Treceți la conținutul principal

Life lately: martisoare, mucenici, bezele cu migdale

Inca nu m-am obisnuit cu trezitul si miscarea de dimineata, inainte sa ma dau jos din pat, cu ochii inchisi, fac cateva exercitii de destindere si incalzire pentru articulatii, ma spal, imi aplic lotiunea solara, beau un pahar cu apa, ma echipez bine, in straturi, si iesim pe usa. E a doua zi, mai toata ziua sunt un zombie, azi am reusit sa dorm la amiaza. Daca am inceput cu coborat si urcat 150 de trepte, am plusat azi cu inca un sfert. Dupa ce ma voi obisnui o sa fac si exercitiile de seara pe care le faceam in casa.

A trecut o luna de la ultima postare life lately, martie, ca de obicei, este despre mucenici, martisoare, flori, asa ca nu au cum sa lipseasca. Ce am mai gatit?
Spanac cu ficat, inimi si pipote de rata, aromatizat cu enibahar, chimion si... parca am mai pus ceva, pe langa sare si piper. Painii de casa i-am dat forma de melc si am crestat-o pentru a defini cochilia. Am pastrat doua bucati de aluat pe care le-am modelat in porumbei/pupeze, special pentru dragul meu si de dragul amintirilor din copilarie. 
Un ceai, un fruct... nu e un obicei, dar e relaxant intr-o dupa amiaza alaturi de o carte.


Abia asteptam leurda, martie inseamna startul la verdeata, la salate fresh cu cat mai mult verde. Pana cand o sa fac germeni in casa, un mixt cumparat de 7 germeni de cereale a fost bun pentru cateva salate. Prima e cu naut, cea cu cartofi am incercat-o cu cimbru. 
Lapte cu orez si scortisoara ii pregatisem pentru micul dejun sotului.
Cu toate ca cel mai bine e sa fie integrate in paine, am tavalit painea prin seminte dupa ce am uns-o cu apa si miere ca sa faca priza. Chef de moment.

Bratari in culorile martisorului, un pandantiv camee, ciocolata si flori de la dragul meu - trufe cu fistic, vi le recomand, sunt de la Lidl; Merci cred ca nu mai are nevoie de prezentare -, asa a venit primavara. Si Ilda m-a surprins cu un martisor pastelat si ciocolata. Setul - cercei si bratara - s-a potrivit cu fusta mea si camasa ei in tinuta romantica prezentata.
Atat de cald a fost atunci:

Dupa o supa de oase cu legume si fasole batuta/facaluita - fara prajeala ;) -, iar am dat-o pe salata orientala. O placinta cu branza, cu aluat din paine. Am facut si mucenicii
Stiti de sucul asta din mere si morcov din Kaufland? E produs romanesc si pare sa fie "curat", e sub 3 lei, am dat de el impinsa de la spate de pofticiosul sot dezumflat la nu-urile puse pe mai toate produsele din raion. 

 Adriana Camelia mi-a trimis un martisor beauty box, singurul produs pentru care nu m-am abtinut sa-l incerc a fost parfumul - de obicei nu desfac daca nu intra in uz - dulce, citric, cred ca il voi folosi doar seara, o combinatie de dulce si proaspat.
Pe Facebook, am vazut la un prieten din lista altui prieten turte/pite cu branza si marar, le-am memorat si intr-o zi am incercat si eu. Prima o facusem fara marar si pentru ca aveam deja tocat pentru mancarica de mazare am pus la urmatoarele trei. Aluatul e de paine, are si putin ulei. 
Pe blogul Farmacist Online am castigat o crema cu acid glicolic oferita de Secom, a intrat de putin timp in rutina de ingrijire. Mi-a adus aminte de furnicaturile pe care le simteam cand faceam fizioterapie pentru pareza faciala.
Cardiganul alb si pantalonii gri i-am luat de pe Kurtmann, a fost a doua varianta, blugii boyfriend si un tricou inflorat comandate initial imi erau mult prea mari. Vi le arat in curand.



In weekend asta am facut si tiramisu, albusurile batute spuma nu am reusit sa le integrez pe toate in crema, nu mai incapea in vas, astfel ca acele cateva linguri ramase, mai tarziu, le-am amestecat cu putin zahar pudra si migdale macinate si am facut un fel de bezele. Din alea moi de ti se topesc in gura, si-au pastrat forma. Nu am cautat reteta, nimic. O sa mai fac astfel, ma bucur ca a iesit ceva bun.

xoxo

Comentarii

  1. Ce mult mi-a placut postarea! Am citit-o cu un sentiment de aproape, de acasa, de familiar cu sensul de reconfortant! :)
    Cu mancarurile, m-ai uimit si m-ai innebunit - face parte din scenariu!
    O comanda Kurtmann doar ce am plasat si eu; pusesem in cos si tricou rupt dintr-un petic de cer dar, pana la urma, l-am mai amanat!
    Mi-ai amintit ca ma "distram" urcand si coborand trepte cand am fost in spital (pentru repaus vocal total); omoram timpul si tonifiam, impuscam doi iepuri deodata!

    Pup, Mi(nunata)ha! Ma joc cu cuvintele, dispozitia de asta- seara! :)
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eram terminata la pranz, somnul m-a ajutat sa-mi inchei ziua cu bine, mai ales ca dragul meu a avut grija sa faca el mancarea pentru pranzul de a doua zi si asa am reusit sa scriu postarea. Lucram in echipa. ;)
      Imi aduc aminte de sportul din spital facut de tine, sper sa nu mai treci prin astfel de clipe, sa fii nevoita sa faci repaus vocal.
      Te pup si ma bucur sa te citesc binedispusa!

      Ștergere
  2. Vai, numai bunatati aici la tine! Bine ca am mancat inainte sa intru :))
    Aici la mine martisoare n-aveam, nu exista obiceiul, mucenici nici vorba,noroc cu florile din gradina si temperaturile ridicate care imi amintesc ca totusi e martie :). :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Ultima oara "te-am trimis" sa-ti faci o omleta, nu am uitat! :D
      Am vazut florile din gradina voastra, daca au fost temperaturi prietenoase inseamna ca v-ati plimbat. ;)
      pupici
      P.S: poti improviza mucenici si din painici, cu miere si nuci/alune/migdale macinate sau maruntite peste.

      Ștergere
  3. Yammmy..foarte inventiva, ca de obicei. Tre sa-mi fac si eu salata orientala ca mi-ai facut pofta:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Tu pui mustar la salata orientala? Imi place aroma pe care i-o da, la fel si oregano.
      xo

      Ștergere
  4. Mucenici nu am mâncat de multă vreme ....

    RăspundețiȘtergere
  5. Minunat! vreau si eu sa vin la tine si sa mananc toate bunatatile pe care le faci! <3 kiss

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, ce dragut! Daca nu te supara ingramadeala esti binevenita. :)
      pup

      Ștergere
  6. Now I'm hungry the food looks delish. Nice pic of you.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu am mancat nici o data mucenici, dar voi lua reteta de la tine!
    Eu am gasit deja leurda la piata si sunt extrem de bune!

    RăspundețiȘtergere
  8. Mmmm, cate bunataturi <3 Te pup Miha, un week-end extraordinar!

    RăspundețiȘtergere
  9. you are a fantastic chief...you cooked such wonderful dishes! I'm so impressed:)

    lovely photos too dear!

    RăspundețiȘtergere
  10. My dear Mihaela, I hope you are well and you are still enjoying the spring! Obviously it was already really warm in Galati :) Today we have here in Bavaria huge storms with thunder and rain - it is not really a nice weather ... but as I'm sitting inside in front of my computer it is not too bad. You cooked again so yummy food, I don't know if I ever wrote here about the German quote which says "The way to a man's heart is through his stomach" and I'm convinced your husband loves you also for your wonderful cooking skills!
    Hugs and kisses
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    www.dressedwithsoul.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. I'm pretty well, thank you, the weather is instable but I'm fine with it.
      About this quote, you have mentioned on your blog and is known in Romania as well, I agree.
      Yesterday he cooked for me. We are blessed to have each other.
      Hugs and kisses, hope you'll have a better weather.

      Ștergere
  11. De fiecare data cand citesc asemenea postari, ma apuca o foame si o pofta :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Thank you for your visit and sharing your thoughts. xoxo

Orice parere cu bun simt este binevenita!

1001cosmetice

1001cosmetice.ro%20

Postări populare de pe acest blog

Din lumea necuvantatoarelor

     De-a lungul timpului am avut in grija doar pisici si pesti. Pestii mi s-au parut cei mai sensibili, daca mediul in care traiesc nu este unul echilibrat apar boli, devin apatici. Alimentatia este foarte importanta si am mai scris despre asta , este importanta indiferent ca vorbim de oameni sau de animale, iar astazi va invit sa cititi povestea Oanei si animalutelor ei pe care am rugat-o sa ne impartaseasca din experienta sa cu cititorii blogului.  Toto, Oachi Mara si Porto        Ei bine, am animăluțe de când mă știu, mai exact de pe la 4 ani și îmi petreceam timpul î n casa cu curte a bunicilor mei din Galați. Încă de pe atunci (când nu exista mâncarea granule sau umedă specială pentru animale) existau formule sănătoase de hrană gătită pentru câini și pisici, care culmea trăiau sănătoși ani mulți, cățeii chiar până la 20-21 de ani. Un singur lucru mi-a spus atunci bunicul, v ă z â ndu-m ă că dau bomboane cățeilor din curte: Nu dulciuri! Niciodată! Sunt otravă

Thank you Michael Bolton for a great show!

2013 mi-a adus multe lucruri bune, pe cele rele vreau sa le dau uitarii, iar la un sfarsit de an exceptional nici nu mi-am imaginat de asemenea amploare. Vazusem cu cel putin o luna inainte ca va participa la Revelionul din aer liber Michael Bolton in Galati cu sprijinul primariei. Mi-am zis ca e o farsa. Nu stabilisem nimic pentru Revelion, voiam doar sa fiu cu sotul meu, sa dansam, sa am parte de liniste... si am avut! Am fost atat de... incat nu am cuvinte, completati voi! Poate pentru ca sunt racita si am dureri crunte de cap, poate ca acea senzatie nici nu poate fi descrisa in cuvinte. Am dansat, am aplaudat, am ovationat. Sufletul meu a fost hranit! Atat pot spune!

Basca, papion si paiete

In Londra am purtat buline, ieri am scos fusta la pozat, iarna stiti ca nu renunt la culori asa ca iata inca o tinuta in stilul meu caracteristic.  Fusesem anuntata ca vom avea parte de soare, mai cald teoretic, practic puteam raci cu propriile maini o sticla de bere insa nu imi era frig incat sa dau bir cu fugitii. Ne-am si distrat. O helanca gri din lana cu fusta conica verde din paiete insir pe pat, ma gandesc la jacheta neagra din imitatie de piele insa blazerul reiat il gasesc mai potrivit, urmeaza papionul, basca si in final geanta si cizmele. Gavroche style, glamour. Eu m-as prezenta asa la birou. Machiajul ochilor mi-a luat timp cel mai mult.