Cand a zburat timpul nu stiu, am nevoie acuta iarasi de o pauza, de odihna, de un somn bun. Anul asta, anul trecut, au fost intensi, pe fuga si cu multe lucruri de rezolvat, rasturnari de situatii, esecuri, succese si multe surprize placute.
Weekendul asta e pe sfarsite, nu m-am odihnit, printre altele mi-am modificat sifonierul adaugand o noua bara pentru umerase, nu am reusit sa mai fac conserve pentru iarna, dar azi de unele ma voi ocupa. Imi pare rau ca nu pot interactiona cu voi. Cautand accesorii pentru sifonier m-am intalnit cu Clarra, are o voce calda si imi pare rau ca nu am stat mai mult de vorba, era tarziu si spre incheierea programului magazinului. M-am simtit putin coplesita cand m-a recunoscut. Multumesc draga mea!
Am revenit cu reteta si sa va multumesc pentru ultimele comentarii primite. Va voi raspunde si va voi vizita cand voi prinde putin timp liber.
3/4 cana zahar
4 linguri apa sau o esenta de rom
4 linguri ulei
1 cana faina
Reteta checului este arhicunoscuta, insa eu m-am dorit un desert mai ..cremos, cu ciocolata si de aici a pornit transformarea. Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte, mascarpone si rom aveam la indemana.
Dupa coacerea si racirea checului (l-am copt intr-o tava de cozonac) se taie in doua pe lungime. Ciocolata pusa la topit pe baie de aburi se toarna o parte peste jumatatea de sus asezata pe hartia de copt. Cealalta parte din chec pusa pe un platou, o puteti insiropa daca preferati (cu apa, zeama de lamaie si zahar). Se amesteca ciocolata cu rom, apoi se freaca cu mascarpone, se intinde pe blat o parte(inca moale) si se da putin la congelator, cateva minute pentru a se intari. Adaugam restul de crema pentru un strat mai gros si punem capac. Se putea pune toata crema la rece din prima si apoi intinsa, insa mi-am dorit acel aspect prelins.
Prajitura se tine la rece pana la servire.
Zi faina .. si ceva dulce! :)
xo
P.S.: se incheie in curand concursul cu cele 11 premii puse la bataie special pentru voi!
Un premiul pentru un raspuns, parerea voastra despre "Cum vedeti voi blogosfera?", destul de simplu spun eu. Oare cine vor fi norocoasele??
La eclere m-a dus gandul....
RăspundețiȘtergereDa, acum ca ai spus seamana :)
ȘtergereArata foarte bine, trebuie sa fie gustos
RăspundețiȘtergereSunt fan chec, defapt sunt fan dulciuri facute in casa in general :)) Arata tare bine si am notat si reteta pentru crema de la mijloc >:) bine ca nu'i complicata ca'mi taia din elan :))
RăspundețiȘtergereMmm I like it!!
RăspundețiȘtergereNice blog, I follow you, follow me?
http://alwaysssmiling.blogspot.com.es/
At least I did long time ago :)
ȘtergereVai, cum curge ciocolata.. acolo e de mine! :D
RăspundețiȘtergereOh God this looks delicious. I love the melting chocolate.
RăspundețiȘtergereMiss Margaret Cruzemark
http://margaretcruzemark.blogspot.com/
Pot sucomba de pofta aici!!!:) Parca ii si simt gustul, textura...
RăspundețiȘtergerePup, harnicuto!
Ilda
Lavender Thoughts
Cu ocazia asta am invatat si un nou cuvant :D
Ștergerexoxo
Yum, this looks good!
RăspundețiȘtergerethe-creationofbeauty.blogspot.com
Arata pur si simplu delicios.
RăspundețiȘtergereTrebuie sa incerc si eu reteta ta. :)
Pupici
O reţetă delicioasă, pe care şi mama mea o face. Uneori, când ne dorim ceva mai uşor, pune în interiorul checului o budincă, de ciocolată sau vanilie.
RăspundețiȘtergereHmm... Cuvintele sunt de prisos! :-)
Foarte interesanta si ideea ta, multumesc :*
ȘtergereArata foarte bine, ca de obicei mi-ai facut pofta!
RăspundețiȘtergereVai, cum arata, trebuie sa-l prestez :D
RăspundețiȘtergereArata foarte bine ! Trebuie sa incerc si eu reteta :*
RăspundețiȘtergereThis looks amazing--I can only imagine how delicious it is!
RăspundețiȘtergerexo Mary Jo
Mor de pofta! Yammy!
RăspundețiȘtergereO idee excelenta, imi place mai mult asa decat clasicul chec(pe care oricum il ador). :P
RăspundețiȘtergereYumminess, this looks delicious!I appreciate you stopping by hun!
RăspundețiȘtergereNormally, dearest Mihaela, I don´t bake but this yummy looking cake seems indeed a try worth! Because sometimes I like such a combination of cake and chocolate really. Today I made for our dinner a kind of a cake, a rice pudding, with a soup for the first course, which makes many effort but this doesn´t matter because my family and I like this dish very much :)
RăspundețiȘtergereWish you a happy rest of the week, not as difficult like the past sometimes was for you ...
Thanks for following - it´s a pleasure for me that I already followed you back on gfc and bloglovin <3
Kisses from Bavaria/Germany, Rena
www.dressedwithsoul.blogspot.de
Thank you dear, sounds yummy your dinner dishes.
ȘtergereI've done but new stuff are on the list of resolving. kisses
yamy :x
RăspundețiȘtergere