Treceți la conținutul principal

Life lately: idei pentru mic dejun si nu numai

Idei de mic dejun

Vrand-nevrand am amanat postarea aceasta incat m-am intrebat daca sa o mai public sau nu. Stau tot si ma gandesc daca sa fie anul asta cand ne vom aranja/finaliza apartamentul. Desigur, daca ai bani faci de toate ai spune in prima instanta, insa fara niste planuri bine puse la punct iti poti da seama prea tarziu ca ai facut aia si ar fi mers cealalta, ca spatiul nu e gandit bine si cum sa mai asezi lucrurile. Asa am stat vreo trei saptamani cu metrul de croitorie dupa gat zi de zi masurand si notand, mutand imaginar, modificand unele obiecte pe care le avem deja in casa. Si toata vanzoleala asta imi ocupa cam tot timpul, ma trezesc cu un gand si ajung sa fac altceva. Pe langa celelalte surprize ale vietii. Faptul ca weekendul trecut am fost la munte a fost ca o limpezire a mintii.  

Cadou de la cititori - saptamana in imagini

[Ieri m-am trezit fredonand "eroina mea" si apoi fara sa mai stau pe ganduri am strans pomul de Craciun, cu toate ca planuisem in ultima zi a lunii ianuarie, au urmat niste mutari, sters pervazurile dupa topirea zapezii, dat cu aspiratorul si pregatit niste haine. Pana la pranz am trait doar cu apa si o banana. Doua ore pentru unii poate sa insemne putin sau o nimica toata iar pentru altii prea mult. Daca ma intrerupi nu mai am acelasi spor... Stiu, gresit.]

Ca e o masa importanta si eu stiu, nu oricine are timp sau doreste sa investeasca in fiecare dimineata sa includa alimente cu adevarat nutritive la inceputul zilei, ma cert pe de alta parte. Unii nici nu simt nevoia si se rezuma la o cafea sau fix ea e cea care le taie pofta de mancare, presupun. Cel putin una din cumnatele mele mi-a marturisit asta. Doar cand sunt singura mi se intampla, uneori, sa nu mananc imediat cum de ma trezesc.

Ideile urmatoare constituie preferintele mele pentru micul dejun, fiecare poate sa modifice dupa bunul plac, alese pe principiul rapid si nutritiv. Alimentele potrivite pentru micul dejun sunt ouale, painea si cerealele integrale, laptele si produsele lactate (iaurt, sana, chefir, branza) si rar fructele.

 
Sarbatori de iarna in imagini

Anul trecut am avut parte de cel mai tihnit Craciun, cu liniste si voie buna din partea tuturora, la mesele incarcate am ciugulit responsabil si de cele mai multe ori fara paine si profitam de orice salata, acreala. Acasa, nu m-am hazardat in preparate, am facut doar carnati pe care dupa uscare i-am congelat, m-am aprovizionat cu niste rate de tara si am facut cateva prajiturele, am gatit doar cand si pentru cat stateam acasa.

De Revelion, dans si frig cu Goran Bregovic (nu sunt mare fana, insa ii cunosteam multe dintre piese si chiar m-a binedispus), un tort delicios la matusa si apoi iarasi dans.

Dintre iaurtul de capra si cel de vaca de la Artesana, romanesc, ultimul ne-a placut cel mai mult. S-a alaturat platoului plin cu felii intinse cu diverse ingrediente: peste afumat cu ceapa rosie, crema de branza proaspata philadelphia cu rosii mini roma, busuioc si oregano, strat subtire de unt, branza saratica cu cubulete de ardei si marar. E una dintre idei cu care mi-am impresionat baietii. :)


Idei din bucatarie

Dupa Craciun, prima masa la noi acasa: cartofi natur cu unt, carnati de casa fripti si salata de cruditati cu chimen si putina scortisoara. La desert: chocolate banana cake cu nuci si stafide.
Crevetii i-am luat din Lidl, din gama deluxe, au fost foarte buni mai putin sosurile, am murdarit farfuria degeaba.
Cum intr-o seara am facut ciuperci umplute, la mic dejun am adaugat ultimele bucati pe langa oua fierte, mozzarella proaspata, felii de paine unse cu branza philadelphia light si cateva felii de ardei.

Supa crema de linte rosie nu e o noutate, ne place foarte mult si o preparam cel putin o data pe luna. Intr-un fel in ultima perioada am cam abuzat de pizza, s-a intamplat sa castig trei cutii, apoi sotul a dorit de ziua lui, alta data ne-am adunat in familie si s-a lasat si cu dansuri. Pizza D'Agostino si veselie. :)
Ce sa mai spun cand am propus sa facem ceva dulce, impreuna cu nepoata noastra am pregatit turta dulce iar baietii au transformat totul intr-o intrecere pregatind o negresa la care nu ne-am putut abtine sa nu adaugam, noi fetele, si putina inghetata de zmeura. Productie proprie.
Paine de casa cu seminte facuta tip bagheta, la salata am pus din aia feliata pe care o agreez din ce in ce mai putin.
Alaturi de un ceai aromat si cald o salata ce a uns si sufletul. Ce sa mai spun ca se face si rapid. Brunch, lunch... ca-i la cina, n-as refuza o portie. Pe langa salata obisnuita de vara cu rosii si castraveti si alte cele am pus seminte de chia, seminte de canepa si putina branza de capra. Ou in paine la tigaie a fost cireasa de pe tort. Alaturi de peste si ouale organice, semintele de in sunt unele din cele mai bune surse de acizi grasi omega-3.
Mi-am adus aminte ca in martie am mai mancat astfel de praline, probabil tot deluxe, sigur din Lidl.


Alte combinatii, idei preferate pentru micul dejun:

Oua fierte cu paine prajita, un pahar de suc proaspat de fructe si legume (mere si morcovi).
Pasta de naut si morcovi, precum un pate vegetal.
O rosie si ciuperci facute pe gratar sau nepreparate, branza, masline si paine; ceai.
Lapte, iaurt, sana sau kefir cu fulgi din cereale, seminte de chia; banana.
Orez cu lapte/fidea/gris cu lapte.
Sandwich: branza, sunca de curcan, salata verde, cateva felii de rosii sau castraveti; ceai cu lapte.
Omleta simpla sau in diverse combinatii de legume: ceapa, ciuperci, dovlecei, ardei, fasii de morcov, rondele din masline intr-o tigaie cu o lingura de ulei de masline.
Zacusca traditionala sau cu ciuperci, dovlecei si masline pe paine, cu ceai.
Paine unsa cu unt si miere sau gem si nuca sau gem si telemea; lapte/ceai sau lapte cu ceai.
Avocado facut guacamole. Fara lamaie, feliat si condimentat cu fulgi de chili si usturoi pudra pentru mine a fost o noutatate, am mancat si mi-a placut asa simplu. Pe la inceputuri nu l-as fi putut inghiti.

Ceva ce nu am incercat: milkshake: o banana, o cana de lapte, miere sau clatite cu banane: o banana mica si coapta, doua oua, o lingura de faina de migdale, optional: un praf de scortisoara, picatura de esenta de vanilie/migdale.


Paste cu avocado, cartofi picanti la tigaie, paella si cosulete cu ciocolata si fructe

In weekend sau nu, la desert ne-am delectat cu cosulete pline cu crema de ciocolata si nuca si cirese din compot, dar si cu kiwi si portocale sau cu crema de ciocolata in waffe si inghetata sau in clatite.
Cartofi picanti la tigaie sau in cuptor cu castraveti murati. Ati pus vreodata la muraturi coriandru? Ofera o aroma deosebita. Partea proasta e ca modificarile din balcon au facut ca sa fie prea cald pentru muraturile mele, mutate in debaraua de pe hol au rezistat doar o mica perioada, le tin in frigider.
Intr-o seara un avocado prea copt se cerea neaparat mancat, de guacamole nu aveam toate cele, s-a transformat in paste cu avocado, simple si super delicioase. Pastele fierte al dente, usturoi proaspat putin calit, trase nitel pastele, si fara preparare termica adaugate cuburile de ardei capia si cuburile de avocado, chilli si parmezanul proaspat ras.
As fi vrut sa pot spune ca este facuta de mine, paella e preparat congelat de la Frosta, poate voi reusi sa o gatesc singura cap-coada. Adoram paella!


pizza, covrigi cu stafide, biscuiti digestivi, toortitzi, inghetata cu alune pecan si alune cu wasabi.

Pizza Frutti di Mare, Romana cu capere si ansoa care era prea sarata nu mi-au placut, insa Capriciosa, Taraneasca, Con Tutto, Con Carne, Quattro Formaggi, Prosciutto Funghi, Quattro Stagioni da, ultimele trei fiind si cele mai des comandate.
Biscuitii digestivi Hema i-am cumparat din Stansted in aeroportul din Londra, oricat m-am straduit sa las si pentru mai tarziu ca sunt foarte buni tot din acelasi motiv i-am terminat inainte sa ajung in Galati. De retinut, si printre cele mai ieftine gustari.
Covrigii Luca sotul mi i-a facut cunoscuti, aia cu stafide... oh God! Toortitzi aproape in toate variantele, fara sare si pizza, imi plac.
Inghetata Nirvana si Betty Blue, prima e mai scumpa si mai calitativa, ne place aroma cu caramel sarat si alune pecan.
Cand vrem picant alegem alune cu wasabi, ce nu mi-a placut la inceput acum e... dependenta, deschid punga si nu ma opresc pana nu o termin. :D

Hai sa aveti un weekend fain!
Tu ce preferi la micul dejun, care e felul de mancare pe care l-ai savura la orice masa?

xoxo

Comentarii

  1. Desi sunt mancata, dupa postarea ta mi s-a facut o pofta de nedescris. :))))
    O multime de bunatati ne-ai aratat pe aici. Am furat cateva idei si sper sa le pun in practica in curand. :D
    pupici!

    http://cherryqueendee.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Am citit, am dat să comentez şi n-am putut. Aşa că am mers la bucătărie, am mâncat şi deja e altfel, căci nu puteam comenta de foame, prea le-ai înşirat pe toate (bune): :))
    La micul dejun îmi fac deseori pâine prăjită, apoi un ou ochi pe care-l pun pe felia de pâine, oleacă de brânză răzuită peste ou, şi gata-i meniul. Recunosc însă că deseori, înainte de acest mic dejun care-i pe la 7.30, recunosc că mai mănânc câte un castron cu ciorbă înainte de ora 6.00, cât pregătesc pachetul fetei pentru şcoală.
    Altfel, îmi place mămăliga, aş mânca zilnic, şi la fel de mult brânzeturie. Vara, stând la curte, primează salatele, am legume bune din abundenţă.
    Weekend fain să fie şi la voi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Yummyyy, ce delici ne-ai aratat!!
    Eu fac o greseala imensa, nu mananc deloc dimineata, doar un covrig, pe la 2-3 dupa amiaza ma pun sa mananc,e gresit, stiu.. insa asa m-am obisnuit! :D
    Pupici! :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce de bunătăți! Mersi de idei, căci uneori suntem în pană de așa ceva și nu mai știm ce să mai încercăm la masă.
    Weekend frumos, dragă Mihaela! :-)

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa faine sunt postarile la tine! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce bine arata prima poza cu salata cu sandwich-ul cald :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Ai rabdare cu mancarea, eu fac niste sandvisuri dimineata si asta e... Nu-mi spune de alune cu wasabi, m-a pacalit fiu-meu sa iau una...Cam pisca!

    RăspundețiȘtergere
  8. Norocul meu că tocmai am mâncat :)
    Te felicit pentru cât de diversificat mănâni la micul dejun! Eu în ultima vreme m-am axat pe unt cu miere şi ceai verde.
    Spor la... treabă cu apartamentul!
    Ioana

    RăspundețiȘtergere
  9. Îţi mulţumesc pentru idei! Chiar îmi este foarte greu să mî gândesc la preparate consistente pentru micul dejun. Şi sincer îţi spun, m-am săturat de sandvişuri simple şi iaurt :))))

    Weekend plăcut şi spor în toate!

    RăspundețiȘtergere
  10. Wow,ce de bunîtăți aici la tine!
    Weekend excelent îți doresc,Mihaela!
    Îmbrățișez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  11. yummy post x

    Follower # 1083
    Following your blog. Hope you will follow back.
    Will feel happy to see you on my blog.xx
    beautydrugs.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu recunosc, beau doar cafea dimineata. Cateodata si 2-3, pana ajunge ora de pranz. Pur si simplu nu imi intra nimic in stomac dimineata :))
    Cu amenajatul apartamentului, succes. Eu in noiembrie m-am mutat, apartament gol.. asa ca tot ce am au fost luate pe fuga, ca aveam nevoie. Si stii.. desi au fost luate pe fuga, se potrivesc toate de minune si ma bucur tare de cum arata acum :) Nu te stresa prea tare!
    Cat despre ideile pentru mic dejun.. sunt multe si par atat de bune.. :D mi-a intrat o foame acum de nu iti poti imagina. Am o gramada de cartofi si oua si m-am gandit sa fac la cuptor ceva cu aceste ingrediente, plus branza. Ceva bun va iesi. Sper. Si sa stii ca in ultima vreme am o pofta de pizza..!! Si mai luam jalapenos (cu ny, nu am pe tastatura :))) cu branza si facuti la cuptor, mm.. adoram tot ceea ce pisca :)) Mersi fain de idei, ceva ceva o sa fur de la tine. Te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  13. Si pentru mine sunt binevenite sugestiile pentru a nu (mai) bea cafeaua pe nemâncate, cum "procedez" de vreo 50 de ani.
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  14. Alunele cu wasabi mi s-au parut si mie ciudate la inceput, acum le mananc cu placere, chiar daca uneori lacrimez de la cat sunt de picante! :)

    http://the-may-day.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  15. Eu sunt la o oarecare dieta, sau mai degraba incerc sa injumatatesc portiile si sa mananc o idee mai sanatos. Dar nu stiu cum sa face ca, cu cat incerc mai mult, cu atat as manca non-stop. Nu ma las prada tentatiei, insa mai cal pe bec uneori.

    RăspundețiȘtergere
  16. lovely dishes....I love that first salad. Now that I saw this yummy food of yours, I feel hungry and I think I will go in the kitchen and eat something.

    RăspundețiȘtergere
  17. Dear Mihaela, I see only joyful and sweet moments, u are a great chef and made me miss the holidays:) Many hugs drag mea! xo

    RăspundețiȘtergere
  18. Mi-ai facut o foame cu postarea asta de nici nu-ti imaginezi! Despre inghetata tin neaparat sa mentionez ca Nirvana si Betty Ice sunt preferatele mele. Cred ca toate sortimentele. Vara, mai ales, ma duc la "gheretele" cu betty ice de prin parcuri si incerc mereu noile sortimente. Sunt o pofticioasa curioasa :D

    RăspundețiȘtergere
  19. Am adunat o tona de pofte acum. :)))

    RăspundețiȘtergere
  20. arata foarte bine dar , daca mi-ar si gati cineva ar fi super....eventual in weekend ce mai manc ca altfel nu ..siu ca nu e deloc bine dar asta este

    RăspundețiȘtergere
  21. Everything simply looks amazing. There's something so wonderful about being around great food and even better company. Take care, Madison x
    Star Noir

    RăspundețiȘtergere
  22. Doamne sfinte! Simt că m-am îngrășat pe puțin 1 kg citind postarea ta și admirând fotografiile! :))

    Dacă adori paella, iată o rețetă preluată de la mama ei, din Spania, de la un bucătar... pakistanez!
    http://zinnaida.blogspot.ro/2014/03/paella.html

    Zi frumoasă, Mihaela!

    RăspundețiȘtergere
  23. Cat de multe delicii ne-ai prezentat azi, mi-ai facut mare pofta! Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  24. Chiar ai o gama foarte variata pentru micul dejun. La noi e de regula paine prajita cu unt si marmelada sau miere, alternativ cu sandvichuri calde cu branza topita si ce se mai gaseste prin frigider. Dar pentru mine pe primul loc e iaurtul cu fructe si o lingurita de miere. Plus o ceasca de ceai :)

    RăspundețiȘtergere
  25. Being surrounded by the love of family great food in the holiday always bring joy.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Thank you for your visit and sharing your thoughts. xoxo

Orice parere cu bun simt este binevenita!

1001cosmetice

1001cosmetice.ro%20

Postări populare de pe acest blog

Din lumea necuvantatoarelor

     De-a lungul timpului am avut in grija doar pisici si pesti. Pestii mi s-au parut cei mai sensibili, daca mediul in care traiesc nu este unul echilibrat apar boli, devin apatici. Alimentatia este foarte importanta si am mai scris despre asta , este importanta indiferent ca vorbim de oameni sau de animale, iar astazi va invit sa cititi povestea Oanei si animalutelor ei pe care am rugat-o sa ne impartaseasca din experienta sa cu cititorii blogului.  Toto, Oachi Mara si Porto        Ei bine, am animăluțe de când mă știu, mai exact de pe la 4 ani și îmi petreceam timpul î n casa cu curte a bunicilor mei din Galați. Încă de pe atunci (când nu exista mâncarea granule sau umedă specială pentru animale) existau formule sănătoase de hrană gătită pentru câini și pisici, care culmea trăiau sănătoși ani mulți, cățeii chiar până la 20-21 de ani. Un singur lucru mi-a spus atunci bunicul, v ă z â ndu-m ă că dau bomboane cățeilor din curte: Nu dulciuri! Niciodată! Sunt otravă

Jocuri pentru copiii din noi

Bine v-am regasit! Cel mai usor comunicam, ne apropiem, mai ales de copii, prin joc. Gustul pentru joc de mic se formeaza, si pentru citit, si pentru cultura, agricultura. [hihi] Eh, s-ar fi putut citi mai mult daca parintii ne deschideau pofta, cine stie. Cartile din biblioteca noastra stateau dincolo de geamuri, in sufrageria-sanctuar, iar mamei nu-i placea sa lasam urme, isi imagina ca doar rasfoim in cautare de imagini colorate. Pe deoparte asa si era, pe de alta imi pastram o carte sub perna si o citeam cand prindeam un moment de liniste. Nu pot citi cand e galagie, cu muzica, nici macar una pe care sa o aud eu, in casti. Trebuie sa aud vocea povestitorului, uneori ma trezeam ca obosesc, dar nu-mi erau ochii, ci pentru ca nu mai eram curiosul ci domnita care alerga prin padure. Ma amuza copios transformarea asta, iar cartile care imi dadeau acea stare le mai citeam inca o data. Unele carti imi place sa le citesc cu voce tare, imi place si sa-i citesc cuiva... Ei, dar pana sa

Pestera si manastirea Polovragi