Treceți la conținutul principal

[Outfit] Red alert - o fusta e doar o fusta

cum port rosu, portocaliu si corai

Nu e prima oara cand vorbesc despre rosu, cu atat mai putin cand o port. Rosu este o culoare complexa. De-a lungul istoriei a fost deopotriva culoarea sfintilor si a pacatosilor, razboinicilor si a prostituatelor, a regilor sau a negustorilor. Desi culorile ne influenteaza, efectele lor depind foarte mult de context.


Culoarea rosie a fost mereu prezenta in viata omului, din vechi timpuri daca ne gandim la picturile rupestre, caci natura este generoasa in surse de pigment rosu: sulfura de mercur (cinabru), sfecla rosie, hena, etc. Odata cu perioada revolutiei industriale culoarea a fost asociata cu vulgaritatea, dar orice motiv am avea stim ca atrage atentia iar casele de moda i-au asigurat un loc in istorie.

In Grecia antica rujul rosu era considerat tabu, majoritatea oamenilor atribuindu-l femeilor usoare si sunt oameni care sustin ideea chiar si acum din cauza conceptiilor construite cu sau fara vreun motiv. A purta o fusta, pantaloni, parul lung sau scurt, tine de alegere, de gusturi, pentru unii poate fi "prea mult", "prea ridicol", pentru altii "prea banal", insa oricum ar fi nu-l lezeaza pe celalalt. Nu fizic, nu emotional.

Ma duceam spre gara la oficiul vamal sa-mi iau aceasta fusta rosie cand am auzit la radio vorbindu-se despre oamenii dupa casatorie cum ca nu se mai ingrijesc, nu mai simt nevoia sa atraga atentia si de aici, se trag tot felul de concluzii intr-un mod superficial care duc inclusiv la etichete nepotrivite. 

Exista oameni care isi pun viata in pericol pentru semenii sai, dar si oameni care distrug vieti legandu-se de unele etichete, de existenta unei relatii si care violeaza spatiul celuilalt pana la ultima celula de demnitate. De am porni de la "iubeste-ti aproapele"... 

Am mai scris cu alte ocazii, cand s-a scris despre violenta, cum e pe pielea mea ca nici in familie sa te simti in siguranta, restul detaliilor nici nu mai conteaza. Acea persoana a fost atacata la randul sau de un necunoscut, nu i-a venit nici mintea la cap si nici eu nu m-am simtit razbunata. Nimic nu poate sterge, iar violenta nu e un raspuns, pana si in scris. Sunt doar pacifista si cred ca asta e cheia si calea inclusiv spre propria-mi liniste.E nevoie de respect, bun simt, discretie, constiinta, empatie, de spirit civic, de educatie pe toate planurile.


rochia tip furou purtata ca top

Fusta creion rosie este o fusta foarte bine lucrata, dintr-un material lucios, deosebit, cand mi-am comandat-o, conform tabelului si dimensiunilor mele, am stiut ca-mi va fi lejera in talie. Poate fi ajustata la croitorie prin niste pense dar am ales sa o port fixata in talie de un cordon ciocolatiu satinat. Pentru ca lungimea mi-a permis fara sa ies din sfera de confort am purtat o rochie furou drept top. Cardiganul meu preferat de vara, as putea sa-i spun si kimono?! Fard gri cu ruj portocaliu, nicicand nu mi-a placut mai mult. 

sexy nu inseamna scurt

Nu viol!

Nu e un motiv de viol

Victima nu e de vina!

Simte-te bine in pielea ta!

Nici o tinuta senzuala nu este o invitatie...

un mix de vara

Ce coafura aleg pentru cerceii lungi

eleganta vara

actiunile se fac consimtit

midi skirt

cardigan portocaliu

Astept cu drag parerile voastre.
Stay safe, be happy!

xoxo

P.S.:
nu viol
Alatura-te si tu.

Comentarii

  1. Esti foarte draguta,imi place mult fusta :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Tinuta este superba, super sexy dar deloc vulgara. Imi plac mult mult fotogarfiile!! xox

    RăspundețiȘtergere
  3. pozele sunt foarte reusite. imi place cum te prinde aceasta tinuta. parca te-a umplut de viata. :)
    pupicei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim, de unele ipostaze fotograful e "de vina", la inceput imi era teama ca m-am aranjat degeaba dar cu cateva setari a iesit treaba buna.
      pupici

      Ștergere
  4. Ce frumoasa esti si ce bine iti sta cu lungimea asta de fusta/rochie, interesanta alaturarea ✌️✌️
    Iti sta minunat cu parul asa 😍❤️❤️

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce cute! Imi place cum iti sta asa! Sunt doua culori foarte dragute si iti sta bine cu rosu! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt mai multe culori, culori ce se regasesc si in apusul de soare, mi s-a parut o combinatie tonica. Multumesc.

      Ștergere
  6. You look great mihaela, these colors suit you well!

    RăspundețiȘtergere
  7. Wooow! Arati divin! Serios! Chiar te prinde culoarea aceasta, esti atat de sexy insa deloc vulgara. As mai vrea sa va tinute de acest gen, pentru ca esti tare frumoasa si arati foarte bine.
    Te pup! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. [blushing] Multumesc tare mult, Cristina,m-am simtit bine purtand-o, pentru alte tinute am nevoie de piese asemanatoare, imi cam lipsesc. pupici

      Ștergere
  8. Ma bucur foarte mult ca nu am ratat postarea aceasta, fusta rosie FRS a ramas pentru mine o dragoste neimpartasita, desi trebuie sa recunosc ca i-am gasit repede substituenti! Imi place deosebit de mult felul in care ai gandit marcarea taliei prin acel cordon marnoniu, iar alaturarea furoului, combinatie destul de periculoasa tinand cont de mesajul pe care rosul ni-l transmite, dupa cum bine spuneai tu in paragrafele de inceput, in cazul tau iti subliniaza intr-un mod rafinat feminitatea si delicatetea ta si nu arunca nici macar o umbra de vulgaritate ansamblului. Felicitari pentru aceasta tinuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am avut nici un dubiu cand le-am combinat, mai mult mi-am facut griji de marginea fustei sa nu ajunga rochia in directia slitului si sa se intercaleze cu toate ca am avut grija sa o fixez cu un ac de siguranta. Iar Laurentiu a fost incantat de rezultat, cu atat mai mult ma declar multumita, ma bucur ca iti place si tie.
      Multumesc scumpo! pup

      Ștergere
  9. Superb ai combinat si asortat tot,iar tu esti tare frumusica,te pup <3

    RăspundețiȘtergere
  10. foarte interesanta si indrazneata combinatia cromatica, dar ti-a iesit frumos :) ca de obicei! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Esti parca mai frumoasa cu parul crescut :) Esti o gingasie de om!!! Eu nu prea iubesc culoarea rosie, posibil din motivul ca nu ma prinde bine. Ador ultima fotografie! Pupici, Liuba x

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iuuui... multumeesc! Multumesc frumos, eu sunt de parere ca fiecare lungime are sarmul ei. Ultima fotografie este prima facuta, insa mi s-a parut interesant sa fie in articol ultima. :)
      pups

      Ștergere
  12. Sunt de acord cu toate afirmatiile tale!
    Ei, uite asta inteleg eu printr-o tinuta sexxy! Exact asta!
    Maiul acela cu un decolteu care lasa sa se vad fix cat trebuie, o fusta creion si o atitudine pe masura! <3
    Da! Ador tinuta ta!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inseamna ca mi-a reusit, planul initial, fara cuvinte nu am avut cum sa-l pun in aplicare si chiar imi doream sa particip in aceasta campanie de interes national. Multumesc frumos pentru aprecieri. pup ♥

      Ștergere
  13. such a glam outfit! you look divine!
    I really like how you paired that orange red top and red leather skirt.....very feminine look!!!

    http://modaodaradosti.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thank you, Ivana! I feel very italian in this look, I don't know how to explain... :)

      Ștergere
  14. Foarte draguta tinuta, iti vine tare bine. Si da, si mie mi se pare ca-ti sta super cu parul crescut :).
    Rosu este o culoare speciala si desi imi place foarte mult, recunosc, nu o prea port la imbracaminte.
    Pupici si weekend fain!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uneori imi vine sa bag foarfeca in el caci mai sunt fire scurte si nu suport 13425 de clame in par ca sa mi-l ridic. :)) Langa negru, mi se pare cea mai senzuala culoare, de suflet.
      Saptamana buna sa ai! Multumesc, te pup!

      Ștergere
  15. Ma innebunesti cu stilul tau de a alege culorile! E drept ca vara si eu virez spre o paleta cu nuante de rosu, ba chiar anul asta am simtit nevoia sa iau si o poseta rosie, habar n-am de ce. Poate e vorba de atitudine, poate s-a schimbat ceva la mine... In orice caz look-ul de "lady in red" nu prinde pe oricine, tu te simti bine asa si se vede.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper ca intr-un mod placut, este placerea mea sa le port, sa ma incarc cu energie. Multumesc.

      Ștergere
  16. uitandu-ma la pozele acestea, mi se pare ca vad o alta latura de-a ta ;).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi veni o replica de'a Ildei: apele linistite sunt adanci, parca. :))

      Ștergere
  17. Cat de bine te prinde rosu, pe departe tinuta mea preferata de pe blogul tau...wow!!!Superba ....finuta si sofisticata !
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O cat ma bucur si apreciez ca mi-ai scris mai ales stiind ca esti in luna de miere. Multumesc tare, tare mult! pupici

      Ștergere
  18. Miha, ti-am citit cosideratiile, am reflectat... e bine ca ai putut scrie pe tema asta! Marturisesc ca eu vreau sa fac asta si simt ca nu pot! Asa ii spuneam astazi si Alinei Anghel. Si-mi pare rau ca se intampla astfel dar, fireste, nu pot nici sa fortez!

    Tinuta ta... tu ai o ingeniozitate imbinata cu pragmatism si obtii rezultate inedite si placute ochiului! In plus, ai o naturalete extraordinara, o gingasie! :) Si esti atat de frumoasa cand razi... vai cat am admirat acele poze! Dupa cum spune Liuba: si ultima poza - e ceva cu ea!!!
    Frumoasa fusta - eye catching! Materialul are si un print in relief, nu-i asa? Am remarcat echilibrul pe care il dau cordonul ciocolatiu si gentuta, cumintesc putin culorile solare! Grozav look!!!

    Pupicei, draga Miha! :)
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am participat cu sufletul de la infiriparea campaniei, am fiert cu fiecare articol si noi vesti despre caz. Eu evit sa privesc stirile, imi doresc ca societatea sa se schimbe, cu ajutorul nostru si mai ales prin justitie. Asa cum spune si cuvantul in sine... E greu fiecarui om, fie ca a trecut sau nu prin asa ceva.
      Multumesc tare mult, Ilda, in unele radeam caci eram cu fata spre strada si vedeam toate reactiile trecatorilor. :D :)) Fusta ma duce cu gandul la cracked nail manicure. :)
      Multumesc inca o data, te pup si te imbratisez cu drag!

      Ștergere
  19. Daca stau sa ma gandesc bine, am doar un singur articol vestimentar rosu: o rochita. E genul acela de model a la Audrey Hepburn, purtat in Breakfast at Tiffany's. Am vazut-o si a mea a fost.
    Citind vorbele tale, am realizat ca nu toata lumea, doar acele persoane care sunt nesigure sau care au o gandire limitata, incearca sa faca o persoana sa se simta prost daca poarta ceva rosu. Acea rochita am purtat-o la un eveniment si da, am atras toate privirile si am primit destule complimente, dar au fost si fete care au carcotit "in secret", sa auda toata lumea din incapere. Iti dai seama ca imi venea sa le zic vreo doua, dar am fost bine crescuta si le-am ignorat.
    Nu am nimic cu nuantele de rosu, decat daca sunt purtate cu vulgaritate.
    Tinuta ta imi place foarte mult, in special fusta. Te prinde foarte bine modelul acesta :*
    Cat despre campanie, orice neregula, nedreptate sau cum vrei tu sa-i zici, mie imi sare capacul imediat. Dar nu mai continui pentru ca deja m-am intins cam mult!
    Lovely lady, you're like wine: you get better with time! And the best is yet to come. Pup Miha :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gandul la modelul descris ma face sa te indemn sa o porti intr-o postare fashion, iti surade ideea? :D :) Domnitele acelea si-au uitat "manusile" acasa.
      Aww... eu acum vad ultima parte cu vinul... multumeeesc, ce frumos compliment!
      Big hug!

      Ștergere
  20. Am și eu minunata fustă, dar pe verde (chiar a apărut în două postări pe blog). Îmi place combinația de culori, te prinde foarte bine!
    Îmi pare rău să aud că ai avut o experiență neplăcută. Sper că ai trecut cu bine peste. Violența nu e niciodată răspunsul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, da, da, am admirat-o, insa nu mai e/era pe stoc, i-a placut combinatia verde-mov.
      Multumesc, Mona!

      Ștergere
  21. Nice look! :)
    Baci,
    Marina
    http://www.maridress.it

    RăspundețiȘtergere
  22. Oh, you look fantastic girl, loved your lovely dress <3 Kisses <3

    http://www.rakhshanda-chamberofbeauty.com/
    whatshespotted.wordpress.com

    RăspundețiȘtergere
  23. Red is my fav color.... obsessed with your look!!!
    Kisses, Paola.

    Expressyourself

    My Facebook

    RăspundețiȘtergere
  24. How stunning you are in this shooting Mihaela, truly outstanding! You know my passion for red, the whole look is so eyecatching and mesmerizing! You have a natural elegance, make ur hair grow, just love it in this way! Many kisses drag! xo

    RăspundețiȘtergere
  25. You look simply stunning, such a great figure!

    RăspundețiȘtergere
  26. O ținută rafinată, purtată cu o eleganță impresionantă. Felicitări!

    Cât despre exeperiența ta... Știu că n-o vei uita niciodată, dar las-o în urmă. Așa cum spui, la violență nu există răspuns pe măsură, accepți că ți s-a întâmplat și treci mai departe.

    Numai bine, Mihaela! ☺

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Zina! Ce a fost a fost si sper ca ce vorbim noi aici sa nu se mai intample nimanui si pentru asta e nevoie de ceva care sa corijeze: educatie, bun simt, pedepse.

      Ștergere
  27. You look absolutely wonderful. This is one of my favourite outfits from you. I love the red skirt. xx/Madison
    Quick & Tasty Snacks

    RăspundețiȘtergere
  28. you look so gorgeous...this is such a feminine combo! red and orange are a great match!

    RăspundețiȘtergere
  29. Chiar sa stii ca si mie imi place ultima fotografie si a fost interesant ca ai ales sa o postezi la sfarsit. Foarte frumoasa tinuta, eu nu indraznesc sa port atat de mult rosu, fara nicio legatura cu parerile generale, ci pur si simplu. Chiar nici nu stiu de ce. La tine mi-a placut mult si la fel de mult si machiajul.

    RăspundețiȘtergere
  30. you look pefect ! great summer colors!!

    http://rosdays.blogspot.co.il/

    RăspundețiȘtergere
  31. Wow you look stunning in this dress. I love the color combos
    Beautetude

    RăspundețiȘtergere
  32. You look stunning Mihaela, love your makeup.
    xox
    Lenya
    FashionDreams&Lifestyle

    RăspundețiȘtergere
  33. Foarte faina fusta! Si culoarea si materialul sunt frumoase. S-o porti cu placere!
    Red rules!:)
    Alina
    alinasays.com

    RăspundețiȘtergere
  34. Esti o frumoasa, draga Mihaela. Iti vine excelent combinatia asta de nuante de rosu! Felicitari si fotografului care stie cum sa te puna in valoare! :)

    RăspundețiȘtergere
  35. My dear, you are such a true beauty and I adore you in this outfit! The pictures are a dream and you look like a model on it <3 Love it so much how you are wearing your hair and it's perfect how you combined this beautiful red skirt with orange. Personally I'm a huge red lover so your got me definitely with this outfit!
    Hugs and kisses
    www.dressedwithsoul.com

    RăspundețiȘtergere
  36. SUPERBA!Tu,fusta,furoul,rosu,tinuta <3 :*

    RăspundețiȘtergere
  37. Esti foarte frumoasa, draga Mihaela! Ti-a mai crescut si parul, imi place mult cum arati!

    RăspundețiȘtergere
  38. Eu nu prea am curaj sa port rosu, cel putin nu atat de mult. Tie iti sta bine, iar mesajul transmis prin acest articol sper sa fie inteles de cat mai multi!

    RăspundețiȘtergere
  39. Purtam ce simtim ca ni se potriveste, ma uit la tine si vad ca te simti bine in pielea ta in nuante de mov si verde. Culoarea e doar o culoare, precum fusta doar un articol vestimentar, atitudinea conteaza si apoi nimic nu justifica decizia unuia asupra altei persoane.
    Multumesc de comentariu, Ira! xo

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Thank you for your visit and sharing your thoughts. xoxo

Orice parere cu bun simt este binevenita!

1001cosmetice

1001cosmetice.ro%20

Postări populare de pe acest blog

Din lumea necuvantatoarelor

     De-a lungul timpului am avut in grija doar pisici si pesti. Pestii mi s-au parut cei mai sensibili, daca mediul in care traiesc nu este unul echilibrat apar boli, devin apatici. Alimentatia este foarte importanta si am mai scris despre asta , este importanta indiferent ca vorbim de oameni sau de animale, iar astazi va invit sa cititi povestea Oanei si animalutelor ei pe care am rugat-o sa ne impartaseasca din experienta sa cu cititorii blogului.  Toto, Oachi Mara si Porto        Ei bine, am animăluțe de când mă știu, mai exact de pe la 4 ani și îmi petreceam timpul î n casa cu curte a bunicilor mei din Galați. Încă de pe atunci (când nu exista mâncarea granule sau umedă specială pentru animale) existau formule sănătoase de hrană gătită pentru câini și pisici, care culmea trăiau sănătoși ani mulți, cățeii chiar până la 20-21 de ani. Un singur lucru mi-a spus atunci bunicul, v ă z â ndu-m ă că dau bomboane cățeilor din curte: Nu dulciuri! Niciodată! Sunt otravă

Thank you Michael Bolton for a great show!

2013 mi-a adus multe lucruri bune, pe cele rele vreau sa le dau uitarii, iar la un sfarsit de an exceptional nici nu mi-am imaginat de asemenea amploare. Vazusem cu cel putin o luna inainte ca va participa la Revelionul din aer liber Michael Bolton in Galati cu sprijinul primariei. Mi-am zis ca e o farsa. Nu stabilisem nimic pentru Revelion, voiam doar sa fiu cu sotul meu, sa dansam, sa am parte de liniste... si am avut! Am fost atat de... incat nu am cuvinte, completati voi! Poate pentru ca sunt racita si am dureri crunte de cap, poate ca acea senzatie nici nu poate fi descrisa in cuvinte. Am dansat, am aplaudat, am ovationat. Sufletul meu a fost hranit! Atat pot spune!

Basca, papion si paiete

In Londra am purtat buline, ieri am scos fusta la pozat, iarna stiti ca nu renunt la culori asa ca iata inca o tinuta in stilul meu caracteristic.  Fusesem anuntata ca vom avea parte de soare, mai cald teoretic, practic puteam raci cu propriile maini o sticla de bere insa nu imi era frig incat sa dau bir cu fugitii. Ne-am si distrat. O helanca gri din lana cu fusta conica verde din paiete insir pe pat, ma gandesc la jacheta neagra din imitatie de piele insa blazerul reiat il gasesc mai potrivit, urmeaza papionul, basca si in final geanta si cizmele. Gavroche style, glamour. Eu m-as prezenta asa la birou. Machiajul ochilor mi-a luat timp cel mai mult.