Treceți la conținutul principal

Un amalgam de cuvinte, de ganduri

1. Am gasit rucola in piata, un manunchi mare cu 3 lei. Se pare ca nu e pe gustul nostru.
Am gustat-o simplu, am zis poate cu ulei si zeama de lamaie va fi mai bine. A ajuns la gunoi.

2. Am mai facut pizza, de data asta am uscat si rondelele de ceapa, ardeii, nu doar ciupercile. A iesit super. Am pus si cascaval afumat si bucatele de ardei iute uscat peste sosul tomat de la baza!

3. Din doi litri de lapte cam atata branza proaspata imi iese - un bol de supa. Fistic.

4. Ostropel, are si bucati de ceapa. Nu am prajit nimic, totul inabusit. Carnea a stat la marinat.

5. Am facut un fel de lasagna. Carnita a stat la marinat, am folosit legume ce aveam prin casa: morcov, ceapa, cateva cotoare de ciuperci. Am improvizat la greu :D

6. Cumparand salata creata, un borcanel de sparanghel, cutie de porumb boabe, masline si alte legume, am pregatit mai multe salate:
- multi castraveti, boabe porumb, maioneza dintr-un galbenus fiert cu putin mustar si ulei, cativa stropi de otet balsamic, seminte in si susan si incorporata bine in salata, albusul, oregano, ulei daca mai e cazul, carnita taiata cuburi-gratar, cuburi de cascaval afumat, putina ceapa si sare.
- salata verde, zeama lamaie, ulei de masline, sare si piper cu gratar din piept de pui(marinat).

Din doi pui cumparati, un piept si jumate a stat la marinat din care am folosit la gatit diverse cum ati vazut mai sus. Nu am lasat bucatile intregi, o parte am taiat bucati ca la snitele, iar restul fasii incat sa intre bine aromele.

La pachet intr-o zi i-am pregatit sotului, ia doar mancare gatita, putin gratar cu o salata de cartofi: fierti cubulete presarati cu oregano, sare si ulei, mustar; castraveti murati foarte aromati (de casa).

Ce-mi place mie, nu pentru ca sunt de la Zara sau fix pe astea le as vrea:

Incaltaminte cu toc mediu care sa mearge cu mai multe stiluri si zi si de seara.
O camasa din denim, stiu ca suntem multe care inca nu avem si ..visam.
Rochii, ne-am scalda in ele ..de s-ar putea :))
Inca mai caut un trench, dar nici nu am fost prin magazine ..cand ii va veni si lui timpul.
Imi place si pe navy si pe clasica culoare.
Ce sa mai zicem de pisici :)

Ador pantofii albastri datorita modelului, au si platforma si toc moderat de inalt si gros. Par si comozi. Astia mi se par ideali sau care se apropie cel mai mult. Foarte feminini!


 Cum spuneam mai sus, cam asta-i tipul de pantof preferat, cu mici variatiuni, pantoful cu bareta care-mi ofera confort si siguranta. Se ia o bucata rafinament, cu multa eleganta .. si as spune ca astia sunt pantofii care m-ar caracteriza :)

Am dat peste o poza mai veche, pe cand aveam breton. Vorbeam la telefon si m-a prins si cu ochii aiurea :))

Aici e la Herculane! A fost soacra'mea si doresc sa ajuns si eu prin acele locuri. In statiune te odihnesti si de acolo sa ajungi la Orsova, Cazane, Tg Jiu, etc sau faci trasee montane. Sunt f multe.

Statiunea Baile Herculane are un patrimoniu istoric de exceptie, memoria vie a 1848 de ani de existenta (153 – 2001) neîntrerupta a statiunii. Din timpul romanilor au ramas numeroase vestigii : apeducte, bai, statui, monede, tabule votive ridicate ca semne de multumire aduse zeilor pentru vindecare. Dupa 1718 (Pacea de la Passarovitz) începe istoria moderna si contemporana a Bailor Herculane, în cadrul Imperiului austriac. Din 1736 începe reconstructia si modernizarea « bailor », a cailor de acces, granicierii banateni construind aici majoritatea edificiilor din statiune, care poarta amprenta unui baroc austriac impresionant. Statiunea este vizitata de-a lungul timpului de mari personalitati, între care : împaratul Iosif al II-lea , împaratul Francisc I si împarateasa Charlotte, împaratul Franz Iosef si împarateasa Elisabeta. În 1852, împaratul Austriei considera Baile-Herculane ca fiind « ceea mai frumoasa statiune de pe continent », iar împarateasa Elisabeta – pasionata, îndragita, distincta, si armonioasa Sissi – scrie un jurnal intim în care Baile Herculane sunt o prezenta distincta si încîntatoare. În statiune exista Muzeul Nicolae Cena, ale carui colectii au început sa fie constituite începând cu anul 1922.  [...]
În anul 1852 imparatul Austriei considera Baile Herculane ca fiind „cea mai frumoasa statiune de pe continent”.  sursa

In Baile Herculane opresc toate tipurile de trenuri: IC, Express, Rapid, Accelerat, Personal.
Autobuze din gara si centru circula din 30 in 30 de minute la fix si la si jumatate, pe langa taxiuri.
Aeroporturi:  Caransebes - 80 Km  si  Craiova - 160Km
Rutier, pe strada europeana E70.

Iar sarbatoritilor de astazi le urez La multi ani!
Sa aveti dragilor o zi frumoasa!



national giveaway: aici si aici   international: here.

Comentarii

  1. Am mai spus ca esti o adevarata gospodina si o sa mai sun asta si in continuare!:)
    Vreau si eu la Herculane, mi se pare o zona extraordinara.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt multe lucruri de renovat pe acolo, insa zona este superba, cu putina vointa poate fi readus la viata farmecul de demult.
      Multumesc :)
      Pupici!

      Ștergere
  2. Încălțămintea cu toc mediu mi se pare geniala pentru ca pantofii sunt comozi dar si foarte chic in același timp. Ma bucur ca se pot găsi peste tot acum...

    ps. Cred ca te-am văzut duminica seara in Francezi dar era întuneric asa ca nu sunt sigura...:S?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Yep, la tine vazusem sandalele Zara si chiar mi-au placut mult cand am vazut tocul ok.

      Yep, again :D Erati cu cainele, nu-mi era clar daca tu esti pana cand nu ati ajuns in dreptul nostru, pentru cateva secunde privirile noastre s-au intersectat dar trasa de caine mi s-a parut ca nu ma recunosti si nu m-am intors sa-ti vorbesc. Acum ca mi-ai scris imi pare rau ca nu am facut-o, cum am zis, nu eram sigura daca esti tu :)

      Ștergere
    2. :D Imi amintesc ca ni s-au intersectat privirile si la câteva secunde am realizat de fapt cine esti dar era prea tarziu sa ma întorc si nici nu știam dacă tu m-ai recunoscut sau nu :). Ma bucur totuși ca erai tu, poate ne mai întâlnim si alta data :).

      Ștergere
  3. Rucola are, citez pe prietenul meu "gust de iarba", eu in salate o mananc dar altfel nu as incerca-o. Sa stii ca genul ala de pantofi sunt si preferatii mei:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu l-am simtit intepator, picant, amarui si nu mai stiu cum.. mi se facuse greata.

      Ștergere
  4. Am incercat rucola, am amestecat asa intr-un castronel otet si lamaie, apoi sare si i-am mai pus niste ceapa verde si ridichii, nu a fost rea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. poate o fi fost ceva in neregula cu rucola mea, nu am putut inghiti si nici mon cher.

      Ștergere
  5. eu nu gasesc deloc rucola in piata...tare-mi place !
    da , la Heculane este frumos , dar te cam plictisesti , noi nu am stat decat 3 zile :))) , am reusit sa acoperim repede ce era de vazut , dar sa stai...lata...sa citesti la umbraaa...merge :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. a fost premiera, de regula o vedea in supermarket, dar scumpa si doua fire..
      Hai tu cum sa te plictisesti, sunt o gramada de obiective, trasee plus orasele din imprejurimi. Vreau sa vad coloana infinitului si multe altele. Eu nu zic de statul la soare in apele termale, actiune nene. :)))

      Ștergere
  6. lovely bog <3
    Following you in bloglovin and GFC :)
    Hope you can follow me back in both Bloglovin and GFC
    My blog - Giveaway dose

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prerana, welcome and thank you for following, I'm subs via e-mail :)

      Ștergere
  7. Cate bunatati gatesti!
    Nu am incercat niciodata rucola, insa o sa-mi iau si eu vara asta, sa vad cum e. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Herculane e o zona extraordinara dar acum 3-4 ani cand am fost eu era in paragina. Mare pacat caci am ramas impresionata de loc in sine. Si ai dreptate, e in apropiere de multe destinatii frumoase. Atunci am vizitat si Orsova si ne-am plimbat cu barca pe Dunare, am ajuns si pe la Targu Jiu si Drobeta Turnu Severin si bineinteles si la Portile de Fier unde ni s-a facut un tur impresionant si am coborat cu un lift la nu mai stiu cati metri si am ajuns la sala turbinelor. Mi-ar placea sa revad toate aceste minunatii.
    In calatoria respectiva am vizitat si Manastirea Lainici si Tismana iar Tismana mi-a intrat la suflet. Un loc superb.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da situatia nu e roz, pentru vechie clladiri, etc, insa spunea mama soacra ca cel putin unele cladiri vor fi reabilitate. Dincolo de asta ai enumerat si tu lucrurile pe care le putem vedea din jurul statiunii.

      Ștergere
  9. Of de cand imi caut si eu un trench si nu gasesc niciodata unul care sa imi placa mult de tot :D
    Cand gasesc unul dragut, nu imi place materialul, cand imi place materialul, nu imi place croiala si tot asa :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Pentru ca-mi place culoarea albastra/navy iti dai seama cum ma uit la pantofii aia, nu? :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Nici mie nu imi place rucola
    Zici ca e papadie :)))

    RăspundețiȘtergere
  12. Wow, cate mancaruri, mi s-a facut foame! Sotul tau e super norocos!

    RăspundețiȘtergere
  13. ador pizza cand are ardei iute pe ea :)).

    nici eu n-am ajuns inca la baile herculane, dar m-ar tenta.

    RăspundețiȘtergere
  14. Mi se pare cam bizar rucola cu 3 lei. Că prin hzpermarket-uri e mai scumpă. Aproape dublu. Mă gândesc că e greu de crezut că femeile de la ţară au crescut ele rucola în grădină :))

    Oricum, îmi plac postările tale în care arîţi ce ai mai gătit bun. Lasagna am făcut şi eu odată cu foi de la Kaufland dar parcă nu mi-a plăcut.Am zis că am să încerc odată cu Barilla.Mereu mă întorc la ele. Am văzut că uneori nu e diferenţă mare de preţ.

    Un rest de săptămână cât mai frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca sa te lamuresc putin, nu era din piata, poate stii si tu acest magazin/aprozar. E intre Arcada-tiglina si liceul 10 si gasesti foarte multe legume, seminte, etc. Marfa si romaneasca si de la altii. Eh, deci se poate :P

      U too!!

      Ștergere
  15. Great pictures!
    Laura. xx

    www.stylishvue.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  16. Mie imi place rucola tare mult, dar doar mie :) Asa ca nu fac prea des... Desi as fi pus o mana buna chiar si pe pizza aceea :) Dar mi-ai facut o pofta cu ostropelul de numa'. De vreo saptamana numai la ostropel de pui visez, acum vad si la tine, clar fac cat de curand :)

    Iar pantofii albastri sunt minunati :) Superbe si culorile, si modelul.

    O saptamana frumoasa in continuare,
    Simona

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am fost tentata sa pun si pe pizza Simona, dar am zis sa vad ce gust va avea in salata -si cum nu mi-a placut-, pentru ca mai vazusem asta.
      La fel si tie :)

      Ștergere
  17. Si eu eram tentata sa incerc rucola, o tot vad prin hipermarket si arata atat de bine... Acum, dupa ce ai scris tu ca a ajuns la gunoi, incep sa ma razgandesc... :( Mai bine nu ma risc. :))

    RăspundețiȘtergere
  18. Secretul unei lasagna cu foi de la Kaufland este sa pui condimente. Si nu doar asa de gust, si pui cu pumnul, ca sosul ala si foile absorb tot si ramane la final tot fada. Eu pun si pun si cand cred ca e prea mult, mai pun un pumn :)) Toata lumea zice ca e delicioasa :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am facut cu mai multe tipuri de foi si a fost ok. La sos pun nucsoara, iar carnea a stat la marinat. :)

      Ștergere
  19. Mi-ai facut pofta de mancare :))

    RăspundețiȘtergere
  20. Eu sunt in curs de re-crestere a bretonului.. bineinteles ca regret ca m-a ros sa imi tai breton, parul cret si ondulat nu prea se pupa cu bretonul.. dar ce mai pot face?!

    RăspundețiȘtergere
  21. Pana cand nu incercam nu ne linistim, bine ca creste :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Ca de obicei, esti mai gospodina decat am sa pot visa eu vreodata;)! Insa perseverez;) Te invidiez, sa stii!

    RăspundețiȘtergere
  23. Am vazut tarta ta cu fructe si am continuat sa citesc postarile tale si ce sa vezi...am dat din nou de ceva tentant pentru stomacel :)) lasagna, n-am mancat niciodata :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am mai gatit lasagna, sunt un fel de cannelloni, doar ca cannelloni este o pasta facuta tub cam de aceeasi dimensiune cu fasia de pasta pentru lasagna. In comun au sosul béchamel.
      Multumesc ca ma citesti :*

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Thank you for your visit and sharing your thoughts. xoxo

Orice parere cu bun simt este binevenita!

1001cosmetice

1001cosmetice.ro%20

Postări populare de pe acest blog

Din lumea necuvantatoarelor

     De-a lungul timpului am avut in grija doar pisici si pesti. Pestii mi s-au parut cei mai sensibili, daca mediul in care traiesc nu este unul echilibrat apar boli, devin apatici. Alimentatia este foarte importanta si am mai scris despre asta , este importanta indiferent ca vorbim de oameni sau de animale, iar astazi va invit sa cititi povestea Oanei si animalutelor ei pe care am rugat-o sa ne impartaseasca din experienta sa cu cititorii blogului.  Toto, Oachi Mara si Porto        Ei bine, am animăluțe de când mă știu, mai exact de pe la 4 ani și îmi petreceam timpul î n casa cu curte a bunicilor mei din Galați. Încă de pe atunci (când nu exista mâncarea granule sau umedă specială pentru animale) existau formule sănătoase de hrană gătită pentru câini și pisici, care culmea trăiau sănătoși ani mulți, cățeii chiar până la 20-21 de ani. Un singur lucru mi-a spus atunci bunicul, v ă z â ndu-m ă că dau bomboane cățeilor din curte: Nu dulciuri! Niciodată! Sunt otravă

[Miercurea fara cuvinte] Online shopping

1   //   2   //   3   //   4   //   5   //   6 1  //  2  //  3  //  4  //  5  //  6 1 //   2 //   3 //   4 Miercurea fara cuvinte este o rubrica saptamanala initiata de  Carmen  unde mesajul trebuie transmis printr-o fotografie sau o serie de fotografii. Wordless   Wednesday   is   a weekly column   initiated by   Carmen   where   the message   must be sent   through   a picture   or series of   pictures. xoxo

Baile Tusnad | Spre Lacul Sfanta Ana, de la bucurie la agonie si retur

Cazati la Vila Cerbu, dupa ce facem cunostinta cu domnul Marian, desfacem bagajele, bagam repede la frigider cele necesare, ne racorim putin, ne schimbam si aplicam iarasi crema solara. Cat sa intre crema in piele am recitit toate traseele cu plecare din statiune. Pe care sa alegem?! Pregatim rucsacul cu apa, limonada, ceva de rontait in caz ca ni se face foame si o zbughim afara. Am mai pierdut ceva vreme pe afara in fata postei, consumat si niste nervi. Ca asa-i cand unul e agitat si altul e de un calm desavarsit. Pentru a ne dibui incotro s-o luam pentru traseul nr. 6: Paraul Varghis - Poiana Mohos - Cabana Sfanta Ana. "Hai incolo, harta asa zice!"