe gustul meu, mai ales ca iubesc bulinele :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incearca sa faci cu cineva care se pricepe, mai intai sa privesti mai mult, sa simti aluatul, cantitatea de apa difera in functie de faina. In paralel poti framanta si tu ca sa poti fi supravegheata, indrumata. La cozonac mi se pare mai dificil.
      Multumesc, te pup!

      Ștergere
  32. O Doamne, noroc ca vizionez postarea in pauza de masa de la munca, mi-ai facut o pofta de toate alea... <3
    Arata delicios, as vrea si eu sa incerc pui Shanghai, mananc des in oras, acasa n-am incercat... sper curand :)
    Foarte frumosi pantofii de la Poema, i-am tot admirat in ultima vreme, dar de acum gata, la anul... sunt in ghete de 2 saptamani si la serviciu nu e chip sa port pantofi, sunt mai mereu inghetata :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ai facut snitele de pui atunci e floare la ureche, iei un sos de soia si gata. Eu i-am purtat recent pe cei negri la o nunta, pentru serviciu la ce frig e dimineata... imi dau seama. xoxo

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Thank you for your visit and sharing your thoughts. xoxo

Orice parere cu bun simt este binevenita!

1001cosmetice

1001cosmetice.ro%20

Postări populare de pe acest blog

Din lumea necuvantatoarelor

     De-a lungul timpului am avut in grija doar pisici si pesti. Pestii mi s-au parut cei mai sensibili, daca mediul in care traiesc nu este unul echilibrat apar boli, devin apatici. Alimentatia este foarte importanta si am mai scris despre asta , este importanta indiferent ca vorbim de oameni sau de animale, iar astazi va invit sa cititi povestea Oanei si animalutelor ei pe care am rugat-o sa ne impartaseasca din experienta sa cu cititorii blogului.  Toto, Oachi Mara si Porto        Ei bine, am animăluțe de când mă știu, mai exact de pe la 4 ani și îmi petreceam timpul î n casa cu curte a bunicilor mei din Galați. Încă de pe atunci (când nu exista mâncarea granule sau umedă specială pentru animale) existau formule sănătoase de hrană gătită pentru câini și pisici, care culmea trăiau sănătoși ani mulți, cățeii chiar până la 20-21 de ani. Un singur lucru mi-a spus atunci bunicul, v ă z â ndu-m ă că dau bomboane cățeilor din curte: Nu dulciuri! Niciodată! Sunt otravă

Thank you Michael Bolton for a great show!

2013 mi-a adus multe lucruri bune, pe cele rele vreau sa le dau uitarii, iar la un sfarsit de an exceptional nici nu mi-am imaginat de asemenea amploare. Vazusem cu cel putin o luna inainte ca va participa la Revelionul din aer liber Michael Bolton in Galati cu sprijinul primariei. Mi-am zis ca e o farsa. Nu stabilisem nimic pentru Revelion, voiam doar sa fiu cu sotul meu, sa dansam, sa am parte de liniste... si am avut! Am fost atat de... incat nu am cuvinte, completati voi! Poate pentru ca sunt racita si am dureri crunte de cap, poate ca acea senzatie nici nu poate fi descrisa in cuvinte. Am dansat, am aplaudat, am ovationat. Sufletul meu a fost hranit! Atat pot spune!

Basca, papion si paiete

In Londra am purtat buline, ieri am scos fusta la pozat, iarna stiti ca nu renunt la culori asa ca iata inca o tinuta in stilul meu caracteristic.  Fusesem anuntata ca vom avea parte de soare, mai cald teoretic, practic puteam raci cu propriile maini o sticla de bere insa nu imi era frig incat sa dau bir cu fugitii. Ne-am si distrat. O helanca gri din lana cu fusta conica verde din paiete insir pe pat, ma gandesc la jacheta neagra din imitatie de piele insa blazerul reiat il gasesc mai potrivit, urmeaza papionul, basca si in final geanta si cizmele. Gavroche style, glamour. Eu m-as prezenta asa la birou. Machiajul ochilor mi-a luat timp cel mai mult.