Treceți la conținutul principal

Vitaminele pentru o piele sanatoasa !

O viata echilibrata e foarte importanta pentru frumusetea tenului tau insa si pentru sanatatea ta .

Vitaminele necesare atat pielii cat si organismului tau:




Vitamina A protejeaza epiderma si are efect cicatrizant. In lipsa ei pielea se usuca si se aspreste. O putem gasi in: ficat, lactate, galbenus de ou. Din suplimente: pentru a pastra elasticitatea, rezistenta la infectii, capacitatea de cicatrizare, este necesar aportul de 5000 UI; tratamentul cu 15 000-20 000 UI, timp de cinci zile, reda vitalitatea si stralucirea pielii; pentru intarzierea aparitiei ridurilor se recomanda utilizarea cremelor ce contin vitamina A.


Vitamina B2 ajuta la pastrarea finetii pielii, in lipsa ei, tenul sufera leziuni si buzele se descuameaza. Ne putem aproviziona organismul cu vitamina B2 din carne, fructe uscate, lapte, branza cu mucegai, mazare, vinete si cereale. Din suplimente: 15-18 mg; o cantitate de 100-300 mg/zi e folosita in tratamentul eczemelor.

Vitamina B6 25 mg se recomanda impotriva tenului gras, a punctelor negre, din suplimente, iar din alimentatie: germenii de grau, carnea de pasare, fasolea verde, drojdia de bere, banane, etc.

Vitamina B5 este ajutorul de nadejde al tenului gras. Carenta de vitamina B5 poate provoca eczeme. Se gaseste in oua, carne, peste, produse lactate. Din suplimente: 500-1000 mg pentru a preveni uscarea pielii si aparitia ridurilor.


Vitamina B9 este cea care confera prospetime pielii, ajutand la innoirea rapida a celulelor. Lipsa ei provoaca paloarea si lipsa de vitalitate a tenului. O putem procura din spanac, ficat, banane, ton. Din suplimente: se recomanda 400 mcg.


Vitamina C participa la formarea substantei numita colagen, protejeaza tenul de cuperoza, acnee, infectii, imbatranire. O gasim in varza, ardei, kiwi, citrice. Din suplimente: doza recomandata este de 1000-3000 mg/zi.

Vitamina D face adevarate minuni in cazul psoriazisului, expunerea moderata la soare, consumul de peste, suplimentele recomandate, folosirea unor creme sunt de mare ajutor. Fiind o vitamina liposolubila, ea se gaseste in principal in alimente grase: ficatul de cod, slanina, stridiile, icrele negre, heringul si alti pesti oceanici, galbenusul de ou, unt, ficat(in special de miel, care contine si vitamina B12).
Vitamina E distruge toxinele, creste longevitatea celulelor, calmeaza tenul iritat dupa ras, suplimentul adecvat este de 400-1200 UI. Uleiurile vegetale bogate in acizi grasi nesaturati (soia, porumb, floarea-soarelui), fructe oleaginoase (arahide, seminte de floarea-soarelui), germenii de cereale, legumele verzi (spanacul, in special), si rosiile reprezinta principalele surse de alimentare cu vitamina E. In cantitate foarte mica se gaseste in carne.
Iodul mentine pielea sanatoasa, cantitatea necesara este de 150 mcg. Se gaseste in: ceapa, usturoi, spanac, varza, morcov, praz, rosii, pere si struguri; codul, bibanul, crevetii, algele marine; lactate si ou. 
Seleniul  actiunea sa antioxidanta intarzie imbatranirea si protejeaza pielea de neplacerile ei. Suplimentul recomandat este de 60-80 mcg, chiar 200 mcg. Vitamina C pare sa mareasca absorbtia seleniului. De regula se gaseste in carne si organe, dar nici acest lucru nu este clar.
Zincul trateaza cu succes acneea, se recomanda o doza de 15-20 mg/zi timp de trei saptamani. In alimentatie: stridiile contin cea mai mare cantitate de zinc. Cum acestea nu fac parte din dieta zilnica, zincul poate fi obtinut din peste (sardele), carne (de vita, porc, pasare sau miel), cereale integrale, nuci, seminte de dovleac si produse lactate.
Trebuie evitate aporturile excesive de zinc, care pot rezulta din luarea suplimentelor concomitenta cu consumul de alimente bogate in zinc. Excesul de zinc impiedica absorbtia cuprului, necesar pentru functionarea normala a organismului, dar si pentru formarea globulelor rosii.


Incearca sa iei vitaminele necesare organismului in urma unei diete bogate in fructe si legume, dar nu uita in aceeasi masura de importanta miscarii, somnului, ingrijirii corecte, consumului de apa regulat.

Eu mi-am propus sa fac cure cu drojdia de bere toamna si primavara, dar despre asta  intr-un alt articol.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Thank you for your visit and sharing your thoughts. xoxo

Orice parere cu bun simt este binevenita!

1001cosmetice

1001cosmetice.ro%20

Postări populare de pe acest blog

Persunmall Giveaway

RO : Iata un nou giveaway in colaborare cu PersunMall in urma caruia s-au pregatit 9 piese din care puteti sa va alegeti ce doriti: 1.  Wings Heart Cotton Vest SKU: FCBI00155 2.  Marilyn Tassels Cotton T-shirt SKU: FCBI00179 3.  High Low Chiffon Skirt SKU: FMCC0079 4.  Irregular Neck Chiffon Shirt SKU: FDBI00189 5.  Stylish Color Contrast Two-Piece Suit SKU: FIBI0042     6.  Cow Color Cotton Shorts SKU: FJCE0040  7.  Irregular Sleeveless Printed Slim Dress SKU: FXBI00206 8.  Irregular Net Chiffon Dress SKU: FXBI00209 9.  Stylish Color Block Chiffon Shirt SKU: FDBI00168   In plus PersunMall va alege din toti inscrisii de pe toate blogurile un  norocos caruia i se va oferi un voucher de 100$. Din start doua sanse de castig. Ce trebuie sa faceti:   1. Sa va inregistrati la PersunMall aici:  http://www.persunmall.com/ 2. Like la pagina lor de Facebook:...

Din lumea necuvantatoarelor

     De-a lungul timpului am avut in grija doar pisici si pesti. Pestii mi s-au parut cei mai sensibili, daca mediul in care traiesc nu este unul echilibrat apar boli, devin apatici. Alimentatia este foarte importanta si am mai scris despre asta , este importanta indiferent ca vorbim de oameni sau de animale, iar astazi va invit sa cititi povestea Oanei si animalutelor ei pe care am rugat-o sa ne impartaseasca din experienta sa cu cititorii blogului.  Toto, Oachi Mara si Porto        Ei bine, am animăluțe de când mă știu, mai exact de pe la 4 ani și îmi petreceam timpul î n casa cu curte a bunicilor mei din Galați. Încă de pe atunci (când nu exista mâncarea granule sau umedă specială pentru animale) existau formule sănătoase de hrană gătită pentru câini și pisici, care culmea trăiau sănătoși ani mulți, cățeii chiar până la 20-21 de ani. Un singur lucru mi-a spus atunci bunicul, v ă z â ndu-m ă că dau bomboane cățeilor din curt...

Jocuri pentru copiii din noi

Bine v-am regasit! Cel mai usor comunicam, ne apropiem, mai ales de copii, prin joc. Gustul pentru joc de mic se formeaza, si pentru citit, si pentru cultura, agricultura. [hihi] Eh, s-ar fi putut citi mai mult daca parintii ne deschideau pofta, cine stie. Cartile din biblioteca noastra stateau dincolo de geamuri, in sufrageria-sanctuar, iar mamei nu-i placea sa lasam urme, isi imagina ca doar rasfoim in cautare de imagini colorate. Pe deoparte asa si era, pe de alta imi pastram o carte sub perna si o citeam cand prindeam un moment de liniste. Nu pot citi cand e galagie, cu muzica, nici macar una pe care sa o aud eu, in casti. Trebuie sa aud vocea povestitorului, uneori ma trezeam ca obosesc, dar nu-mi erau ochii, ci pentru ca nu mai eram curiosul ci domnita care alerga prin padure. Ma amuza copios transformarea asta, iar cartile care imi dadeau acea stare le mai citeam inca o data. Unele carti imi place sa le citesc cu voce tare, imi place si sa-i citesc cuiva... Ei, dar pana sa...