Treceți la conținutul principal

Life lately: cu pregatiri, cadouri si noi experiente de tot felul

Anul asta a fost putin anapoda, colinde cantate 99,8% inainte de Ajun, restrictiile la mancare, oboseala in a explica de ce alegi sa faci "ce spun doctorii" si ca e mai bine sa ramai sanatos si cu banii "aruncati" pe pasiuni, cadouri decat sa te satisfaci culinar si sa te imbuibi cu pastile, in a prepara zi de zi mancaruri mai putin tipic perioadei, cadouri intarziate, cineva care sa strice reuniunea de familie. Cu toate astea am reusit sa bucur cu cadoul improvizat pe ultima suta de metri in locul celui asteptat, am cantat noi colindele, turta dulce ne-a iesit mai pufoasa ca cea facuta inainte de sarbatori, turtele cu migdale, in loc de nuca, au iesit foarte bune la gust. Fara eruptii pe piele, fara raceli, cu mult catan seara de seara, iesit scurt pe afara, relaxare si voie buna.

Micul dejun - kefir, stafide, muesli si seminte diverse.
Saptamana de saptamana fac paine in casa, cititorii vechi stiu asta, inainte de Craciun insa am incercat sa adaug fiecarei chifle o aroma aparte, si am avut asa: una cu usturoi, bucati de ardei kapia, alta cu seminte de dovleac si rozmarin, una cu oregano, usturoi si ulei picant pentru mine, una cu chimen, seminte de in si susan, una cu menta si nuca de cocos,  una cu miez de floarea soarelui, mac si oregano si una simpla.
Supa de peste. Pana acum am facut cu cap de somn, crap, salau etc, cozi de peste, aripioare si sina spinarii daca filetez, mai mult pentru aroma. Supa sau bors, dar cum borsul de putina contine histamina l-am ocolit. Pun bucatile la fiert si dupa ce am scos carnita si am strecurat zeama, fierb legumele si la sfarsit cu verdeata si carnea culeasa.
Salata calda de cartofi cu curcuma, foarte aromata, facuta la cuptor dar poate fi facuta si la tigaie.
 Anul asta turtele le-am facut dupa ce mi-a venit ideea de a folosi migdale in loc de nuca. In mai putin de doua ore am copt foile dintr-un aluat din o cana si jumatate cu faina. Inmuiate in zeama aromata cu pastaie de vanilie si rom. Sot multumit!
Foile se subtiaza cu usurinta intinzandu-le pe foaie de copt, neavand ajutor am pregatit cateva in avans si abia apoi am dat drumul la foc. Unele mi-au scapat prajindu-se prea tare. Tre sa fii ca titirezul. :))
 O parte din cadourile celor mici au venit de pe Kurtmann:
Rochita bleu Zara care inca mai e pe stoc si la reducere va spun ca e de foarte buna calitate.
Merita pana la ultimul banut. Dar ia aruncati un ochi nu o sa va vina sa credeti ce pret mic!
Manusile Zara de care v-am povestit in ultima postare fashion au stat pitite in punga rosie.
Pantalonasii mustar Name it nu mai sunt pe stoc, sunt catifelati si cu aspect raiat, cu toate ca am ales marimea 9-12 LUNI si Victor are deja un an si 4 luni azi l-am vazut cat de bine ii vine. Ce ne-am mai invartit in jurul mesei!
Tricoul alb Zara instant m-a dus cu gandul la Dragos, ca un facut am prins ultima piesa dar gasiti alte modele la fel de dragalase.
Un maieu de un roz vibrant a facut pereche cu niste chilotei adorabili gri cu inimioare, cu talie inalta, de la acelasi brand - Name it - pentru Gabriela. Au ajuns la ea fix in ziua luatului din mot. 
O rochita neagra Zara am gasit-o in sectiunea tricouri si vad ca si acum e disponibila pe alte marimi.
- toate au venit in stare buna si am nimerit ok marimile.
Rodie si filme, am vazut de curand o poza cum cu un pai se putea consuma fara a mai scoate bobitele din fruct. Ireal mi s-a parut.
Din cand in cand daca dam peste carne proaspata cumparam, asa am luat salaul asta. La gratar nu a fost foarte gustos fiind un peste slab. Baietii au plecat la filmul Hobbitul si eu am ramas bucatarind  tiramisu-ul asta cu mere si scortisoara. Si o mancarica de fasole uscata.
Painea asta cu foarte, foarte multe seminte de dovleac a fost tare buna.


Supa crema de dovlecei a cazut sarcina sotului, cu sau fara smantana servita e tare buna. Creamy!
Cu bomboanele astea de ciocolata ne-am contrazis ca sunt diferite ca aroma si aspect, eu cu greu am simtit diferenta dintre ele. Cele cu cocos ne plac cel mai mult. El a ramas cu privitul si ca sa nu ramana prea mult sub privirea sotului am daruit din ele uratorilor.
Salata de sfecla rosie cu oua fierte as tot manca... mi-am luat ulei din samburi de struguri si azi si o sticla cu ulei de orez. Pentru salate si paste in special.
Turta dulce am mancat intr-o seara o tava, trei persoane jucand cu spor Catan. Moi, aromate, bune rau! Cu miere... Va las mai jos reteta si o voi pune si la Retetar. Anul asta... sper. :D
3 cani faina
100 gr zahar
4 linguri cu miere [multumesc Catalina de atentionare]
3 oua + praf de sare
100 gr unt - topit
1 praf de copt sau bicarbonat 1 1/2-2lingurite
1 lingura scortisoara , 1 lingurita ghimbir, 1lgt. nucsoara, 1 lgt. cuisoare
Partile lichide se amesteca cu partile uscate fara prea mare osteneala intr-un aluat molisor. Dupa ce sta la frigider 2-3 ore se taie pe jumatate din care iti iese cam o tava. Foaia o intinzi de 0,5 cm si dupa ce decupezi coci la foc potrivit vreo 15-17 minute.
Tot atunci am impachetat cadourile.
A doua zi s-a inceput cu un rasarit surprins, vizita la rude, cartofi acordeon pe pat de salata de cruditati, in alta zi pe pat de quinoa. Si rudele ne-au vizitat.

O alta zi un nou rasarit. Seara am iesit la o plimbare scurta cand nu mi-am mai simtit degetele am fugit in casa. Nu am mai gasit Mosu' cu lista lui in parc, decoratiune aflata anul trecut.
De la bunica un puisor l-am facut racitura/aspic/piftie in prima seara de Craciun, o salata de vinete am mai pregatit si in rest chestii usoare si ca timp si ca digestie.
Sambata am facut sedinta foto cu caciula de blana, a doua zi a fost viscol si nu am reusit sa pozam cum trebuie pantalonii caramizii. Nici azi -acum deja e trecut de 2 noaptea- nu ne-a iesit, ne-am bucurat ca am putut face cumparaturile, am gatit de zori: supa crema de linte, friptura de porc trasa in unt la tigaie pentru musafiri si o pseudo salata boeuf. 
La comanda de pe Kurtmann am folosit voucherul din colaborare si am completat pana la valoarea care sa-mi ofere transport gratuit. Asa am pus in cos pantalonii caramizii.
Partea neplacuta e ca alaturi de toate acestea trebuia sa fie si o camasa pentru sot. A venit intr-un hal... fara etichete, mototolita si descusuta/rupta la un subrat de lungimea unui deget mare. Am suspectat ca ar fi fost purtata, lucrurile cu defecte si fara hartiutile ca e lucru nou nu trebuie expediate.
Sa va povestesc:
Am mai primit de'a lungul colaborarii pantaloni fara un nasture, o curea complet nefunctionabila la care mi s-au returnat banii. In cazul camasii am avut de furca cu nervii, sigur oamenii de la suport clienti mi-au raspuns imediat. Sa dau o noua comanda si sa returnez produsul defect. Suna bine.
Dar am avut doua incercari care au esuat, produsul care mi-l doream nu mai era disponibil de fiecare data. Mi s-a propus un discount de 10% la ultima, asa am adaugat cureaua brau si o jacheta pe langa produsul gasit. Cum nici in cazul asta nu a fost ok, i-am rugat sa astepte pana gasesc ceva pentru sot ca sa pot returna camasa, sa anuleze comanda la care ramasese doar cureaua si jacheta.
In regula, si totusi nu s-au tinut de cuvant, caci le-am primit si eu am crezut ca mi-au facut vreo surpriza placuta avand si produsul pentru sot, un produs pus pe stoc. M-am simtit mintita si dupa ultimul e-mail am primit doar scuze si sa returnez... mno... nu au inteles ideea. Mie nu-mi place sa ma joc de-a returnarea: bani cheltuiti, nu conteaza de catre cine, hartii, carburant, nervi.
Un inceput, o noua sansa.
Sa fie un 2015 in care dorintele frumoase si visurile bune si indraznete sa prinda viata pentru fiecare.
La multi ani!

Peace and love!
xoxo
*postare programata

Comentarii

  1. Trista experienta ai avut (ma refer la camasa). Sa ai un An Nou cu sanatate si bucurii!:X

    http://the-may-day.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La multi ani! Ganduri bune!
      Da, nu-mi place sa-mi fie stricate planurile si doream mai multa implicare. Ca un facut, nici prin magazine nu am gasit ceva pe plac, dar am vazut pe Zara cateva modele. La Kurtmann e fain ca poti gasi la un pret mai mic.
      pupici

      Ștergere
  2. Sa ai un 2015 mai bun...
    La multi ani cu sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani Mihaela! Sa ai parte de multe bucurii, de multa sanatate si tot ce iti doresti sa ti se implineasca in noul an!
    Pupici :* :* :*

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani, Mihaela! Iti doresc un 2015 plin de realizari si bucurii, te pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Wow, soooo yummy and delicious food. Great post my dear. Happy New Year dear, may the 2015 bring you much happiness, love, peace and new adventures!:) Many kisses <3

    RăspundețiȘtergere
  6. La multi ani! Sa ai un 2015 exact asa cum ti-l doresti!
    Te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  7. Un an nou cu multa sanatate si impliniri pe toate planurile! Ati avut un program incarcat dar fain! Imi plac in special mancarurile pe care le-ati gatit! Te pup, Miha...P.S. Care-i planul cu parul?! Il lasi lung?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La multi ani, Georgia! Doamne ajuta, tuturor!
      Cel mai probabil nu mai lung de un bob, il las sa creasca. Uneori mi se pare ca creste foarte greu. :)
      Pupici!

      Ștergere
  8. La multi ani si un An Nou cu multe bucurii si impliniri iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte faine și ....apetisante fotografiile tale!
    Îți trimit un gând bun și la mulți ani! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos, il primesc cu drag!
      La multi ani si toate cele bune! :)

      Ștergere
  10. La multi ani \mihaela! \sincer jos palaria pt turte! eu inca nu mi-am facut curaj sa fac inca si nici nu sunt nevoita pt inca mai am bunici! te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La multi ani, Diana! An bun!
      Eu am facut aproape an de an, cel mai distractiv a fost cand am facut cu soacra mea, a doua zi am facut o febra muscularaa... de atunci iau foarte putin aluat si e mai usor de intins. Pupici!

      Ștergere
  11. Nu pot sa incep decat cu : Mihaela esti o gospodina desavarsita! Te felicit!
    La multi ani cu sanatate si cu multe bucurii!
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, esti o draguta!
      Doamne ajuta, an bun sa fie! La multi ani! xoxo

      Ștergere
  12. La mulţi ani! Chiar mi-ai făcut o poftă...!
    Să te bucuri de tot ce e mai bun în 2015, alături de familie şi de toţi cei dragi ţie!
    Ioana

    RăspundețiȘtergere
  13. My dear, I prepare also often a warm potatoe salad, just yesterday we had one and my family loves this salad :) The other things you cooked and baked are also looking and sounding so yummy! Especially the cake with the almonds would be for sure my taste, but the other dishes, too. So sorry regarding the shirt of your husband ... You look beautiful in your red dress!

    I wish you a wonderful 2015 <3 Happy New Year!

    Hugs and kisses from Germany/Bavaria, Rena
    www.dressedwithsoul.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thank you for your feedback is precious to me, best wishes! xoxo

      Ștergere
  14. Love the pic of you near the tree, you look adorable! Happy New Year Mihaela! May it bring you much peace, love and joy in your heart. Hugs! xo

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu pot decat sa te felicit- din nou pentru toate abilitatile tale :) Cred ca gatesti extraordinar. Esti frumoasa si desteapta. Ce si-ar mai putea dori un barbat? :)
    La multi ani fericiti, cu sinceritate.Hapi
    (PS Imi place mult rochita rosie)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai putin complicata... :)) Imi arde de glume, dar e adevar si in ceea ce zic. :)
      Iti multumesc frumos, Hapi, asemenea!

      Ștergere
  16. Dear Mihaela,

    Ma bucur mult ca am avut ocazia sa te cunosc in anul ce a trecut deja :) Esti minunata, desteapta, frumoasa, unica si iti doresc sa ai parte doar de ce e frumos si sa fii inconjurata doar de persoane ce te iubesc la nesfarsit. La Multi ani scumpo tie si Sotului tau!!! Liuba x

    RăspundețiȘtergere
  17. The food looks very good.
    I hope you had a great holiday season!

    Lu | www.balgarka.co.uk

    RăspundețiȘtergere
  18. La mulţi ani! Chiar mi-ai făcut o poftă...!
    Să te bucuri de tot ce e mai bun în 2015, alături de familie şi de toţi cei dragi ţie!
    Ioana

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna, Mihaela si La multi ani!
    Imi pare rau ca raspund asa de tarziu, din pacate nu stiu nimic despre histamina, ma refer cand trebuie efectuate testele alergologice. Am avut si eu vreo 2 saptamani un soi de alergie/ urticarie destul de urata, insa nu am tratat-o cu nimic, fara regim, doar ceai de urzica si am ignorat pe cat posibil situatia. In copilarie sufeream frecvent de urticarie, avand o cauza emotionala, in adolescenta, cand s-a rezolvat problema, a disparut si alergia. Asa, doar ocazional, o data la 2-3 ani, mai aveam cate un episod, dar putea fi si de la vreun aliment alterat.
    Nu stiu cat de concludente sunt aceste teste, mai ales la noi in tara, insa pana aflati ceva, trebuie eliminat stresul, pe cat posibil, si fiindca este dificil, e nevoie de adjuvanti, meditatie, plimbari in aer liber, terapie sau ceai de levantica si sunatoare.
    Ceaiul de levantica, o cana, seara inainte de culcare, ziua provoaca somnolenta, iar cel de sunatoare cam 3 cani pe zi, minim 2 sapt.
    Sanatate multa!

    In legatura cu turta dulce, tot cautam o reteta buna si am dat de a ta, insa nu inteleg unde e mierea trecuta la ingrediente, o inlocuiesc cu zaharul?
    Ghimbirul il cumperi uscat sau proaspat?
    Mersi, mi-a placut mult postarea asta!

    Te pup!

    www.piecesofsoul.com


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Catalina! :)
      No worries! Ceai de urzica, musetel, bem si noi, e mai bine decat de unul singur. Sunatoarea uite ca acum lipseste din casa dar o sa remediez, ceaiul de levantica nu l-am incercat, dar am baut in combinatie si doar lui i-a placut. Era pentru sistemul respirator. Posibil sa nu fie de la el gustul pe care l-am perceput ciudat si gretos.
      Multumesc tare mult pentru raspuns!

      La turta dulce am uitat sa trec fix mierea, am remediat de ieri, 4 linguri. Scuze! Ghimbirul l-am pus din plic, uscat. Rar cumpar proaspat si il amestec direct cu mierea pentru sezoanele de raceala.
      Eu iti multumesc, te pup!

      Ștergere
  20. Imi pare rau pentru experienta Trista cu acea comanda... Iti doresc sa nu mai ai astfel de dezamagiri in noul an!
    In rest, sa ai parte de un an fabulos!
    Victoria

    http://fashionstylebeautyandmore.blogspot.ca/

    RăspundețiȘtergere
  21. Ma bucur ca ai descris si partea neplacuta a colaborarii, multe nu fac asta de teama ... Ce as manca si eu niste turte din alea, cred ca sunt delicioase! Pupici si un an nou si mai bun!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este necesara, chiar daca colaboram cu ei, nu ne trateaza special si foarte bine ca se intampla asta. Evident ne asteptam la o mai mare atentie si sa se tina cont de parerile cumparatorilor. Unii vor renunta, altii vor continua sa cumpere daca evenimentele nefericite nu se vor mai repeta.
      An bun pentru toti, chiar si pentru Kurtmann! ;)
      pupici

      Ștergere
  22. La mulţi ani, Mihaela şi un An Nou cu sănătate, bucurii şi realizări!
    Interesante şi deosebite bucatele tale de sărbători. Mă bucur că ţi-a răspuns Cătălina, reţin şi eu ceaiurile indicate! Foarte frumoase rochiţa roşie şi eşarfa din ultimul colaj!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos de urari, asemenea tie si familiei tale, Miha!
      La multi ani!

      Ștergere
  23. Poza cu paiul infipt in rodie era cumva a mea? :P Intr-adevar ingenioasa treaba!


    Am vazut o multime de idei de mancare pe aici si am sa le pun si eu in practica. Multumesc pentru reteta de turta. Am sa incerc.

    Imi place tare poza cu tine sub bolta de leduri!Feeric!

    Te pup si multa fericire iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, asa-i! :)
      Ma bucur ca gasesti inspiratie in postarile mele. De cele mai multe ori sunt simple sau usor de facut.
      Multumesc din suflet, Ela! Comentariile tale, vizita ta ma bucura ca de fiecare data si mereu ma iei prin surprindere! :)
      Pupici multi!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Thank you for your visit and sharing your thoughts. xoxo

Orice parere cu bun simt este binevenita!

1001cosmetice

1001cosmetice.ro%20

Postări populare de pe acest blog

Din lumea necuvantatoarelor

     De-a lungul timpului am avut in grija doar pisici si pesti. Pestii mi s-au parut cei mai sensibili, daca mediul in care traiesc nu este unul echilibrat apar boli, devin apatici. Alimentatia este foarte importanta si am mai scris despre asta , este importanta indiferent ca vorbim de oameni sau de animale, iar astazi va invit sa cititi povestea Oanei si animalutelor ei pe care am rugat-o sa ne impartaseasca din experienta sa cu cititorii blogului.  Toto, Oachi Mara si Porto        Ei bine, am animăluțe de când mă știu, mai exact de pe la 4 ani și îmi petreceam timpul î n casa cu curte a bunicilor mei din Galați. Încă de pe atunci (când nu exista mâncarea granule sau umedă specială pentru animale) existau formule sănătoase de hrană gătită pentru câini și pisici, care culmea trăiau sănătoși ani mulți, cățeii chiar până la 20-21 de ani. Un singur lucru mi-a spus atunci bunicul, v ă z â ndu-m ă că dau bomboane cățeilor din curte: Nu dulciuri! Niciodată! Sunt otravă

Thank you Michael Bolton for a great show!

2013 mi-a adus multe lucruri bune, pe cele rele vreau sa le dau uitarii, iar la un sfarsit de an exceptional nici nu mi-am imaginat de asemenea amploare. Vazusem cu cel putin o luna inainte ca va participa la Revelionul din aer liber Michael Bolton in Galati cu sprijinul primariei. Mi-am zis ca e o farsa. Nu stabilisem nimic pentru Revelion, voiam doar sa fiu cu sotul meu, sa dansam, sa am parte de liniste... si am avut! Am fost atat de... incat nu am cuvinte, completati voi! Poate pentru ca sunt racita si am dureri crunte de cap, poate ca acea senzatie nici nu poate fi descrisa in cuvinte. Am dansat, am aplaudat, am ovationat. Sufletul meu a fost hranit! Atat pot spune!

Basca, papion si paiete

In Londra am purtat buline, ieri am scos fusta la pozat, iarna stiti ca nu renunt la culori asa ca iata inca o tinuta in stilul meu caracteristic.  Fusesem anuntata ca vom avea parte de soare, mai cald teoretic, practic puteam raci cu propriile maini o sticla de bere insa nu imi era frig incat sa dau bir cu fugitii. Ne-am si distrat. O helanca gri din lana cu fusta conica verde din paiete insir pe pat, ma gandesc la jacheta neagra din imitatie de piele insa blazerul reiat il gasesc mai potrivit, urmeaza papionul, basca si in final geanta si cizmele. Gavroche style, glamour. Eu m-as prezenta asa la birou. Machiajul ochilor mi-a luat timp cel mai mult.