Treceți la conținutul principal

[Ceva dulce] Chec glazurat si umplut cu crema de ciocolata


Cand a zburat timpul nu stiu, am nevoie acuta iarasi de o pauza, de odihna, de un somn bun. Anul asta, anul trecut, au fost intensi, pe fuga si cu multe lucruri de rezolvat, rasturnari de situatii, esecuri, succese si multe surprize placute.

Weekendul asta e pe sfarsite, nu m-am odihnit, printre altele mi-am modificat sifonierul adaugand o noua bara pentru umerase, nu am reusit sa mai fac conserve pentru iarna, dar azi de unele ma voi ocupa. Imi pare rau ca nu pot interactiona cu voi. Cautand accesorii pentru sifonier m-am intalnit cu Clarra, are o voce calda si imi pare rau ca nu am stat mai mult de vorba, era tarziu si spre incheierea programului magazinului. M-am simtit putin coplesita cand m-a recunoscut. Multumesc draga mea!

Am revenit cu reteta si sa va multumesc pentru ultimele comentarii primite. Va voi raspunde si va voi vizita cand voi prinde putin timp liber.


4 oua
3/4 cana zahar
4 linguri apa sau o esenta de rom
4 linguri ulei
1 cana faina

Reteta checului este arhicunoscuta, insa eu m-am dorit un desert mai ..cremos, cu ciocolata si de aici a pornit transformarea. Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte, mascarpone si rom aveam la indemana.

Dupa coacerea si racirea checului (l-am copt intr-o tava de cozonac) se taie in doua pe lungime. Ciocolata pusa la topit pe baie de aburi se toarna o parte peste jumatatea de sus asezata pe hartia de copt. Cealalta parte din chec pusa pe un platou, o puteti insiropa daca preferati (cu apa, zeama de lamaie si zahar). Se amesteca ciocolata cu rom, apoi se freaca cu mascarpone, se intinde pe blat o parte(inca moale) si se da putin la congelator, cateva minute pentru a se intari. Adaugam restul de crema pentru un strat mai gros si punem capac. Se putea pune toata crema la rece din prima si apoi intinsa, insa mi-am dorit acel aspect prelins.
Prajitura se tine la rece pana la servire.

Zi faina .. si ceva dulce! :)
xo

P.S.: se incheie in curand concursul cu cele 11 premii puse la bataie special pentru voi!
Un premiul pentru un raspuns, parerea voastra despre "Cum vedeti voi blogosfera?", destul de simplu spun eu. Oare cine vor fi norocoasele??

Comentarii

  1. Sunt fan chec, defapt sunt fan dulciuri facute in casa in general :)) Arata tare bine si am notat si reteta pentru crema de la mijloc >:) bine ca nu'i complicata ca'mi taia din elan :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmm I like it!!
    Nice blog, I follow you, follow me?
    http://alwaysssmiling.blogspot.com.es/

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai, cum curge ciocolata.. acolo e de mine! :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Oh God this looks delicious. I love the melting chocolate.
    Miss Margaret Cruzemark
    http://margaretcruzemark.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  5. Pot sucomba de pofta aici!!!:) Parca ii si simt gustul, textura...

    Pup, harnicuto!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata pur si simplu delicios.
    Trebuie sa incerc si eu reteta ta. :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. O reţetă delicioasă, pe care şi mama mea o face. Uneori, când ne dorim ceva mai uşor, pune în interiorul checului o budincă, de ciocolată sau vanilie.
    Hmm... Cuvintele sunt de prisos! :-)

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata foarte bine, ca de obicei mi-ai facut pofta!

    RăspundețiȘtergere
  9. Arata foarte bine ! Trebuie sa incerc si eu reteta :*

    RăspundețiȘtergere
  10. This looks amazing--I can only imagine how delicious it is!
    xo Mary Jo

    RăspundețiȘtergere
  11. O idee excelenta, imi place mai mult asa decat clasicul chec(pe care oricum il ador). :P

    RăspundețiȘtergere
  12. Yumminess, this looks delicious!I appreciate you stopping by hun!

    RăspundețiȘtergere
  13. Normally, dearest Mihaela, I don´t bake but this yummy looking cake seems indeed a try worth! Because sometimes I like such a combination of cake and chocolate really. Today I made for our dinner a kind of a cake, a rice pudding, with a soup for the first course, which makes many effort but this doesn´t matter because my family and I like this dish very much :)

    Wish you a happy rest of the week, not as difficult like the past sometimes was for you ...

    Thanks for following - it´s a pleasure for me that I already followed you back on gfc and bloglovin <3

    Kisses from Bavaria/Germany, Rena

    www.dressedwithsoul.blogspot.de

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thank you dear, sounds yummy your dinner dishes.
      I've done but new stuff are on the list of resolving. kisses

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Thank you for your visit and sharing your thoughts. xoxo

Orice parere cu bun simt este binevenita!

1001cosmetice

1001cosmetice.ro%20

Postări populare de pe acest blog

Din lumea necuvantatoarelor

     De-a lungul timpului am avut in grija doar pisici si pesti. Pestii mi s-au parut cei mai sensibili, daca mediul in care traiesc nu este unul echilibrat apar boli, devin apatici. Alimentatia este foarte importanta si am mai scris despre asta , este importanta indiferent ca vorbim de oameni sau de animale, iar astazi va invit sa cititi povestea Oanei si animalutelor ei pe care am rugat-o sa ne impartaseasca din experienta sa cu cititorii blogului.  Toto, Oachi Mara si Porto        Ei bine, am animăluțe de când mă știu, mai exact de pe la 4 ani și îmi petreceam timpul î n casa cu curte a bunicilor mei din Galați. Încă de pe atunci (când nu exista mâncarea granule sau umedă specială pentru animale) existau formule sănătoase de hrană gătită pentru câini și pisici, care culmea trăiau sănătoși ani mulți, cățeii chiar până la 20-21 de ani. Un singur lucru mi-a spus atunci bunicul, v ă z â ndu-m ă că dau bomboane cățeilor din curte: Nu dulciuri! Niciodată! Sunt otravă

Thank you Michael Bolton for a great show!

2013 mi-a adus multe lucruri bune, pe cele rele vreau sa le dau uitarii, iar la un sfarsit de an exceptional nici nu mi-am imaginat de asemenea amploare. Vazusem cu cel putin o luna inainte ca va participa la Revelionul din aer liber Michael Bolton in Galati cu sprijinul primariei. Mi-am zis ca e o farsa. Nu stabilisem nimic pentru Revelion, voiam doar sa fiu cu sotul meu, sa dansam, sa am parte de liniste... si am avut! Am fost atat de... incat nu am cuvinte, completati voi! Poate pentru ca sunt racita si am dureri crunte de cap, poate ca acea senzatie nici nu poate fi descrisa in cuvinte. Am dansat, am aplaudat, am ovationat. Sufletul meu a fost hranit! Atat pot spune!

Basca, papion si paiete

In Londra am purtat buline, ieri am scos fusta la pozat, iarna stiti ca nu renunt la culori asa ca iata inca o tinuta in stilul meu caracteristic.  Fusesem anuntata ca vom avea parte de soare, mai cald teoretic, practic puteam raci cu propriile maini o sticla de bere insa nu imi era frig incat sa dau bir cu fugitii. Ne-am si distrat. O helanca gri din lana cu fusta conica verde din paiete insir pe pat, ma gandesc la jacheta neagra din imitatie de piele insa blazerul reiat il gasesc mai potrivit, urmeaza papionul, basca si in final geanta si cizmele. Gavroche style, glamour. Eu m-as prezenta asa la birou. Machiajul ochilor mi-a luat timp cel mai mult.