Treceți la conținutul principal

Sapunuri testate: Coffee & Fucus, Cioco-moko, Queen Lya si Balance

Ne-am dorit un sapunel natural pentru bebe mic care avea ceva probleme cu pielea. Dar să fie bun şi pentru bebe puţin mai mare, care să cureţe bine murdăria şi să facă multă multă spumă cu care să ne putem juca, şi normal să fie bun şi pentru noi, ce mai mari, să miroasă plăcut şi să arate bine. Aşa s-a născut primul nostru săpunel - de gălbenele. Asa s-a nascut Pravalia de Sapun.
 
Aici gasiti produse de calitate facute din pasiune cu ingrediente 100% naturale si vegetale: uleiuri si unturi de calitate superioara, argile, pulberi si infuzii de plante, uleiuri esentiale dedicate tuturor tipurilor de piele: sapunuri hidratante, emoliente, exfoliante, antiimbatranire, antiacneice.
 
 
Coffee & Fucus
 
Ingrediente: uleiuri saponificate de masline, cocos, palmier, samburi de struguri, porumb, ricin, ulei esential de samburi de migdale, infuzie concentrata de cafea, cafea macinata, extract de alga bruna.

Este cel mai taciune si dur sapun folosit, un sapun puternic abraziv, se consuma foarte greu, face spuma, exfoliaza si curata pielea in profunzime. Nu ne putem astepta la rezulate la nivel de celulita fara celelalte elemente: sport, alimentatie, masaj, etc. In concluzie Coffee lasa pielea curata, fina si deloc uscata. Nu are miros de cafea, aproape ca este lipsit de orice miros. Experienta o declar placuta! Il recomand tuturor mai putin celor cu pielea sensibila, unii este posibil sa nu-l agreeze. Eu am folosit mostra. Pretul unui produs intreg este 10 Ron.
 
 
Cioco-moko
 
Ingrediente: uleiuri saponificate de masline, cocos, palmier, seminte de struguri, ricin; ulei esential de ylang-ylang; pudra de roscove, flori macinate de Hybiscus, dioxid de titan.
Ca si textura este tare, odata sapunit pe piele face o spuma cremoasa si te invaluie in aroma de ylang-ylang cu un miros exotic, dulce, dincolo de faptul ca stiu ca regleaza productia de sebuum. Da, nu miroase deloc a ciocolata. Un produs bun care curata si hidrateaza pielea atat de delicat. Pret 10 Ron
 
 
Queen Lya
 
Ingrediente: uleiuri saponificate de masline, soia, cocos, rapita, unt de shea, ricin; ulei esential de bergamot si lamaie; argila rosie, dioxid de titan.
 
Acest sapun l-am folosit doar la spalatul mainilor. Este cel mai moale si extra cremos sapun! Spala delicat pielea, nici acesta nu o usuca, iar mirosul lui e o adevarata desfatare. Queen Lya pana sa scriu acest review a fost pentru mine queen lava, cred ca si voua vi se intampla sa cititi gresit un nume si sa va ramana acela pana cand realizati asta. Cred ca de la asocierea cu lava mi se trage.
Nu se consuma rapid, tinand cont ca e varianta mostra si am inceput testarea lor din a doua jumatate a lunii februarie.  Si acesta tot 10 Ron.
Un sapunel ideal pentru tenul tern si obosit. Untul de shea din compozitie are un continut ridicat de vitaminele A, E si D, ajuta la regenerarea celulelor avand efect antiimbatranire. Argila rosie este: catifelanta, calmanta, purifianta, detoxifianta si un reparator si regenerant cutanat foarte bun. Uleiul esential de bergamot este tonic, inviorant si racoritor. Uleiul esential de lamaie este tonic si are proprietati antiinflamatorii.
 
 
Balance
 
Ingrediente: uleiuri saponificate de masline, cocos, palmier, floarea soarelui, samburi de struguri, ricin,  ulei esential de geraniu, coloranti naturali: clorofila, pudra de urucum, carob.
Ultimul prezentat pe ziua de azi si primul consumat este Balance. Pentru ca le folosim impreuna, eu si sotul, ajuta si la review dar mi le fura pentru ca ii plac si nu mai vrea sa auda de cele din comert.. se mai intampla sa nu mai am ce fotografia. La capitolul spuma nu am poza concludenta, dar va zic eu ca este un sapun hidratant, cremos, ce curata bine pielea, iar mirosul de geraniu a fost tare apreciat de partea masculina a casei. Uleiul esential de geraniu din compozitie are efect de echilibrare a secreţiilor de sebum, este antiseptic si antiinflamator util in tratarea acneei si a tenului seboreic, dar prin proprietăţile calmante este recomandat si pentru pielea uscata. 10 Ron (toate- 100g)
 
Produsele Pravalia de Sapun le gasiti in magazinul online si pe pagina de Facebook.
*produsele au fost trimise spre testare
Am inceput a doua serie de testare:
Sirulina, Bebe mic, o floricica care are compozitia sa aroma de la Duo Delight
Alifie de galbenele si un prieten mai vechi Balsamul de buze cu ulei de catina
This post is about testing Romanian handmade products, skin cleansing moisturizing soaps, some milder, some scrubs. All are good quality.
 
Zi faina!
xo

Comentarii

  1. cioco -miko...mmm...il mananc :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte tentante.
    de can citesc logl tau sunt din ce in ce mai atrasa de produsele naturale handmade.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. N-am prea folosit sapunuri naturale, cred ca doar doua am avut pana acum, dar le-am folosit pentru maini si au tinut foarte mult, desi ma spal foarte des pe maini.

    RăspundețiȘtergere
  4. I always use coffee on sundays as a scrub for my whole body (except hair)... it's awesome!!!

    Follow the Royal Peach

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Except hair and face in my case :)
      Thanks for your comment, I missed you :)

      Ștergere
  5. Şi eu folosesc săpun cu cafea - întradevăr e foarte abraziv şi trebuie folosit cu grijă că mi-am zgâriat faţa cu el şi apoi nu-mi aminteam de unde :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) ce simpatica ai fost, eu pe fata nu folosesc, totusi e prea dur, cred ca fara sapun, particule si mai micute intr-o solutie de curatat fata as folosi.

      Ștergere
  6. chiar nu am folosit sapunuri naturale. ma tenteaza :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. niciodata nu e prea tarziu, daca dai peste produse bune, iti zic, creeaza dependenta :)

      Ștergere
  7. Ce nume haios cioko moko ;)), imi plac sapunurile naturale mai ales daca au miros delicios! :X

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E un "moko-fan" fara miros de ciocolata, insa cu miros placut :)

      Ștergere
  8. La tine arata grozav unghiile "floarea-soarelui"!!! Astept sa vad cum vor fi la mine...:)

    Referitor la subiectul postarii: Coffee&fucus...ma sperie faptul ca e negru, n-am stiut pana acum ca as putea avea un soi de fobie la sapunuri intr-o culoare nonconformista (nonculoare, de fapt!)!
    In schimb la Cioco-moko imi place si aspectul, gasesc a fi haioasa si simpatica denumirea...

    Sunt de incercat!

    Te pup, Miha!
    Weekend relaxant sa ai!

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Arata el negru ca.. dar e tare bun, personal daca mai mirosea si a cafea cred ca il "mancam" mai repede :))
      :*
      multumesc, la fel!

      Ștergere
  9. Hi beautiful!! Thank you for stopping by, I really appreciate it like always :)
    Btw amazing photos, this is a good post :)
    Come to see my new post at;
    http://peaceinmyshoes.blogspot.com.es

    RăspundețiȘtergere
  10. wow, very interesting soaps! they look so unique and seems like they work amazing too :)

    I hope you're having a beautiful day ~ XO
    NEW POST: www.chriissydollxo.com
    Let's connect at GFC and BLOGLOVIN'

    RăspundețiȘtergere
  11. nice :)

    http://www.asparklyhanger.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  12. Interesant, probabil voi apela şi eu la ele cât de curând având în vedere că soţului meu nu îi fac prea bine săpunurile lichide din comerţ.

    RăspundețiȘtergere
  13. Very interesting post sweety,

    Check my latest post about blogging tips!

    http://rock-and-roses.blogspot.ro/2013/04/basic-bloggin-guide-part-1.html

    Kisses from Bucharest,

    Silvia

    RăspundețiȘtergere
  14. Love them. The only problem with these soaps is that they smell so good, you want to eat them.
    Best Regards
    Miss Margaret Cruzemark
    http://margaretcruzemark.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  15. Si mie imi plac in ultimul timp sapunurile naturale... ma tenteaza unul de la Lush... dar parca nu as da atat de mult pe un sapun .. char daca este naural si toate cele :))
    tine-o tot asa ...
    treci si pe la mine daca vrei : http://btl-allysa.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  16. Cioco-moko arata interesant ! ♥

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Thank you for your visit and sharing your thoughts. xoxo

Orice parere cu bun simt este binevenita!

1001cosmetice

1001cosmetice.ro%20

Postări populare de pe acest blog

Din lumea necuvantatoarelor

     De-a lungul timpului am avut in grija doar pisici si pesti. Pestii mi s-au parut cei mai sensibili, daca mediul in care traiesc nu este unul echilibrat apar boli, devin apatici. Alimentatia este foarte importanta si am mai scris despre asta , este importanta indiferent ca vorbim de oameni sau de animale, iar astazi va invit sa cititi povestea Oanei si animalutelor ei pe care am rugat-o sa ne impartaseasca din experienta sa cu cititorii blogului.  Toto, Oachi Mara si Porto        Ei bine, am animăluțe de când mă știu, mai exact de pe la 4 ani și îmi petreceam timpul î n casa cu curte a bunicilor mei din Galați. Încă de pe atunci (când nu exista mâncarea granule sau umedă specială pentru animale) existau formule sănătoase de hrană gătită pentru câini și pisici, care culmea trăiau sănătoși ani mulți, cățeii chiar până la 20-21 de ani. Un singur lucru mi-a spus atunci bunicul, v ă z â ndu-m ă că dau bomboane cățeilor din curte: Nu dulciuri! Niciodată! Sunt otravă

Thank you Michael Bolton for a great show!

2013 mi-a adus multe lucruri bune, pe cele rele vreau sa le dau uitarii, iar la un sfarsit de an exceptional nici nu mi-am imaginat de asemenea amploare. Vazusem cu cel putin o luna inainte ca va participa la Revelionul din aer liber Michael Bolton in Galati cu sprijinul primariei. Mi-am zis ca e o farsa. Nu stabilisem nimic pentru Revelion, voiam doar sa fiu cu sotul meu, sa dansam, sa am parte de liniste... si am avut! Am fost atat de... incat nu am cuvinte, completati voi! Poate pentru ca sunt racita si am dureri crunte de cap, poate ca acea senzatie nici nu poate fi descrisa in cuvinte. Am dansat, am aplaudat, am ovationat. Sufletul meu a fost hranit! Atat pot spune!

Basca, papion si paiete

In Londra am purtat buline, ieri am scos fusta la pozat, iarna stiti ca nu renunt la culori asa ca iata inca o tinuta in stilul meu caracteristic.  Fusesem anuntata ca vom avea parte de soare, mai cald teoretic, practic puteam raci cu propriile maini o sticla de bere insa nu imi era frig incat sa dau bir cu fugitii. Ne-am si distrat. O helanca gri din lana cu fusta conica verde din paiete insir pe pat, ma gandesc la jacheta neagra din imitatie de piele insa blazerul reiat il gasesc mai potrivit, urmeaza papionul, basca si in final geanta si cizmele. Gavroche style, glamour. Eu m-as prezenta asa la birou. Machiajul ochilor mi-a luat timp cel mai mult.