Dupa atatea obiective si cutreierat nu vi se face foame? Nu am strans multe poze, dar va ofer astazi arome diverse. Life lately... sa purcedem:
- omleta e ceva clasic, mic dejun, pranz, cina... se face rapid, simplu si hranitor.
- o vizita prin Lidl, sotul mi-a propus niste somon. Am mancat penne al salmone la Panoramic, bune si trebuiau refacute acasa. In lipsa de penne am folosit macaroane.
Nimic deosebit daca sunteti familiarizate cu retetele cu paste: ceapa, usturoi, pestele taiat suvite groase, rosii sau suc de rosii, putin busuioc, sare, piper, parmezan sau patrunjel. Si alte variante.
- pui cu ciuperci la tigaie s-a transformat intr-un fel de mancare cu influente orientale, pe langa 3 cepe mari, doi catei de usturoi, am adaugat scortisoara, ghimbir, rozmarin, foi de dafin, cimbru. O sticla de suc de rosii din "productia" de anul acesta, putina apa si sare. Pui oriental. Puteti lasa jos furculita si sa stergeti tigaia de sos cu o bucata de paine proaspat scoasa din cuptor. We did it! :D
- pui cu ciuperci la tigaie s-a transformat intr-un fel de mancare cu influente orientale, pe langa 3 cepe mari, doi catei de usturoi, am adaugat scortisoara, ghimbir, rozmarin, foi de dafin, cimbru. O sticla de suc de rosii din "productia" de anul acesta, putina apa si sare. Pui oriental. Puteti lasa jos furculita si sa stergeti tigaia de sos cu o bucata de paine proaspat scoasa din cuptor. We did it! :D
- Ne e foameee, rasuna din cealalta camera si mie imi ardea de experimente, omleta a la Julia Child. Cu cascaval. Se bat ouale in momentul in care tigaia s-a incins bine si se pliaza cand da sa se coaguleze, atunci pui cascavalul. Bucati, ras, suvite... anyway. Are o altfel de textura care imi place mult. Pita / lipia a fost facuta cat se odihnea omleta.
- la Editia a X-a a
Festivalului International de Folclor, „Doina Covurluiului”, cu vizita a peste 350 de artisti populari din noua tari. Si doua mamaite care sa vada pentru prima data un astfel de spectacol si mai ales nepotul pe scena. Au rezistat cu stoicism, dansatorii nostri au fost ultimii.
- de Ziua Marinei, o defilare simbolica, puhoi de lume, copii curiosi, care speriati de focuri.
- preview, tinuta din acea zi, in curand.
- vremea ploioasa nu ne-a tinut in casa, dar ne-a stricat planul pentru concediu. Plimbare pe faleza.
Cum a fost la Festivalul International ?
Las pozele sa vorbeasca...
Italia
Coreea de Sud
sincron de evantaie |
3. dansul vaduvei |
Romania
Fiecare moment m-a incantat, s-a stat preponderent pe scaune. Am simtit emotia dansatorilor, am admirat gratia cu care parca pluteau fetele din "Tara diminetilor linistite". A fost un dans pe care l-am asemuit cu zgarierea unei table datorita muzicii, dar mi-a placut costumatia fetelor din Seul care bateau la tobe.
Sfarsitul festivalului a fost la inaltime, plin de viata, cu zvac, intens, a facut sa zguduie podeau la propriu. De la mic la mare!
- cine se trezeste tarziu mananca singur, dar are mintea odihnita si-si denumeste farfuria "ouva in bosco", adica oua in padure. Ciuperci cu unt si oua coapte cu cascaval. Rustic si bun!
- hrean gata ras din piata fara o baie de otet nu gasesti, sotului ii place acesta din Lidl. Simplu, cel cu smantana nu.
Inghetata sugerata de Ela - Betty Blue Pecan Praline - ne-a placut tare mult, seamana cu cea de la Gelatelli Master of Taste Crunchy Almond. Da, mi-am luat inima in dinti, cu toate ca nu au declarat, cred ca e evident... Gelatelli a preluat acele inghetate vandute de Mcennedy.
Iaurt de baut cu lapte de capra, pentru dimineti... prea ca la tara. O gustare crocanta cu aroma de peste (alge), interesanta, mi-a adus-o dragul meu.
- negresa de post, startul l-a dat fratele meu mic, dupa ce l-a laudat bunica cu ce prajitura i-a facut Adita, s-a repetat si pe la fratele meu mare, unde am facut o parte din conserve, trebuia sa facem si noi acasa. Noi am pus si ghimbir, si scortisoara si putina cafea. Fara oua, fara lapte... dar buna nene!
Reteta in... retetar.
Gata, asta a fost tot, pentru altele nu am imagini, nu mai pomenesc.
xoxo
Privind primul colaj, mi-am zis: Doamne, ce bine ca doar ce m-am ridicat de la masa! Dar... "sa stergeti tigaia de sos cu o bucata de paine proaspat scoasa din cuptor" - cu asta m-ai torturat! :))
RăspundețiȘtergereLa noi se desfasoara un festival similar, denumit: Hora Mare! In acest an nu s-au aliniat planetele pentru a ajunge, dar in alti ani l-am apreciat!
Hehee, mi-ai amintit de aceeasi "simbolica" defilare a navelor de Ziua Marinei, la Calarasi! Ai descris perfect evenimentul! Orasele noastre sunt infratite cumva? :)))
Am facut si noi tranzactia la Gelatelli, chiar asta-seara ne-a adus Alex!
Mmm, cand voi avea pofta de noi experimente culinare, voi mai trage cate-un ochi pe postarea ta! :D
Pup, draga mea Miha! You're amazing but I think you know it!
Ilda
Lavender Thoughts
M-am gandit ca va avea acest impact insa am preferat sa redau atmosfera de la noi din casa. Am repetat de atunci reteta, fara ciuperci, cu pulpe dezosate si sotul s-a ocupat singurel. Lui nu-i place sa spele oale si tigai. :))
ȘtergerePai la ce mi-a povestit mama-soacra la defilarea din Constanta, chiar simbolica a fost, intr-un fel sunt! :)
Multumesc, draga mea, multi pupici!
Lovely post, have a beautiful weekend dear! <3
RăspundețiȘtergereFrumoasa postare,ce de bunatati ai facut acolo <3,si eu fac experimente de-astea,si adaptez retete :))).Inghetata de la Betty e si preferata mea,pupicei <3
RăspundețiȘtergereufff...ce de bunatati la tine aici, ma fac ca nu vad :))
RăspundețiȘtergereo sa caut inghetata aceea cu toate ca vara asta am incercat sa stau departe de aceasta "ispita" :))
dansurile noastre populare pot fi chiar spectaculoase, am fost la un astfel de spectacol si am fost impresionata cu toate ca eu nu am talent la dans...mai mult de o hora simpla n-ai sa vezi la mine :))
ma surprinde ca lumea a ramas pe scaune...
Pentru dansat era loc langa, printre scaune era limitat si deranjant. Spectacolul a durat multe ore bune. :) Nici eu nu sunt experta, dar daca am partener cu experienta ma descurc bine. Doamne cat am mai dansat si in weekendul asta!
ȘtergereToate postarile tale ma inspira!
RăspundețiȘtergereDe fiecare data cand le lecturez ma simt ca la Master Chef, adica ma apuca o pofta de gatit... Yummy!
Trebuie sa prepar ceva delicios astazi. Musai! :)
Pupici
Mmm! Ce bunătăţi apetisante! Chiar mi s-a făcut poftă.
RăspundețiȘtergereFaine pozele de la festival. Momente de bucurie sufletească şi de reîntâlnire cu tradiţiile.
Weekend frumos, Mihaela! :-)
Woow! Ce frumos!
RăspundețiȘtergereMi-a palcut la nebunie articolul, imagini frumaose si descrierea ta perfecta!
Toate mancarurile arata absolut delicios!!
Pupici! :*
So awesome experience, for this exothic country and food
RăspundețiȘtergereMelange-Boutique Blog by Noe&Lolita
niste penne cu somon chiar ca ar fi minuate!
RăspundețiȘtergereUn adevarat festival de arome si culori. Festival sau festin. Tocmai mi-am adus aminte ca e ora mesei...
RăspundețiȘtergerePofta buna! :)
Pui cu ciuperci la tigaie si acel sos plin de arome arata divin.
RăspundețiȘtergereIntotdeauna reusesti sa imi deschizi apetitul cu toate ca acum m-am inarmat si am langa mine cina.
Imi plac toate, si mancarea si spectacolul, dar nu stiu de ce omleta aceea galbuie imi face cel mai tare cu ochiul.
RăspundețiȘtergereCe de bunatati si chiar acum inainte de masa sa vad aceste lucruri....nu este bine :))
RăspundețiȘtergereAdor festivalurile de acest gen si chiar ma bucur ca in ultima vreme in Cluj se organozeaza chiar foarte multe! Te pup si iti urez o zi si o saptamana minunata!
Awesome photography, dear! You look good in those shades! xoxo
RăspundețiȘtergereLooks so delicious.
RăspundețiȘtergereI love folklore festivals. It is great you were able to attend a folklore festival with 300 participants. That's really awesome. I really like the photos you shared of Romanian traditional dances and costumes. I see there were also some participants from Italy.
RăspundețiȘtergereYou look lovely in that floral dress you have worn on that photo you showed us....and the food on your blog always look very yummy. There is nothing better than home cooked meals.
300 participants in two days, unfortunately I've attended only the first. So wonderful!
ȘtergereOrdered meals are something rare to us. Thank you.
mi-a placut foarte mult postarea cat si ideea de a prezenta festivalul
RăspundețiȘtergereVai, cate bunatati! Esti minunata! Pup, draga mea!
RăspundețiȘtergere