Treceți la conținutul principal

Vis venetian impachetat de dorinte

Intr-o dimineata primesc un telefon si odata cu el neasteptat un pachet frumos ambalat, de emotie am semnat si nu am vazut biletelul atasat pe care scria: Vacanta perfecta! Mno ce gluma mai e si asta, noi nu reusim sa mergem la munte si cineva imi trimite un astfel de colet? Sunt confuza si in acelasi timp curioasa deschid cutia. Sub hartia fina dau de un costum de baie Jolidon. De cand imi doream eu un costum intreg de inspiratie retro!

Il iau, il studiez pe toate partile ca pe un lucru ireal, il miros, da ce nebunie! Fara imprimeu, negru cu cupele mousse albe si bretele fixe dupa gat. Imi desfac halatul si ma uit sub pantalonul de pijama vorbind de una singura cu voce tare: o fi vreo subtilitate a sotului ca trebuie sa imi pregatesc picioarele pentru.. rochii si fuste. El sta mai prost la subtilitati dar niciodata sa nu-ti subestimezi jumatatea, Mihaela. Sa fie Venetia, locul unde mi-am dorit sa ajungem (si) impreuna? Pentru epilat nu era nevoie de un costum de baie totusi. Asta e! Datile in care cautam pe booking.com sa facem simulari la cazare in Lido pentru luna lui august, discutiile cu patos despre nevoia acuta de vacanta asa a pus la cale totul.

Iau cutia, dau sa strang hartia de impachetat si cade al doilea mesaj: Ghici unde plecam maine? Cum maine, exclam eu, ar fi cea mai spontana calatorie pentru mine, unde sunt listele cu care sunt obisnuita? Fericirea se amesteca cu confuzie si mai tare, nu stiam cum sa reactionez. Trag aer in piept, ma duc la baie, zic un dus o sa-mi limpezeasca gandurile.

Ies, citesc din nou, pun mana pe telefon si primesc confirmarea, plecam. Fug iarasi la baie, ma aranjez, deschid mai apoi dulapurile si scot cateva rochii, cateva cardigane, trusa de cosmetice pentru calatorii, nici nu ma mai intereseaza vechile costume de baie, cateva incaltari comode si palaria. Ce bine e sa fii organizat, niciodata nu stii cand trebuie sa pleci, imi spun cu un zambet tamp larg pe fata. Din biblioteca scot cartea ghid ce o aveam de cand am fost prima si ultima data pana acum, totusi nu pot sa las totul pe seama lui altfel nu mai ajung intreaga acolo. O adaug la actele si aparatul foto cu toate accesoriile sa fiu sigura ca nu voi ramane in pana ca atunci.

Nu stiu daca si-a fixat obiectivele, oricum avem cartea si hartile aferente, dar cum ajungem sa ne cazam, vreau sa iesim la o plimbare seara prin piata San Marco. A doua zi de dimineata sa vizitam din nou piata San Marco, sa hranim porumbeii, sa vizitam Basilica San Marco si Palatul Dogilor. Si daca tot e vacanta perfecta, o ora tot o visez in bratele lui plimbandu-ne cu gondola, iar noaptea sa inot in piscina in noul meu costum de baie. Doar eu si el si pahare de sampanie! Bronzul nu face parte din dorintele mele si nici el stiu ca nu are rabdare sa stea sa se rumeneasca la soare.

Nu vreau sa ratez insulele Murano si Burano, renumite pentru sticlaria produsa aici si pentru casele viu colorate. Cand am fost prima data nu am vazut decat o particica din frumoasa Venetie. Cartierul Cannaregio, cel mai mare ghetou evreiesc din lume, cu piete si cafenele romantice, iar seara se ne plimbam cu un vaporetti, care circula pe Canal Grande dus-intors, pentru a vedea toata splendoarea Venetiei noaptea, caci este mult mai palpitant decat dovada sederii la soare. Noaptea sa ne facem un ritual, in care sa ne relaxam corpurile dupa atata plimbare. Nici nu stiu cate zile vom fi plecati, suna din nou telefonul, tresar si realizez ca tocmai am visat. Ah, iar m-a apucat dorul de duca!
Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2013
Titlul probei Jolidon: Costumul de baie si vacanta perfecta

Comentarii

  1. Ce frumos ai povestit, pana la sfarsit nu mi-am dat seama daca e adevarat sau nu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Superb!!!
    Am trait povestea cu sufletul la gura!
    Miha, te felicit!

    Keep up the good work!
    Kisses!

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur tare mult, azi ma simt mandra de postarea mea.
      Multumesc :*

      Ștergere
  3. Foarte frumos ^_^

    Un pupic,

    Nicoleta

    www.nicoleta.me

    RăspundețiȘtergere
  4. La un momentdat chiar am crezut ca povestea ta este reala. Costumul arata foarte classy si rafianat, ce nu as da sa primesc si eu un pachet ca al tau si o excursie la Venetia. Ce trusa de makeup? M-as urca imediat in avion cu costumul de baie in geanta. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca as renunta la economisire pentru casa ar deveni si realitate. In trusa aia e crema solara nu as renunta.
      Povestea e foarte faina daca o citesti cu intonatie. :D Da, par lipsita de modestie, dar imi place ce mi-a iesiit ;))

      Ștergere
  5. Venezia is faboulous!!!
    Follow me on http://laviecestchic.blogspot.it
    xoxo

    RăspundețiȘtergere
  6. Felicitari,ma bucur ca ti-a mai crescut moralul. Povestea este foarte frumoasa si romantica...

    RăspundețiȘtergere
  7. Dear miha.ela, Venezia isn´t very far away from our region, I think it tooks about 6 hours to reach it from here.

    Have a great week, dear!

    xx Rena

    http://dressedwithsoul.blogspot.de/2013/01/skills.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Not so far away but for romanian a little bit expensive the accommodation.

      Ștergere
  8. Great pictures :D

    // www.FashionBySterup.dk

    RăspundețiȘtergere
  9. Hi, hi adesea ma apuca si pe mine dorul de duca.;))
    Foarte frumos articolul.Pupici

    RăspundețiȘtergere
  10. Imi place costumul cu alb si negru
    Dar cat timp am talie de viespe, nu ma incorsetez in costume intregi :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Cred ca o sa ajung si eu la Venetia peste cateva saptamani, cel putin asta e planul, deocamdata doar schitat, nu batut in cuie..

    RăspundețiȘtergere
  12. Venetia e superba, doar cand ma gandesc la ea imi doresc sa iau primul avion spre aceasta destinatie romantica, mai ales ca nu am reusit sa ajung acolo pana acum.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Thank you for your visit and sharing your thoughts. xoxo

Orice parere cu bun simt este binevenita!

1001cosmetice

1001cosmetice.ro%20

Postări populare de pe acest blog

Nude dress... leave the stress, start the party, be the best!

[Aboutwomenandnotonly] Chicnova Giveaway

Thanks to the Chicnova store today I am announcing a new giveaway for all my readers and followers. One winner will get 30$ to spend his fav items. You can see two up to 30$ selections . 

[Outfits] Before snowing

Multi se fereau, altii o incantau... si a venit asa zapada. Ieri seara ningea ca in povesti, sarbatorile au trecut, am zambit cu ochii de copil de altadata si am fugit ca ursul in barlog sub paturica. Am lasat pe alta data sa fac poze straielor iernii si am zis ca mai bine ma ocup de editat pe ale mele.