Treceți la conținutul principal

[Food related] lately.. dessert included!

 Astazi am facut primele noastre eclere. Trebuie sa mentionez ca cele din comert mie nu-mi plac si cum sunt favoritele sotului si de cateva saptamani(?) ma batea la cap sa-i fac, azi am dat curs treburilor. Eu ma trezisem cu gandul sa fac pancakes, apoi si tiramisu :)) dar na nici spatele, nici picioarele si nici sotul bolnavior nu putea sa ma ajute asa ca mi-ar restrans activitatile la doleantele lui si mancarea de baza.

Am mai zis ca-s primele? :) Sotul a insistat sa spriteze el si a facut niste eclere cat casa, dar bine ca s-au umflat corespunzator, Doamne ce grabit mai era si nerabdator ca un copil. Unele chestii lipseau din reteta asa ca am facut un search pe net in cautarea detaliilor: textura, timp de coacere si temperatura potrivita. Prima tava s-au mai desumflat pentru ca nu se uscasera suficient. A doua supravegheata de bine au iesit in regula. 



 Crema am facut-o dupa capul meu: mascarpone, crema de oua, vanilie, nitel rom si coaja de portocala si putina gelatina. Cum a iesit putina crema la cantitatea de eclere, cateva ramase au fost umplute cu gem de capsuni si dulceata de visine. Daca mai pui smantana zici ca mananci papanasi.
Ciocolata cu putin lapte topita a fost glazura:

 Alte coaste de porc, de data asta cu fasole verde si cativa tristi catei de usturoi. Tristi pentru ca au fost putini. La masa picurat peste fasole zeama de lamaie pentru mine a fost un deliciu. Si peste pestele de duminica, pastravul, tot asa am procedat. Imi place pentru aroma, nu sa fie acru.


oua prajite in tigaia de clatite in f putin unt
au fost intoarse
Tigaia asta luata acum multi ani in urma din real cu 9,9Lei a fost cea mai tare achizitie. Nu mai are ea fata de atunci dar e pur si simplu minunata. Drept pentru care cred ca trebuie sa ai noroc sa nimeresti produse bune.
Am cumparat o tava pe care am dat 40 lei si am folosit-o de doua ori si apoi a ajuns la gunoi de buna ce a fost. Parea!

ciulama de pui
(eu nu pun faina)
Sper sa va incante postarea.

Pup!

Comentarii

  1. Ce de minunatii! Eclerele sunt favoritele mele, dar parca nu le mai fac in comert "ca pe vremuri".. la gatit eu recunosc ca sotul meu ma intrece, ii acord cu drag titlul de master chef al casei, rusinica mie, I guess?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e nici o rusine, bravo lui.
      Astea facute de noi, sunt super bune si am mancat doua din astea gigantice fara sa mi se faca greata cum pateam de obicei.

      Ștergere
    2. Subscriu!
      Cum sa fie rusine?! Sunt convinsa ca gasesti tu cu ce sa "compensezi", ca sunt lucruri pe care le faci numai tu sau pe care le faci mai bine!:)

      Ilda
      Lavender Thoughts

      Ștergere
  2. Delicios arata toate...in special coastele alea. iar a vorbit carnivora din mine:))

    RăspundețiȘtergere
  3. I follow you back dear, on GFC. GFC will be retired soon so, I was wondering if you want to follow each other on BLOGLOVIN, let me know. Thank you xoxo

    RăspundețiȘtergere
  4. Oh you follow me on BLOGLOVIN too heheheh... sorry about that, I didn't check it first. Ok I FOLLOW YOU ON BLOGLOVIN TOO! thank you dear xoxo

    RăspundețiȘtergere
  5. De cand nu am mai mancat pui cu smantana sau niste eclere bune, nici nu mai stiu. Totusi ultimul eclet=r l-am mancat in Cluj in Octombrie si a fost DIVIN. Oamenii aia au niste produse de patiserie de te lingi pe degete.

    RăspundețiȘtergere
  6. bravo,foarte gustoase.arata delicios.pupp

    RăspundețiȘtergere
  7. Yammiiii eclere!!!
    Preferatele mele<3
    Daca ar fii dupa mine,la nunta mea as dorii un tort din eclere=))mereu rad cu iubitu meu de aceasta idee:))
    pupici:*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e o idee rea, ba chiar poate fi unica si as pune-o in aplicare, asadar te indemn sa iti urmaresti visele :*

      Ștergere
  8. Ce pofta mi-ai facut, daca erai mai aproape...

    RăspundețiȘtergere
  9. si eu am prezentat niste pancakes pe blog, ai si tu reteta asta, deci e clar ca un kg se va depune sigur :)...nu am mancat ciulama de ceva timp, dar eu tot timpul o fac cu faina ("pentru gust"), ce secret ai sa fie buna si fara faina?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mara, de faina pusa pentru gust nu am mai auzit. Secret, nu e nici un secret, pun mai multa smantana si cu gelatina din oase se incheaga foarte bine si e delcioasa.

      Ștergere
  10. Vreau reteta la coastele de porc cu fasole <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am pus carnea in tava cu putin ulei si le-am lasat pana s-au rumenit bine, dupa care am pus fasolea congelata in tava si coastele au fost intoarse, am pus si carnati in tava, doua trei cani cu apa, cam pana la jumatatea compozitiei de fasole. Cand incepe sa scada mai stropesc din cand in cand cu zeama din tava carnea si intorc carnatii si amestec fasolea. Pus cateii de usturoi cojiti si necojiti si presar sare si piper peste carne si fasole.
      Stropirea ajuta la capatarea acelei culori frumoase si o face suculenta. :)

      Ștergere
  11. Hehe, ce de coincidente! Am facut si eu un folder unde adun poze cu ce gatesc, cand imi amintesc sa fac poze ca de gatit gatesc aproape zilnic. Imi place sa fie totul fresh :P.
    Ieri am avut ciulama de pui cu ciuperci si mamaliga dar eu am pus faina. Mi-a mai ramas ceva piept de pui si-am zis sa scap azi de el asa ca l-am bagat la cuptor cu dovlecel, ceapa, morcov putin fiert si rosii tocate. A iesit delicios. Ca desert am facut pancakes cu banane si budinca de vanilie (am vazut acum cateva zile la Camelia pe fb si mi-au ramas in cap).
    Acum am vazut eclere la tine si chiar n-am mai facut de ceva vreme si-mi plac foartee mult! Ehh, pofte..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si noi gatim aproape zilnic, vrem si mancare proaspata dar si sa avem timp de altele, e un compromis.
      Legumele cu puiul la cuptor chiar ca suna delicios.
      Pancakes cu care ii facea in ciuda Ramonei, le-am vazut, o sa fac s eu cand o sa prind momentul.
      Poftele mai ales cu bebe sunt de asteptat, daca esti moderata, e ok. :*

      Ștergere
  12. Sa stii ca noi am identificat prajituri delicioase la o cofetarie aici in Sibiu. Le fac exact ca pe vremuri. E pericol cand ajung acolo, sunt ca un copil mic scapat din lesa!:)) Eu sunt absolut disperata pentru ca unde stam acum in chirie cuptorul nu functioneaza corespunzator si eu marea producatoare de chestii nu pot face aproape nimic pentru ca ori se ard ori raman crude si dupa n minute de coacere...Mama ce foame m-a apucat!:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deena, la cuptoarele astea dereglate"" un pont ar fi folosirea unui vas cu apa pus sub tava pentru uniformizare la gatire, e o diferenta notabila cu el. Asa pateam cu vechiul cuptor al soacra'mii. :)

      Ștergere
  13. so so yummy. I am hungry right now.... nom nom..

    xo
    Sam
    http://fabulouspetite.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  14. Hi honey!! I've just found your blog and I love it very much!!
    This post is so original and fresh, i like it very much :)
    Lovely photos
    I would like to know your opinion about my new post at; http://peaceinmyshoes.blogspot.com.es

    RăspundețiȘtergere
  15. Delicios! Toate arata delicios!
    Felicitari!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  16. Totul arata delicios! Eu nu pot face dulciuri prea des pentu ca sunt la dieta! :(

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu îți recomand rețeta mea de eclere, ies foarte pufoase, și crema de vanilie este un deliciu.
    Eclerele nu trebuie scoase imediat afară, le poți lăsa pentru câteva minute în cuptor, astfel ele nu trec de la cald la rece :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Dee.

      Georgiana, nic eu des, nu pentru kg, datorita cosurilor, etc

      Mihaela o sa ma uit si dupa reteta ta :) Multumesc frumos pentru indicatii :*

      Ștergere
  18. Speram sa vina eclerele si...iata-le!!!
    Ce daca-s mari?! Cu-atat mai bine! Sunt convinsa ca au fost buuuneee!:)

    Dar ce ma fac cu poza tavii cu coasta de porc si fasolea verde?! Cum o scot eu din minte??? O privesc precum Gargantua!:))

    Mihule, harnici si priceputi, cum ne-ati obisnuit!
    Sa fiti sanatosi si sa mai faceti!:)

    Pupicei!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Is de o palma unele :)) Nu am numarat cate au iesit in designul asta deosebit :)) insa citisem ca ies 50 in marimi rezonabile.
      Ma bucur ca ti-au placut,stii cat m-ai emotionat cu apelativul Mihule? Asa imi spunea o buna prietena de liceu!
      pupici

      Ștergere
    2. Daca ti-am trezit amintiri placute, ma bucur mult!
      A fost spontan, am eu modul meu afectuos de a-i alinta pe cei care-mi sunt dragi!:)

      Pupicei!

      Ștergere
    3. Placute, desigur draga mea, iti multumesc! :*

      Ștergere
  19. Ce poftă mi-ai făcut cu eclerle şi cu coastele de porc!

    RăspundețiȘtergere
  20. mie-mi plac eclerele de la o singura cofetarie si-mi iau cam o data pe luna sau la doua luni :)).

    RăspundețiȘtergere
  21. Pastrav, costite, ciulama si ecler cu ciocolata. Un adevarat festin, totula arata tare bine, incredibil de bine, de fapt! Felicitari, as manca cate o portie din fiecare chiar daca tocmai m-am ridicat de la masa. :)) :D
    Daca stau sa ma gandesc eu bine, mama nu prea mi-a facut ecleruri de-a lungul timpului(ea e cu torturile). Mai mult bunica le facea...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc :) La torturi inca nu sunt multumita de mine, dau prea multe rateuri :)) cel putin estetice.

      Ștergere
  22. Eclerele sunt preferatele mele :) dar nu am facut niciodata

    RăspundețiȘtergere
  23. Looks delicious!
    http://blog.diamondsanddust.co.za/

    RăspundețiȘtergere
  24. Oh, this looks so yummy - seems you´re really talented in cookin, dear miha.ela - and I´m sure you don´t use to much utensils in your kitchen :)

    In Germany we say "Liebe geht durch den Magen" which means "The way to a man's heart is through his stomach" <3

    Wish you a wonderful weekend, dear!

    xx from Bavaria, Rena

    www.dressedwithsoul.blogspot.de

    RăspundețiȘtergere
  25. mmmm nom nom nom - I'm hungry now :))


    you wanna follow each other? :)) let me know! :))

    http://streetlifewithstyle.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  26. Wow delicious!!! thank you so much for your comment!
    I like your blog!! would you like to follow each other?
    Besos, desde España, Marcela♥

    RăspundețiȘtergere
  27. Si eu am facut eclere recent, dar nu asa ca la mama acasa din pacate:))Nu am rabdare sa fac si aluatul asa ca am gasit la Kaufland eclerute mici pe care le-am umplut cu budinca de vanilie si gata:))

    RăspundețiȘtergere
  28. mmm everything looks so delicious!
    Maybe you might consider following each other on GFC and Bloglovin? I will wait for you on my blog!

    callmemaddie.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  29. Nu am incercat niciodata sa fac ecleruri. Mi-e teama de aluatul ala, de felul in care trebuie pregatit. :))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Thank you for your visit and sharing your thoughts. xoxo

Orice parere cu bun simt este binevenita!

1001cosmetice

1001cosmetice.ro%20

Postări populare de pe acest blog

Din lumea necuvantatoarelor

     De-a lungul timpului am avut in grija doar pisici si pesti. Pestii mi s-au parut cei mai sensibili, daca mediul in care traiesc nu este unul echilibrat apar boli, devin apatici. Alimentatia este foarte importanta si am mai scris despre asta , este importanta indiferent ca vorbim de oameni sau de animale, iar astazi va invit sa cititi povestea Oanei si animalutelor ei pe care am rugat-o sa ne impartaseasca din experienta sa cu cititorii blogului.  Toto, Oachi Mara si Porto        Ei bine, am animăluțe de când mă știu, mai exact de pe la 4 ani și îmi petreceam timpul î n casa cu curte a bunicilor mei din Galați. Încă de pe atunci (când nu exista mâncarea granule sau umedă specială pentru animale) existau formule sănătoase de hrană gătită pentru câini și pisici, care culmea trăiau sănătoși ani mulți, cățeii chiar până la 20-21 de ani. Un singur lucru mi-a spus atunci bunicul, v ă z â ndu-m ă că dau bomboane cățeilor din curte: Nu dulciuri! Niciodată! Sunt otravă

Thank you Michael Bolton for a great show!

2013 mi-a adus multe lucruri bune, pe cele rele vreau sa le dau uitarii, iar la un sfarsit de an exceptional nici nu mi-am imaginat de asemenea amploare. Vazusem cu cel putin o luna inainte ca va participa la Revelionul din aer liber Michael Bolton in Galati cu sprijinul primariei. Mi-am zis ca e o farsa. Nu stabilisem nimic pentru Revelion, voiam doar sa fiu cu sotul meu, sa dansam, sa am parte de liniste... si am avut! Am fost atat de... incat nu am cuvinte, completati voi! Poate pentru ca sunt racita si am dureri crunte de cap, poate ca acea senzatie nici nu poate fi descrisa in cuvinte. Am dansat, am aplaudat, am ovationat. Sufletul meu a fost hranit! Atat pot spune!

Basca, papion si paiete

In Londra am purtat buline, ieri am scos fusta la pozat, iarna stiti ca nu renunt la culori asa ca iata inca o tinuta in stilul meu caracteristic.  Fusesem anuntata ca vom avea parte de soare, mai cald teoretic, practic puteam raci cu propriile maini o sticla de bere insa nu imi era frig incat sa dau bir cu fugitii. Ne-am si distrat. O helanca gri din lana cu fusta conica verde din paiete insir pe pat, ma gandesc la jacheta neagra din imitatie de piele insa blazerul reiat il gasesc mai potrivit, urmeaza papionul, basca si in final geanta si cizmele. Gavroche style, glamour. Eu m-as prezenta asa la birou. Machiajul ochilor mi-a luat timp cel mai mult.