Treceți la conținutul principal

[NOTD] blue & mint ..plus an exotic food idea

 Doua oje mai vechi le-am dat intalnire, complice sub acoperire a fost una alba din aceeasi familie, Golden Rose. Reuniunea a fost zgomotoasa si cu multe asteptari, in mai multe etape.
Chiar daca s-a aplicat baza, chiar in strat dublu, nu a fost suficient un singur strat de culoare, fie mint, fie bleu. Pe fundal se derulase un film, a contat la imblanzirea spiritelor si fiecarei unghii ii venea randul, pana la finalul dublei actiuni -film si reuniune culorilor pastelate- unghiile erau fericit de uscate in toate cele 5 straturi de oja aplicata.

Sa va spun un secret.. ar mai fi mers inca unul, dar zau mai aveam si alte treburi in program.
Nu am mai avut chef nici de topcoat. Acum dupa mai bine de 5 zile pot sa spun ca amintirea acelei intalniri este aproape vie, s-a erodat ici colo superficial si la doua unghii de la mana stanga a sarit in cate un punct. Cu alte cuvinte manichiura este intacta.
pui la tigaie cu legume sote si dulceata de affine
 Ideea exotica consta in adaugarea de dulceata la o friptura. Am mai preparat pui cu prune si ceapa rosie caramelizata la cuptor si intr-un fel de acolo m-am inspirat. Pe acelasi stil, pe aceeasi combinatie de mancare cu dulce.
Sa va descriu pe scurt:

2 pulpe si doua aripi au stat la balacit, pardon, la marinat mai bine de o zi. Au fost trase la tigaie.
Cand sunt ~ gata am adaugat putina dulceata colorand carnea & intensificand aromele existente.
Scoasa pe o farfurie, in locul carnii, se adauga cu o lingura doua de ulei de masline legumele pregatite peste sosul lasat de la carne.
Legumele curatate si tocate in bucati mari: dovlecel, rosii, morcov, ceapa, ardei galben, gogosari.
Cand ceapa da sa devina transparenta, sarez si adaug piperul negru plus nitel oregano.
Facute sub capac, am adaugat 2-3 linguri de iaurt grecesc, puteti pune smantana.
Va mai lua din gustul dulce.
S-a adaugat carnea, focul a fost oprit si lasat totul sa se odihneasca cu capacul pus. Poate fi servita cu garnitura de orez si un vin rose.


Manichiura de mai sus de la inceputul saptamanii am purtat-o si in aceasta seara, un mic preview la tinuta:

Ati gusta din acest preparat?
Stiti care este personajul principal din tinuta urmatoare?
Pana la noi dezvaluiri sa aveti o duminica frumoasa!

xoxo

Comentarii

  1. Pe cuvant ca voi incerca si eu reteta.
    Arata mega delicios. :D
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu mi-am dat seama acum vreo doua zile ca nu am nicio oja mint in colectie. Musai plec la cumparaturi :))

    Suna tare bine friptura, clar as gusta :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Asta imi aduce aminte ca azi trebuie sa-mi fac si eu manichiura.. imi plac ambele nuante, cred ca am si eu un mint deschis in colectie, acum ca tot m-am inspirat de la tine..

    RăspundețiȘtergere
  4. Combinatia de bleu si mint arata foarte bine!
    Yuumiii arata friptura aceea...Eu m-as lasa convinsa sa gust daca o prepari tu, sa incerc eu sunt anti exotisme cand vine vorba despre mancaruri!:))
    Personajul principal? Pantalonii inflorati!!!:)

    Duminica foarte frumoasa iti doresc, Miha!
    Pupicei!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce dragut arata manichiura si abia astept mai multe poze cu outfit-ul prezentat in ultima poza.
    Sa fie pantalonii??

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata delicios reteta ta, chiar trebuie incercata! O yi frumoasa in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  7. Frumoasa combinatia de nuante pe care ai folosit-o! :*
    http://the-may-day.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  8. eu as incerca. si manichiura si mancarea :)).

    RăspundețiȘtergere
  9. Esti foarte creativa, normal ca as gusta, arata fabulos puiul cu legume sote. Nici in 1000 de ani nu m-as fi gandit la o asemenea combinatie. :D
    Imi place mult manichiura, foarte cool. :P

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte faina culoarea unghiutelor:) Imi place tare mult forma unghiilor tale:) In ceea ce priveste preparatul, nu sunt fan combinatii dulci cu sarate sau fructe in felul principal:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Si sa stiti ca mancarea nu are gust ca si cum ai manca dulceata pe paine, o lingura de dulceata nu a facut decat sa ofere un gust aparte mancarii. E dulceaga, dar nu dulce. Asa stiti si voi si morcovul, ceapa da gust dulce mancarii, cam pe acelasi criteriu.

    Ma bucur ca v-a facut cu ochiul.

    Va multumesc pentru fiecare vizita si cuvintel pe care il asterneti pe acest blog.

    In curand se va risipi si ""misterul".xo

    RăspundețiȘtergere
  12. Dearest Mihaela, I like both colours of your nail polish and you remembered me, that I should to my nails, too, because tomorrow is my last the of my holidays :)

    The food you have cooked sounds really interesting, I can imagine that it has a very special taste! Today I cooked Schnitzel mit Kartoffelsalat (= salade from potatoes) for my family, but I like it to cook new recipes of this cause I thank you for your introduction!

    And regarding your next outfit - now I´m really curious, because as far I can see it is a wonderful outfit <3

    Wish you a happy start in the new week, dear friend!

    Kisses from Bavaria/Germany, Rena

    www.dressedwithsoul.blogspot.de

    RăspundețiȘtergere
  13. perfect this!
    www.supongoestilo.blogspot.nl

    RăspundețiȘtergere
  14. Sincer nu sunt fata a macarurilor cu ceva dulce. Tatal meu este ardelena si mananca ardeii umpluti cu zahar.Hmmm ciudata combinatia.Imi plac mult culorile ojilor tale. O zi faina, presupun ca tu esti personajul,nu!?:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sunt aceeasi in fiecare combinatie, insa unor piese li se dedica atentia, asadar nu eu sunt.
      Sunt dar nu sunt :D
      Multumesc pentru comentariu, Ella! :)

      Ștergere
  15. loving your nails right now dear...

    RăspundețiȘtergere
  16. Arata super dragut manichiura, imi place mult de tot nuanta :)
    Combinatia de ingrediente suna interesant, insa nu am cum s-o incerc :)
    Ar trebui sa participi la Master Chef :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Cladirea din poza mea e "water tower".. :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Dorina pentru Master Chef trebuie mai mult de atat, multumesc pentru apreciere :)

    Mersi Miha pentru raspuns, are un design aparte cum am mai spus :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Cat e de frumos albastrul ala si ce bine sta pe unghiutele tale. :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Those nails look great!
    Laura. xx

    www.stylishvue.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  21. Foarte misto combinatia de oje si foarte frumoase culorile :) Puiul imi place, legumele mai putin (de ceapa nici sa n-aud) :D Eu sunt innebunita dupa puiul dulce-acrisor, dar nu m-am gandit pana acum sa folosesc dulceata. O sa incerc si eu sa pun dulceata de afine (singura pe care o consum).

    RăspundețiȘtergere
  22. Ce draguta e manichiura :)

    http://o-fata-simpla.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Thank you for your visit and sharing your thoughts. xoxo

Orice parere cu bun simt este binevenita!

1001cosmetice

1001cosmetice.ro%20

Postări populare de pe acest blog

Din lumea necuvantatoarelor

     De-a lungul timpului am avut in grija doar pisici si pesti. Pestii mi s-au parut cei mai sensibili, daca mediul in care traiesc nu este unul echilibrat apar boli, devin apatici. Alimentatia este foarte importanta si am mai scris despre asta , este importanta indiferent ca vorbim de oameni sau de animale, iar astazi va invit sa cititi povestea Oanei si animalutelor ei pe care am rugat-o sa ne impartaseasca din experienta sa cu cititorii blogului.  Toto, Oachi Mara si Porto        Ei bine, am animăluțe de când mă știu, mai exact de pe la 4 ani și îmi petreceam timpul î n casa cu curte a bunicilor mei din Galați. Încă de pe atunci (când nu exista mâncarea granule sau umedă specială pentru animale) existau formule sănătoase de hrană gătită pentru câini și pisici, care culmea trăiau sănătoși ani mulți, cățeii chiar până la 20-21 de ani. Un singur lucru mi-a spus atunci bunicul, v ă z â ndu-m ă că dau bomboane cățeilor din curt...

Biertan si Viscri

 "Eu cred ca vesnicia s-a nascut la sat. Aici orice gand e mai incet, si inima-ti zvacneste mai rar, ca si cum nu ti-ar bate in piept, ci adanc în pamant undeva." - Lucian Blaga, Sufletul satului

Pestera si manastirea Polovragi