Astazi am facut primele noastre eclere. Trebuie sa mentionez ca cele din comert mie nu-mi plac si cum sunt favoritele sotului si de cateva saptamani(?) ma batea la cap sa-i fac, azi am dat curs treburilor. Eu ma trezisem cu gandul sa fac pancakes, apoi si tiramisu :)) dar na nici spatele, nici picioarele si nici sotul bolnavior nu putea sa ma ajute asa ca mi-ar restrans activitatile la doleantele lui si mancarea de baza.
Am mai zis ca-s primele? :) Sotul a insistat sa spriteze el si a facut niste eclere cat casa, dar bine ca s-au umflat corespunzator, Doamne ce grabit mai era si nerabdator ca un copil. Unele chestii lipseau din reteta asa ca am facut un search pe net in cautarea detaliilor: textura, timp de coacere si temperatura potrivita. Prima tava s-au mai desumflat pentru ca nu se uscasera suficient. A doua supravegheata de bine au iesit in regula.
Crema am facut-o dupa capul meu: mascarpone, crema de oua, vanilie, nitel rom si coaja de portocala si putina gelatina. Cum a iesit putina crema la cantitatea de eclere, cateva ramase au fost umplute cu gem de capsuni si dulceata de visine. Daca mai pui smantana zici ca mananci papanasi.
Ciocolata cu putin lapte topita a fost glazura:
Alte coaste de porc, de data asta cu fasole verde si cativa tristi catei de usturoi. Tristi pentru ca au fost putini. La masa picurat peste fasole zeama de lamaie pentru mine a fost un deliciu. Si peste pestele de duminica, pastravul, tot asa am procedat. Imi place pentru aroma, nu sa fie acru.
ciulama de pui (eu nu pun faina) |
Pup!
Ce de minunatii! Eclerele sunt favoritele mele, dar parca nu le mai fac in comert "ca pe vremuri".. la gatit eu recunosc ca sotul meu ma intrece, ii acord cu drag titlul de master chef al casei, rusinica mie, I guess?!
RăspundețiȘtergereNu e nici o rusine, bravo lui.
ȘtergereAstea facute de noi, sunt super bune si am mancat doua din astea gigantice fara sa mi se faca greata cum pateam de obicei.
Subscriu!
ȘtergereCum sa fie rusine?! Sunt convinsa ca gasesti tu cu ce sa "compensezi", ca sunt lucruri pe care le faci numai tu sau pe care le faci mai bine!:)
Ilda
Lavender Thoughts
Delicios arata toate...in special coastele alea. iar a vorbit carnivora din mine:))
RăspundețiȘtergere:) Ce draguta ai fost :*
ȘtergereI follow you back dear, on GFC. GFC will be retired soon so, I was wondering if you want to follow each other on BLOGLOVIN, let me know. Thank you xoxo
RăspundețiȘtergereOh you follow me on BLOGLOVIN too heheheh... sorry about that, I didn't check it first. Ok I FOLLOW YOU ON BLOGLOVIN TOO! thank you dear xoxo
RăspundețiȘtergereNo problem dear, thank you :)
Ștergerexo
De cand nu am mai mancat pui cu smantana sau niste eclere bune, nici nu mai stiu. Totusi ultimul eclet=r l-am mancat in Cluj in Octombrie si a fost DIVIN. Oamenii aia au niste produse de patiserie de te lingi pe degete.
RăspundețiȘtergereIn Cluj, bun de stiut :)
Ștergerebravo,foarte gustoase.arata delicios.pupp
RăspundețiȘtergeremultumesc :*
ȘtergereYammiiii eclere!!!
RăspundețiȘtergerePreferatele mele<3
Daca ar fii dupa mine,la nunta mea as dorii un tort din eclere=))mereu rad cu iubitu meu de aceasta idee:))
pupici:*
Nu e o idee rea, ba chiar poate fi unica si as pune-o in aplicare, asadar te indemn sa iti urmaresti visele :*
ȘtergereCe pofta mi-ai facut, daca erai mai aproape...
RăspundețiȘtergere:*
Ștergeresi eu am prezentat niste pancakes pe blog, ai si tu reteta asta, deci e clar ca un kg se va depune sigur :)...nu am mancat ciulama de ceva timp, dar eu tot timpul o fac cu faina ("pentru gust"), ce secret ai sa fie buna si fara faina?
RăspundețiȘtergereMara, de faina pusa pentru gust nu am mai auzit. Secret, nu e nici un secret, pun mai multa smantana si cu gelatina din oase se incheaga foarte bine si e delcioasa.
ȘtergereVreau reteta la coastele de porc cu fasole <3
RăspundețiȘtergereAm pus carnea in tava cu putin ulei si le-am lasat pana s-au rumenit bine, dupa care am pus fasolea congelata in tava si coastele au fost intoarse, am pus si carnati in tava, doua trei cani cu apa, cam pana la jumatatea compozitiei de fasole. Cand incepe sa scada mai stropesc din cand in cand cu zeama din tava carnea si intorc carnatii si amestec fasolea. Pus cateii de usturoi cojiti si necojiti si presar sare si piper peste carne si fasole.
ȘtergereStropirea ajuta la capatarea acelei culori frumoase si o face suculenta. :)
Multumesc :*
ȘtergereYummyness! :)
RăspundețiȘtergereyummy!!
RăspundețiȘtergerexoxo
Arata super bine toate<3:*
RăspundețiȘtergereHehe, ce de coincidente! Am facut si eu un folder unde adun poze cu ce gatesc, cand imi amintesc sa fac poze ca de gatit gatesc aproape zilnic. Imi place sa fie totul fresh :P.
RăspundețiȘtergereIeri am avut ciulama de pui cu ciuperci si mamaliga dar eu am pus faina. Mi-a mai ramas ceva piept de pui si-am zis sa scap azi de el asa ca l-am bagat la cuptor cu dovlecel, ceapa, morcov putin fiert si rosii tocate. A iesit delicios. Ca desert am facut pancakes cu banane si budinca de vanilie (am vazut acum cateva zile la Camelia pe fb si mi-au ramas in cap).
Acum am vazut eclere la tine si chiar n-am mai facut de ceva vreme si-mi plac foartee mult! Ehh, pofte..
Si noi gatim aproape zilnic, vrem si mancare proaspata dar si sa avem timp de altele, e un compromis.
ȘtergereLegumele cu puiul la cuptor chiar ca suna delicios.
Pancakes cu care ii facea in ciuda Ramonei, le-am vazut, o sa fac s eu cand o sa prind momentul.
Poftele mai ales cu bebe sunt de asteptat, daca esti moderata, e ok. :*
Sa stii ca noi am identificat prajituri delicioase la o cofetarie aici in Sibiu. Le fac exact ca pe vremuri. E pericol cand ajung acolo, sunt ca un copil mic scapat din lesa!:)) Eu sunt absolut disperata pentru ca unde stam acum in chirie cuptorul nu functioneaza corespunzator si eu marea producatoare de chestii nu pot face aproape nimic pentru ca ori se ard ori raman crude si dupa n minute de coacere...Mama ce foame m-a apucat!:))
RăspundețiȘtergereDeena, la cuptoarele astea dereglate"" un pont ar fi folosirea unui vas cu apa pus sub tava pentru uniformizare la gatire, e o diferenta notabila cu el. Asa pateam cu vechiul cuptor al soacra'mii. :)
ȘtergereEverything looks soooo good.
RăspundețiȘtergerethe-creationofbeauty.blogspot.com
Thanks girls :*
RăspundețiȘtergereso so yummy. I am hungry right now.... nom nom..
RăspundețiȘtergerexo
Sam
http://fabulouspetite.blogspot.com
Hi honey!! I've just found your blog and I love it very much!!
RăspundețiȘtergereThis post is so original and fresh, i like it very much :)
Lovely photos
I would like to know your opinion about my new post at; http://peaceinmyshoes.blogspot.com.es
Delicios! Toate arata delicios!
RăspundețiȘtergereFelicitari!
Pupici
Totul arata delicios! Eu nu pot face dulciuri prea des pentu ca sunt la dieta! :(
RăspundețiȘtergereEu îți recomand rețeta mea de eclere, ies foarte pufoase, și crema de vanilie este un deliciu.
RăspundețiȘtergereEclerele nu trebuie scoase imediat afară, le poți lăsa pentru câteva minute în cuptor, astfel ele nu trec de la cald la rece :D
Multumesc, Dee.
ȘtergereGeorgiana, nic eu des, nu pentru kg, datorita cosurilor, etc
Mihaela o sa ma uit si dupa reteta ta :) Multumesc frumos pentru indicatii :*
Speram sa vina eclerele si...iata-le!!!
RăspundețiȘtergereCe daca-s mari?! Cu-atat mai bine! Sunt convinsa ca au fost buuuneee!:)
Dar ce ma fac cu poza tavii cu coasta de porc si fasolea verde?! Cum o scot eu din minte??? O privesc precum Gargantua!:))
Mihule, harnici si priceputi, cum ne-ati obisnuit!
Sa fiti sanatosi si sa mai faceti!:)
Pupicei!
Ilda
Lavender Thoughts
Is de o palma unele :)) Nu am numarat cate au iesit in designul asta deosebit :)) insa citisem ca ies 50 in marimi rezonabile.
ȘtergereMa bucur ca ti-au placut,stii cat m-ai emotionat cu apelativul Mihule? Asa imi spunea o buna prietena de liceu!
pupici
Daca ti-am trezit amintiri placute, ma bucur mult!
ȘtergereA fost spontan, am eu modul meu afectuos de a-i alinta pe cei care-mi sunt dragi!:)
Pupicei!
Placute, desigur draga mea, iti multumesc! :*
ȘtergereVreau si eu eclere ❤
RăspundețiȘtergereCe poftă mi-ai făcut cu eclerle şi cu coastele de porc!
RăspundețiȘtergeremie-mi plac eclerele de la o singura cofetarie si-mi iau cam o data pe luna sau la doua luni :)).
RăspundețiȘtergeremvai!!! muta-te la mine :((
RăspundețiȘtergereCe draguta esti :)
ȘtergerePastrav, costite, ciulama si ecler cu ciocolata. Un adevarat festin, totula arata tare bine, incredibil de bine, de fapt! Felicitari, as manca cate o portie din fiecare chiar daca tocmai m-am ridicat de la masa. :)) :D
RăspundețiȘtergereDaca stau sa ma gandesc eu bine, mama nu prea mi-a facut ecleruri de-a lungul timpului(ea e cu torturile). Mai mult bunica le facea...
Multumesc :) La torturi inca nu sunt multumita de mine, dau prea multe rateuri :)) cel putin estetice.
ȘtergereEclerele sunt preferatele mele :) dar nu am facut niciodata
RăspundețiȘtergereLooks delicious!
RăspundețiȘtergerehttp://blog.diamondsanddust.co.za/
Oh, this looks so yummy - seems you´re really talented in cookin, dear miha.ela - and I´m sure you don´t use to much utensils in your kitchen :)
RăspundețiȘtergereIn Germany we say "Liebe geht durch den Magen" which means "The way to a man's heart is through his stomach" <3
Wish you a wonderful weekend, dear!
xx from Bavaria, Rena
www.dressedwithsoul.blogspot.de
mmmm nom nom nom - I'm hungry now :))
RăspundețiȘtergereyou wanna follow each other? :)) let me know! :))
http://streetlifewithstyle.blogspot.com/
Wow delicious!!! thank you so much for your comment!
RăspundețiȘtergereI like your blog!! would you like to follow each other?
Besos, desde España, Marcela♥
ce bine arata tot!!
RăspundețiȘtergerexoxo
Doamne, ce pofta mi-ai facut!!
RăspundețiȘtergereSi eu am facut eclere recent, dar nu asa ca la mama acasa din pacate:))Nu am rabdare sa fac si aluatul asa ca am gasit la Kaufland eclerute mici pe care le-am umplut cu budinca de vanilie si gata:))
RăspundețiȘtergeremmm everything looks so delicious!
RăspundețiȘtergereMaybe you might consider following each other on GFC and Bloglovin? I will wait for you on my blog!
callmemaddie.blogspot.com
Nu am incercat niciodata sa fac ecleruri. Mi-e teama de aluatul ala, de felul in care trebuie pregatit. :))
RăspundețiȘtergere