Treceți la conținutul principal

Traseu in Herculane: Stanca lui Sisi

Statiunea Baile Herculane este pozitionata intr-o zona pitoreasca, pe Valea Cernei, intre Muntii Mehedinti si Muntii Cernei, la 168 metri altitudine.
Atestata de pe timpul ocupatiei romane, din 153 d.H, dar bazele ei sunt puse inca din 102 d.H de catre Imparatul Traian care este considerat si intemeietorul statiunii.

 - punct de pornire: Izvorul Diana III -
Din statiune se poate ajunge la Lacul de acumulare Prisaca, Cascada Vanturatoarea, 7 Izvoare, Pestera Topolnitei, Cheile Feragari, Cheile Peciniscai, Cheile Taznei, Sfinxul Banatean, Pestera Hotilor, Grota cu aburi, Izvorul lui Munk, Parcul Szelecs si multe alte obiective turistice, trasee.

Dupa Sfinxul Banatean cu rucsacul pregatit, in aceeasi zi de mai, ne-am indreptat spre traseul: Izv. Diana - Foisorul Verde - Izv. Munk - Foisorul Galben - Stanca lui Sisi - Grota cu Aburi - Biserica Romano-Catolica.

Odata urcate scarile nasul nu era bucuros de mirosurile intalnite, vegetatia inalta si gunoaiele nu sunt un bun start dar eram tare curiosi de ceea ce ne poate oferi dincolo de serpentine. Era ora 12.


"Micutul" de mai jos era inca adormit...


In jumatate de ora eram deja la Foisorul Verde cu o priveliste, ca cea de mai jos, nu prea stralucita:

- in mijloc, Cazinoul din Baile Herculane -

vegetatie
 
catacomba
Am trecut de catacomba si am mai urcat putin pana am ajuns la o bifurcatie: la stanga spre impresionanta stanca sub care curgea Izvorul Munk si mai departe se ajungea la Cracul Arendasului, iar la dreapta se continua spre Grota cu Aburi, asa cum am purces, conform indicatorului.


Izvorul poarta numele doctorului Munk, fost medic la Herculane, autor al unei lucrari despre cura balneara publicata la Viena in 1871.
Peretele este bun de escalada, bancuta de relaxare, apa doar daca nu te deranjeaza gustul nitel sulfuros. Noi n-am zabovit si am mers mai departe.

- bifurcatia si semnul -
Urmatoarea oprire la Foisorul Galben, am stat cat pentru un schimb de haine si o mica gustare. Crucea Alba de pe stanca de vis-a-vis nu am observat-o. Ne-am continuat drumul spre Stanca lui Sisi.


De aici simti cum toata urcarea a meritat efortul, privelistea te lasa fara cuvinte, florile inca au mirosul primaverii. Se facu aproape ora 14.


Un cer senin ne-a deschis calea spre alte si alte creste, valea Cernei, in stanga parca mai frumoasa si mai vie se vedea statiunea Baile Herculane. Cel mai frumos punct de belvedere, asta pentru ca de la Stanca lui Sisi nu am mai continuat spre Foisorul Rosu.





De aici pana la Grota cu Aburi, in coborare, nu am mai facut nici zece minute. E asa cum ii spune si numele, te uimeste cu o deschizatura inalta si ingusta, cu vegetatie pe ici pe colo. Studiind peretii am observat ceva. Nu, nu sunt numele catorva care au trecut pe acolo, ma refer la ceva care poate fi facut de mana omului sau... Vedeti in ultimul colaj.




De aici am revenit la aleea spre Stanca lui Sisi, am coborat insa multitudinea de marcaje si bifurcatiile cu cate doua-trei variante ne-a jucat feste si am ajuns iarasi la Stanca lui Sisi dupa care am nimerit pe drumul cel bun si de la o bifurcatie am luat mereu drumul care o lua la vale. Dupa intuitie, am ajuns in spatele bisericii romano-catolice. La 15:16.

Il vedeti pe Hercule? :)

Alte doua ore ne-am perindat prin Piata Centrala si imprejurimi pana sa ne intoarcem la cazare.
... povestea continua!

xoxo

Comentarii

  1. very nice place dear;)xoxo

    http://glampond.blogspot.it

    RăspundețiȘtergere
  2. excelent traseu :)) eu tocmai scriu un articol despre drumetia spre Crucea Alba :))
    te pup ♥

    RăspundețiȘtergere
  3. Superb peisaj, superbe poze <3

    RăspundețiȘtergere
  4. what a magnificent place!I really like the view of the mountains and those stones look so interesting. This location seems like a wonderful place to hike at. I love being in the mountains too! Thank you for sharing this<3

    http://modaodaradosti.blogspot.ba/

    RăspundețiȘtergere
  5. Beautiful green scenery!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    RăspundețiȘtergere
  6. Off, ce ma enerveaza and ma duc pe undeva si gasesc gunoaie. Multa lumea nesimtita, multi vor curatenie, dar arunca pe jos. *sigh* :(
    Mi-a facut placere sa citesc si postarea asta. Pup Miha :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stii cum se rezolva cu niste amenzi si pusi sa curate... hehe!
      xo

      Ștergere
  7. Aici nu sunt munti.... :(( Dar totusi eu stau mai sus fata de nivelul marii cu 77,5m ! Yeeee.... :))
    Acum imi este dor pana si de dealul din spatele casei .... :((((

    hug & kisses
    ઇઉ Ell@

    RăspundețiȘtergere
  8. Mi-ai facut dor de casa acum..nu am mai fost de o gramada de timp in Herculane si m-a emotionat postarea ta..

    RăspundețiȘtergere
  9. Great post and amazing pictures :)...thx for sharing!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce frumos!
    M-ai facut sa mai adaug o locatie pe lista-mi interminabila! :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  11. Lovely pics, the nature is breathtaking!xo

    http://5foot7andbambieyes.blogspot.hr/

    RăspundețiȘtergere
  12. Foarte frumos, pozele sunt minunate <3 Pupici

    RăspundețiȘtergere
  13. cam departe de mine Herculane, nu am fost de mult!

    RăspundețiȘtergere
  14. La Herculane am fost, mi-a placut mult, insa din pacate pe muntii din jur nu prea am urcat. Nu-i bai, un motiv in plus sa ma intorc, nu-i asa?
    Foarte fain traseul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oho si inca cate sunt de vazut, dai o fuga si pana la Cazane. Mais bien sûr!
      xo

      Ștergere
  15. Bună dimineața !
    Hai să culegem florile acestei tomne.
    Să ai o zi bună și liniștită.

    RăspundețiȘtergere
  16. Am fost la Herculane, dar a trecut cam mult timp de-atunci. Mi-ai trezit acum amintiri dragi... pup!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Thank you for your visit and sharing your thoughts. xoxo

Orice parere cu bun simt este binevenita!

1001cosmetice

1001cosmetice.ro%20

Postări populare de pe acest blog

Din lumea necuvantatoarelor

     De-a lungul timpului am avut in grija doar pisici si pesti. Pestii mi s-au parut cei mai sensibili, daca mediul in care traiesc nu este unul echilibrat apar boli, devin apatici. Alimentatia este foarte importanta si am mai scris despre asta , este importanta indiferent ca vorbim de oameni sau de animale, iar astazi va invit sa cititi povestea Oanei si animalutelor ei pe care am rugat-o sa ne impartaseasca din experienta sa cu cititorii blogului.  Toto, Oachi Mara si Porto        Ei bine, am animăluțe de când mă știu, mai exact de pe la 4 ani și îmi petreceam timpul î n casa cu curte a bunicilor mei din Galați. Încă de pe atunci (când nu exista mâncarea granule sau umedă specială pentru animale) existau formule sănătoase de hrană gătită pentru câini și pisici, care culmea trăiau sănătoși ani mulți, cățeii chiar până la 20-21 de ani. Un singur lucru mi-a spus atunci bunicul, v ă z â ndu-m ă că dau bomboane cățeilor din curte: Nu dulciuri! Niciodată! Sunt otravă

Thank you Michael Bolton for a great show!

2013 mi-a adus multe lucruri bune, pe cele rele vreau sa le dau uitarii, iar la un sfarsit de an exceptional nici nu mi-am imaginat de asemenea amploare. Vazusem cu cel putin o luna inainte ca va participa la Revelionul din aer liber Michael Bolton in Galati cu sprijinul primariei. Mi-am zis ca e o farsa. Nu stabilisem nimic pentru Revelion, voiam doar sa fiu cu sotul meu, sa dansam, sa am parte de liniste... si am avut! Am fost atat de... incat nu am cuvinte, completati voi! Poate pentru ca sunt racita si am dureri crunte de cap, poate ca acea senzatie nici nu poate fi descrisa in cuvinte. Am dansat, am aplaudat, am ovationat. Sufletul meu a fost hranit! Atat pot spune!

Basca, papion si paiete

In Londra am purtat buline, ieri am scos fusta la pozat, iarna stiti ca nu renunt la culori asa ca iata inca o tinuta in stilul meu caracteristic.  Fusesem anuntata ca vom avea parte de soare, mai cald teoretic, practic puteam raci cu propriile maini o sticla de bere insa nu imi era frig incat sa dau bir cu fugitii. Ne-am si distrat. O helanca gri din lana cu fusta conica verde din paiete insir pe pat, ma gandesc la jacheta neagra din imitatie de piele insa blazerul reiat il gasesc mai potrivit, urmeaza papionul, basca si in final geanta si cizmele. Gavroche style, glamour. Eu m-as prezenta asa la birou. Machiajul ochilor mi-a luat timp cel mai mult.