marți, 21 iunie 2011

Doina Berchina: MODA SI FRONDA. Stiluri si atitudini             Cartea incepe cu o introducere de la Eva incoace si se incheie cu o prezentare scurta a scriitoarei.
"Moda este ceea ce se demodeaza. Moda moare tanara; tocmai de aceea frivolitatea ei este atat de grava." 
                                                                                                                                         Jean Cocteau Hainele sunt o zestre in masura in care globeaza in ele traditie, un capital pretios (o comoara!)- in masura in care ele te reprezinta - si un instrument necesar in cazul in care ai de transmis anumite mesaje celorlalti. Un produs cultural si o forma de comunicare, ne spune autoarea. Mi-a placut ca sunt explicate notiuni, exemplificate prin desene si fotografii. Fiecare capitol e insotit de un glosar de unde am invatat multe lucruri noi. Habar nu aveam de Minet, Baba cool chic, fulgarin ori hamleti... :) termeni la care sunt oferite si numele designerilor ce le-au dat viata sau transformat de-a lungul timpurilor. Atinge subiecte gen: vintage, buget, cum sa-ti organizezi garderoba, pornind de la piesele de baza, reguli generale, culori, stiluri si forme. O carte foarte interesanta, o zestre pentru suflet, nu doar un manual de moda. Testul, in general nu mi se par complet formulate, inca nu m-am uitat peste el, iar horoscopul modei m-a amuzat caci imi pare relativ si nu mi se potriveste manusa :) Nu stiu cat v-am starnit interesul, dar eu ma bucur ca o am.


Ii multumesc Roxanei pentru organizarea GA-ului la care am castigat toate acestea. 


Cerceii i-am purtat de Paste, la crearea unui machiaj pt concursul Mihaelei T. si nu numai. Cei floare au facut senzatie :) ba chiar pe scaunul meu se aseza o broasca ce se incapatana sa nu plece spre deliciul copiilor ! Sa fi fost de la ei ? :))


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Thank you for your visit and sharing your thoughts. xoxo

Orice parere cu bun simt este binevenita!