Treceți la conținutul principal

Testat: Selsun Blue

Mancarimi, munti de cojite care mai de care asezati strategic sa-mi faca viata un calvar, le-am spus adio cu samponul antimatreata Selsun Blue pentru par normal spre gras. Moony, mi l-a recomandat pe cel cu mov la relatarile mele: par uscat cu aspect sters si toate mancarimile de pe lume. Dar m-am gandit ca la radacina parul devine gras, chiar daca firul e uscat si acesta mi-ar fi mai bun. Sa fi gresit, nu stiu, spuneti-mi voi.

Am mai avut eu in adolescenta cojite, dar parca erau uscate, mai mult matreata decat dermatita seboreica, era "voalul permanent de pe haine, nu cuibul pe care l-am purtat pana acum cativa ani". Folosisem H&S de multe feluri dar nu imi elimina crustele vechi si uneori ma usturau zonele unde am scarpinat pana la sange. Pantene am incercat doua tipuri si ambele m-au umplut de fericire, Clear nu-stiu-de-care nici nu mi-a spalat parul eficient, cel de Urzica nu-mi mai era bun ca in copilarie, din cele mai scumpe nici Neutrogena T-gel si care o mai fi fost mi-au spulberat doar rabdarea.


Eram prin Mangalia cand am observat ca pe linia parului deasupra fruntii inspre scalp am niste mancarimi usoare, se creeaza o pelicula fina care data jos lasa un loc roz/rosu in urma. Era vara incepusem sa ma bronzez si devenea enervant caci in locul cu pricina se "ducea" si bronzul.. M-a pus pe ganduri, pe cercetat si ma apucase frica de ce-i mai rau. O fi psoriazis, dermatita, o alta boala de piele, nimic nu era clar din multitudinea de informatii gasite pe gugal. Partea infricosatoare a venit cand deasupra pleoapei undeva sub inceputul sprancenei interioare drepte mi-a aparut o pata rozie cu mancarimi si depuneri albicioase ca de albus de ou uscat. Medicul de familie mi-a recomandat o crema pe baza de vitamina A, apa multa, odihna si mai putine ganduri chinuitoare, dar si T-gelul asta de care v-am spus mai sus. La ochi a trecut, pe cap nu. Mancarimile erau mai putin intense dar nu m-a rezolvat nici al doilea tub, asa ca adio! Cojite faceam si dupa ureche, printre firele de la sprancene, descuamarea de pe langa nas nu se pune, cred, pentru ca nu erau datatoare de mancarimi.

Bun, am folosit si folosesc in continuare acest sampon. Ati citit si la review-ul cu TRESemme ca il combin cu el. Mai intai aplic Selsun Blue-ul pe bucatele sa-l pot distribui pe aproape toata suprafata scalpului masandu-l si las sa actioneze vreo 3-5 minute. Dupa clatire vin cu celalalt si repet operatiunea pe tot parul, apoi masca sau balsamul de la Gliss (da, tot cel negru).


Dupa prima spalare mai aveam cojite si ceva mancarimi, dupa alte si alte spalari acestea au disparut. Ajungeam sa ma scarpin doar din obisnuita si involuntar. In perioada asta sunt putin tensionata si parca ma mananca si pielea capului nitel, cu observatia ca am mai rarit folosirea lui si am incercat si samponul rosiatic de la Gliss care pentru par pare sa fie bun, dar la scalp trebuie sa folosesc inca Selsun Blue. "Munti" nu mai am.
 
Selsun Blue contine sulfura de selenium (1%) si are o formula special conceputa impotriva matretii, asociata cu prurit si descuamarea scalpului, cu efect inca de la prima spalare.
Mod de utilizare:
Umeziti Bine parul. Agitati sticla de sampon. Aplicati pe par, clatiti si repetati daca este necesar. Folositi cu regularitate samponul pentru cele mai bune rezultate.
Contine sulfura de seleniu.

Precautii:
A se evita contactul cu ochii sau cu pielea ranita. A se inlatura de pe par inainte de vopsire, oxigenare sau permanent. Selsun Blue nu va fi folosit cu 2 zile inainte si dupa aplicarea oricarui tratament pe par. A se evita contactul cu bijuterii. A nu se depozita la temperaturi mai mici de 25 C.
Mirosul nu e placut, sotului ii miroase si daca sta in soare fara sapca de parca s-a incins asfaltul, la mine nu, dispare dupa spalare treptat. Pretul e putin piperat, am dat 53lei/200ml, insa merita sa scapi de-o grija iar daca imi luam din UK era foarte bine...
Ma declar multumita.

Comentarii

  1. Am o prietena cu probleme asemantoare. O sa ii recomand sa citesca review-ul tau. :):*

    RăspundețiȘtergere
  2. Inca mai este oferta la Sensiblu, pachet de 2 flacoane, al doilea la jumatate de pret

    RăspundețiȘtergere
  3. Trebuie sa-l incerc si eu! Desi am incercat atatea ca deja mi-am pierdut speranta ca am sa mai scap vreodata de coji si mancarimi (dermatologul a zis ca sunt pe sistem nervos). Dar n-am nimic de pierdut,asa ca dau fuga sa-l cumpar:). Ms pt review!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deea, sper sa gasesti produsul de care ai nevoie cat mai repede posibil! :*

      Ștergere
  4. great post. love your blog!! i follow you!!
    you can follow me if you want in
    http://blogcashmeremafia.blogspot.com
    kisses

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu cojile şi mâncărimile stau bine, adică nu am probleme, dar cu părul gras sunt terminată, daca nu mă spăl pe cap la două zile zici că am ulei în păr.

    www.zadinblog.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sotul meu are de regula scalpul si parul asa de uleios, il foloseste si el si pot sa spun ca a mai scazut din excesul de sebum.

      Ștergere
  6. Hey I added your blog to my blogroll please see the links on my page at the end of the left column.
    Love,
    SaR

    http://beauty-n-fashionlove.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  7. I am not really sure what this product does, because it is not that clear from the pics...
    Miss Margaret Cruzemark
    http://margaretcruzemark.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  8. buna! ai un award de la mine aici:http://acoffeeaddicttriestoblog.blogspot.ro/2012/09/liebster-blog-award.html

    RăspundețiȘtergere
  9. Awesome post! I know how you feel because I get dandruff too but I use head & shoulders and that works for me. I never tried this before! Seems like it works :)

    Following you :)

    Adela
    afashionistascorner.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  10. Hi love ♥♥♥

    I am running a new giveaway on my blog. You are mostly invited to participate!
    http://www.nicoleta.me/2012/09/giveaway.html#comment-form

    Kisses,


    Nicoleta - REINVENT YOURSELF

    www.nicoleta.me

    RăspundețiȘtergere
  11. love everything!

    Visit my blog? xx Miss Beatrix (http://missbeatrix.blogspot.com)

    RăspundețiȘtergere
  12. it is such a crazy color hahah

    Jessica
    http://www.jumpintopuddles.com

    RăspundețiȘtergere
  13. buna, prietenul meu a folosit Selsun si a fost multumit de el, dar a gasit ceva mai bun fabricat in SUA si nu se gaseste in magazine. Noul sampon este recomandat pentru persoanele care au matreata declarata la medic, daca este cineva interesat, va las adresa de email pentru mai multe detalii: just_be_healty@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Thank you for your visit and sharing your thoughts. xoxo

Orice parere cu bun simt este binevenita!

1001cosmetice

1001cosmetice.ro%20

Postări populare de pe acest blog

Din lumea necuvantatoarelor

     De-a lungul timpului am avut in grija doar pisici si pesti. Pestii mi s-au parut cei mai sensibili, daca mediul in care traiesc nu este unul echilibrat apar boli, devin apatici. Alimentatia este foarte importanta si am mai scris despre asta , este importanta indiferent ca vorbim de oameni sau de animale, iar astazi va invit sa cititi povestea Oanei si animalutelor ei pe care am rugat-o sa ne impartaseasca din experienta sa cu cititorii blogului.  Toto, Oachi Mara si Porto        Ei bine, am animăluțe de când mă știu, mai exact de pe la 4 ani și îmi petreceam timpul î n casa cu curte a bunicilor mei din Galați. Încă de pe atunci (când nu exista mâncarea granule sau umedă specială pentru animale) existau formule sănătoase de hrană gătită pentru câini și pisici, care culmea trăiau sănătoși ani mulți, cățeii chiar până la 20-21 de ani. Un singur lucru mi-a spus atunci bunicul, v ă z â ndu-m ă că dau bomboane cățeilor din curte: Nu dulciuri! Niciodată! Sunt otravă

Thank you Michael Bolton for a great show!

2013 mi-a adus multe lucruri bune, pe cele rele vreau sa le dau uitarii, iar la un sfarsit de an exceptional nici nu mi-am imaginat de asemenea amploare. Vazusem cu cel putin o luna inainte ca va participa la Revelionul din aer liber Michael Bolton in Galati cu sprijinul primariei. Mi-am zis ca e o farsa. Nu stabilisem nimic pentru Revelion, voiam doar sa fiu cu sotul meu, sa dansam, sa am parte de liniste... si am avut! Am fost atat de... incat nu am cuvinte, completati voi! Poate pentru ca sunt racita si am dureri crunte de cap, poate ca acea senzatie nici nu poate fi descrisa in cuvinte. Am dansat, am aplaudat, am ovationat. Sufletul meu a fost hranit! Atat pot spune!

Basca, papion si paiete

In Londra am purtat buline, ieri am scos fusta la pozat, iarna stiti ca nu renunt la culori asa ca iata inca o tinuta in stilul meu caracteristic.  Fusesem anuntata ca vom avea parte de soare, mai cald teoretic, practic puteam raci cu propriile maini o sticla de bere insa nu imi era frig incat sa dau bir cu fugitii. Ne-am si distrat. O helanca gri din lana cu fusta conica verde din paiete insir pe pat, ma gandesc la jacheta neagra din imitatie de piele insa blazerul reiat il gasesc mai potrivit, urmeaza papionul, basca si in final geanta si cizmele. Gavroche style, glamour. Eu m-as prezenta asa la birou. Machiajul ochilor mi-a luat timp cel mai mult.