Treceți la conținutul principal

[De prin bucatarie] lately..

chec aperitiv, voi adauga si reteta in retetar

budinca de paste, cu branza si scortisoara



vreo 25 kg rosii tocate pentru la iarna/congelator!

Eu, fara machiaj, fara cuvinte!

Un ajutor de nadejde. Beatrice, frecand galbenusurile cu zaharul pentru tiramisu.
Tot ea a fost cea care mi-a facut pozele lookului postat anterior. <3

In urma campaniei Trender si Moment am fost desemnata printre cei mai buni, 15 si premiata cu produsul din imagine.
Destul de micut pentru cumparaturi.

zacusca si compoturi

evident pentru iarna

alte compoturi

diverse gemuri: capsuna, caisa, pruna, visine, mandarine, etc

dupa punerea fierbinte a sucului de rosii in sticle au stat o noapte+ in paturi

o portie de suc de rosii, fara conservanti!

ardei iuti
friptura cu sos brie si piure de legume/foto telefon

am incercat un tort cu spuma de capsuni, nu a iesit
mai trebuia gelatina..

am mancat la pahar, la gust, bun!

din cand in cand mai mancam cate o omleta
nectar de fructe/homemade

crema de zahar ars

struguri congelati
am pus visine si altele pentru tarte/la congelator.
Nu am mai postat de ceva vreme despre food & co. In ultima perioada pe langa ceea ce ati vazut in postari am muncit de zor la punerea la punct a camarii, congelatorului, etc, etc, pentru iarna.
Preturile au explodat, seceta asta ne da peste cap, fiecare se organizeaza dupa inspiratie si cum poate.
Cartofii 1-1,5lei; ceapa 1,2-2lei; rosiile 1-3lei; vinetele le-am luat cu 80bani un sac si jumatate, coapte si puse la congelator; ardeii si gogosarii 2,5-4lei/kg.
Urmeaza sa fac zarzavatul: adica rosii, ardei si morcov, tocate la masina si fierte si apoi puse la sticle precum sucul de rosii; sa coc/pun ardei copti la borcan, castraveti la murat si altele pe parcurs.
Cand am fost la munte am vazut pentru prima oara vinete albe, le-am copt normal si la degustare am sesizat o usoara diferenta fata de suratele lor: sunt mai dulci si cu mai putine seminte.
Ar fi bine sa se raspandeasca si sa se cultive soiul asta prin tara mai mult.


De stiut:
  • Pentru congelarea legumelor de tipul: broccoli, morcovi, conopida, ardei gras, ciuperci, porumb, fasole verde, inclusiv frunze de vita pentru sarmale, turnarea apei clocotite peste legume este un pas important, in acest fel neutralizezi bacteriile care creeaza conditii de dezvoltare a mucegaiului si pastrezi legumele proaspete pentru mai mult timp. Apoi torni apa rece peste ele, inainte de a le scurge si a le depozita in congelator in pungulite sau caserole de plastic.

  • Se oparesc pentru un minut-doua spanacul, pentru trei minute ciupercile, morcovii, fasolea si mazarea verde, pentru 4-5 minute broccoli si conopida, pentru 8-10 minute porumbul. Fara oparire, cele mai potrivite pentru congelare sunt rosiile din soiul Roma (lunguiete si carnoase), noi le mai zicem si gogonele.

Voi cum stati cu pregatirile pentru iarna?

Comentarii

  1. follow u via gfc dear!
    jessillesilv.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Esti o gospodina de invidiat!la mine in mare parte sunt facute pentru ca a avut "materiale" inca de timpuriu si nu am ratat ocazia..un borcanel de aia altul de aia..si s-au adunat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E foarte bine si e mai putin obositor asa cum ai facut tu.:)

      cat despre cat de mare gospodina sunt.. doar ma straduiesc in conditiile date. Acum e o nimica toata la cat faceam acasa la parintii mei. De la preparat conserve in cantitati industriale, la apretat orice lenjerie, camasa, maslina. Primul cozonac, singura, l-am facut la 16 ani, dupa ce s-a stins biata mama. M-am straduit sa nu lipseasca nimic.

      Ștergere
  3. pai normal...daca ai ajutoareee..:)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Deci am ramas fara cuvinte! Esti o gospodina desavarsita!
    As vrea sa te iau la mine acasa....
    Cate bunatati ai facut! PE bune eu sunt uimita de cate pregatiri ai putut face si mai ales in ce cantitati...
    Felicitari! Esti foarte, foarte harnica.

    RăspundețiȘtergere
  5. Vai...eu care abia fac o omleta salivez de fiecare data la postarile astea:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Totul arat minunat!
    Check out my blog, write your opinion and maybe...follow?

    RăspundețiȘtergere
  7. Heartbreaking images honey, especially the food!!! Totally loved this post!!!Your blog is just the coolest.....
    Best Regards
    Miss Margaret Cruzemark
    http://margaretcruzemark.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  8. your blog is very good and interesting. maybe we can follow each other if you like :)) im glad if you visit my blog, too <3

    xx
    beauthi.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  9. Love the pics , compote is fantastic , I like it . Would you love to follow each other maybe ?:)

    RăspundețiȘtergere
  10. Thank you . I am following you , too <3

    RăspundețiȘtergere
  11. Ahh, ce pofta de compot mi-ai facut!!!

    Ce bravo esti ca ai pregatit toate astea!!!

    Have a happy weekend, love!!!

    www.nicoleta.me

    RăspundețiȘtergere
  12. Everything looks so fresh and
    tempting!

    You look gorgeous in all previous pictures and I love your denim shirt +yellow jeans outfit post so much ..So chic and stylish!!

    Following you,please follow back to keep in touch through comments!

    RăspundețiȘtergere
  13. the food looks delicious!

    xo

    www.aroundlucia.com
    www.aroundlucia.com

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Thank you for your visit and sharing your thoughts. xoxo

Orice parere cu bun simt este binevenita!

1001cosmetice

1001cosmetice.ro%20

Postări populare de pe acest blog

Din lumea necuvantatoarelor

     De-a lungul timpului am avut in grija doar pisici si pesti. Pestii mi s-au parut cei mai sensibili, daca mediul in care traiesc nu este unul echilibrat apar boli, devin apatici. Alimentatia este foarte importanta si am mai scris despre asta , este importanta indiferent ca vorbim de oameni sau de animale, iar astazi va invit sa cititi povestea Oanei si animalutelor ei pe care am rugat-o sa ne impartaseasca din experienta sa cu cititorii blogului.  Toto, Oachi Mara si Porto        Ei bine, am animăluțe de când mă știu, mai exact de pe la 4 ani și îmi petreceam timpul î n casa cu curte a bunicilor mei din Galați. Încă de pe atunci (când nu exista mâncarea granule sau umedă specială pentru animale) existau formule sănătoase de hrană gătită pentru câini și pisici, care culmea trăiau sănătoși ani mulți, cățeii chiar până la 20-21 de ani. Un singur lucru mi-a spus atunci bunicul, v ă z â ndu-m ă că dau bomboane cățeilor din curte: Nu dulciuri! Niciodată! Sunt otravă

Thank you Michael Bolton for a great show!

2013 mi-a adus multe lucruri bune, pe cele rele vreau sa le dau uitarii, iar la un sfarsit de an exceptional nici nu mi-am imaginat de asemenea amploare. Vazusem cu cel putin o luna inainte ca va participa la Revelionul din aer liber Michael Bolton in Galati cu sprijinul primariei. Mi-am zis ca e o farsa. Nu stabilisem nimic pentru Revelion, voiam doar sa fiu cu sotul meu, sa dansam, sa am parte de liniste... si am avut! Am fost atat de... incat nu am cuvinte, completati voi! Poate pentru ca sunt racita si am dureri crunte de cap, poate ca acea senzatie nici nu poate fi descrisa in cuvinte. Am dansat, am aplaudat, am ovationat. Sufletul meu a fost hranit! Atat pot spune!

Basca, papion si paiete

In Londra am purtat buline, ieri am scos fusta la pozat, iarna stiti ca nu renunt la culori asa ca iata inca o tinuta in stilul meu caracteristic.  Fusesem anuntata ca vom avea parte de soare, mai cald teoretic, practic puteam raci cu propriile maini o sticla de bere insa nu imi era frig incat sa dau bir cu fugitii. Ne-am si distrat. O helanca gri din lana cu fusta conica verde din paiete insir pe pat, ma gandesc la jacheta neagra din imitatie de piele insa blazerul reiat il gasesc mai potrivit, urmeaza papionul, basca si in final geanta si cizmele. Gavroche style, glamour. Eu m-as prezenta asa la birou. Machiajul ochilor mi-a luat timp cel mai mult.