Treceți la conținutul principal

[Cu lumea'n cap] de-a dreapta si stanga Busteniului..

Ramanand doar noi doua si renuntand la incaltamintea de munte, pasand-o baietilor, plus ca mama nu poate sa faca trasee, precum Caraiman, nici macar cascada Urlatoarea, ne-am decis sa vizitam imprejurimile Busteniului: luni am luat-o spre Sinaia, iar marti spre Predeal si destinul a facut ca sa vedem si Azuga.
 
Dimineata era o ceata de ne punea pe ganduri. Cat ne-am pregatit, mancat si toate cele s-a ridicat si ultimul gand de indoiala. Apa, medicamentele nelipsite, aparatul foto si cateva gustari. La drum!
 
iata o alta varianta de a vizita orasul: inchirierea unei biciclete

Pretul biletului l-am aflat din mers, Busteni-Sinaia, 4 lei de persoana. De cum am coborat a inceput vanatoarea de cadre care mai de care, dar incercand sa nu zabovesc prea mult si sa fac din asta o experienta obositoare pentru partenerul meu de drum. Mi-a placut cafeneaua, cateva cladiri mi-au scapat. Ador boltele, coloanele, cladirile care parca imi soptesc o poveste, contrastul alb al unor cladiri impunatoare cu vegetatia din jur si asta se vede prin subiectele alese.


 

Sper sa va placa si voua, iar numarul de poze pe care am incercat cat de mult am putut sa-l reduc sa nu va plictiseasca si sa va starneasca curiozitatea sa vizitati si voi aceste locuri.








 

 

Cum am fost acum cinci ani in urma pentru prima oara la munte, de asemeni la Busteni. Am uitat ca luni Pelesul e inchis de exemplu, asa ca am vizitat doar curtea, ne-am distrat cu statuile. Ne-am relaxat pe o alee ce ducea in padure si am incercat sa facem cateva poze cu modul delay/delay mode (modul de întârziere al expunerii), pana cand cativa catei si-au facut aparitia si se adunau ca albinele la miere. :)






Am luat-o spre Pelisor si hotelul Economat, unde m-au atras cateva detalii deosebite. Pauza de gustare si apoi am luat-o prin padure de-a lungul apei, am dat de un panou mare cu diverse meniuri si preturile aferente. Am coborat scarile la Stavilar, unde ne-am simtit bine. Am avut si companie. Sfat: daca tu crezi ca nu vei manca tot din farfurie, nu chema un caine caci s-ar putea sa se bage pe sub masa si sa traga si un pui de somn pe picioarele tale! Ne-a condus spre Cutitu d'argint, dragutul de el.
De acolo direct la gara.






 

A doua zi in Predeal, am gasit o masina directa care ne-a lasat la gara, pretul parca.. la fel. Fiind in timpul saptamanii, mult mai racoare, am gasit-o aproape pustie. Eram noi si cate un localnic care se grabea sa ajunga la servici ori oameni care erau doar in trecere. Am iesit pe strada principala dinspre biserica, am luat-o in dreapta, am dat si peste niste panouri foarte utile.
Terasele erau goale, unele restaurante chiar inchise, ajunse in capat am luat-o spre stanga sa vedem si cealalta parte. Nu ai multe de vazut, animatie zero. E o zona doar pentru relaxare, daca esti cu masina sau ai venit sa faci traseuri, sunt foarte multe. In stanga ici colo mai zaream niscai miscare. O terasa superba avea si cativa clienti. Ne-a venit si parca cheful de a poza. Nu am regretat ca am iesit din Busteni, dar altadata nu mai vin decat sa urc pe munte. Am servit cate o prajiturica ciocolatoasa, primele cliente.. Si cam asta a fost tot, am asteptat masina, atunci am aflat ca circula rar in timpul saptamanii. A trebuit sa mergem pana in Azuga si de acolo la Busteni si asa am scos cate 4 si 3,5 lei de persoana. In Azuga cam aceeasi poveste si mai putine lucruri de vazut. Pe undeva era si o telecabina, cel putin asa scria pe un semn..











Cand am ajuns in Busteni parca eram pe alta lume, aglomeratie, trafic infernal, viata! La fix sa predam camera, bagajele erau in mare facute. Un pic de respiro la orizontala si asta a fost tot.

Comentarii

  1. Cum să nu-mi placă toate aceste poze, doar acolo mi-am petrecut și eu concediul.

    www.zadinblog.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce mult imi doresc si eu o escapada de genul asta! Foarte faine pozele :)

    RăspundețiȘtergere
  3. ce mi-e dor de munte...nu am pupat anul asta :) , ma multumesc cu marea...se putea si mai rau :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. all of these pictures are beautiful! and that architecture is incredible!
    xo TJ

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Thank you for your visit and sharing your thoughts. xoxo

Orice parere cu bun simt este binevenita!

1001cosmetice

1001cosmetice.ro%20

Postări populare de pe acest blog

Din lumea necuvantatoarelor

     De-a lungul timpului am avut in grija doar pisici si pesti. Pestii mi s-au parut cei mai sensibili, daca mediul in care traiesc nu este unul echilibrat apar boli, devin apatici. Alimentatia este foarte importanta si am mai scris despre asta , este importanta indiferent ca vorbim de oameni sau de animale, iar astazi va invit sa cititi povestea Oanei si animalutelor ei pe care am rugat-o sa ne impartaseasca din experienta sa cu cititorii blogului.  Toto, Oachi Mara si Porto        Ei bine, am animăluțe de când mă știu, mai exact de pe la 4 ani și îmi petreceam timpul î n casa cu curte a bunicilor mei din Galați. Încă de pe atunci (când nu exista mâncarea granule sau umedă specială pentru animale) existau formule sănătoase de hrană gătită pentru câini și pisici, care culmea trăiau sănătoși ani mulți, cățeii chiar până la 20-21 de ani. Un singur lucru mi-a spus atunci bunicul, v ă z â ndu-m ă că dau bomboane cățeilor din curte: Nu dulciuri! Niciodată! Sunt otravă

Thank you Michael Bolton for a great show!

2013 mi-a adus multe lucruri bune, pe cele rele vreau sa le dau uitarii, iar la un sfarsit de an exceptional nici nu mi-am imaginat de asemenea amploare. Vazusem cu cel putin o luna inainte ca va participa la Revelionul din aer liber Michael Bolton in Galati cu sprijinul primariei. Mi-am zis ca e o farsa. Nu stabilisem nimic pentru Revelion, voiam doar sa fiu cu sotul meu, sa dansam, sa am parte de liniste... si am avut! Am fost atat de... incat nu am cuvinte, completati voi! Poate pentru ca sunt racita si am dureri crunte de cap, poate ca acea senzatie nici nu poate fi descrisa in cuvinte. Am dansat, am aplaudat, am ovationat. Sufletul meu a fost hranit! Atat pot spune!

Basca, papion si paiete

In Londra am purtat buline, ieri am scos fusta la pozat, iarna stiti ca nu renunt la culori asa ca iata inca o tinuta in stilul meu caracteristic.  Fusesem anuntata ca vom avea parte de soare, mai cald teoretic, practic puteam raci cu propriile maini o sticla de bere insa nu imi era frig incat sa dau bir cu fugitii. Ne-am si distrat. O helanca gri din lana cu fusta conica verde din paiete insir pe pat, ma gandesc la jacheta neagra din imitatie de piele insa blazerul reiat il gasesc mai potrivit, urmeaza papionul, basca si in final geanta si cizmele. Gavroche style, glamour. Eu m-as prezenta asa la birou. Machiajul ochilor mi-a luat timp cel mai mult.