Treceți la conținutul principal

[Ceva dulce] Chec glazurat si umplut cu crema de ciocolata


Cand a zburat timpul nu stiu, am nevoie acuta iarasi de o pauza, de odihna, de un somn bun. Anul asta, anul trecut, au fost intensi, pe fuga si cu multe lucruri de rezolvat, rasturnari de situatii, esecuri, succese si multe surprize placute.

Weekendul asta e pe sfarsite, nu m-am odihnit, printre altele mi-am modificat sifonierul adaugand o noua bara pentru umerase, nu am reusit sa mai fac conserve pentru iarna, dar azi de unele ma voi ocupa. Imi pare rau ca nu pot interactiona cu voi. Cautand accesorii pentru sifonier m-am intalnit cu Clarra, are o voce calda si imi pare rau ca nu am stat mai mult de vorba, era tarziu si spre incheierea programului magazinului. M-am simtit putin coplesita cand m-a recunoscut. Multumesc draga mea!

Am revenit cu reteta si sa va multumesc pentru ultimele comentarii primite. Va voi raspunde si va voi vizita cand voi prinde putin timp liber.


4 oua
3/4 cana zahar
4 linguri apa sau o esenta de rom
4 linguri ulei
1 cana faina

Reteta checului este arhicunoscuta, insa eu m-am dorit un desert mai ..cremos, cu ciocolata si de aici a pornit transformarea. Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte, mascarpone si rom aveam la indemana.

Dupa coacerea si racirea checului (l-am copt intr-o tava de cozonac) se taie in doua pe lungime. Ciocolata pusa la topit pe baie de aburi se toarna o parte peste jumatatea de sus asezata pe hartia de copt. Cealalta parte din chec pusa pe un platou, o puteti insiropa daca preferati (cu apa, zeama de lamaie si zahar). Se amesteca ciocolata cu rom, apoi se freaca cu mascarpone, se intinde pe blat o parte(inca moale) si se da putin la congelator, cateva minute pentru a se intari. Adaugam restul de crema pentru un strat mai gros si punem capac. Se putea pune toata crema la rece din prima si apoi intinsa, insa mi-am dorit acel aspect prelins.
Prajitura se tine la rece pana la servire.

Zi faina .. si ceva dulce! :)
xo

P.S.: se incheie in curand concursul cu cele 11 premii puse la bataie special pentru voi!
Un premiul pentru un raspuns, parerea voastra despre "Cum vedeti voi blogosfera?", destul de simplu spun eu. Oare cine vor fi norocoasele??

Comentarii

  1. Sunt fan chec, defapt sunt fan dulciuri facute in casa in general :)) Arata tare bine si am notat si reteta pentru crema de la mijloc >:) bine ca nu'i complicata ca'mi taia din elan :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmm I like it!!
    Nice blog, I follow you, follow me?
    http://alwaysssmiling.blogspot.com.es/

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai, cum curge ciocolata.. acolo e de mine! :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Oh God this looks delicious. I love the melting chocolate.
    Miss Margaret Cruzemark
    http://margaretcruzemark.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  5. Pot sucomba de pofta aici!!!:) Parca ii si simt gustul, textura...

    Pup, harnicuto!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata pur si simplu delicios.
    Trebuie sa incerc si eu reteta ta. :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. O reţetă delicioasă, pe care şi mama mea o face. Uneori, când ne dorim ceva mai uşor, pune în interiorul checului o budincă, de ciocolată sau vanilie.
    Hmm... Cuvintele sunt de prisos! :-)

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata foarte bine, ca de obicei mi-ai facut pofta!

    RăspundețiȘtergere
  9. Arata foarte bine ! Trebuie sa incerc si eu reteta :*

    RăspundețiȘtergere
  10. This looks amazing--I can only imagine how delicious it is!
    xo Mary Jo

    RăspundețiȘtergere
  11. O idee excelenta, imi place mai mult asa decat clasicul chec(pe care oricum il ador). :P

    RăspundețiȘtergere
  12. Yumminess, this looks delicious!I appreciate you stopping by hun!

    RăspundețiȘtergere
  13. Normally, dearest Mihaela, I don´t bake but this yummy looking cake seems indeed a try worth! Because sometimes I like such a combination of cake and chocolate really. Today I made for our dinner a kind of a cake, a rice pudding, with a soup for the first course, which makes many effort but this doesn´t matter because my family and I like this dish very much :)

    Wish you a happy rest of the week, not as difficult like the past sometimes was for you ...

    Thanks for following - it´s a pleasure for me that I already followed you back on gfc and bloglovin <3

    Kisses from Bavaria/Germany, Rena

    www.dressedwithsoul.blogspot.de

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thank you dear, sounds yummy your dinner dishes.
      I've done but new stuff are on the list of resolving. kisses

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Thank you for your visit and sharing your thoughts. xoxo

Orice parere cu bun simt este binevenita!

1001cosmetice

1001cosmetice.ro%20

Postări populare de pe acest blog

[Outfits] Christmas lights

Acum putin timp in urma va aratasem fusta din piele artificiala, rosie, care m-a convins instant de cum am vazut-o, ghiciti ce, a si venit!! Cred ca a fost primul colet care a sosit atat de repede, a venit acasa, dar astazi vreau sa va arat alte lucruri primite din colaborari care au ajuns intr-o luna, dar s-a mai intarziat si din cauza noilor documente de identitate. Jacheta mi-am luat-o chiar in preajma zilei mele de nastere, primisesem un e-mail de la Choies precum am primit puncte cadou in cont cu aceasta comanda, surprinzator am descoperit si alte puncte pentru blogging despre care nu fusesem informata. Credeam ca se incheiase colaborarea noastra. Bucuroasa peste masura am petrecut mult timp avand multe tentatii in fata ochilor si prin eliminare am ramas la geaca bej din piele artificiala. Arata mult mai bine pe site, ma bucur ca e cambrata si manecile nu sunt largi. Lucrata foarte bine. Un pulover galben-mustar imi doream de ceva ti...

Din lumea necuvantatoarelor

     De-a lungul timpului am avut in grija doar pisici si pesti. Pestii mi s-au parut cei mai sensibili, daca mediul in care traiesc nu este unul echilibrat apar boli, devin apatici. Alimentatia este foarte importanta si am mai scris despre asta , este importanta indiferent ca vorbim de oameni sau de animale, iar astazi va invit sa cititi povestea Oanei si animalutelor ei pe care am rugat-o sa ne impartaseasca din experienta sa cu cititorii blogului.  Toto, Oachi Mara si Porto        Ei bine, am animăluțe de când mă știu, mai exact de pe la 4 ani și îmi petreceam timpul î n casa cu curte a bunicilor mei din Galați. Încă de pe atunci (când nu exista mâncarea granule sau umedă specială pentru animale) existau formule sănătoase de hrană gătită pentru câini și pisici, care culmea trăiau sănătoși ani mulți, cățeii chiar până la 20-21 de ani. Un singur lucru mi-a spus atunci bunicul, v ă z â ndu-m ă că dau bomboane cățeilor din curt...

Pestera si manastirea Polovragi