Treceți la conținutul principal

[Recenzie de carte]Tehnici culinare si ustensile de bucatarie - vALLuntar

Acesta postare face parte din campania vALLuntar initiata de Grupul Editorial ALL, cu sprijinul ROMSILVA.
 
    Recunosc am avut o strangere de inima cand am cerut cartea acesta, aveam teama sa nu existe vreo limita la valoarea cartii si eu sa nu fi vazut, dar imi doream atat de mult cartea asta incat am trecut peste toate scenariile inchipuite. Cu emotia unui copil, am deschis-o si am frunzarit-o pe loc si nu mi-a dezamagit asteptarile. Pe masura ce o citeam imi smulgea exclamatii si il intrerupeam pe sot din nu-stiu-ce-facea-el sa-i impart informatiile pretioase si incantarea mea.
    Tehnici culinare si ustensile de bucatarie, este o carte in format mare cu 352 de pagini, insa ele nu sunt numerotate, plina de informatii utile si explicatii bine detaliate, fotografii de calitate si hartie lucioasa si cu explicatii detaliate. O baza solida care va contribui la imbunatatirea activitatii in bucatarie, prin tehnici sigure dar si la impresionarea musafirilor cu mancaruri, dincolo de gust, prin detaliu.
 
    Prima sectiune prezinta ustensilele si echipamentul de baza intr-o bucatarie: vase de copt si de gatit, un abecedar al ustensilelor de taiat si modul lor de folosit. Pana cand nu te lovesti nu recunosti ca e bine sa iti cumperi lucruri de calitate, nu neaparat scumpe, dar asa cum vedem si la bunici ca au lucruri de-o viata, chiar daca s-a mai stirbit din frumusete. Si in acest sens ni se spune materialul, inaltimele si preparatele potrivite in tavile si vasele indicate. Nu toate sunt "obligatorii", insa iti usureaza munca in bucatarie si te face sa te simti ca un mic chef in restaurantul sau. Asta daca nu ne uitam la buzunar. Unele erau si cu o ocazia asta am mai adaugat pe lista de cumparaturi. Alegerile trebuie sa se bazeze pe ce pregatiti nu ce v-ar placea sa aveti in bucatarie.
    Domnilor pasionati de gratar, gasiti multe informatii utile cat si despre un gratar cu gaz cat si cu carbuni.
 
Stiati (?)
Blatul de lemn curatat, cel mult la doua luni, cu o solutie din 1l apa calda si o lingurita clor, dupa clatire se usuca in aer?
Cele mai bune cutite sunt fabricate din otel carbon foarte rezistent sau un aliaj de otel.
Daca sarea ajunge in contact direct cu drojdia o poate dezactiva. (eu stiam dar putini au crezut acest lucru)
 
 
 
    A doua sectiune cu peste 250 de tehnici de la taierea fripturii, pana la spargerea cochiliilor si baterea albusurilor, dar si retete de baza-ghid pas cu pas pentru indeplinirea unei sarcini. Am vazut si pontul care mi l-a impartasit un prieten bucatar in privinta verificarii consistentei unui sos/crema. Abia astept sa testez o crema de patiserie din cele prezentate cand o sa fac ecleruri, dar mai curand aluatul de pizza, pentru una vegetariana, sa mai zic si de clatite?
    Descoperiti singuri si cum gatesti oul in fel si chipuri. Pe mine m-a fascinat modul de transare a pestelui si fasonarea carnii rosii pentru diverse preparate. Sunt atat de multe de spus despre aceasta carte, ca ar trebui s-o copiez pe toata aici, abia ma abtin sa fac acest lucru. Mi-ar fi placut mai multe despre fructele de mare, simt ca acolo se mai putea insista putin la capitolul retete din sectiunea a treia.
 
    La finalul cartii sunt prezentate tabele: cu masuri si masurari, temperaturi in functie de tipul de carne si felul in care ni-l dorim sa consumam, substituenti si echivalenti, un index general, un index de retete si cel de ustensile.
 
    Fie ca aveti o pasiune pentru gatit sau gatiti ocazional, din aceasta carte aveti multe de invatat, asadar o recomand.

    Urmeaza inca o recenzie facuta de mine, vedeti si pe celelalte de pe alte bloguri participante, scrieti un comentariu referitor la carte sau campanie. La fiecare 15 comentarii, primite de la persoane diferite, se va planta un copacel. Asadar va invit sa comentati. Multumesc!

Plantam cuvinte-n suflet si scriem pentru oxigen!

Comentarii

  1. :) O carte utila in adevaratul sens al cuvantului!
    Am convingerea ca m-ar ajuta! O voi cauta, Miha - am trecut-o pe wishlist...

    Pupici!
    Mult spor la "copacit":)

    Pupici!
    O zi frumoasa iti doresc!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
  2. Vreau si eu aceasta carte.
    Am impresia ca ma va ajuta sa devin o adevarata gospodina. ;))
    E pe lista.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca ar fi ideala pentru mine incepatoare in arta gatitului si totusi cu chef de gatit uneori:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi doresc tare mult cartea aceasta!!! Pe masura ce citesc mai multe recenzii, o vreau tot mai mult in biblioteca mea!

    RăspundețiȘtergere
  5. Tehnici culinare si ustensile de bucatarie ? Cred ca sotul tau a avut ceva emotii cand a citit titlul :))))

    RăspundețiȘtergere
  6. E o carte pe care ar trebui s-o avem in casa!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu sunt eu mare bucatareasa, dar ma atrag toate cartile de gastronomie. Nici aceasta nu face exceptie.

    RăspundețiȘtergere
  8. I believe the right equipment is really important for cooking - but to be honest I like it simple: a knife, a woodenboard, a good pan and everything is possible ;) (Nearly ...)

    xx
    Rena
    www.dressedwithsoul.blogspot.de

    RăspundețiȘtergere
  9. Si eu mi-am ales aceasta carte si o consider perfecta pentru oricine :) Spor la copacei!

    RăspundețiȘtergere
  10. Am să o cumpăr și eu cât de curând, că tare mă tentează și sunt o mare bucătăreasă, dar cele mai multe trucuri le înveți în bucătărie lângă bucătari.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce carte draguta!Cred ca as rasfoi cu drag o astfel de carticica in weekend la un ceai :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Si mie imi place sa cumpar carti cu sfaturi in bucatarie, cu tips and tricks, ca in rest e plin netul cu retete... m-ai facut curioasa in privinta ei!

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce mult mi-ar placea sa o citesc si eu! Cred ca as descoperi numeroase secrete de bucatarie numai bune pentru orice gospodina. Mie imi plac mult si cartile cu diverse retete, am o intreaga colectie. Desi nu-mi place sa le respect ad literam, imi place sa le consult si sa fur de ici de colo idei, iar apoi sa improvizez.
    Spor la plantat pomisori!

    RăspundețiȘtergere
  14. M-am tot invartit in jurul acestei carti cand a trebuit sa aleg, dar am preferat sa iau altceva, intr-un final. Tare bine mi-ar prinde si mie o asemenea carte in casa.

    RăspundețiȘtergere
  15. As avea nevoie de o asemenea carte, m-ar ajuta mult in bucatarie mai ales cand simt nevoia sa fac ceva mai special.

    RăspundețiȘtergere
  16. Spor la plantat! Mi-ar fi placut si mie cartea asta.

    RăspundețiȘtergere
  17. De o astfel de carte as avea si eu nevoie, trebuie sa recunosc ca nu prea stau in bucatarie.. Locuiesc cu bunica mea cea draga si ea face mancare, eu nu mai am loc. O sa o scot eu la "pensie" si voi invata de toate.
    Pupici si spor la plantat copacei!

    RăspundețiȘtergere
  18. Foarte interesantă cartea! Am pus-o pe listă ! Spor la plantat!

    RăspundețiȘtergere
  19. Cred ca pentru pimii pasi in tainele bucatarelii si nu numai, cartea este foarte buna. Poate si mie mi-ar prinde bine, fiindca niciodata nu strica sa inveti lucruri noi.
    Iti doresc spor la copacei!

    RăspundețiȘtergere
  20. toata lumea lauda cartea asta. pare utila la casa omului si sper sa-ti fie de folos

    RăspundețiȘtergere
  21. Mie-mi plac retele "la minut".. sau hai, la mai multe minute, dar cat de repede posibil :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Thank you for your visit and sharing your thoughts. xoxo

Orice parere cu bun simt este binevenita!

1001cosmetice

1001cosmetice.ro%20

Postări populare de pe acest blog

Nude dress... leave the stress, start the party, be the best!

[Aboutwomenandnotonly] Chicnova Giveaway

Thanks to the Chicnova store today I am announcing a new giveaway for all my readers and followers. One winner will get 30$ to spend his fav items. You can see two up to 30$ selections . 

[Outfits] Before snowing

Multi se fereau, altii o incantau... si a venit asa zapada. Ieri seara ningea ca in povesti, sarbatorile au trecut, am zambit cu ochii de copil de altadata si am fugit ca ursul in barlog sub paturica. Am lasat pe alta data sa fac poze straielor iernii si am zis ca mai bine ma ocup de editat pe ale mele.